Hipertér hajtómûvet vizsgál az amerikai kormány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez inkább olyan mint aki bemagolja a matekot, mert köll, de nem érti. Szerintem pedig a matematikában van egyedül végtelen -mint fogalom- de a való világban csak megszámlálhatatlan létezik. Mondjuk a futó az célba ér, csak szinte lehetetlen kiszámolni :D.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Kelta
ez olyan lehet mint a legkisebb szá ami nullához van közel:) végtelen ugye :)mint a futó példája :)sose ér célba :)

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

"1K a -3kon hõmérsékletet" = 0,001K. Az abszolút nulla fok felett.

Abszolút nulla fokon, az összes hõmozgás megszûnik a részecskék kavalkádjában. Ennél alacsonyabb hõfok (nagy valószínûséggel) nincsen. A világûrben is melegebb van vagy négy fokkal, a háttérsugárzásnak köszönhetõen. Laboratóriumokban elõállítottak már 6-7 nagyságrenddel kisebb hõfokot is (lsd.: ~0,00000001K), de még mindig az absz. nulla foknál magasabb hõmérsékletû az anyag. Leginkább a fénysebességhez hasonlítanám, megközelíteni meg lehet akár anyagi testekkel is, de elérni...

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Kelta
Zseblámpa tölem jött:) teljesen igazad van, de én nem erre céloztam primitiv példámmal, hanem a sebesség mérés hibáira,de ha visszaolvasnál értenéd, de kösz, fogtam :)

http://cosmo.supernova.hu/relat.htm

100 éve próbálják meghekkelni a relativitáselméleteket, de minen eddig kísélet és más elmélet mindeddig csak megerõsítette az elméletek helyességét: az univerzum olyan alapvetõ szabályai mutatják itt meg magukat, amelyek nos úgy tûnik, komoly akadályokat állítanak a hosszabb távú ûrutazások elé.
Ami a konkrét hasznosítást illeti a tervezet jármû szerkezeti kialakítását nem ismerem,de nyílván való,hogy a gerjesztõ tekercs és a higany egyaránt rögzitve van, itt nem arról esett szó,hogy a tekercs kilõvi a higany magot,hanem a tekercs által gerjesztett higany kerûlt kölcsönhatásba a föld gravitációjával,de nem a nehézségi erõt értem ez estben a gravítáció alatt.

Tehát ha mindkettõ rögzitve van, akkor az "egypolusú" mágnes által keletkezett iszonyatos erõtér kerûl kölcsönhatásba a közelben lévõ égitest gravitációs terével.
itt arra gondolj pl: két vízen uszó test közül a nagyobb magához vonza a kisebbiket.

Az égitestekre gyakorolt gravitációs hatást, modellezhetjük,persze csak a hagyományos mágnesekkel pl: egy kis vizre helyezett uszó falapra tegyél egy darabka mágnest és közelíts hozzá egy mágnessel, megfelelõ polusal közelitve eltolhatod a vízen uszó falapot.
Az a képlet nem az a képlet.
Az a tömegdefektusra vonatkozik.
Oda az a képlet kell, amit én írtam le.
Van az energiára is egy összefüggés, amit ha átrendezünk, azt kapjuk, hogy egy test mozgási energiája tetszõlegesen nagy lehet, de ehhez csakis egy fénysebességnél kisebb érték rendelhetõ hozzá.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

1746?

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

a hozzászólások nagy részébõl kiderül, hogy a tisztelt fórumozók rendkívül tájékozottak a sci-fikben feldobott vágyálomkból, de már a középiskolai fizikával is hadilábon állnak.

"másik dimenzió", mi lenne ez kérem? egy párhuzamos világ? van sok-sok dimenzió a felsõbb matematikában, de azok a szubatomi részecskék világát írják le (a kvantumfizikában nem alkalmzható az a newtoni fizika, amiben a makrovilág létezik, és ez soha nem is lesz megkerülhetõ), egyesek virtuálisak, mások a rendkívül kicsiny idõtartamokat írják le.

féregjárat? egy újabb több évtizedes sci-fi találmány, ami úgy beépült a köztudatba, mintha lenne érvényes fizikai elmélet rá. Hawkings sem teljesen errõl beszél a szivárgó fekete lyukak elméletében (meg ez már ismét kvantumfizika).

fénysebesség elérése? E=m*c2. a sebesség növekedésével nõ a tömeg, ami egyre nagyobb energiát igényel a sebesség növeléséhez. ebbõl következik, ha valami ûrhajó (makrovilág) elérné a fénysebességet, a tömege végtelenné válna (nem beszélve arról, hogy végtelen mennyiségû energiát igényelne). mi tartaná vissza, hogy végtelen gravitációs erejû fekete lyukká is alakuljon? de ez már sci-fi.
a fénylassításos kísérletek lényege az információtartalom közvetítésének problémája. (talán majd a fotonokat is munkára lehet fogni a számítástechnikában)
valaki felhozta a "zseblámpa fénye a falon és mozgatjuk" tételt, amivel sokan elõjönnek. a bukta ebben, hogy látszólagosan mozog gyorsabban a fény, az információ (itt a falnak ütközõ fotonok) nem jut el gyorsabban egyik pozícióból a másikba.
Egy apró megjegyzés, ezt a kisérlete mi megfelelõen biztonságos védmû mögött hajtottuk végre,tehát senkinek sem ajánlom, hogy odahaza probálkozék. Mert a "lõvedék" módjára viselkedõ higany elmozdulási íránya tetszõleges és mert a 2mm vastag acélcsõbõl készûlt tartály falát könyedén lyukasztotta át.
A hõmérséklet minimumának tartott abszolút 0 (-273,15 C°-ot) 1746-óta már az ûrteleszkóp mérései megcáfolták, a "fekete lyukakban" már mértek ill. viszonyítottak 1K a -3kon hõmérsékletet.
A 80C°különbséget úgy értettem,hogy a -276C°hoz képest a nitrogén -196C°értéke közötti különbség.
Nekem az a merész gondolatom támadt, hogy rosszul értelmezzük a relativitást.
Szóval addig ok, hogy m=m0/sqrt(1-v^2/c^2), csak itt a v helyébe azt a v-t kell beírni, amit mérünk, ami meg nulla, ha egy ûrhajón vagyunk.
Szóval addig OK, hogy a kísérletek igazolják ezt a képletet, de ott helyesen is mûködik, hiszen pl a részecskegyorsítókban felgyorsított elektronok, amik közel fénysebességgel mennek, azok hozzánk képest tényleg közel fénysebességgel mennek, és ezért oda a v helyére beírhatjuk az értéket.
De belülrõl a mozgó rendszerbõl már nullának látszik a sebesség! Hozzá képest a Föld tömege tart a végtelenhez, de egymást "nem látják annak".
Ha ellenkezõleg van, akkor meg vissza jutunk az éter-elmélethez, hogy mégiscsak van egy álló közeg, de a kísérletek ezt nem igazolják.
Az egészet úgy lehetne eldönteni, ha el tudnánk érni egy fény sebességével legalább összemérhetõ segességet, és ott kellene megmérni a tömeget, belülrõl!

Egyik évfolyamtársamnak is van :)

MARISKA RLZ! :P Na jó én nem vok olyan!
Hedgehunter
En mar beszivtam a kipufogogazat es mar repulok......<#buck>
bazzz meddig kell még várni?Tegnap óta tûkön ülök...

Kelta
teljesen igazad van :)
még egy aproság amit állandoan elfelejtenek itt spkan
nem megy gyorsabban a fénynél!! másik dimenzioban megy!! amiben a mi terünkhöz képest gyorsabban halad...ennyi.kb ugy kell érteni Pl: itt 100km/h az ott 500km/h.tehát ha elvileg összehasonlitjuk(amit persze nem lehet) akkor ott gyorsabban tett meg egy idöegység alatt ugyanazt a távolságot.
de nem lehet összehasonlitani...

Kelta
igy igaz, csak kb 100millio ember él az olajbol közvetve és áttételesen, lehet hogy több :)
tudod mekkora munkanélküliség és anarchia lenne???

phunky
Papa kicsit elvagy tévedve,már ezer éve létezik viz és áram hajtású auto. CSak éppen vmi oknál fogva nem hozzák forgalomba. gondold el mekkora gazdasági összeomlás lenne abbol ha az olja értéke egyik naprol a másikra a nullával lenne egyelö. nem ártana kicsit tágabb rálátással birnod a dolgokra. <#banplz>

Dj RONESZ VAGYOK. 16 ÉVES. APUKÁM ROKKANTNYUGDIJAS. ANYUKÁM A PAPÍRGYÁRBAN DOLGOZIK.

VAn Liftered??? Hú! 1* nagyon megnéznék 1et! Meg bevinném fizikára, aztán mondanám, hogy ezt magyarázd meg wazze a sok hülyeségeddel! <#mf1>
jonnie
Csak mutasson nekem valaki egy mûködõ váluumenergiás kütyüt, és élõben bizonyítsa be hogy energiát termel a vákuum segítségével, egybõl elhiszem! Addig a Gyurcsók féle gyógyítás szintén van (ami szintén lehet hogy mûködik :))

fifi
3 óra

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Hát akkor hogyan mûködik?
mert az ioszéllel ellentétes irányban is tud emelni,sõt oldalirányú mozgásra is képes???

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Az a lényeg, h ezekkel a kis energiákkal csak "vezérlik" a vákuum energiát.
Ami meg van. Legalábbis erre mutatnak a jelenségek.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

A lifterrel csak az a baj hogy gyenge. A http://jnaudin.free.fr/lifters/main.htm van egy grafikon a W/g (fogyasztás/felemelt tömeg) értékekrõl. Ja és köze nincs az antigravitációhoz.

Tegyük fel mûködik a hajtómû. Az ûrhajósok 3 órát utaznak, de ezalatt mennyi idõ telik el a Földön?

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Ritkán lehet látni ennyi önjelölt okostojást egyetlen topikban!

Philadelphia az nem sikerült nekik, azóta eltelt jópár évtized, kutatgattak, fejlesztgettek. Úgy néz ki, lassan beérik?

Omegared
Arra lennék kiváncsi hogy ez a Lifter jelenség mit produkálna zéró g-n.
Az asztalomon tökéletesen mûkdött legnagyobb ámulatomra :) Hát még a haverok mit ámultak :D

jonnie
Nem olvastam végig a topikot, mert nem volt hozzá energiám, de ha valakinek szikerült vizzel hajtott autót építenie, vagy bedini féle vákuum energiás motort azt megkérem hogy mutassa meg nekem, élõben, akkor el fogom hinni. Addig is csak arra vagyok kíváncsi hogy mit csinálnak a veszességekkel? Az akku, a vezetékek és a motor belsõ ellenállásaival, amik ugyebár lehetettlenné teszik hogy a hatásfoik 100% fölé menje. Tudomásom szerint a genrátor hatásfoka annál jobb minnél nagyobb, de egy tökös erõmû sem közelíti meg a 95% ot se, nemhogy a 100-at. A jelenlegi legjobb 12vos gépjármû generátorok hatásfoka 85% max. (by bosch). Mondjátok már neg nekem hogy egy 12 volt os táppal hogy tudtok anyi vizet bontami ami elhajt egy autót? Ha valaki mûködõképes kütyüvel áll elõ (akár autóval, akár önmagát energiával ellátó motorral) azt viszont szívesen megnézem, és ha látom, és tud válaszolni a kérdéseimre akkor el is hiszem! Lehet jelentkezni! És hogy a támához is hozászójlak "Eggyes tiéd a híd"<#banplz>

A folyékony nitrogén inkább 80K hõmérsékletû. Jó játék, de én semmi olyat nem tapasztaltam, ami ellentmondana a fizikának. Te milyen különös tulajdonságra gondolsz?

Ja, a -276C° se jó, mivelhogy -273 az abszolút nulla fok. És nem nagyon jöhet létre mágneses monopólus, mivel hogy ilyen hõmérsékleten a higany már szupravezetõ, és kilök magából mindenféle mágneses teret. A tudósok elég sokat kísérleteznek ilyesmivel, észrevettek volna egy ilyen hatást.
Másrészt pusztán az erõ édeskevés ahhoz, hogy fénysebesség fölé gyorsíts egy testet.

Na ja, csak a fluxuskondenzátort nehogy forditva épitsék be, mint a Genesisnél, mert akkor bizony hiába lapátolnak a hõs pionirok!
fifi
hi! :D

hírnévért mindent! :DDD

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Hedgehunter
Jovaanma aztan a kezuk belelog a bilibe es felebrednek.......<#awink>
És mégis hol találsz embert aki vállalná a lapátolást szkafanderben? <#nezze><#idiota>

Lapátolják majd a zûrhajó kazánjaiba a szenet, hogy legyen energia a térváltáshoz: gépház, lapátoljanak gyorsabban, nincs elég nyomás a turbináknál, ezzel még a kettes fokozatot sem érjük el! <#eplus2><#idiota>
Probálkoztunk a reptéren folyékony nitrogénel, bár ennek hõmérséklete 80C° magasabb mint ami az ideális, de a higany már részben produkálta ezt a különös tulajdonságát.
Bár tudtuk mirre vállalkoztunk,de mégis döbenetes
hatást váltott ki ahogy a fémtartályt "átlõve" eltünt a szemünk elõl.
jointeer
hígagyúak :|

köcsög

Csak ennek lehet jövõje a nagy távolságok miatt

Szent Isten! Itt filmet lehetne elõhívni.

grebber
És akkor lehet kételekedni miért olyan kibaszottgyorsak az UFO-k hát lehet éppen ezért.

Next PC upgrade: 2022

Hiperhajtómûvel mennének szenet bányászni a Zetareticuli 8-ra...:-D

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

pilóta
Errõl a cikkrõl egy KFT szám jut eszembe:
Jön az idegen lény címmel.

Nagyon úgy néz ki emberek,
Danikennek igaza lett.
A sok tudós meg elmehet...
<#alien>

Lelkem odvában megdöglött a bagoly!

Lehet..te leszel a fizikus nem én.:-)Magyarul van örökmozgó...mindíg is volt..a természet is az..neeem?

Hát, nem semmi, ha 5 éven belül tényleg sikerülne egy mûködõképes prototipust megalkotni. Fõleg úgy, hogy még mindig belsõégésû motorokat gyártanak, szénerõmûvekkel termelik az áramot (tök szar hatásfokkal), stb. De térhajtómû az már lenne. Nos, legalább lenne mivel elszállitani az embereket a már igy is túlnépesedett Földrõl. Szerintem kicsit torz lenne a világ ezáltal.<#zavart2>
Gondolom te ennek a csodahajatómûnek a kipróbálására, prototípus megépítése, gyûjtesz adományokat...

Kara kánként folytatom tanításom.

Sziasztok!

Nos itt valójában az "egypolusú mágneses" hajtómûvel folytatott kisérletekrõl esett szó.

Dióhéjban: Ha 1 köbcenti higanyt -276C°-ra hûtve egyenáramal gerjesztett tekercsbe helyezünk.

V = 1 mikró Volt.
A = 1 mikró Amper.

Az áram írányától függõen vagy csak É vagy csak D polus jön létre.

A mágneses erõtér 1000 kg,trotil robanásával azonos nagyságrendû.

Az égitestek saját gravitációs terével egyezõ, ekkor tolóerõ.
Vagy vele ellentétes írányú, ekkor az égitest felé huzó erõtér keletkezik.

Ezzel a "hajtómûvel" 0,01 sec. idõ alatt a fénysebeség 125x-re gyorsítható, vagy állitható meg az általa meghajtott ûrjármû.

1987-ben végeztek elöször eredményes labor kisérleteket ennek igazolására.

Akít bõvebben érdekel a téma: [email protected]
Itt az a lényeg, hogy a dinamika és a kinematika ellentmond egymásnak.
Mert az egyik szerint a súrlódás elviszi az összes energiát, és meg fognak állni, de a másik azt mondja, hogy addig van mozgás, amíg az erõk ki nem egyenlítik egymást, és a sebesség 0 nem lesz.
De az erõk soha nem ejtik ki egymást!

Hm...lehet..végülis semmi sem áll..csak mi hisszük azt mert belénk verék, hogy 1-est kapsz ha mást mondasz, és hülye vagy üljél le....

"Lehet, hogy velem van a baj, de én úgy tudom hogy a mágnesesség nem kvantumjelenség, hanem egyszerûen az elekronok mozgásából adódik mínd a természetes mágnesesség mind az elektromágnesesség."
Szerintem se a mágnesességre, se a mikrogravitációra nincs érdemleges és alkalmazható elmélet.

"Lehet, hogy velem van a baj, de én úgy tudom hogy a mágnesesség nem kvantumjelenség, hanem egyszerûen az elekronok mozgásából adódik mínd a természetes mágnesesség mind az elektromágnesesség."

Gyermekkoromban sok ilyen marhaságot olvastam össze, talán mindet, de azóta sok mindent tanultam :)
"A kételkedés a tanítvány legnagyobb hajtóereje ..."