Hipertér hajtómûvet vizsgál az amerikai kormány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem dimenziókba kell utazni hanem ott a cél, oda. Arról egy szó nincs hogy az emberi szervezet mit reagál. Azt írják "hajtómûvet" vizsgálnak. Hol van ami nincs?
Hát ha azok vizsgálják, nem lesz abból soha Enterprise ûrhajó....:D :D
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Semmiség. hát még ha a kengurúval is kereszteznek bennünket.
De azon se csodálkoznék, ha már az 1950-es évek óta müködik a projekt, csak eltitkolják, mint a Csillagkapu projektet :D:D
Minden esetre, ha az, akkor reménykedem, hogy nem teszi rá a szõrös mancsát az ami kormány!
UFOZ RULEZ
http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétõl.
Minél rövidebb idõ alatt, azaz a scifi irodalomból származó ismereteim szerint, 3 secundum allatt 30 fényévet lehet utazni 3 ugrással.
Persze ehhez kell 3 köbméter szilicum 3 vasgolyóban és egy hiperhajtomû, amelyben a 118-as rendszámu elem adja az energiát, s a szokásos csészealjtest, alatta az üvegcsüvel, amely kör alaku és a fémgolyókat mágnes irányitja pörgés közben, ezzel megadva a térgörbitési koordinátákat.
Oh, nagy Star trek guru.
Nyugi ez pozitív akart lenni.
Majd, ha jobb lesz az angolom, meg nyár lesz, végignyálazom a ditl-t, a félhivatalost meg nemtom mé írtam. <#nemtudom>#nemtudom>
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Z1: frigó
Z2: energiaforrás
Z3: hajtómû-részegység
<#vigyor>#vigyor>
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Hogy ez a z berendezés milyen sokoldalú <#wow2>#wow2>
Többek között kaját sterilizál, képes fúziót létrehozni (csak pár atomról van szó, és nem folyamatos használat mellett) és most még a teret is görbíteni akarják vele <#nyes>#nyes><#mf2>#mf2>
Eddíg kétkedtem benne hogy ebbõl a hajtõmûbõl mi igaz. Már minden kételyem elszállt.
Ez tényleg KAMU <#banplz>#banplz>
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Szóval röviden: nem technikai halandzsa, jól megfontolt és !kitervelt! magyarázat a történésekre, aki nem hiszi járjon utána a ditl.org-on.
A Star Trek nem gagyi, úgy értem ha egy Hawking akart benne szerepelni -többször is- az már jelent valamit nem? :) Még akkor is ha nem engedték szerepelni. Meg is tudom érteni öket, nehezen tudták volna megmagyarázni hogy a 24. Század második felében hogyhogy ez a muki teljesen béna és még beszélni sem tud magától... azért az orvostudomány már tart ott hogy ilyen ne legyen. És ezen túl sokat kellett volna törniük a buksijukat az íróknak, úgyhogy inkább hagyták az egészet. Ezt most ne úgy fogjátok fel hogy fikázom a mozgássérülteket, magam is kerekesszékes vagyok, de ez a tény és kész.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
http://www.sandia.gov/
Én >18 éve, mióta elösször megláttam az egyik elsõ részt a SAT1-en :))
fejbõl tudok legalább 4 esetrõl ahol Warp közben változtattak nemhogy irányt hanem Warp faktort /sebességet/ is. Szó se volt stopp->új útirány->új sebesség->indulás-ról.
Félig igazad van, félig nem. Sajnos ezért olyan gagyi a Star Trek, mert rengeteg benne az ellentmondás és a technikai (értelmetlen) haladzsa (pl: "átvezetjük ezeken a Bousard kollektorokon" Mikenhovaésminek ??)
És mivel nem egy személy írta az egészet (a többiek meg talán el se olvasták az elõzõek írásait), így aztán eléggé komoly mûszaki összevisszaság jött ki. Na mindegy, a lényeg, hogy alapból warp közben nem lehet irányt változtatni (vagy csak kisebb warp faktoroknál, vagy csak kissé?). Ezért is volt extranagy dolog a Picard manõver, ahol a hajó sebességének hirtelen változtatásával (lassítás) ért el egy ügyes kitérõ manõvert és volt pár pillanatig kvázi két helyen a hajó (és sorozhatta meg hátulról a követõt)
Ha játszottál ST játékokkal egyébként ott is ez van, nem lehet warp közben irányt változtatni.
Na most mivel itt konkrétan dimenzióváltásról van szó, szerintem a 3D-s objektumokat az ûrben nem muszály belekalkulálni az útvonalba, mivel nem a 3D-s térben mozog az ûrhajó, simán "keresztülrepül" rajtuk.
Attól függ, hogy milyen módon oldják meg a dimenzióváltást.
Egyszerûsítsük le a példát 2D-bõl 3D-be lépésre.
- Ha csak kidudorodik a síkból, akkor ugyebár az eredeti síkban is ott van többé/kevésbé (ez a valószínûtlenebb)
- Ha ténylegesen elhagyja a síkot, azaz kiemelkedik teljesen belõle (magával rántva egy részt a 2D-s valóságból, különben szétesne a 3D-ben), azaz mintha egy papírlapból kivágnánk egy figurát, felemeljük (kilép 2D-bõl), nos ott már valóban nem a 2D-s akadályokat kell nézni, mivel kiemelkedve belõle azok már nem léteznek. Itt viszont tényleg a 3D-s akadályokra kell figyelni (azaz nem keresztülrepül az akadályokon, hanem elrepül "felettük")
Mi van ha a hajtómû leállításával nem ugrik vissza 3D környezetbe az ûrhajó? Okok, mondhatják most egyesek, hogy a dimenzióugrást okozó hatás megszüntével az ûrhajó visszaugrik a saját dimenziójába de ez biztos?
Star Trek alapján biztos. Ha viszont a B5 féle örvény eljárást vesszük alapul (ez engem jobban emlékeztet arra), ott csak az átlépésekhez kellettek az ugró-hajtómûvek, és mint a normál térben normál haltómûvekkel haladtak a hyperspace-ben.
1 valami viszont teljesen biztos. Nem kell arra az ûrhajóra semmilyen Z berendezés. Elég lenne innét pár fórumozó mert egyesek akkora hülyék hogy már görbítik a teret. /És most nem arra gondoltam akinek a hozzászólására válaszoltam/
tényleg van itt (és az egész világon) jópár IQ_Lite "szellemi" fekete lyuk, és szaporodnak :pp
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
12 éve vagyok trekkie, fejbõl tudok legalább 4 esetrõl ahol Warp közben változtattak nemhogy irányt hanem Warp faktort /sebességet/ is. Szó se volt stopp->új útirány->új sebesség->indulás-ról.
Ha már a Warp hajtómûnél tartunk Star Trekben, az egész ellentmondásos. Warp - a név arra enged következtetni hogy tényleg gyûri a teret és ezért képes ilyen gyors helyváltoztatásra. De nem mert a Warp küszöböt elérve szubtérbe "ugrik" az ûrhajó. /A Cochrane-faktor, tehát hogy a szubtér mennyire erõs, milyen gyorsan lehet utazni benne - szerepelt az elõzõ hozzászólásban - az a Star Trekben változó./ Valójában itt is errõl van szó a cikkben szereplõ hajtómûnél. A Warp hajtómû is, meg ez is egy olyan "szubtérbe" ugrik /szubtér, másik dimenzió, lényegtelen itt hogy minek nevezzük/ ahol lehetséges a fénysebbeség többszörösét elérni, mivel nagyon jól tudjuk hogy a saját 3D-s környezetünkben ez energetikailag lehetetlen. / Ja, amúgy Star Trekben pont azért van a deflektor hogy a hajó útjába esõ parányi anyagokat - amelyek ekkora sebességen úgy szabnák fel a hajót mint acél a zsírpapírt - eltérítse. / Na most mivel itt konkrétan dimenzióváltásról van szó, szerintem a 3D-s objektumokat az ûrben nem muszály belekalkulálni az útvonalba, mivel nem a 3D-s térben mozog az ûrhajó, simán "keresztülrepül" rajtuk. De mivel nem tudhatjuk hogy a másik dimenzióban milyen tárgyak vannak amiket bele kell számítani az útirányba, tehát ki kell kerülni, teljesen értelmetlen bármiféle útirány számítás a normál 3D-s környezetünkben, csak a térváltás elvégeztével számolható bármiféle út.
Már csak reménykedjünk abban, hogy a mi fizikai törvényeink "felfelé kompatibilisek". Úgy értem tudunk alkotni fizikai törvényeket 1 2 és 3D-s környezetre, de vajon helytállóak akár a legáltalánosabb törvények a magasabb dimenziókban is? Mi van ha a hajtómû leállításával nem ugrik vissza 3D környezetbe az ûrhajó? Okok, mondhatják most egyesek, hogy a dimenzióugrást okozó hatás megszüntével az ûrhajó visszaugrik a saját dimenziójába de ez biztos?
1 valami viszont teljesen biztos. Nem kell arra az ûrhajóra semmilyen Z berendezés. Elég lenne innét pár fórumozó mert egyesek akkora hülyék hogy már görbítik a teret. /És most nem arra gondoltam akinek a hozzászólására válaszoltam/
Bocs ha kicsit összefüggéstelenül fogalmaztam, de megpróbáltam egyszerre több általam hibásnak vélt hozzászóláshoz reagálni.
1. USA rendelkezik magának elég olajról, ami az ipart illeti, sõt !!! még a polgárai is tök olcsón tudnak benzint venni(hozzánk képest kb. 5-ször olcsóbban)
2. Az alternatív energiaforrások terjednek, ez tény, hogy milyen sebességgel, az az áruktól függ, de ha lesz kereslet lesz kínálat is, és fordítva.
3. A napelemek kis hatásfokúak és drágák, ha hinni lehet a tévének több millió Ft egy tanya pár villanyát napelemmel biztosítani, de ez egyszeri befektetés, és persze állam bácsi számolásában, ha meg pár százezerbõl megoldható és még meg is bízható, strapabíró, mondjuk egy ház villanyát és esetleg többi villanykészülékét mûködtetõ napenergiás megoldás, akkor az nagyonis kifizetõdõ szerintem.
De lehet, hogy túl optimista vagyok.
4. Volt egy fószer vhol, aki pálinkával hajtja a kocsiját, csak egy "kis" átalakítással. Õ bizony etanollal üzemelteti azt a kocsit.
5. Az összeesküvéselméleteseknek, szerintem, csak részben van igazuk, hiába léteznek mindenféle technológiák, azok az USA katonaságának titkos bázisain vannak, és naggyon-naggyon drágák, ergo nekünk semmi közünk hozzá.
6. Dinamit, radioaktivitás és még nem tom mi, nem sufnis dolgok, minimum az emberkék nagy koponyák voltak, laborokban stb...stb...
7. Mindenhez pénz kell, a legutolsó sufnis dolog, ami bejött, ha jól emlékszem az Apple féle számítógép meg a DOS volt, de nem vagyok benne biztos. Ahhoz is pénz kellett. Na meg ész, és tudás, amit elõtte meg kellett szerezni.
8. Hogy visszatérjek a témához, szerintem ez a fajta technológia vagy már létezik, és ekkor naggyon paranoiás voltam, vagy még 50 év mire rendesen mûködni fog, esetleg teljesen fel kell újítani az elméletet, 2015 körül, mikorra ki is próbálják.
Asszem csak ennyi, de ez kikívánkozott belõlem, miután végigolvastam az összes hozzászólást.
Vki szóbahozta a Star Treket, ott egészen konkrétan arra építenek, hogy a tér "rétegzõdik" különbözõ görbületû részekre, ahol a határsebesség más és más, és egyéb alapfeltevések, melyekre sem bizonyíték sem cáfolat nincs még, mivel még ne mvagunk képesek a teret, csak tömeggel, az meg nem hatékony. Star Trek szeretõ emberke vagyok és szerintem van benne valami, hogy annyi mûvelt, nagy tudású ember szereti, ez szubjektív.
Ha vki le akar szúrni, nyugodtan, de inkább konstruktív kritikát kérnék.
Elõre is kösz<#nevetes1>#nevetes1><#wink>#wink>.
u.i.: A helyesírásomra is vonatkozik a kritikára vonatkozó rész.
Egyenlore ott tartunk, hogy NINCS semmi tul olcso, es elfogad6o alternativa az olaj kivaltasara.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Ilyen kérdés esetén nagyon egyszerûen leeht tájékozódni. A Rákeresel a neten az illetõ nevére, és az elõ 5-10 találatot megnézed. Ez alapján be lehet lõni, hogy kb. kicsoda a fickó. Az a jó, ha ismert intézmények, illetve tudományos folyóiratok és cikkek kerülnek elõ. És persze az is fontos, hogy a kérdéses témához értsen. Hiába jó fizikus valaki, ha mondjuk pszichológiáról van szó, nem biztos, hogy ért hozzá.
"most az egyik tudományos magazinban (3 betüs a neve) jelent meg egy érdekes cikke: Tudattól tudatig - A kvantumfizika igazolja a parapszichológiát? címmel, egykét fizikában jártas arctól szeretném hallani hogy érdemes e továbbgondolásra a cikk, köszi elõre is"
Ha belinkeled a cikket, akkor tudok róla mondani valamit. Látatlanban nekem kétségeim vannak, mert az ebben a témában eddig olvasott könyvek szerzõje vagy a fizikához nem értett, vagy a pszichológiához.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Mit nem értesz benne ?
Azt, hogy kínának nincs olaja, és nõ a kereslete?!
Vagy hogy az amcsi készletek 15 éven belül elfogynak?!
Nos ezek tények, olvass utána.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Szerintem az amcsiknak nem az olaj kell, hanem a tárna ahonnan az olajat kinyerik, hogy ott rendezzék be a bunkereiket ha támadnának az UFO-k <#mf2>#mf2>
Héjjas István megbízható arc, érdemes olvasni?
most az egyik tudományos magazinban (3 betüs a neve) jelent meg egy érdekes cikke: Tudattól tudatig - A kvantumfizika igazolja a parapszichológiát? címmel, egykét fizikában jártas arctól szeretném hallani hogy érdemes e továbbgondolásra a cikk, köszi elõre is
Létezik, de még sok idõ kell az elterjedéséhez. Persze, a köv. nagyobb olajáremelkedésnél drasztikusan fel fog gyorsulni a folyamat. Régen is egy olajválság miatt terjedtek el a kisfogyasztású japán kocsik az amcsi izomautók helyett.
Inkább azért, mert nem létezik még az üzemanyagcellás meghajtás. Egyébként másfél milláért miért is lenne drága egy autóba?
Az üsszeesküvés elméletekben hívõknek pedig van egy rossz hírem. Nem az olajcégekre kellene mutogatni, hanem tisztában lenni azzal mennyit költenek õk maguk a további fejlesztésre (milliárdokat, nem véletlen a BP-ként közismert British Petrol névválátása Beyond Petrolra), emelett az olajosoktól független állami és magáncégek is ezerrel hajtanak erre. Például Kínánk mi értelme lenne a nyugati olajcégeknak lefeküdnie?
Egyébként a peak oil a nyakunkon van (ennek legnyilvánvalóbb bizonyítéka az usákok jelenlée afganisztánban (földgázvezetékek) és iránban (olaj). Ez elõbbiekbõl is következik, hogy nem létezik az kõolajat leváltó technológia. Egyébként pedig ha létezne, akkor már tegnap e kellett volna kezdeni az átállást, mert évtizedekig tart. Tõlem akár az olajcégek és az autógyárak vezényletével, fölözzék le a hasznot, ha megmentik a világgazdaságot a valaha látott legcsúnyább recessziótól.
De nincsennek erre mutató jelek, csak köszködés a biodízellel és hétrõl hétre bejelentések a világ minden részérõl, hogy tucatjával kezdik építeni az atomerõmûveket és a régi jól bevált szénerõmûveket. Miközban az olajtermelés a maximumon van és gondokat okoz a bõvítés.
A jeleke nyilvánvalóak, ezért nem is megmosolyogtatók, inkább szánnivalók a tulok oldalán olvasható õsbaromságok.
Átalakítás csak akkor kell (+1 üzemanyagszûrõ), ha használt sütõolajat akarsz használni (merthogy azzal is elmegy, bizony a diesel ilyen igénytelen állatfajta), akkor nem árt elõbb a nagyobb szemcséket "kiszedni" belõle
Etanol gondolom a biobenzin megfelelõje lehet, de errõl nincs infóm
Mellesleg ha USA-nak döntenie kell, hogy ad olajat EU-nak (és a lakosság nagy része nem kap nálluk), vagy kocsikázzon csak a választópolgár (EU meg le van sz.rva), akkor bizony megtartják maguknak
nem igaz. a kocsinak fel kell lennie készítve a bioüzemanyag használatára. bár igaz, hogy nem sokban, ezért ugyanolyan áron futna a biodizelt alkalmazni tudó, mint a sima. ja meg valszeg átalakításról nem érdemes beszélni, túl alapalkatrészeket érint ha jól tudom. új kocsinál számi
"USA rátette a kezét az irak (és környéki) olajra, abból EU aligha fog kapni (jelentõsebb mennyiséget), "
fog kapni EU eleget, mert ha nem, akkor lassul a gazdasága és az visszaveti az USA gazdaságát is. az USA nem játszik a saját érdekei ellen.
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20060113svedorszag.html
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
egyébként, azt a példát csak arra írtam, hogy egyik napról a másikra miért nem lehet átmenet. ha elolvasod a folytátást is akkor láthatod, hogy én is a régi és az új technológia fokozatos kicserélõdésérõl írtam benne.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
"másik amin napokat lehetne vitatkozni, hogy az emberiségnek egy nagy része csak az olajban látja az üzemeanyagot" - ez messze nem igaz, Ausztriában például a vizierõmûvek vannak túlsúlyban, hazánk energiatermelésének nagy része atomenergiából származik. nem egyszer lehet bioüzemenyag elõállításról olvasni. vannak szél, árapály, hullám és naperõmûvek is. (stb.) csak egyenlõre sokkal nagyobb számban még nem lennének gazdaságosak. (pl. nagyon magas áron állítanák elõ a villamosenergiát, és nagyon sok beruházás kellene, hogy el tudják látni egyáltalán)
"pedig maga a világûr meg a körülöttünk lévõ tér is mondhatjuk, hogy egy nagy energia gömb." - nem tudom itt milyen energiára gondoltál. egyenlõre ami járható útnak tûnik, az a már meglévõ technológiák használata, elterjesztése. (ez folyik jelenleg) és persze amit lehet még kifejleszteni
valamit: "Ha az olaj helyett holnap mindenhol vizet mérnének a benzinkutak, akkor mindenki kidobhatná az autóját és vehetne újat." Ez igy igaz lenne, de ez igy sohasem kovetkezne be. Ha lenne megfelelo alternativ energia, olcsobb lenne az olaj, sokan hasznalnak meg a robbanomotorokat! Senki nem dobna ki, foleg hogy bizonyosan olcsobb lenne! (pl.: LCD vs CRT) A trabantot sem dobjak ki, pedig van mar korszerubb auto! Sztem egy finom atmenet(munkahelyekre ertve is) indulna el, meg akkor is ha hirtelen megcsapolnank az univerzum energiajat! Ill az energiaarak merseklodnenek, neked tobb penzed maradna, boldogabb lennel.
Amcsiknak ott van alaszka, ahonnan még 4-5 évig szipolyozhatnák az olajat, de mivel ezzel igencsak környezetvédelmi katasztrófát okoznának ezért egyenlõre nem lépik meg (majd 10 év múlva viszont rá lesznek kényszerülve)
És akkor (meg már 10 éve :p) elkezdõdik a harc a föld utolsó nagy olajkészletei iránt (irak, kuvait, arab országok), melyek mérete nagyságrendekkel nagyobb, mint az amcsi összes, így még további 10-15 évre elegendõek lehetnek
Ami európát megmentheti az a:
1) bio üzemanyag. BioDiesel minden átalakítás és adalék nélkül alkalmazható Diesel autókban (benzineseknek sorry, de arra még nincs olcsó, átalakításmentes és tökéletes alternatíva -földgáz is csak ideiglenes-)
2) elektromos meghajtású autók, áram termelése fikciós atomerõmûvekben, remélhetõleg hamarosan már fúziósban is (drukkoljunk a japán-francia mérnököknek :))
És hogy ez miért nagyon fontos?
USA rátette a kezét az irak (és környéki) olajra, abból EU aligha fog kapni (jelentõsebb mennyiséget), mivel kelleni fog az amcsi iparnak és lakosságnak.
Tehát ha nem fejleszti EU villámsebesen az alternatívát, akkor nekünk marad a kerékpár
Gog3r - az sem mindegy h az állatkertben a ketrec melyik oldalán állsz
Nem veszitek észre, hogy a terülj-terülj asztalkámat, avagy a bölcsek kövét keresitek? Komolyan úgy gondoljátok, hogy létezik bármi, ami a semmibõl állít elõ korlátlan mennyiségû energiát, tehát gyakorlatilag a semmibõl csinál mindnt? Ráadásul mindezt gonosz multinacionális cégekké transzformált hétfejû sárkányok õrzik? Tényleg nem látjátok, hogy egy legendában hisztek?
Elképesztõ!
A világot mindenki irányítja. Van akinek politikai (ez egy demokráciában például minden választópolgárnak megvan), van akinek gazdasági (ma már akár sztrájkolhacc is), van akinek katonai (tüntethetsz is) hatalma van, és még egy sor másfajta is létezik, ezek különbözõ mértékûek és jellemzõen így-úgy össze is fonódnak.
Van aki az olajüzletben (is) érdekelt. Kissebb-nagyobb mértékben szinte az egész világ érdekelt az olajüzletben. (Csak agy apró példa: Ha az olaj helyett holnap mindenhol vizet mérnének a benzinkutak, akkor mindenki kidobhatná az autóját és vehetne újat. Nagyon morc lenne azt hiszem a legtöbb ember, és elég sok eltakarítanivaló vasdarab ott álldogálna az utakon. És igen, az átalakításnak se mindenki örülne.) Azok az emberek, akiknek a kezében az olajüzlet összefut már keresik az új megoldást. (ennek is van több oka, hogy miért) Ám õk se Teréz anyák, így nem akarnak ráfizetni, tönkremenni pláne nem. Azaz, ha meg lesz az új megoldás, abban õk ha lehet még nagyobb részt szeretnének mint a jelenlegiben. Ez a gazdasági érdekük. Mivel az átmenet nem történhet egyik napról a másikra (ezt elég könnyû belátni), így a folyamatán is keresni akarnak. Ez is gazdasági érdek. Tehát elõször jó drágán adnak el mindenféle alternatív üzemanyagokat, ill. az azokat használó eszközöket. Aztán idõvel majd letisztul, hogy melyik is lesz az igazi (könnyen lehet, hogy van aki már most tudja, de az elején több fajtát is - megintcsak gazdaságilag, és a K+F megtérülése miatt is - érdemes "megetetni" az emberekkel), és az tömegesítve lesz, olcsósodik. Eközben a régi technika kezd kikopni. És szép lassan, ahogy felcserélõdik a két technika a mögötte lévõ érdekek is felcserélõdnek. Az emberek már nem fogják hiányolni az olajat adó kutakat, és a mögöttük meglévõ befektetõk is pénzüknél maradnak. (illetve nyilván nyernek, hisz azért fektettek be évekre) Azaz így-úgy mindenkinek - a részben gazdasági - érdekét szolgálta az egész. (így-úgy gazdasági érdek pl. a normális idõjárás is egy mezõgazdaságban, de a turizmusban is, de az olcsó üzemanyag is, meg az is, hogy ne legyen káros az egészségre, stb.)
Estleg a szeleromu jonne be, de ez allitolag hangos..
butaság.
a nagyon gazdagok zöme nem olajbáró, hanem egyéb. Bill Gates sem olajos. stb.
ne errõl beszéljünk.
semmi nem tiltja, hogy kiköttesd a villamosmûveket és otthon alternatív energiforrással termelj áramot.
mégis ezt kevesen teszik. vajon miért?
Kara kánként folytatom tanításom.