419
  • vax
    Szerintem nem lehetetlen csak egyelőre a mai energiaforrások és energia termelés nem teszi lehetővé annyi energia felesleget, ami ehhez a berendezéshez szükséges. Talán ha sikerül a fúziós energia vagy valami más hatékonyabb a maiaknál.
  • vax
    Akkor "könnyebb" lesz az oda út és a visszajövetel is.
  • vax
    Na majd oda kellenek a "csillagkapuk".
  • vax
    A térváltás sem lesz "piskóta", de a pontos hely meghatározása, hogy hova jutott és utána a vissza jövetel is komoly technikai problémakat vet fel. Elmenni rövid időn belül sikerülni fog ha ez a cikk nem kacsa. De a visszajövetellel gondok lehetnek.
  • blakshep
    bajnak nembaj, csak elég vicces, hogy a fél bagázs élből készpénznek veszi, hogy öt év múlva ez működni is fog
  • Kelta
    már megbocsáss, de ha ilyen komoly érvekkel jössz akkor inkább az oviba irj :)
    ezer meg ezer példát lehetne felsorolni, régebbröl feltalálásokrol, elméletekröl amik nem illettek az akkori világképbe, és lám mégis müködnek, érvényesek!
    Te azt hiszed már mindent tudunk?? pedig dehogy, és tudod ugy lehet fejlödni, hohy probálkozunk, elméleteket gyártunk, néha vadakat, meg fantazmagoriákat, hogy hátha! ezeket tudod, komoly tudosok is megnézik és néha álmodoznak, hogy hátha egyszer korszakalkotot talál. persze néha lukra futnak, nyilván..de mért baj ez???
  • vax
    Amiról ez a cikk szól a az ún. "csűrő hajtás".
  • blakshep
    nem az sg-n olvasnátok ha lenne bármi súlya ennek
  • blakshep
    baszomanyátok tudtok olvasni? Persze, hogy meg lehet csinálni, csak az kell hozzá, hogy minden flottul menjen, minden egy bizonyítatlan elmélet szerint működjön,ami amúgy nem igazán illeszkedik a mai világképbe.
    Ilyen elméleteket én is tudok gyártani
  • Csirke4
    Ha ez műxik akkor végre kidobhatom a fizikatankönyvet? :D
  • totya4
    Nem fikázás, vélemény, mint a tied is.
  • archkoven
    Bár lehet, hogy lesz, mert ez a pali pont úgy néz ki Christopher Lloyd a Vissza a jövőbe-ből!
    Ez ezért jelenthet valamit!:)
  • archkoven
    Kurvára meglepődnék ha ebből valaha lenne valami.
  • roliika
    Na ezt megint megkaptam.:-( de tudod mit? Én 10 év múlva ilyenen fogok utazgatni te+ szekéren! :-P :-))
    Na De azért nem fura, hogy Goom-lake környékén lelövik a gépeket aki odatéved? Belépni tilos mert lelőhetnek,de ha belépsz ,fekete kocsik kísérnek és kamerák és ammónia érzékelők mindenhol! Mit őríznek ennyire??? Még a Lockhid-Martin sem ilyen védett pedig ott repcsiket teszetelnek...és ez nem agymenés! Menj oda és várd meg amíg kikísérnek...vagy lelőnek.
  • haxoror
    Remélem nem kamu cikk.
  • valamit
    jaja, de ott van a Wikin minden:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Burkhard_Heim
    "During World War II, Heim was recruited by the Nazis and worked briefly in a chemical laboratory as an explosives technician."
  • valamit
    jaja, de ott van a Wikin minden:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Burkhard_Heim
    "During World War II, Heim was recruited by the Nazis and worked briefly in a chemical laboratory as an explosives technician."
  • Anteris
    nem lepne meg ha a 3. birodalomnak dolgozott volna
  • valamit
    :) nem, a Wiki azt írja, hogy elvesztette mindkét kezét, és komolyan süket és vak volt (azaz nem teljesen, mert azt úgy írnák). másutt pedig azt olvastam, hogy a látása 90%-osan sérült.
  • Anteris
    váráj, ne folytasd, a kezei is 90 százalékosk voltak!
  • Kelta
    szerintem nem az a téma hogy valaki mennyire volt beteg, vagy sérült, ezen élcelödni, vagy erre megjegyzéseket tenni..szerintem kimeriti a bunkóság fogalmát.
    akinek nem inge............
  • valamit
    sőt, süket sem volt teljesen, csupán komolyan sérült a hallása és a látása is (más forrásból utóbbi 90%-osan)
  • valamit
    ja igen, és a pontosság kedvéért, nem volt teljesen vak, a látásnak "csak" a 90%-át vesztette el abban az ominózus balesetben Heim
  • Anteris
    már az előbb is erőlködtél ezzel a weboldallal, gondoltam megnézem már mi ez a nagy kapálozás. Az általad idecitált oldalon lévő írás tényleg a cikkhez vág! A TOP SECRET-nek titulált betűhalmazról ordít, hogy csak is egy balfék agyából pattanhatott ki, és hogy túl nagyot nem tévedek bizonyságul itt az említett írományt jegyző doktor úr weboldala ahol további válogatott agymenésekkel szerezhet pár vidám percet az arra tévedő gyanútlan webvándor! : )

http://www.drboylan.com/
  • Kelta
    akkor jó :) okos,nyalhat egyet :)
  • HöfEE
    Hát "erősen bele kellett gondolni" de megértettem !
  • kukacos
    *jelentem, itt visító röhögőgörcs*
  • HöfEE
    Elolvastam az irást , néhány rész benne kicsit már nekem is sok volt de tuti van benne valami , amugy a cikk végén van egy link Richard Boylan oldaláról , érdekese módon el lett távolitva
  • valamit
    "legocsmányabb ország ami létezik" :) na igen, mindig kell valamit fikázni. de asszem örülhetünk, hogy most egy USA a fika tárgya és nem esetleg egy Harmadik Birodalom ;) vagy épp Globális kommunizmus ;) bár igazából ha benne élnénk akkor valszeg meg azt éltetné-pfujjolná (emlékezzen csak vissza aki teheti, hogy a SZU-t hogy utálta mindenki) sok ember.
    a filmeknek szvsz. is van szerepe az USA imázsában és biztos, hogy sokszor lehetnének jobbak is. na meg az USA mint gazdasági-politikai-katonai hatalom is tett dolgokat ami mások rosszallását kiválthatja. ez is nyilvánvaló. de azért ő az aktuális 'fika tárgya', mert ő van szem előtt mindenütt. ennyi.
  • Kelta
    Nem az idö ugyanugy telik, valszeg:) csak a mi téridönkhöz képest fog haladni gyorsabban. tehát mig az "ottani" térben? dimenzioban halad, itt nagyobb távolságot tesz meg mint ott. valahogy ugy képzeld el, hogy fogsz a kezedbe egy zseblámpát, és világitasz vele egy 20m lévö falra. kicsit balra elmozditod, a kezedben a lámpa feje csak 5centit mozdult el de a fénykör a falon sokkal többet.ha most elvileg a lámpát fénysebbel mozditottad el a kezedben, akkor következne belöle hogy a fénykör gyorsabb volt ennél, hiszen ugyanaz idö alatt nagyobb távolságot tett meg.
    (primitiv példa)
    de nem, mert minden test saját koordináta rendszerben mozog,és a te rendszeredben érvényes mérést nem lehet az övére használni.tehát ami innen gyorsabbnak tünik az valojában a saját rendszerében nem volt az.
    na, tehát a másik dimenzioban mozgo ürhajó adott idö alatt nagyobb távolságot tesz meg, mintha fénysebbel menne, de ez csak a mi dimenziokban mérve van igy, sajátjában nem
    remélem érhetö? :)
  • saco
    de csunyak a kezei :( szegeny
  • roliika
    Na EZTAdjátok össze! Cikkhez vág....
  • Deus Ex
    Az eredeti cikkben hivatkozott tanulmány:

http://www.hpcc-space.de/publications/documents/AIAA2005-4321-a4.pdf

• valamit
    ami meg a cikk valóságtartalmát illeti... a cikkben az áll, hogy vizsgálják ezt az (akár elég komoly eredményt is hozható) elméletet. ha cikk hamis, tehát nem vizsgálják , akkor max ott vagyunk mintha téves az elmélet. szal nagy kaland. ez akkor lesz majd igázából nagy szám, ha valóban vizsgálják és igazolódik.
  • valamit
    vakolvasás, és ahogy a lábbalfestők is... ?;)
  • Anteris
    na mester, ez nem semmi beírás volt, megyek is bakapok vagy két szem deadalon-t mert szédülök mint állat!!
  • Esrohnoil
    Jah, tiszta Emmet Brown alias Christopher Lloyd.
  • roliika
    Hát igen kommunikáció gázas lenne...de szerintem gondoltak erre is. Talán már rég létezik rá technológia...ugye nem gondoljátok, hogy a milliárdokat csak az űrrakétákra költik?
  • roliika
    Sokan kritizáltak, hogy ha vannak UFO-k akkor hogy utaznak ide hatalmas távolságokból...hát így. Azért megemlíteném még ,hogy aki allott a Delta T tekercsről vagy Caudecus telercsről, az tudja,hogy itt is a hullámok gyorsabban terjednek mint a fény,bár ezt nem ismerik el hivatalosan...hogy mennyire gyors, nem tudni. Azt viszont igazolódni láttszik,hogy 1 lezárt FÉM doboz belsejéből is képes sugározni,ami elvileg lehetetlen, mert ez teleportációt jelentene...Itt utána tudtok nézni ezeknek az érdekességeknek, de ez nem hivatalos oldal...ITT De ha sikerűl fénysebesség fölé gyorsulni vannak apró problémák,mint például az apró porszemek,ezek ilyen sebességnél simán ki tudják lyukasztani a hajót!!! 1 anyagfázis-váltás után már nem lenne ilyen gond...csak szerintem nincs ilyen technológia...közkézen. És ha sikerülne mégis utazgatni,tovább növelhető lenne a sebesség, ha ebből a térből csavarási hullám lenne kibocsájtva előre, és ebbe "teleportálna bele a hajó" Így a csavarási hullámmal el tudtak érni már 360*-os fénysebességet is...tehát utazásnál nagyon hasznos volna. Csavarási hullám..mármint EM hullám amúgy orosztalálmány és nagyon kevés a leírás róla...alig találni...na szóval hajrá! :-))
  • HöfEE
    De ha dimeziót vált akkor abban a dimenzióban ahol halad másképp telik az idŐ,? vagy én értelmezem férlre.. mert akkor amig ő abban a dimenzióban utazik és pl 3 óra alatt ér a marsra addig a mi dimenziónkban eltelik egy év .... (időutazás?) és ha igy van akkor a jármü és a föld között hogy lenne kommunikáciÓ? nem értem teljesen valaki világositson fel