Hipertér hajtómûvet vizsgál az amerikai kormány

← ElőzőOldal 9 / 9

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valamit
Nikola Tesla, gondolom rá gondoltál

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Ismét egy - már megszokott - kamuhír. Nevetséges.

Ezntúl iskolába sci-fit-fogunk nézni fizikán! xD
látszik, hogy nem nézel elég sci-fit:)
minden fénysebességnél gyorsabb utazás-elméletben az a lényeg, hogy nem a fény sebességénél akarnak gyorsabban menni, hanem egyszerûen helyet akarnak változtatni.. a star trekben gyûrik a teret. a féregjárat elméletekben meg az összes gyûrést meg akarják spórolni és rögtön egyik helyrõl "átlépni" a másik helyre. csak "kívülrõl nézve" nagy a gyorsulás.

\"The voices are back... Excellent.\"

Asimov könyvek!
Olvassatok utána, mit tettek a Külsõ Világok a Földel.
Az embereknek mindegy, mindenképpen háború lesz valamibõl, csak legfeljebb nem a Földön, hanem több bolygó közt!
Hál' a jó égnek nem élek addig! :DDD

Sanyix
Hát én olvastam egy hasonló dologról, hogy erõs mágneses mezõvel az ûrhajó megnyújtja maga elõtt a téridõt, mögötte meg összenyomja, így képes a fénynél gyorsabban menni, mivel végül is nem megy gyorsabban mert megnyújtja maga elõtt a téridõt :) aztán ott volt egy mondat, hogy ehhez jóesetben elég lesz a galaxis összes energiája :D. Remélem a nnál a hajtómûnél amirõl a cikk szól, nem így lesz, ha ez egyáltalán lehetséges. De ha sikerülne egy ilyen mûködõ hajtómûvet létrehozni, az az legnagyobb dolog lehetne az emberiség történetében.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Vorpal
Mér ugyis elvan már bszva eléggé ez a bolygó ... keressünk egy másikat és azt is bsszuk el.

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

Még ha meg is valósul a könnyû távutazás, kérdés csak az, hogy minek?
Mert ügye egy kormány beleszór eszement pénzeket hogy új telepeseket jutasson el más bolygókra, azaz kolonizálja õket azért, hogy tejeljenek neki.
Csakhát a földi példa is bizonyítja (Pl Amerika, ami effektive újonnan kolonizált mégis leszarják Angliát), eltelik csip-csup idõ, és elszakadás, önállóság, és akkor ott van egy ellenség..valahol az ûr mélyén.
Elvesztette látását, hallását és kezeit. Ezek után hogyan kommunikált? A fogait csattogtatva Morse jeleket adott le, a választ pedig a fején kopogtatták le??? Hogyan követte a tudomány fejlõdését. Hawking fogyatékossága semmi ehhez képest.
Érdekes.
Pár fizikai elmélet e mögött még nincs bizonyítva.
Ezzel tényleg nagyon sok minden megdõlne.
De ki tudja lesz-e belõle valami.
De ha a fény sebességénél gyorsabban utazunk, akkor a gyorsulásnál meg a lassulásnál nem hat ránk (az utasokra) nagy erõ ? <#nemtudom>
Kis-Bob
Ha öt éven belül ki is fejlesztik, a tesztelései még éveket, vagy esetleg évtizedeket is igénybe vehet.

na gyerekek megyek a szmszéd univerzumba, azt leszedek 1-2 vulkáni vadászt, mert nem szetretem a hegyes füleiket! 20 perc múlva vagyok! Ja és Még visszatérek! ;-)<#wave> Ja a T1-eseket szedjétek szét, mielõtt jön a t100-as! xD
Szerintem kamu. Miért?
Mert nem lennének hülyék elkotyogni egy ötletet, amire netalántán Kinában ráharapnak.
Valószinûleg van egy egy homlokegyenest ellenkezõ elven müködõ tervûk, elképzelésük, és ezt direkt bedobtak a kinaiaknak. Hadd vakarják a sárga kobakukat. Addig az amcsiknak több idejük van feljeszteni.
Hiszen ez szinte felfoghatatlan horderejû felfedezés lenne.
Talán még nagyobb lenne annál is, mint amikor az ember elõször gyújtott tûzet.
Amelyik nemzetnek a kezébe kerül a kulcs ennek a mágvalósításához, az lesz a világ úra.
Dr4gonlord
Pont most olvastam a Nuclear Pulse (Orion meg Helios) hajtómûvekrõl, és van is egy szép animáció (-s film), arról, hogy hogy mûködne. Más kérdés, hogy ha ez megvalósul, az , nos, király lesz. Ha azt nézzük, hogy az Apollo program idején mekkora fejlõdésen ment át az ûrkutatás, akkor semmi sem lehetetlen. Azóta azonban a politika belepofázik mindenbe, és inkább a háborúkra költenek, mint az Ûrkutatásra (Ettõl függetlenül, ha utánaolvasunk, a NASA se lazsál). Mondjuk most egyre több versenytárs lesz + civil ûrrepülés (Amerika természetesen egybõl ellenõrzés, meg miegymás a Terroristák ellen, aminek mondjuk van alapja, addig, ameddig total controllá nem fajul az USA-ban ez is), ami serkenteni fogja a fejlõdés ütemét, reméljük.

elöször jöttek a sorozatokkal,filmekkel (pl stargate) amelyekben megbarátkoztatták az embereket a gondolattal...
majd elhintenek néhány foszlányt,amiben egy lehetséges technikai fejlõdésrõl adnak hírt.. és észre se vesszük, a híradó esti kiadása már a Chulakról közvetít :D

janos666
Érdekes. De tippre elég furán fog kinézni a prototipus miután visszatér a mi dimneziónba. Már csak azt a gépet kéne még elõkaparászni (most az istennek nem jut eszembe annak a kutatónak a neve, de egy elektromos tekercset is elneveztek róla, a villamosenergiával fogalkozott) ami villamosenergia segítségével teleportál tárgyakat aztán kész a Star Treckes csillaghajó. <#vigyor2>
Nekem ez nem tûnik túl épkézláb tervnek, pedig szeretném ha a legtöbb tudományos fantasztikumot megvalósítanák még az életemben.
remélem ez nem csak egy olyan "kamuhír".. örülnék ha csak egy morzsányit is mûködne.

és pláne nem kellenének a star trek-es vulkániak, hogy kimenjünk a messzi ûrbe..<#nyes>

\"The voices are back... Excellent.\"

HöfEE
Ha ez a hajtómû tényleg mûködne és elõ is tudnák állitani ilyen rövid idõn belül szerintem az egy hatalmas elõrelépés lenne megintcsak az emberiség számára , gondoljatok bele lehet 20 év mulva már lazán utaznak emberek egy másik naprendszerbe! És akkor valószinüleg a mi naprendszerünk is hamar felderithetõ lenne.

Helyes! :)
Remélem öt év múlva is hallani fogunk felõle.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

← ElőzőOldal 9 / 9