Hipertér hajtómûvet vizsgál az amerikai kormány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gog3r - az sem mindegy h az állatkertben a ketrec melyik oldalán állsz
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
"A világot néhány nagyon gazdag ember irányítja, akik hatalmas vagyonnal rendelkeznek. Ennek a vagyonnak a magja az olaj, a "fekete arany". Ha a szabad energiát mindenki használná, ez a gazdag elit hatalmas jövedelemtõl esne el. Egyszerre a sugárhajtás, az autók, vonatok, ipari termelés és ûrrepülés technológiája elavulttá válna."
na most az olajat még pár nagyságrendel nehezebb leváltani. és lehet, hogy nem is 2 új szabvány létezik. ha megnézitek már most is vannak alternatívák, csak még nincs meg igazán, hogy melyik lesz a végleges. hasonlóan mind pl. a DVD-nél.
és ugyanúgy, ahogy a DVD-nél is, az elsõ idõben drága lesz az új technikát/üzemanyagot használó eszköz (akár BlueRay akár HD-DVD), és szép fokozatosan lesz olcsóbb, meg jönnek ki majd jobb verziók (ahogy a CD olvasók is csak lassan jutottak egyrõl ötvenkettõre). az egész gazdasági érdek
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
kukoricából is eredményesen lehet üzemanyagot/etanolt/ gyártani.
egy mammutcég, aminke nem tudom a nevét, de nem is érdekel, innen a lakhelyemtõl 10km-re fog 2 éven belül egy etanolpárló üzemet felhúzni, /Csabacsûd/ ami elvileg Európa egyik legnagyobbja lesz...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Bár lehet, hogy kiválthatóak növényi olajakkal, de erõs gyanum, hogy bazi sok napraforgó kéne az igények fedezésére.
Azóta se hallottam felölük, vajh miért? :)
Amúgy igazad van, csak sztem általánosítasz. Nincs olyan, hogy tudomány, meg tudósok, sok színes lepke van mindenütt. Legfeljebb trendek vannak.
A vizeasutóval kapcs. még1x, senki nem mondta, hogy nem lehet megvalósítani, de még mindig sokkal drágább, mint a benziens járgányok. Mert ha olyan olcsó, akkor én is veszek egyet, tessék, itt van az elsõ vásárló, és ígérem nem ölöm meg a feltalálót.
Kara kánként folytatom tanításom.
ez csak egy idézet volt, de mindenképp igaz, ha a számok nem is pontosak de 50 éven belül biztos h bekövetkezik
ok, hát egyetértek, de azt hiszem én még soha nem fejlesztetem ki iylet és nem is várható hogy fogok :D
viszont ha megtörténne én nem dobnám piacra, egy idõben alküldeném az összes létezõ internetes tárhelyre amire csak módomban áll és egy rakat levelezõlistára. mert aki ebbõl pénzt akar csinálni az nem igazán éri meg a másnapot szerintem. ja amúgy már évtizedek óta létezik csak most még nem érné meg piacra dobni míg el ne fogy az olaj, kicsit megborítaná az egész piacot tõzsdét és ami ezzel jár, magyarán káosz lenne
Nem látják a fától az erdõt!
lehet hogy szerinted nem lehet a sufniban összerakni egy ürhajót, de az nem jelenti azt hogy nem is lehet!
te abból indulsz ki amit össze szemezgetsz, gondolom.
egy mai orvos, nem látja egyben az embert, nem képes rá, szétforgácsolja az agyát, max 1% képes rá hogy átlépje az úgymond "mester" szintet ahol a profizmus+intuitiv gondolkodás már kooperál, tahát itt valamit nagyon rosszul közelítenek meg (mivel az 1%-on kívül a többi csak sötétben tapogatózik, 1% meg annyira más szint, az e szint alatt ragadt emberek, a max lexikális tudásuak meg görcsök, kb olyanok mint az MI lenne..) egyszerûen holt ponton vagyunk, fizukusokra kb ugyanez a jellemzõ azaz minden területen ahol ugymond embert probáló már a naprakészség.
de amíg az embereket sz*rr* oltják már böcsitõl kezdve, ne várjunk gyors áttörést. /megint elszaladt velem a ló <#schmoll2>#schmoll2>
daga-nak:
Én nem is akarok minden szempontból felnõni. Nálam nyitott kapukat döngetsz. Mondjuk a paprikafüzérekkel nem tudom mit akartál mondani, de ha morzsolni kell õket, hát az menni fog :-))
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
gyerekek vagyunk mi!
Akarmilyen suli, 20-50 ev tanulas stb...
keves, nemhogy az univerzum felfogasahoz, de a hozza vezeto ut
megtalalasahoz is, es valoszinu, hogy ez orokre igy is marad. Egy
egyszeru kerdes: Mi az, hogy semmi ? A munkas osztalyt meg nem
--moralizalnam: hidd el hogy az egesz rendszerben "te" sem vagy
semmivel se tobb. A feltalalokat is pótolja az atlag, ok is csak
epitokockak ! A rendszer fejlodese, egyenletes es mindig ugyanoda
vezet, akarmit csinalsz vagy eppen nem.
Es addig amig nincs abszolut elemi alkotoelem, addig nem is
beszelhetunk megismeresrol, csak tunodesrol, elmelkedesrol. De tan a
legviccesebb a megszamlalhatoan vegtelen szamossag.
Osszegzes: gyerekek nem kell felni, ez igy halad fejlodik - magatol
megy minden, higgyetek el.
Legyetek boldogok. A legfontosabb az, hogy segitsetek masokon.
Es tudjatok magatokon is nevetni.
Lefekveskor gondoljatok a csillagokra es biztos, hogy nagy
igazsagokra fogtok ratalalni, ha gondolatban paprika-fuzert...
Példa 1:
Digitalizálják a 20 éves Kovács Istvánt, és átküldik lézerrel a Szíriuszra 2100-ban. Ott egy 3-D-s nyomtató fogadja, amelyet 2010-ben indítottak útnak. Kovács Pistával megy a digitális nyomtató upgradeje is. Kovács Pista eredetije itthon marad, az õ neve Kovács István.
Pista az utazás alatt nem öregszik, tehát amikor odaér akkor még mindig 20 éves, de ekkor István már 29 éves lesz.
Pista dolgozik a Szíriuszon 5 évet, ekkor lesz 25 éves, közben István lesz 34 éves. A kiküldetés lejártával a 3-D-s nyomtató visszaugározza Pistát a Földre. Az utazás 9 évig tart, Pista nem öregszik, mert a bitek nem öregszenek, de István eléri a 43 éves kort.
Amikor a bitek visszajönnek, visszanyomtatjuk Pistát IRL-be és egymás mellé állíítjuk az egypetéjû ikreket.
Pista lesz 25 éves, István pedig 43 éves.
43-25 = 18 év korkülönbség. Bazi sok!
Értelemszerûen, ha távolabbi csillagra sugárzod Pistát lézerrel, akkor a korkülönbség is egyre nagyobb lesz.
A 3-D-s nyomtatóban (ami egyben szkenner is, vagyis multifunkcionális készülék, de az egyszerûség kedvéért nevezzük csillagkapunak) lenne egy autoupgrade funkció is. Ez olyan, mitn amikor a Windówz magától letölti a frissítéseket a gépedre, és telepíti õket. Talán épp az MS csinálhatná meg ezt a részét a prodzsektnek...
Én csak azon csodálkozom, hogy miért nem hemzsegnek a galaxisunkban ezek a (mátrix)nyomtatók (csillagkapuk) (mondjuk, filmekben már vannak)? A Hewlett Packard miért nem lép?
Hülyeség. Kamu.
Nem olajtársaságokat kell megkeresni, hanem megcsinálni. Ha van egy jó projekted, találsz bankot, amely ad rá hitelt, vagy akár pályázat útján is találsz pénzt. Persze, ha kamu az egész, akkor abból nem lesz vízesautó.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ha csak negyedével is mûködne a dolog az már nagyot lendítene az ûrkutatáson, elvégre egyetlen marsmisszió nem feltétlenül tartana évekig, mint ahogy a szaturnuszhoz küldött szonda is sokkal hamarabb megérkezne még így is.<#heureka>#heureka>
---------------
és egy kis offtopic, a vízbõl kinyert hidrogénnel mûködõ autót már nem egy és nem 2 ember megvalósította, amikor pedig megkeresett vele olajipari táraságokat akkor érdkes módon eltüntek nyomtalaul, feltehetõen van akit eltettek láb alól és voltak akiknek elég pénzt fizettek hogy eltünjenek örökre a kis tervükkel. a mai világban a gazadság az olajra épül amely összeomlana egy iylen szabadalom láttán. és talán nem kéne összehasonlítani a voip telefont az olajjal mert több ezerszer nagyobb pénzekrõl szól.
Ha létezik idõutazás akkor miért képzeljük azt, hogy mi vagyunk
az "idõsík" legelején, ezzel együtt a fejlettség csúcsán ?
(földi viszonylatban természetesen)
Vagyis mögöttünk is és elõttünk is zajlik az élet !
Pár 1000 évvel elõrébb már biztos mindenkinek van egy idõgépe,
amit természetesen illegális dolgokra is használva vissza-vissza
jönnek az idõben hozzánk alakítani a dolgokon, hogy nekik
(vagy akár pont neked) jobb legyen a jövõben...
Csak írni kell egy üzenetet dátummal, helyszínnel amit a jövõben
megtalálnak: "ha ide visszajössz kapsz jó sok lóvét!"
és elvileg máris ott lesz valaki a jövõbõl, nem ??
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
A sportot is, mint annyi mást, a pénz tette tönkre.
Vissza kell térni az alapokhoz: az ókori görögöknél nem volt pénzjutalom, az volt csak a jutalom, hogy a gyõztes a falujában elnyerte a legszebb leányzó kezét (ma ezt a PC jegyében lehetne módosítani). Hej, azok voltak a szép idõk... :-))
Star Wars, Star Trek: elösször kikalkuláltatják az útirányt, ráállnak, majd ugrás. Ha mégse arra akarnak menni, vagy valami irányváltoztatásra kényszeríti, akkor vissza a normál térbe, újrakalkulálás, ugrás :)
Ezt már nállunk sokkal okosabb emberek elõre kitalálták :p
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
De egyébbként nagyátlagban a GPS 1 méter pontossággal tudja meghatározni hogy hol van az illetõ,szerintem 3-5 % pontatlanság a kutyát nem érdekeli.Most 30 centivel odébb vagyok mint ahogy a GPS jelzi,nah bumm.
-----][----www.di.fm-----][------
-----][----www.di.fm-----][------
Az eredeti cikhez hozzá fûzve, tegnap lemaradt az egész "túl dimenzionált" ûrutazós elképzelésrõl alkotott véleményem.
Miszerint mindez még ha a leendõ ûrjármû el is készûl, netán müködik is.
Legfeljebb a naprendszeren belûli kisebb kirucanásokra lenne használható.
Ugyanis a technikai fejletlenségi szintünk okán, jelenleg nem áll rendelkezésre olyan nagy sebeségû adatfeldolgozásra képes navigációs rendszer, ami ilyen utazó sebeség mellett biztonságosan írányítani lenne képes a jármûvet.
A navigációs berendezésnek ugyebár idõre van szüksége az észlelésre, adatfeldolgozásra, beavatkozásra a szükséges manõverek végre hajtására.
Korunk számitástechnikai eszközei egyaltalán nem alkalmasak egy ilyen sebeséggel haladó objektum írányítására.
Mi a véleményetek?
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
De ha csak a "kevéske" 5 milliárd éven belül, akkor a napenergia megújuló :D
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
szal a napenergiára ez a megújuló titulus szvsz. kevéssé jellemzõ. másrészrõl vannak vízierõmûvek, szélerõmûvek, árapályra épülõk, meg újabban már hullámmozgásra is, amik sokkal nagyobb összhangban vannak a természetes környezettel, mint egy szén vagy olaj tüzelésû (de még talán a plutóniumnál is) és jó részük könnyebben termel több energiát mint a napcellák. és ugyanígy ott vannak a bioenergiát hasznosítók is. vagy a hõforrások, de például a vulkanikus vagy föld magjában rejlõ energia sincs kiaknázva, szal akad más a napenergián túl is, csak ezt akartam kihozni az egészbõl.
De geostat pálya nem csak az egyenlítõ fölött a föld forgási irányával párhuzamosan oldató meg? Merthogy egyenlítõi pályán viszont néha eltakarná a föld a napot a naptükröktõl.
Az tényleg jó lenne, ha valami kicsi, könnyû nagy teljesítményû generátorral állnának elõ, ami könnyû üzemanyagot használ.
A fúzió megfelelõ lehetne, de ahhoz a reaktor bazi nagy, nem tudom meddig lehetne tömöríteni.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Ne döbbenj le, ez a baromság csak a magyar bulvársajtóban jelent meg.:) A két éves küldetés alatt soha, egyszer sem volt energiaellátási probláma egyik roverrel sem. Tény, hogy a dust devilek jó szolgálatot tesznek / tettek eddig, de ez a 'belepi a por' és 'várni kell' szöveg nem más, mint durva csúsztatás.
Én mondjuk olyanokon döbbenek le, amikor azt hallom, hogy ha a marsjárókat belepi a por, akkor meg kell várni a következõ porvihart, ami lefújja róluk.
Mindezt az atomkorban... Nesze neked modern technika. :-))
Akkor minek kell csodálkozni itt lent.
Szerintem lehetne azt csinálni, hogy geostat pályára viszünk fel egy rakás naptükröt, mondjuk alufóliát forgatható kerettel.
Rajtatartjuk a földön egy ponton, és kész is a naperõmû... akár több km^2-es is, és senkit se zavar, mert elfér egy háznyi területen.
Szerintem inkább egyébként a napenergiából is nem a fotovillamos elv, hanem a termikus elven mûködõ éri meg jobban, mert a tükrök sokkal strapabíróbbak a napelemeknél.
Viszont a tükröt nehezebb egy helyre irányítani, a napelemet meg csak be kell forgatni.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Az alternatív technológiáknak az a bajuk, hogy drágák.
Azért, hogy otthon 50 W-os villanykörtével világíts, napenergia segítségével, 200.000 forintot kell befektetned. Mikor térül ez meg? Sohanapján.
Szóval, nem az áramszolgáltató tenne el láb alól téged, ha ezt meg szeretnéd valósítani, egyszerûen az embereknek egyelõre nincs erre igényük. Pont.
Faraday törvénye: nem ismerem a ezt a törvényt, és ezért is írtam oda valahova az elejére hogy ha valaki megtud mutatni egy mûködöt akkor elhiszem.
tüzelõanyagcella: ez a jövõ sokak szerint, de az említett írásokban nem ezt a megoldást említik hanem hogy a vizet bontják a kocsiban, és azt égetik el. Én azt vettem ki a fórumból hogy ismer valakit aki megcsnálta ezt. Tüzelõanyagcellás rendszernél viszont nem marháskodnak a vízbontással, hanem hidrogént "tankolnak".