Hipertér hajtómûvet vizsgál az amerikai kormány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
2) Faraday törvénye szerint igen, de ezeknél elvileg arra mennek rá, hogy rezonanciába hozzák a szigma kötést, ami ettõl könnyen felszakad...
3) Az üzemanyagcella+villanymotor(lehetõleg aszinkron váltóáramú) hatásfoka sokkal jobb a belsõégésûnél. De azt nem rakod össze "sufniban" :)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Ha igazán értelmes és mûvelt ember vagy (elvégre írod is, hogy felsõoktatásban tanulsz), akkor tudhatnád, sõt, érthetnéd, hogy az általad említett 'nagy találmányok' egy teljesen MÁS korban születtek meg. Akkor még volt lehetõség sufniban nagyot alkotni. Ma nincs, legalábbis csak nagyon kis százalékban.
"Bocs de matek szakos vok és fizikából érettségiztem..."
Három hiba egy mondatban. Szép...
-Az akksik jelentõs többsége egyenáramot szolgáltat (mondhatnám úgy is hogy nem halottam még olyan akksiról ami váltóáramot adna)
-A vízbontás sebessége nem a vízre kapcsolt feszültség frekwenciájától hanem a rajta folyó áramtól függ (merthogy a vízbontáshoz elektronokra van szükség)
-igen létezik hidrogénnel hajtott belsõ égésû motor (de inkább a tüzelõanyagcellára koncentrálnak a fejlesztéssel -vajon miért?-)
-az oktánszámnak semmi köze nincs a kenéshez, azt mutatja meg hogy hogy az adott tüzelõanyak mennyire kompressziótûrõ -az elõgyújtásállítás miatt kell kompressziótûrõnek lennie hogy ne idõ elõtt gyulladjon be, ne kopogjon a motor-
az oktánszámot összehasonlítással márik egy speckó állítható kompresszóviszonyú motoron, az adott folyadék kompressziótûrését haonlítják izo oktán és normál heptán keverékéhez, a keverék oktán %-a a benzin oktánszáma. (95% oktán -> 95 ös benya).
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
A vízautót sem nehéz engedélyeztetni, szerintem.
Az állam meg nem büntet csak azért mert nem olajjal mész, sõt.
A villanyautóst sem büntetik.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ahogy kezdett megjelenni, kibontakozni a VoIP soka a MATÁV csõdjét jósolták.
A MATÁV nem hótt meg, bár nevet váltott, de õk i szépen állnak át a VoIP-ra.
A Shell, a British Petroleum, a Q8, a Szibnyeft, a Mol, az ÖMV, a ... nemtom melyik multi vagy nacionális olajbirodalom menedzsmentjét, vagy akár a részvényeseit miért teccik hülyéknek nézni? Öregem, azok olyan zsugori, fukari pénzsóvár manuszok, hogy ha megszimatolják, hogy valahol, valamelyik technológiában több pénz van, akkor azon nyomban viszik oda a pízt, nehogymá mások seperjék be a zsetonokat. Önök csak nagyon kevéssé ismerik a pénzemberek világát, uraim. (Vagy naív gyerekeim).
A másik, roliikának válaszolva:
Nézd, én is poénkodom néha, szeretnék kicsi privát ûrhajót a sufniban, de azok az idõk már lejártak. Ma még polihisztor sem tudsz lenni, na bumm! (Persze lehetsz megint, ha odafejlõdik a genetika)
Én néha el-etöprengek azon, hogy csinálok egy ûrhajót, de nem megy a sufniban, hidd el. Olyan háttéripar kell hozzá, amely több ezer év alatt fejlõdött ki.
Mást mondok: még egy komoly szövegszerkesztõt sem tudnál kis erõvel megcsinálni, a Microsoftnál nemhiába dolgoznak mérnökök ezrei. Még1x mondom: ha robotizálódunk, akkor sok minden megint visszakerülhet a sufnikba, de még nem tartunk ott, és akkor valszeg a kihívások is mások lesznek.
Felhozhatod ellenpéldaként a GNU-kat, az open licencet, de ezek nem eléggé emgbízhatók, nem leteszteltek, ha profit akarsz azért fizetni kell, ahhoz háttériparra, befektetésre van szükség, kell a know-how stb.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Csak azt, hogy ha van két részecskéd, mindegyik mellett egy atomóra, akkor függetlenül a sebességüktõl mindkét részecske bomlása a hozzárendelt atomóra által mutatott idõvel lesz arányban.
Azt nem írtam, hogy a két óra nem fog eltérni.
(Egyébként van benn egy kis hiba, az, hogy az atomóra is bomlás elven mûködik :), de tetszõleges idõmérp eszközzel megy).
Bocs, ha félreérthetõ voltam.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Most nem kezdem el, hogy miért,te ki vagy...de figyu! Hol is készült az elsõ generátor? Vagy az elsõ dinamit? Vagy az elsõ repcsi? Vagy az elsõ távíró? Vagy az elsõ bicikli! Hát elárulom! Nem laborokban! Sufnikban bizony! És rengetegen hülyének nézték õket az emberek de mindíg akadtak barátok támogatók is! A magnetront és a radioaktív sugárzást is véletnelül fedezték fel! Laborokban lemérték és hitelesítették,de a KIS EMBEREK találták fel ezeket mert mertek gondolgodni és próbálkozni sok nehézség és lenézés ellenére is! És nocsak ,megérte!Ennyit a laborjaidról meg az éjjel -nappal számolgató matek fanokról...
Dj RONESZ VAGYOK. 16 ÉVES. APUKÁM ROKKANTNYUGDIJAS. ANYUKÁM A PAPÍRGYÁRBAN DOLGOZIK.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Nem. Ha a részecskére "rászereled" az atomórát, akkor az el fog térni az álló órához képest, és a részecske saját idejét fogja mutatni. Ezt konkrétan atomórákkal igazolták is, mert azok elég pontosak ahhoz, hogy egészen kis effektust is kimutassanak. Ha jól tudom, a GPS mûholdak jeleit is korrigálni kell emiatt.
Hol érdekli a feltalálókat az olajcégek pénze?
Gazdasági összeomlás sem lenne belõle, mert nem lehet 5 perc alatt lecserélni minden robbanómotort.
Ha feltesszük, hogy nem drága a motor, egyszerû a gyártásam, és bárhol beszerezhetõ az üzemanyag, akkor is évekig, vagy akár évtizedekig tartana az átállás.
Hiába egyszerû és olcsó a cuccos, idõbe kerül a gyártókapacitás felfuttatása, hiszen milliárdos datrabszámban kell gyártani. Ráadásul különféle változatok kellenek. Aztán az autógyáraknak is be kell vizsgálniuk a technológiát, kidolgozni a szabványokat, minõségbiztosítást, stb., aztán be is kell építeni az autókba. A megfelelõ kormányokhivataloknak végig kell csinálni az engedélyeztetési eljárásokat, hozzá kell igazítani a jogszabályokat, stb.
Aztán meg kell gyõzni a vásárlókat, hogy az új cuccos biztonságos, megbízható és olcsó.
Aztán meg a nagy kereslet miatt az árak az egekbe szöknek, és úgy maradnak, amíg nem tudnak eleget gyártani. A régi kocsikra viszont a kereslet erõsen csökkenni fog, tehát nehéz lesz eladni õket, pláne jó áron. Tehát, hiába olcsóbb az újat üzemeltetni, sokaknak nem lesz pénzük a váltásra.
Persze a meglevõ kocsiban is át lehet építeni a motort, de az elég macerás, drága, jogilag problematikus, és a biztonság és megbízhatóság is kérdéses (hiszen egy alaposan megtervezett és tesztelt rendszert nem feltétlen hozzáértõ emberek szétbarmolnak).
Egyébként az olajcégek is látják, hogy a készletek végesek, és készülnek is a jövõre (persze nekik annyira nem sürgõs, mert az olajár szépen emelkedni fog).
Sokféle alternatív technológi létezik, de elterjedésüknek még több objektív korlátja van, mint amit fent leírtam, mert drágák, és/vagy speciális üzemanyagot igényelnek. De szerintem 10 év múlva már jelentõs lesz az alternatív megoldások aránya.
Szóval OK az is, hogy ilyennek mérik.
Én csak úgy értettem, hogy ha egy atomórát viszünk egy mozgó bomló anyaggal, és egy atomóra marad egy álló bomló anyaggal, akkor az anyag bomlása és a hozzárendelt óra által mért idõ között lesz arányosság.
Lehet tömeget is mérni, csak nem ilyen egyszerûen :)
Dinamikai módszerrel, de nem tudom, hogy most ahol tartanak, annak mi a hibahatára.
"de egymást "nem látják annak"."
Úgy értettem, hogy a részecskék egymás tömegét éppúgy látják, mintha nyugalomban lennének.
Az a legnagyobb baj, hogy közelébe se tudunk férkõzni a mai meghajtási módszerekkel a relativisztikus sebességeknek.
Hopsz, tényleg, én simán -3-nak olvastam (mondjuk elég hülyén van írva). Jobban kéne figyelnem.
A fizikusok elég sokat játszanak szupravezetõkkel, és mágneses terekkel. Hogy lehet, hogy õk nem tapasztaltak ilyet?
Persze, ha erõs mágneses teret alkalmaztatok, akkor a dolog teljesen normális. Ki kell szépen számolni a mágneses tér energiáját, és a lövedék kinetikus energiáját, abból meg lehet mondani, hogy van-e valami különleges effekt, vagy csak simán újrafelfedeztétek a mágneses ágyút.
"A hõmérséklet minimumának tartott abszolút 0 (-273,15 C°-ot) 1746-óta már az ûrteleszkóp mérései megcáfolták, a "fekete lyukakban" már mértek ill. viszonyítottak 1K a -3kon hõmérsékletet."
Azt gondolom a termikus sugárzás eloszlása alapján számolták. Sokféle hõmérséklet definíció létezik, és van olyan, ami valóban megenged negatív hõmérsékletet is. Viszont a hagyományos értelemben (a részecskék rendezetlen mozgása alapján számolva) elvileg sem lehetséges negatív hõmérséklet.
Szóval addig OK, hogy a kísérletek igazolják ezt a képletet, de ott helyesen is mûködik, hiszen pl a részecskegyorsítókban felgyorsított elektronok, amik közel fénysebességgel mennek, azok hozzánk képest tényleg közel fénysebességgel mennek, és ezért oda a v helyére beírhatjuk az értéket.
De belülrõl a mozgó rendszerbõl már nullának látszik a sebesség!"
Jól mondod. Pontosan errõl szól a relativitás elmélet. Minden attól függ, hogy honnan nézed.
"Hozzá képest a Föld tömege tart a végtelenhez"
Pontosan. De mivel az ûrhajó önmagát gyorsítja, nem a Földet, ez egyáltalán nem számít.
"de egymást "nem látják annak"."
Ezt nem értem.
"Az egészet úgy lehetne eldönteni, ha el tudnánk érni egy fény sebességével legalább összemérhetõ segességet, és ott kellene megmérni a tömeget, belülrõl!"
Tömeget nem tudunk mérni belülrõl, de idõt azt igen! Sok részecske fix idõ alatt bomlik el, másoknak meg egy várható élettartama van (és ez értelemszerûen a saját idejük). A részecskegyorsítókban ezeket jól fel tudják gyorsítani a fénysebesség közelébe. És a tapasztalat szerint a részecskék épp a képletnek megfelelõ arányban lassabban bomlanak el, mint a nyugalomban levõ társaik.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Bob Lazar meg tényleg elmebeteg ...
Nagyjából egyetértünk, de ha azt mondod nekem, hogy több populáris mûben leírt féregjárat, szingularitás dolgok hülyeségek, és mondjuk Paul Davies sarlatán, akkor körberöhöglek.
Ezt ugatom én is ennek a Human(?)ember41st-nek, meg roliikanak, meg minden lustának, akinek büdös a fizika, inkább sci-fis baromságokat olvasnak, és linkelnek be ide. Lusta dögök - ez a helyes kifejezés!
A Bob Lazar minden kétséget kizáróan egy szélhámos, aki hazugságokat ír és terjeszt és hiszékeny emberekbõl él, akik megveszik a hazug könyveit. Uff!
vicces ez az sg
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Nézz utána néhány doktori értekezésnek, tudományos papírnak. Jah, hogy 10-20 évet kell tanulni csak ahhoz, hogy egyáltalán felfogd, mirõl van szó bennük? Nincs királyi út...
"Úgy látom, nem olyan bonyolult megépíteni azokat a cuccokat..."
Nosza rajta.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Hidd el kíváncsi lennék a ti eredményeitekre.
Szerinted mekkora esélye van, hogy te, "EGYSZERÛ MELÓS", jobb rálátással, nagyobb tudással rendelkezel, mint aki 20-30 éve ezzel foglalkozik, doktori(ka)t írt belõle, a _tudományos_ kutatás az élete?
Mert nyilván amatõrök, sufniban fogják majd megépíteni a fúziós reaktort, mi? Nevetséges...
Sem pénzem, sem idõm nincs ilyesmikkel szórakozni sajnos..örülök, h annyit keresek, amennyibõl megélek..
Ezt most nem azért írom, h sajnáltassam magam, csak éppen a tények..
A 100 fölöttiek tudtommal annyira instabilak a belsõ taszítás miatt, hogy néha ezredmásodperc tört része alatt bomlanak le.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE