419
  • Caro
    Nekem az a merész gondolatom támadt, hogy rosszul értelmezzük a relativitást.
    Szóval addig ok, hogy m=m0/sqrt(1-v^2/c^2), csak itt a v helyébe azt a v-t kell beírni, amit mérünk, ami meg nulla, ha egy űrhajón vagyunk.
    Szóval addig OK, hogy a kísérletek igazolják ezt a képletet, de ott helyesen is működik, hiszen pl a részecskegyorsítókban felgyorsított elektronok, amik közel fénysebességgel mennek, azok hozzánk képest tényleg közel fénysebességgel mennek, és ezért oda a v helyére beírhatjuk az értéket.
    De belülről a mozgó rendszerből már nullának látszik a sebesség! Hozzá képest a Föld tömege tart a végtelenhez, de egymást "nem látják annak".
    Ha ellenkezőleg van, akkor meg vissza jutunk az éter-elmélethez, hogy mégiscsak van egy álló közeg, de a kísérletek ezt nem igazolják.
    Az egészet úgy lehetne eldönteni, ha el tudnánk érni egy fény sebességével legalább összemérhető segességet, és ott kellene megmérni a tömeget, belülről!
  • Caro
    Egyik évfolyamtársamnak is van :)
  • FecaA
    MARISKA RLZ! :P Na jó én nem vok olyan!
  • Hedgehunter #256
    En mar beszivtam a kipufogogazat es mar repulok......
  • Ronny
    bazzz meddig kell még várni?Tegnap óta tűkön ülök...
  • Kelta
    teljesen igazad van :)
    még egy aproság amit állandoan elfelejtenek itt spkan
    nem megy gyorsabban a fénynél!! másik dimenzioban megy!! amiben a mi terünkhöz képest gyorsabban halad...ennyi.kb ugy kell érteni Pl: itt 100km/h az ott 500km/h.tehát ha elvileg összehasonlitjuk(amit persze nem lehet) akkor ott gyorsabban tett meg egy idöegység alatt ugyanazt a távolságot.
    de nem lehet összehasonlitani...
  • Kelta
    igy igaz, csak kb 100millio ember él az olajbol közvetve és áttételesen, lehet hogy több :)
    tudod mekkora munkanélküliség és anarchia lenne???
  • phunky
    Papa kicsit elvagy tévedve,már ezer éve létezik viz és áram hajtású auto. CSak éppen vmi oknál fogva nem hozzák forgalomba. gondold el mekkora gazdasági összeomlás lenne abbol ha az olja értéke egyik naprol a másikra a nullával lenne egyelö. nem ártana kicsit tágabb rálátással birnod a dolgokra.
  • FecaA
    VAn Liftered??? Hú! 1* nagyon megnéznék 1et! Meg bevinném fizikára, aztán mondanám, hogy ezt magyarázd meg wazze a sok hülyeségeddel!
  • jonnie
    Csak mutasson nekem valaki egy működő váluumenergiás kütyüt, és élőben bizonyítsa be hogy energiát termel a vákuum segítségével, egyből elhiszem! Addig a Gyurcsók féle gyógyítás szintén van (ami szintén lehet hogy működik :))
  • fifi
    3 óra
  • HUmanEmber41st
    Hát akkor hogyan működik?
    mert az ioszéllel ellentétes irányban is tud emelni,sőt oldalirányú mozgásra is képes???
  • HUmanEmber41st
    Az a lényeg, h ezekkel a kis energiákkal csak "vezérlik" a vákuum energiát.
    Ami meg van. Legalábbis erre mutatnak a jelenségek.
  • Emmegki
    A lifterrel csak az a baj hogy gyenge. A http://jnaudin.free.fr/lifters/main.htm van egy grafikon a W/g (fogyasztás/felemelt tömeg) értékekről. Ja és köze nincs az antigravitációhoz.

Tegyük fel működik a hajtómű. Az űrhajósok 3 órát utaznak, de ezalatt mennyi idő telik el a Földön?
  • archkoven
    Ritkán lehet látni ennyi önjelölt okostojást egyetlen topikban!
  • kvarga
    Philadelphia az nem sikerült nekik, azóta eltelt jópár évtized, kutatgattak, fejlesztgettek. Úgy néz ki, lassan beérik?
  • Omegared
    Arra lennék kiváncsi hogy ez a Lifter jelenség mit produkálna zéró g-n.
    Az asztalomon tökéletesen műkdött legnagyobb ámulatomra :) Hát még a haverok mit ámultak :D
  • jonnie
    Nem olvastam végig a topikot, mert nem volt hozzá energiám, de ha valakinek szikerült vizzel hajtott autót építenie, vagy bedini féle vákuum energiás motort azt megkérem hogy mutassa meg nekem, élőben, akkor el fogom hinni. Addig is csak arra vagyok kíváncsi hogy mit csinálnak a veszességekkel? Az akku, a vezetékek és a motor belső ellenállásaival, amik ugyebár lehetettlenné teszik hogy a hatásfoik 100% fölé menje. Tudomásom szerint a genrátor hatásfoka annál jobb minnél nagyobb, de egy tökös erőmű sem közelíti meg a 95% ot se, nemhogy a 100-at. A jelenlegi legjobb 12vos gépjármű generátorok hatásfoka 85% max. (by bosch). Mondjátok már neg nekem hogy egy 12 volt os táppal hogy tudtok anyi vizet bontami ami elhajt egy autót? Ha valaki működőképes kütyüvel áll elő (akár autóval, akár önmagát energiával ellátó motorral) azt viszont szívesen megnézem, és ha látom, és tud válaszolni a kérdéseimre akkor el is hiszem! Lehet jelentkezni! És hogy a támához is hozászójlak "Eggyes tiéd a híd"
  • BiroAndras
    A folyékony nitrogén inkább 80K hőmérsékletű. Jó játék, de én semmi olyat nem tapasztaltam, ami ellentmondana a fizikának. Te milyen különös tulajdonságra gondolsz?

Ja, a -276C° se jó, mivelhogy -273 az abszolút nulla fok. És nem nagyon jöhet létre mágneses monopólus, mivel hogy ilyen hőmérsékleten a higany már szupravezető, és kilök magából mindenféle mágneses teret. A tudósok elég sokat kísérleteznek ilyesmivel, észrevettek volna egy ilyen hatást.
    Másrészt pusztán az erő édeskevés ahhoz, hogy fénysebesség fölé gyorsíts egy testet.
  • látogató
    Na ja, csak a fluxuskondenzátort nehogy forditva épitsék be, mint a Genesisnél, mert akkor bizony hiába lapátolnak a hős pionirok!
  • fifi
    hi! :D

hírnévért mindent! :DDD
  • Hedgehunter #238
    Jovaanma aztan a kezuk belelog a bilibe es felebrednek.......
  • haxoror
    És mégis hol találsz embert aki vállalná a lapátolást szkafanderben?
  • látogató
    Lapátolják majd a zűrhajó kazánjaiba a szenet, hogy legyen energia a térváltáshoz: gépház, lapátoljanak gyorsabban, nincs elég nyomás a turbináknál, ezzel még a kettes fokozatot sem érjük el!
  • Carlox
    Probálkoztunk a reptéren folyékony nitrogénel, bár ennek hőmérséklete 80C° magasabb mint ami az ideális, de a higany már részben produkálta ezt a különös tulajdonságát.
    Bár tudtuk mirre vállalkoztunk,de mégis döbenetes
    hatást váltott ki ahogy a fémtartályt "átlőve" eltünt a szemünk elől.
  • jointeer
    hígagyúak :|
  • CsillagJoci
    Csak ennek lehet jövője a nagy távolságok miatt
  • Dömper Ármánd
    Szent Isten! Itt filmet lehetne előhívni.
  • grebber
    És akkor lehet kételekedni miért olyan kibaszottgyorsak az UFO-k hát lehet éppen ezért.
  • roliika
    Hiperhajtóművel mennének szenet bányászni a Zetareticuli 8-ra...:-D
  • pilóta
    Erről a cikkről egy KFT szám jut eszembe:
    Jön az idegen lény címmel.

Nagyon úgy néz ki emberek,
    Danikennek igaza lett.
    A sok tudós meg elmehet...
  • roliika
    Lehet..te leszel a fizikus nem én.:-)Magyarul van örökmozgó...mindíg is volt..a természet is az..neeem?
  • látogató
    Hát, nem semmi, ha 5 éven belül tényleg sikerülne egy működőképes prototipust megalkotni. Főleg úgy, hogy még mindig belsőégésű motorokat gyártanak, szénerőművekkel termelik az áramot (tök szar hatásfokkal), stb. De térhajtómű az már lenne. Nos, legalább lenne mivel elszállitani az embereket a már igy is túlnépesedett Földről. Szerintem kicsit torz lenne a világ ezáltal.
  • Epikurosz
    Gondolom te ennek a csodahajatóműnek a kipróbálására, prototípus megépítése, gyűjtesz adományokat...
  • Carlox
    Sziasztok!

Nos itt valójában az "egypolusú mágneses" hajtóművel folytatott kisérletekről esett szó.

Dióhéjban: Ha 1 köbcenti higanyt -276C°-ra hűtve egyenáramal gerjesztett tekercsbe helyezünk.

V = 1 mikró Volt.
    A = 1 mikró Amper.

Az áram írányától függően vagy csak É vagy csak D polus jön létre.

A mágneses erőtér 1000 kg,trotil robanásával azonos nagyságrendű.

Az égitestek saját gravitációs terével egyező, ekkor tolóerő.
    Vagy vele ellentétes írányú, ekkor az égitest felé huzó erőtér keletkezik.

Ezzel a "hajtóművel" 0,01 sec. idő alatt a fénysebeség 125x-re gyorsítható, vagy állitható meg az általa meghajtott űrjármű.

1987-ben végeztek elöször eredményes labor kisérleteket ennek igazolására.

Akít bővebben érdekel a téma: [email protected]
  • Caro
    Itt az a lényeg, hogy a dinamika és a kinematika ellentmond egymásnak.
    Mert az egyik szerint a súrlódás elviszi az összes energiát, és meg fognak állni, de a másik azt mondja, hogy addig van mozgás, amíg az erők ki nem egyenlítik egymást, és a sebesség 0 nem lesz.
    De az erők soha nem ejtik ki egymást!
  • roliika
    Hm...lehet..végülis semmi sem áll..csak mi hisszük azt mert belénk verék, hogy 1-est kapsz ha mást mondasz, és hülye vagy üljél le....
  • Inquisitor
    "Lehet, hogy velem van a baj, de én úgy tudom hogy a mágnesesség nem kvantumjelenség, hanem egyszerűen az elekronok mozgásából adódik mínd a természetes mágnesesség mind az elektromágnesesség."
    Szerintem se a mágnesességre, se a mikrogravitációra nincs érdemleges és alkalmazható elmélet.
  • Inquisitor
    "Lehet, hogy velem van a baj, de én úgy tudom hogy a mágnesesség nem kvantumjelenség, hanem egyszerűen az elekronok mozgásából adódik mínd a természetes mágnesesség mind az elektromágnesesség."
  • Inquisitor
    Gyermekkoromban sok ilyen marhaságot olvastam össze, talán mindet, de azóta sok mindent tanultam :)
    "A kételkedés a tanítvány legnagyobb hajtóereje ..."