419
  • janos666 #219
    Jajaja! Tesla bácsi teleportja ugrott be, de már aznap este mikor ezt beírtam, csak már nem kapcsoltam be ilyesmi miatt a gépet.
  • Shodan
    Már délben elvolvastam ,de azóta ezen röhögök ... DDDD
  • lazsi
    Lehet, hogy velem van a baj, de én úgy tudom hogy a mágnesesség nem kvantumjelenség, hanem egyszerűen az elekronok mozgásából adódik mínd a természetes mágnesesség mind az elektromágnesesség.
  • Caro
    Én egy olyanon gondolkoztam, hogy egy nagy gömb belsejébe beleteszünk öt kicsi töltött gömböt.
    Most tegyük fel, hogy nem mennek le róluk a töltések.
    Az öt kicsi gömb(gravitáció nincs) meg akar keresni egy erőmentes elrendeződést.
    Ilyenből kettő van: az egyik, hogy egy gömb van középen, és a maradék 4 tetraéder csúcsaira illeszkedik, és az, hogy egy síkban vannak, és ötszöget alkotnak.
    Ez egyik sem stabilis.
    A stabil az lenne, ha mindegyik a gömb oldalához nyomódna, és egyenletesen töltenék ki a teret.
    De az Euler-tételből következik, hogy öt csúcsra nem létezik szabályos poliéder, tehát nem lesz erőmentes elrendezés.
    Vagyis örökké mozogni fognak akkor?
  • Caro
    Mi az hogy energia nélkül?
    A fém oxidálódik, tehát kémiai energia szabadul fel.
    A sima nátrium meg a kálium is bontja a vizet.
  • assdf
    Ilyenem már nekem is volt.Elmentem buliba, tök jó volt meg minden, kicsit iszogattunk , aztán egszer csak a saját akarotom kivül nyilt valami kapu, és arra ébredtem hogy a diszkó helyett már az ágyamban vagyok és dél van... az akaratomon kivül történt a dolog, lehet vmi parafenomén vok...?
  • roliika
    Hiszek én neked! :-) Ha valamivel alá tudod támasztani.:-) Merthogy a projekt hivatalosan nem létezett. Igen a radarokkal. Láthatatlanná akarták tenni a hajót. Hát sikerült. Úgy hogy utána ők is alig találták meg. De ha már a teleportáció a téma...léteznek,létezet emberek akik saját akaratukon kívül tudtak/tudnak teleportálódni. Sőt volt eset mikor egy házban nyílt 1 kapu,és eltűntek a cuccok és Kínában materializálódtak,de voltak titkos kutatások, hogy 1 sugárral 1 tronyházat"besugaraztak" és annak 1 része eltűnt. Ezt építési hibának titulálták,csak törmelék nem volt sehol. És folytathatnám de nem teszem mert pár emberkénem már tuti zsibbad így is az agya.
  • Tinman #212
    Ati88:
    http://www.human.wedgesystems.hu/philadelphia.html

Itt a lényeg össze van foglalva, de szerintem 90%-ban baromság.

• CsabiDuke
    Én is szerettem volna kérni egy linket :)
    Mellesleg én drullokon nekik, remélem bejön a cucc!!
  • Epikurosz
    Ezt viccesen írtam, de amúgy hótt komoly. Ez az egyetlen lehetőség, amelyet akár meg is lehetne valósítani a közeljövőben. Szerintem már most kellene küldeni egy szondával pár upgradelhető nyomtatót több közeli csillag felé is. Amire odaérnének kifejlődne maga a technika is. Először persze csak DNS-t kellene átküldeni, vagy egy megtermékenyített petesejtet. Sirály lenne!

A Philadelphia kísérlet a '40-es évek elején a radarok kifejlesztésével volt kapcsolatos, tehát nem volt ott semmi eltűntetés, meg ilyen linkségek. Higgy nekem, sok pluszmelótól (linkségek olvasgatása) kíméled meg magad.
  • roliika
    Ja és van ITT 2 videókazi is, ez is a motyó része. :-)
  • roliika
    Sajna én annnnnnnno nem netről olvastam. Ha érdekelnek ezel a dolgok, látogass el ide => ITT és ír a keresőbe hogy tértechnológia. an pár kiolvasott könyvem és olcsóért megvállnék tőlük. Érdekes olvasmány!
  • roliika
    Ja..vagy Frédi-Béni autó , nem?:-D
  • Turmoil
    Ilyen autóm nekem is volt. Abba nem kellett rudat se tenni, csak két kis pedált tologatni:)
  • HUmanEmber41st
    Ez jobb link
    El kellene olvasni az ingyen energia projectet, kapcsolási rajzokkal, működő gépekkel, oszcilloszkóp-diagrammokkal
  • ati88
    Ez a philadelphiai kisérlet érdekel engem
    Tudnátok adni valami linket, ahol bővebben tudok róla olvasni ???

Köszi
  • roliika
    Vagy beszkennel és akkor mivan? Engem kinyír és odaát összerak? Vagy nem nyír ki és összerak,de akkor 2-en leszünk de belőlem 1-is elég.:-D Nem számítógépesen kéne a dolgot megközelíteni.:-D Ami Teslát illeti...hát lehet. Na az fura 1 fazon volt.:-D De volt olyan autója is amit nem kellett tölteni! Csak 1 rudat tett bele és ment. :-)
  • roliika
    "A telepurcanás csak egy móccerrel lehetséges:

Digitalizálod az embört, és átküldöd az infókat a szíriuszi magyaroknak. Ez mán mehet fénysebességgel is. Stimmel? Ott ők kinyomtatnak 3D-s nyomtatón. Nem nagy ügy.
    " Na ezen jót röhögtem de tényleg! :-DDD Szal lehet nem hiszed el de van olyan cég aki szerint nanorobotokkel szét kell szedni az ipsét aztán odaát ezek összerakják....hát nem mondom...:-DD Nade van ez az extrém EM dolod, én inkább erre szavaznék, mert a Windowsban nem bízok.:-D Átvitel közben lefagyna a gép az gáz lenne.:-D
  • Epikurosz
    Persze, hogy kamu.
    Hawkingnál bejött, ezek azt hiszik, hogy mindenkinél bejön.
  • Epikurosz
    " Hol volt akkor mikrohullám te? "

Tesla már meg is halt akkor, az ő halálsugara is ez lett vón, csak nem volt még megfelelő tekniyka hozzá. ezér' sültek meg az amcsik.
  • Richard90
    Tiszta Sliders :))
    Már csak egy kütyüt kéne építeniük
  • P3h3ly
    "A 75 évet élt tudós 1944-ben egy balesetben elvesztette látását, hallását és kezeit, ezért elhagyta korábbi munkahelyét a Göttingeni Asztrofizikai Intézetet és kutatásait magánúton folytatta tovább." ez a hír itt kamu szóval nc mindenki gondoljon amit akar!
  • mrzed001
    A Star Trekben sem irányítják.
    Warp 4-el elindulnak egy irányba, és arra mennek amíg le nem állnak
  • roliika
    Jajj...."Philadelphia kísérlet: Valszeg mikróhullámokkal vagy röntgennel barkácsoltak akkor az amcsik, nem csoda, hogy páran belehaltak. Szó sem volt ott teleportációról, meg ilyen zagyvaságokról.
    Olyan ez, mint az a boncolásos videó: vagy hamis, vagy valamelyik fellőtt - genetikailag deformált - majmot boncolják." Hol volt akkor mikrohullám te? Asse tudták hogy van olyan! genetikailag deformált+hamis...hamisat ma is nehéz csinni és marha drága..genetikailag...hát lehet nem zárom ki de érdekes dolgokat szedtek ki a figurából, olyan emberben nincs! Philadelphiának meg inkább nézz utána! :-) Eléggé eltűnt az a hajó...
  • raingun
    és hogy irányítanák???
  • roliika
    :-) Itt mindenki feketelyukazik. :-) Sok sexmániás! :-DD De ahhoz köze nincs!Ez Warp! Nézzetek utána én elfáradtam! :-) Röviden hullámlovaglás. Tértorzítás vagy hogy tettszik. Ja és miért ne hatna a téridőszerkezetre az EM hullám? Mikrosütő is az anyagra hat nem is túl nagy EM emergiával. Extrém esetben szerintem simán elképzelhető valamilyen nagyságú térídő deformálás. Nem mikrohullámmal gondoltam. Pl,ha 1 atomórát sima utasszálítóval Londonból Taipeibe viszel , pár ezredmásodperc eltérés lesz! És ez nem EM hullám,csak 1 repcsi.
  • Inquisitor
    "Ne Csillagkapukból és Star Trekből vegyük a dolgokat, olvassunk inkább (net&könyv)."
    Nem vagyok egy vérbeli Trekker, de azért szerintem Te nagyon meglepődnél, ha utánanéznél ki mindenki írt forgatókönyveket a StarTrek filmekhez. :)
    Ez nem azt jelenti, hogy igaz amik voltak benne, de sok dolog valamilyen akkor már létező elmélet alapján "működik" a filmben. Ha csak minden 10-ik tényleg be is jön, már az is jó arány, bár ebben Verne verhetetlen ;)
  • Epikurosz
    "Van egy bizonyos tudományos könyvsorozat, aminek egyik könyve számításokkal támasztja alá az ilyeneket is. (pl még erre: fénysebesség nem elérhető, mert ott az anyag fénnyé változik és vissza alakuláskor mi biztosítja, h újra űrhajó lesz és nem egy darab kő...stb)"

A telepurcanás csak egy móccerrel lehetséges:

Digitalizálod az embört, és átküldöd az infókat a szíriuszi magyaroknak. Ez mán mehet fénysebességgel is. Stimmel? Ott ők kinyomtatnak 3D-s nyomtatón. Nem nagy ügy.

Mondjuk, én - biztonság kedvéért - ragaszkodnák hozzá, hogy a másolatom küldjék, maradjak meg azért eredetiben is ideát.
  • UnnameD
    Ehh már megint dimenziók.. szerintem egy név alatt 2 vagy több fogalmat is értenek, csak jó lenne eldönteni, hogy valójában most a dimenzió pontosan mit takar. Nekem mindíg az euklédeszi dimenzió jut eszembe, és így eleve nem lehetséges a dolog. A 4. dimenzióba való belépéshez kell egy +koordiánta, amit csak akkor kap meg valami, ha ott van a 4 dimenziós 'térben'. Ugyanúgy, ahogy egy 2 dimenziós tárgy sem létezhet itt, 3. dimenzióban, hisz nem lenne pl vastagsága.
  • rolika
    basszus, ez nagyon durva...
    én ííííííííggyy drukkolok nekik :)
    micsoda hatalmas-bődületes-elképesztő királyság lenne... :)
  • Sanyix
    Egy űrhajó 7 km/sec sebességgel lép be a légkörbe. Namost ez annyi, hogy azt mondod, hogy 1 és már 7 km-et tett meg a cucc. Szóval nemgyenge hőfokot kell kibírnia. De ha tudsz egy anyagot ami 2 szer ennyit bír akkor mondjad :), mert más még nem talált ilyet.
    Amúgy ahogy már irták előttem is hogy a benzinmotoros meghajtást az autóknál simán le lehet váltani, csak nem akarják. Egy kis érdekesség: nemrég láttam a tv-be egy új elektromos autót, amely 3 sec alatt gyorsul 100km/h-ra, és 370 km/h-s végsebességre képes, mindezt 400 kilóméteres úton 1 feltöltéssel. Na mondjál jobbat benzines motorban :)
  • senoy
    redpriest: Csak helyesbiteskent.Nem volt az olyan regen.A XIX.sz vege jo lesz XX.sz kozepenek is.

Tok jo,csak kar hogy erre is csak az amcsiknak van penzuk.
  • Epikurosz
    Füleket hegyezni, jöttem osztani az észt! :-)

Philadelphia kísérlet: Valszeg mikróhullámokkal vagy röntgennel barkácsoltak akkor az amcsik, nem csoda, hogy páran belehaltak. Szó sem volt ott teleportációról, meg ilyen zagyvaságokról.
    Olyan ez, mint az a boncolásos videó: vagy hamis, vagy valamelyik fellőtt - genetikailag deformált - majmot boncolják.
    Amúgy az ufo- megfgyelések pld. Brazíliában is akkor szaporodtak el, amikor a brazik dolgoztak a rakéta programjukon. Mellesleg, egy jó nagyot szólt, bumm!, biztos a hipertér feketelyukat csinált. Ha nem az, akkor meg a kerozin.
    Értem?!

Mondom akkor ezzel a hírrel kapcsolatban, tessék jegyzetelni:
    Mágneses bizbasszal nem hiszem, hogy meg lehetne görbíteni a teret, úgyhogy ez áprilisi tréfa januárban.
    Különben is, a magyarok már dógoznak rajta (bevetve az ősi dogon tudást is), nem fog itt Amerika beelőzni, csak úgy.

Kérdés?
  • RedPriest
    Huhh, 1óra alatt végigolvastam az összes hozzászólást. Fele offtopic, másik fele fikázás. Nah, mind1.

Nos, ha az ókorban, vagy a középkorban aszondod egy krapeknak, hogy repülni márpedig lehet, pofánröhögnek. Vagy ha Kolombusnak, hogy ne xarozzá már itt, vegyél egy jegyet és 2óra alatt ott vagy Amerika partjainál. Mit mondtak volna 300évvel ezelőtt, ha közlöd valakivel, hogy a XIX.sz. vége felé a Holdon sétálunk? Emberek, az elmúlt 100évben többet fejlődtünk, mint azelőtti több százban. Lassan már követhetetlen. Nem aszondom, hogy igaz a hír, de tényleg eléggé rohamosan fejlődünk.

Még valamit hozzá szólnék. Egy féregjárat létrehozásához, aminek mérete kb egy dióéhoz hasonlítható, annyi energia kell, amit egy csillag egész élete során termel. Egy emberi mérethez egy galaxisnyi csillag egész életnyi energiája kell. Egy űrhajó még hol van? Ez nem fantazmagória. Van egy bizonyos tudományos könyvsorozat, aminek egyik könyve számításokkal támasztja alá az ilyeneket is. (pl még erre: fénysebesség nem elérhető, mert ott az anyag fénnyé változik és vissza alakuláskor mi biztosítja, h újra űrhajó lesz és nem egy darab kő...stb)

Szal sok offtopic után: szentem se túlzottan igaz, de valami lehet benne. Ne felejtsük, mit ért el az emberiség 100év alatt. Ne tépjétek egymást. Lássatok túl a sci-fin. Kicsit gondolkozni kell. (egy sör mellett még művelhető cselekedet is :D) Azt se felejtsük, egy földi szonda már elhagyta a naprendszerünket és még sugároz. Ne Csillagkapukból és Star Trekből vegyük a dolgokat, olvassunk inkább (net&könyv).
  • roliika
    :-) Ez jó. De ha jól értettem ez a dimenzió váltás vagy mi a túró meg marhagyorsan röpködés csak viszonylagos.:-) neked tűnik gyorsnak, de valójában az űrhajó áll. Teret tekergeti.:-) Bocs hogy ilyen hülyén fogalmaztam.:-) Tehát az idő ugyanúgy telik/szerintem/.
  • Inquisitor
    Az van, hogy szó sincs a fénysebesség eléréséről vagy átlépéséről. Speciálisan olyan körülményeket termthetünk (vagy nem), amik esetén sokkal kisebb távolságot kell áthidalni, és akkor azt rövidebb idő alatt megteheted.
  • MrTressy
    hát jobb lett volna ha az irakban elpuffogtatott 500 milliárd dollárt hasonló dolgokra vagy a szegény országok támogatására forditották volna...
  • nimfas
    Sziasztok!

Nemtom csak megjegyzem mintha olyat olvatam volna régebben, hogy ha fénysebességgel utazol akkor megáll az idő a földi időhöz képest, tehát elmennek több mint fénysebességgel, és a Földről nézve vagy ugyanakkor vissza is érnek, vagy itt eltellik 1000 év :-) Most akkor mi van?
  • Roli
    Na csak sikerüljön, bár nekem még kicsit sci-finek tűnik, de hát sosem lehet tudni. Alkalmazhatnák a magyar makroszkópikus kvantumoszcillátort is benne, gondolva a nagy teljesítményre, hozzá hatalmas feszültség is kell.
    Ha jobban megnézitek Burkhard Heim úr fényképét, akkor láthatjátok, hogy hasonlít a Vissza a jövőbe professzorára :))
  • phunky
    Egyértelmü h mostmár mindenki az ürre megy rá. ott van japán is 2007 holra szállás. meg kituggya még mi követi. Logikus,h a földön már szinte minden felvan osztva a nagyobb hatalmak között. nincs más marad az ür. aki elöbb jut el más naprendszerekbe bolygokra,esetleg még telepeket is létesit rajtuk az iszonyatos elönyre tesz szert(sajna itt megint elég nagy hátrányban vagyunk). és ügyebár mindig is ez volt versengés ezerrel.

azért remélem télleg felfognak mutatni vmit 5-10 év mulva.

Farkas Berci