419
  • valamit
    Nikola Tesla, gondolom rá gondoltál
  • IoIa
    Ismét egy - már megszokott - kamuhír. Nevetséges.
  • FecaA
    Ezntúl iskolába sci-fit-fogunk nézni fizikán! xD
  • waterman
    látszik, hogy nem nézel elég sci-fit:)
    minden fénysebességnél gyorsabb utazás-elméletben az a lényeg, hogy nem a fény sebességénél akarnak gyorsabban menni, hanem egyszerűen helyet akarnak változtatni.. a star trekben gyűrik a teret. a féregjárat elméletekben meg az összes gyűrést meg akarják spórolni és rögtön egyik helyről "átlépni" a másik helyre. csak "kívülről nézve" nagy a gyorsulás.
  • Librarian
    Asimov könyvek!
    Olvassatok utána, mit tettek a Külső Világok a Földel.
    Az embereknek mindegy, mindenképpen háború lesz valamiből, csak legfeljebb nem a Földön, hanem több bolygó közt!
    Hál' a jó égnek nem élek addig! :DDD
  • Sanyix
    Hát én olvastam egy hasonló dologról, hogy erős mágneses mezővel az űrhajó megnyújtja maga előtt a téridőt, mögötte meg összenyomja, így képes a fénynél gyorsabban menni, mivel végül is nem megy gyorsabban mert megnyújtja maga előtt a téridőt :) aztán ott volt egy mondat, hogy ehhez jóesetben elég lesz a galaxis összes energiája :D. Remélem a nnál a hajtóműnél amiről a cikk szól, nem így lesz, ha ez egyáltalán lehetséges. De ha sikerülne egy ilyen működő hajtóművet létrehozni, az az legnagyobb dolog lehetne az emberiség történetében.
  • Vorpal
    Mér ugyis elvan már bszva eléggé ez a bolygó ... keressünk egy másikat és azt is bsszuk el.
  • totya4
    Még ha meg is valósul a könnyű távutazás, kérdés csak az, hogy minek?
    Mert ügye egy kormány beleszór eszement pénzeket hogy új telepeseket jutasson el más bolygókra, azaz kolonizálja őket azért, hogy tejeljenek neki.
    Csakhát a földi példa is bizonyítja (Pl Amerika, ami effektive újonnan kolonizált mégis leszarják Angliát), eltelik csip-csup idő, és elszakadás, önállóság, és akkor ott van egy ellenség..valahol az űr mélyén.
  • Thrawn
    Elvesztette látását, hallását és kezeit. Ezek után hogyan kommunikált? A fogait csattogtatva Morse jeleket adott le, a választ pedig a fején kopogtatták le??? Hogyan követte a tudomány fejlődését. Hawking fogyatékossága semmi ehhez képest.
  • benczurzs
    Érdekes.
    Pár fizikai elmélet e mögött még nincs bizonyítva.
    Ezzel tényleg nagyon sok minden megdőlne.
    De ki tudja lesz-e belőle valami.
    De ha a fény sebességénél gyorsabban utazunk, akkor a gyorsulásnál meg a lassulásnál nem hat ránk (az utasokra) nagy erő ?
  • Kis-Bob
    Ha öt éven belül ki is fejlesztik, a tesztelései még éveket, vagy esetleg évtizedeket is igénybe vehet.
  • FecaA
    na gyerekek megyek a szmszéd univerzumba, azt leszedek 1-2 vulkáni vadászt, mert nem szetretem a hegyes füleiket! 20 perc múlva vagyok! Ja és Még visszatérek! ;-) Ja a T1-eseket szedjétek szét, mielőtt jön a t100-as! xD
  • Dömsödi
    Szerintem kamu. Miért?
    Mert nem lennének hülyék elkotyogni egy ötletet, amire netalántán Kinában ráharapnak.
    Valószinűleg van egy egy homlokegyenest ellenkező elven müködő tervűk, elképzelésük, és ezt direkt bedobtak a kinaiaknak. Hadd vakarják a sárga kobakukat. Addig az amcsiknak több idejük van feljeszteni.
    Hiszen ez szinte felfoghatatlan horderejű felfedezés lenne.
    Talán még nagyobb lenne annál is, mint amikor az ember először gyújtott tűzet.
    Amelyik nemzetnek a kezébe kerül a kulcs ennek a mágvalósításához, az lesz a világ úra.
  • Dr4gonlord
    Pont most olvastam a Nuclear Pulse (Orion meg Helios) hajtóművekről, és van is egy szép animáció (-s film), arról, hogy hogy működne. Más kérdés, hogy ha ez megvalósul, az , nos, király lesz. Ha azt nézzük, hogy az Apollo program idején mekkora fejlődésen ment át az űrkutatás, akkor semmi sem lehetetlen. Azóta azonban a politika belepofázik mindenbe, és inkább a háborúkra költenek, mint az Űrkutatásra (Ettől függetlenül, ha utánaolvasunk, a NASA se lazsál). Mondjuk most egyre több versenytárs lesz + civil űrrepülés (Amerika természetesen egyből ellenőrzés, meg miegymás a Terroristák ellen, aminek mondjuk van alapja, addig, ameddig total controllá nem fajul az USA-ban ez is), ami serkenteni fogja a fejlődés ütemét, reméljük.
  • ropi21
    elöször jöttek a sorozatokkal,filmekkel (pl stargate) amelyekben megbarátkoztatták az embereket a gondolattal...
    majd elhintenek néhány foszlányt,amiben egy lehetséges technikai fejlődésről adnak hírt.. és észre se vesszük, a híradó esti kiadása már a Chulakról közvetít :D
  • janos666 #4
    Érdekes. De tippre elég furán fog kinézni a prototipus miután visszatér a mi dimneziónba. Már csak azt a gépet kéne még előkaparászni (most az istennek nem jut eszembe annak a kutatónak a neve, de egy elektromos tekercset is elneveztek róla, a villamosenergiával fogalkozott) ami villamosenergia segítségével teleportál tárgyakat aztán kész a Star Treckes csillaghajó.
    Nekem ez nem tűnik túl épkézláb tervnek, pedig szeretném ha a legtöbb tudományos fantasztikumot megvalósítanák még az életemben.
  • waterman
    remélem ez nem csak egy olyan "kamuhír".. örülnék ha csak egy morzsányit is működne.

és pláne nem kellenének a star trek-es vulkániak, hogy kimenjünk a messzi űrbe..
  • HöfEE
    Ha ez a hajtómű tényleg működne és elő is tudnák állitani ilyen rövid időn belül szerintem az egy hatalmas előrelépés lenne megintcsak az emberiség számára , gondoljatok bele lehet 20 év mulva már lazán utaznak emberek egy másik naprendszerbe! És akkor valószinüleg a mi naprendszerünk is hamar felderithető lenne.
  • Caro
    Helyes! :)
    Remélem öt év múlva is hallani fogunk felőle.