33535
  • w77d
    ezt már régebben megbeszéltük, hogy sosem lessz olyan grafikád mint ha valaki 8800gts-el vagy jobbal megy neki, mert az sfx érzékeli a karid és hozzábutítja a grafikát! ezért lehet neked 25 fps-ed, nekünk meg 15, de sohasem kapsz olyan képminőséget, mint mi!
  • Hypo #3715
    FSX TWEAKS

javaslom es itt meg van tobb jo otlet,
  • Hypo #3714
    Szerintem semmi kulonleges nincs benne, en is fsx+sp1+acc igaz nalam keves az ai de konstans 21 fps 1600x1200 ban es 7900 am van nem is 8800 bar nekem az acc pack csak javitott az egeszen
  • wolfaud
    Nekem a konfigomat látod lent nekem 8600gts kartyam van ez a gép arra elég hogy mediumba 20-30 fps kozott fusson kisgépen pl cessna meg hasonlo ugy hogy a budapest sceneary is be van toltve
  • Ombika
    Nah ezt is megneznem en milyen beallitasokkal!!
  • kolszal
    Szia, Én most újítottam fel a gépem a videókarim: Asus 8600GTS 512 Rammal, nem silent, város felett 25-30 FPS 90%-os grafikán. Üdv, L
  • Ombika
    Atival csak bajvan jaja!!

Ami meg nagyon fontos es sokan elkovetik,hogy a hulye Vistat felteszik es csodalkoznak,hogy tetu lassu a gepuk... No comment!!
  • JackDow
    NEM jó , én próbáltam sőt kettőt is egyszerre. NE vedd meg! jackdow
  • Varenga
    Igazából én is az nVidiára szavazok, bár volt mindkét kariból és egyikkel sem volt bajom, esetleg az Ati-nál némi drájver para volt, de ma már ezzel sincs gond.
    Ombikának igaza van, várjál még a kártyavétellel, sokkal jobban jársz így.
  • Ombika
    8800 Gt kevesebbet fogyaszt ,mint a boszme nagy GTX es meg sok tesztben el is veri,arrol nem beszelve ,hog dec 12-tol kaphato az uj GTS is kisebb csikszelesseggel!! Szal en KIVAROK,mig arak elrendezodnek es lehet kapni mind2ot!
  • push back
    8800 GT vagy GTS???
    (Az előtted segítő user GTS-t javasol, te GT-t. Még nem néztem a különbséget)
  • push back
    Köszönöm a videokártya kapcsán jött eddigi iránymutatást. Még ide vágóan egy utolsó kérdés (kötöm az ebet a karóhoz ):

Ez nem lenne jó:
    Radeon X1950PRO512MB (AGP)???

----

Tegnap végre megjött az FSX Deluxe verziója. Nos, a benne lévő "speciális magyarnyelvű kézikönyv" valóban nem sok mindent ér, egy--két kapcsolóra és billentyű kombinációra hívja fel a figyelmet, egyébként meg marketing rizsa a zöme.

Még nem telepítettem (lévén még nincs hozzá alkalmas gép). Van benne 2DVD (az egyikről nem tudtam még megállapítani mi lehet rajta, a másik az install - nem kapcsoltam be a notimat emiatt).

Kérlek adjatok tanácsot kártya ügyben.
    (Tényleg csak 90-100eFt-os kártyával érdemes próbálkozni? Fájó elhinni, bár lehet kénytelen leszek)

Köszi, Balázs
  • adam944
    ÁÁ,meg is van.Nézegettem a beállításokat,Indicated-ről True airspeedre kellett állítani
  • adam944
    Csak az az érdekes,hogy az újratelepítés előtt nem volt ilyen dolog,hanem rendesen számolta akámilyen magasságban.Ezt nem lehet valahol beállítani?
  • Ombika
    8800Gt kell venned,ami nemsokara mindenhol kaphato lesz remeljuk!!
  • w77d
    rengeteget számít a grafikus kártya, ezért én azt ajánlom, hogy még gyűjts egy kicsit, aztán inkább 8800gts legyen belőle.
  • Strami11
    mert ugye ha magasabbra mesz akkor a egyre kisebb a legnyomas es egyre kisebb sebesseget mutat (ha tas-ra van allirva, hogy mit mutasson) tehat kb fl260-tol mar inkabb mach-ban nezzuk a sebesseget mert onnantol allando a levego homerseklete (mire nem jok ezek az IVAO oktatasok :)))))
  • push back
    És is segítségre szorulok.
    FSX Guruk!

Most ismerkedem a "játékkal". A meglevő gépem harmatgyenge hozzá, így új masina kell. Olvasgatom, hogy mit ajánlotok alá, illetve ki, mit használ.
    Én is elgondoltam egy konfigot, de bizonytalan vagyok, hogy elegendő lesz-e. Segítsetek pls.

Így festene a gép:
    - Asus P5K3 Deluxe/Wifi-AP alaplap
    - Intel Core2 Duo 2.66GHz 4MB dobozos Socket 775 E6750
    - 2x 250 GB Samsung 7200rpm SATAII 16MB cache winchester
    - 2x 2GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax
    - InnoVision GeForce 8600GT 512MB DDR2 PCIExpress

Azt látom a hozzászólásokban, hogy leginkább a GeForce 8800(GTX/GTS) grafikus kártyákat preferálják sokan, de nekem (nem játékhoz szokott usernek) iszonyat magas az ára (cirka 95eFt). A fenti összeállításban egy 8600-as kártya van (kb. 22eFt). Ez kevés lenne (értelmes beállításokhoz)?

AZ FSX megjelenítése / játszhatósága mennyire függ a grafikus kártya teljesítményétől és mennyire a processzor/memória kiépítettségtől???

Kérnék szépen valami iránymutatást a vásárláshoz.

Köszi, üdv:

Balázs
  • push back
    mikkamakka123!

Saitek X52 kapcsán:
    ha jól értem az a baj, hogy míg az XP-s SST .dat formátumban tárolja a profilokat, addig a Vista-s már .prO formátumban. (???)
    talán úgy orvosolható, ha felteszed Vista-ra az XP-s profil menedzsert (SST) és azzal be tudod olvasni a gyártó honlapján vévő .DAT formátumu profilt.
    ---
    Nekem gondot inkább az jelentette, hogy a Vista alá feltehető Beta2-es SST valami DLL problémára hivatkozik (ennek eredményeként nem jelenik meg a joy 3D-s képe a profilkezelőben). A gyári support fórumon van rá megoldás (valami DDL-t kell a System32 könyvtár alá betenni, stb).

Nézz szét itt driver / SST ügyben:
    ftp://ftp.saitek.com/pub/software/

Talán tudtam segíteni.

Üdv.:
    Balázs
  • adam944
    Ismét igen érdekes problémám merült fel: ma telepítettem újra fsx-et,mert hibádzott.A mentéseimet meghagytam,és a telepítés után belépek,és betöltöm az egyiket,és elindulok.Akkor ért a meglepetés,amikor kb 20-25000 láb fölött átállt a sebességmérő és a 400 csomót pl az autopilot 1,3 mach-nak mutatta,pedig eddig én 400-420 csomóval mentem és az eddig 0.65-70 machnak felelt meg. Magyarul 36000 lábon 270 csomónál már overspeedelt,legalábbis annyit írt ki,de biztos gyorsabban ment.Pedig emléxem,sem a múltkori telepítéskor,sem most nem állítottam át semmit a sebességgel kapcsolatban.
  • repvez
    Az aerosoft-os f-16-os addonrol mit tudni mikor készül el?SimHQ-n nov 15-re volt irva a megjelenése.A képek alapján utös kis cucc lesz.
  • Ombika
    OMG! Nagyon szep!
  • Strami11
    Alert, ez nagyon szep lett! :) Az en gepemen se futna, de ha erosebb lesz szerintem beszerzem, mert ezt erdemesnek tartom arra :) Gyonyoru lett! Grat!
  • exTrem
    Szép lett Peti gratulálok. Kár, hogy még a teljesítményem nem tart az fsx szintjén, de remélem majd elérek odáig is :). Nagyonszép lett a scenery még egyszer gratula :).
  • alert
    Ha van köztetek olyan, akit érdekel Velence, akkor ez nektek szól :) Befejeztük a VeniceX project-et, ami tegnaptól elérhető az Aerosoft oldalon. A képek magukért beszélnek.

direct link

Minimum ajánlott hardver (20FPS-hez):

Intel e6600 dual core
    2GB DDR2 memória
    nVidia 8800GTS 640MB

ui.: Nem lesz fs2004-es
  • Strami11
    ha beleolvasol a forumba akkor megtudod (kb-ra) elvileg azt mondtak hogy meg ebben az evben, de elegge csusznak a dolgok mert Dan-nek nem mindig van ra ideje... :) remelem azert marciusig kijon :)
  • adam944
    Ha már a kiegészítőknél tartunk,nem tudja valaki,hogy mikor jön ki az FSPassengers x-re? ? Mert az oldalukon csak egy augusztusi uzenet van,miszerint nemsokára kész lesz.
  • alert
    A Budapest FSX-et SP2 taccsra vágja, SP1-el még lehet valamennyire futtatni ha kiveszel belőle dolgokat és optimizálod a grafikát. Viszont készül egy patch ami remélhetőleg már viszonylag érezhető mértékben javít az Bp teljesítményén SP2-vel. 1-2 hónap. Addig FS2004 :) ott szebb is :)
  • mikkamakka123
    másik kérdésem: saitek x52 vista drivert felrakom, mellé az sst-t, de abból csak xp változat létezik...nem hajlandó felismerni a gyártó lapjáról letöltött Profilt. Van valakinek hasonló gondja és tudja esetleg a megoldást?
  • mikkamakka123
    Olvastam az archivok között a 4 magos optimalizálási hibát..de csak van valami amivel javítani lehet a helyzeten...
    Azt mondod tegyek fel inkább Xp-t?
  • Solt
    Akkor részemről passz! :) Egyébként a FAQ-ban nagyon sok fontos infó van... én órákig olvasgattam... azt hiszem benne van, hogy lehet optimizálni! A Budapest kiegészítő mindenkinél akad... hiába van jó géped, ha a játék nem használja ki... talán majd sp2...
  • mikkamakka123
    Köszi Solt, ezt már unlimitedre tettem. elég sokat akad miközben kapar a vinyó..ezzel lehet valamit kezdeni? 4 magon menjen már folyamatosan a számolás, nem wazz?
  • Solt
    Van a játékon belül a beállításoknál valahol "target fps"... azt kapcsold ki! Ha jol tudom az azt jelenti, hogy a beállított érték a maximum... alapból azt hiszem 20fps van beállítva...
  • mikkamakka123
    Köszönöm a gyors választ! Tudsz egy pici segítséget adni, hogy hol kell felhúzni 3300 mhz-re? biosban?
  • mikkamakka123
    Sziasztok! egy másik kérdés: tudja valaki, hogy hogyan lehetne optimalizálni a MEGA AIRPORT BUDAPEST kiegészítőt fsx-hez, vista alá. ott a max fps-em 10, ilyen brutál gépen:
    Core2 Quad-2,4GHz/1066MHz
    Samsung 400GB, SATA II, 7200RPM, 300MB/s,
    2GB/1066MHz DDR-II Kingmax
    MSI-NX8800GTS-T2D320E-HD-OC
    Asus P5KC
    Előre is köszi
  • Ombika
    Pl az,hogy vga-n keves a ram, 512 mb kellene neki!
    Hiaba a 4 mag,ha visszaolvasnal lathattad,hogy nemteljesen hasznalj ki!
    Huzd fel 3300 mhz-re es akkor lesz javulas!!
    A masik bazi nagy gond a VISTA!! :(
  • mikkamakka123
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban, hogy mit tudnék optimalizálni a cfg-file-ban, hogy kihasználak minden lehetőséget amit a nem kicsiny PC-mből kihozható?

Core2 Quad-2,4GHz/1066MHz
    Samsung 400GB, SATA II, 7200RPM, 300MB/s,
    2GB/1066MHz DDR-II Kingmax
    MSI-NX8800GTS-T2D320E-HD-OC
    Asus P5KC

Pöcsi gépem volt régebben ehhez képest, de kb. ugyanígy futott vele az FSX vistán. átlagban max 21 fps. mi lehet a gond?

Várom nagyon a segítséget, ha tud valaki adni tanácsot.
    Előre is köszi!
  • mikkamakka123
    Sziasztok!
  • mcsaba
    Sziasztok, feltettem az FSX-et, kissé terheli a gépem és az után érdeklődök hogy hogy érdemes beállítni a progit hogy a grafika is elfogadható legyen és ne terhelje nagyon a gépet, más, engem nagyon zavar hogy mikor nézelődés közbe forgok, akár belső akár külső nézetbe mikor megálitom egy helyen a nézetet nem megál hanem még egy kicsit megy továb ezen lehet valamit állítani?
  • adam944
    Más: ma repültem egí Budapest-Brüsszel távot. Kb 40 Nm-re voltam a brüsszeli reptértől,kezdtem ráálni a kifutóra,amikor minden ok nélkül bejelentették ATC-n,hogy a repülési terv egszakítva,és VFR-ben menjek tovább. Ez mért volt?