33535
  • w77d
    Ez hihetetlen, a Crysis fut teljesen fullon, ez meg keményen szaggat! Valamit léphetnének már hogy élvezhetően fusson a cucc!
  • carlosfly
    haliho sziasztok
    megtudna nekem mondani valaki hogy a pmdg 747 400 fsx az multiba megoszthato e ha a masik gepen is fent van?
  • litlebubu
    Én a Lago féle FS Enhancer 2004-re emlékeztem,most megnéztem. De az más volt.
  • alert
    Igen, ahogy előbbi hozzászólásomban említettem EZ-scenery néven futott :) Az új Instant scenery többet tud, egy csomó bug javítva van és FSX-hez valamint FS2004-hez is jó.
  • litlebubu
    Nagyon szépen köszönöm,hogy segítettél,megnézem az "instant scenery"-t,valszeg ez lesz a számomra egyszerűbb megoldás. Valami ilyesmi létezett az FS9-hez is ,ha jól rémlik.
  • PcBalu
    oké kösz!
  • alert
    Repülőt nem tudsz kitenni statikus objektumként. Csakis olyan AVSIM-ről letöltött dolgot tudsz betenni bárhova statikus elemként, ami nem repülőgépmodell, tehát statikus scenery elem. Ilyen elég kevés van publikus objektum. Általában aki ilyennel próbálkozik az magának gyártja 3d modellezőprogival a tárgyakat, vagy az Instant scenery-hez mellékelt objektumokat pakolgatja (régebbi nevén EZ-scenery) vagy néhány objektum letölthető hozzá AVSIM-ről is. Összefoglalva... saját objektumokat vagy BGL library-ba, kifejezetten statikus tárgynak legyártott objektumot tudsz kipakolni. A kipakolásra több módszer létezik. Az FSX-nek van egy object-placer akármilye amivel lehet tökölni, én 1x próbáltam. Legalábbis sima FSX-ben biztosan volt :) a köv lehetőség, hogy kézzel te sajád magad koordináták alapján az FSX fejlesztőkörnyezetet letöltve XML fájllal pozícionálod a tárgyat és "lefordítod" BGL-re. A legkönnyebb pedig az, hogy adott egy BGL library (objektumkönyvtár, amiben sok objektum van pl a saját tárgyaid) és ezt megnyitva Instant Scenery-vel mindent oda pakolgatsz FS-en belül ahova akarsz. Csűrheted csavarhatod a dolgokat :) azért könnyebb, mert vizuálisan látod, hogy mi hova fog kerülni, míg ha saját magad programozod akkor csak koordinátákat írogatsz és tippelgeted, hogyan fog kinézni. Ha Clidey-t szépen megkéred és ideje engedi, akkor lehet, hogy készít neked egy statikus változatot a Cmelakból, amit a fentebb említett módszerekkel kipakolhatsz :)
  • w77d
    nem nézlek hülyének, de tényleg nem igazán értesz ezekhez a dolgokhoz, ha egy Radeon 9600-at hasonlítasz bármely gf8-as szériás videokártyához!
    Amúgy tényleg a legegyszerűbb ha Fraps-el csinálsz egy képet, amin rajta van az fps érték is!
  • litlebubu
    Szia "alert"! Arra gondolok,hogy pl. egy általam letöltött kiegészítőt(AVSIM-ról) szeretnék letenni statikus objektum-ként. Megoldható ez valahogy? Pl. "Clidey" által készített Cmelak-ot.
  • Ombika
    Fotot kerunk most mar ,nincs menekves! :)
  • PcBalu
    igen azt akartam mondani hogy nem szaggat, de viszont tényleg sajna homályos a talaj. :(
  • PcBalu
    de tudom hogy hogyan lehet! azért ne nézz már hülyének de tényleg jó kösz...
  • PcBalu
    hát jaja 2003-as az tény! :) De minek újítsam meg a gépemet egy játék miatt amúgy legalább is bírja a gépem a játékot. Amúgy is PS2-őn játszok. Szimulátoros játékokkal játszom pc-n.
  • Ombika
  • samsung123
    ha felraktam a kiegészítőt a fsx hez. de belső nézetben nincs árnyékolás pont ami tetszett a kiegből, csak Dx10 van meg ez effekt? vagy xp alól is elő lehet csalnolgatni? erre gondolok: http://www.youtube.com/watch?v=tHAbxp6rkVo
  • w77d
    ilyen hozzáértéssel amit eddig produkál nem hinném hogy tudja hogy kell screenshotot csinálni :)
  • Ombika
    Ezt irtam neki en is,de hat latod.. :)
  • alert
    Mér bántod :D lehet, hogy nem ért a gépekhez, életében nem használt még FS-t és fogalma sincs, hogy kellene kinéznie :)
  • Papirzacsi
    Esetleg tolhatna ő egy képlövést, hogy elhiggyük, vagy jól körberöhögjük. :-)
  • alert
    PcBalu! Az előző hozzászólásaid alapján olybá tűnik nem igazán vagy otthon a számítógép hardverekben. Javaslom, hogy lassan fejezzük be a "szaggat vagy nem szaggat" témát, mert párszor át lett tárgyalva milyen hardverigénye van az FSX-nek. A hozzászólásaidból egyértelműen kiderül, hogy a számítógépeden lehetetlen, hogy jól fusson a játék. Meglehet, hogy nem akadozik, de valószínűleg egy homályos elmosott sivár paca beállításra butítja vissza a gép a grafikát hiába állítasz be medium-ot, mivel érzékeli, hogy nem futna el a program a gépen. Csak érzékeltetés képpen a videókártyádnál 28x modernebb és gyorsabb videókártyával se futtatható mindenhol szaggatásmentes a progi, ezért nem hiszik el a fórumozók, hogy nálad mégis megy. Illetve elképzelhető hogy nem szaggat, csak a grafika mint említettem valószínűleg lebutított. Javaslom, hogy nézd meg ezeket a képernyőfotókat és hasonlítsd össze, hogy melyikhez hasonlít jobban az az FSX, amit te a monitorodon látsz:

Ha ide klikkelsz, akkor találsz sok képet arról, hogy milyen az FSX maximum grafikai beállítással.

Ha ide klikkelsz, akkor egy alacsony grafikai beállítással készült fotót láthatsz.
  • Ombika
    NEked jol megy FSX,ne viccelj mar ezzel a HSZ-eddel most tenyleg kinevetteted magad.... :(
  • Willenbrock
    Kicseszés hogy csak 1 XP verzión fut-emiatt még csak ki sem próbáéhattam.Pedig megvettem jó áron.Későn vettem észre hogy csak 1 verzión megy.Most aztán vadászhatok rá.
  • w77d
    jah, de az egy régi, igen gyengus kártya! Nem baszogatásnak szánom, de olyan, mint egy új Mercedes és egy 1-es golf közötti különbség
  • PcBalu
    aha de nekem is Asus 128MB DDR Ati grafikus kártya vagy mi. Ati Radeon 9600TX
  • w77d
    Asus Gf 8800gtx túlhúzva
  • PcBalu
    ja az igaz hogy volt ehez hasonló problémám amit írtál most.
  • Solt
    Az, hogy milyen felbomtást állítasz be, és az, hogy miben játszol két külön dolog, mert a játék automatikusan vissza butítja az fps minimum miatt... Én is jártam így... elhittem milyen ász gépem van, hogy megy Hgh-on a játék... aztán láttam képet High beállításról... köszönőviszonyban sem voltak! Szerintem valahol itt lesz a gond... Mindenkinek igaza van!
  • PcBalu
    miért neked milyen grafikus kártyád van?
  • w77d
    ecsém neked akkor egy csodagéped van. Tudod mit? én is megyek kidobom a szemétbe a gépem és szerzek egy 9600xt-t 512mb memóriával!

Lehetetlen amit írsz! szerintem szarrá butított grafikával tudod csak futtatni. A tényeket nem lehet megcáfolni! Nem azért kerül egy mai csúcskártya 150ezer ft-ba, hogy egy régi 15ezer ft-os kártya lenyomja, vagy akár megközelítse!
    Ha visszaolvasol régebben voltak itt emberek geforce 6600gt-vel, de még 7900gt-vel is (ezek kb 20-30x jobb kártyák mint a tied) és arra panaszkodtak, hogy medium beállításokkal is csaknem játszhatatlan a game.
    A memóriáról meg nem is beszélve! Kevés neki a jó grafhoz! Főleg ha ddr és nem ddr2 (ezt nem említetted, de tippelem hogy ddr-ed van)
    Amúgy az élsimítás is hozzátartozik a jó grafikához, szóval illik bekapcsolni, de sztem a géped élsimítás nélkül sem tudná szépen futtatni a játékot!
    TEHÁT! Vagy nem tudod milyen gép van előtted, vagy azt látod amit szeretnél látni!
  • PcBalu
    pfff. hát ha te mondod akkor úgy legyen ;) de a lényeg hogy lehet játszani szaggatás nélkűl a FSX-el.
  • alert
    Szia! XML fájl segítségével ha van saját statikus object library-d. Ha nem vagy annyira otthon a scenery készítésben, akkor van egy egyszerű jópfa cucc, az Instant Scenery, amivel pofon egyszerűen lehet scenery-ket gyártani és kipakolni mindenféle tárgyat. A www.flight1.com-on lehet megvenni.
  • alert
    Olvasd el mégegyszer. Minimum 256MB-os videókártyáról van szó! Rendszermemóiráról minimum 1024MB-ról beszéltünk, de inkább 2048MB célszerű.
  • litlebubu
    Sziasztok! Hogyan lehetne statikus objektumként betenni egy repülőgépet egy adott repülőtérre.
  • PcBalu
    de 512Ram az ó ehhez a játékhoz. a faq-ban is írva van hogy minimum a 256MB Ram szükséges.
  • PcBalu
    oké kösz.
  • alert
    Azzal rosszabbul jársz, ha elkezdesz videót venni, mert az annyi processzoridőt vesz el, hogy 3x jobban fog szaggatni.
  • PcBalu
    de nem képet akarok hanem videót
  • Ombika
    Csinalj kepet mennyi fps-el nyomod es kesz...
  • PcBalu
    vazzeg a város fölött sem szaggat hidd már el! hát ez nem igaz... mond már meg hogy hogyan lehet videót készíteni játék közben és elkülöm a videót hogy megnyugodj! :D 512MB Ram-om van.
  • PcBalu
    figyelj jó akkor hogyan lehet videót készíteni játékközben ha játszom? azt nem tudod megmondani? mert én szivesen elküldeném neked a videót hogy ha nem hiszed el. de komly nem szaggat. és most nem azért mondom hogy itt szivassak mindenkit de nekem nem szaggat csak 1x-er 2x-er de akkor sem olyan vészesen! medium high-en és high-en van beállítva a custom settingsben és 1024x860 felbontásban.