10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• weky
    Hali!

Megnéztem az általad beszúrt linket és nem értem, mert én EU klienst szedtem le és vígan játszok.
    Azt tudtam, hogy a preorderesek már 10 nappal korábban indulhatnak, de még semmilyen visszajelzést nem kaptam attól az angol cégtől, akitől megrendeltem a cuccost...
  • Marcus_
    Az europai forumon olvastam ,hogy Europában nem lesz open beta.
    Aki pre-orderes 14-én indulhat.Javítsatok ki ha nem igy lenne!
    http://community.codemasters.com/forum/showthread.php?t=167013
  • weky
    AZt nem tudom, hogy a kliens jó lesz e az eredeti játékhoz, talán igen.

A letöltés alatt-után csinálnod kell e egy COG accountot (ott lesz a link a fileplanet oldalon) és az ott megadott jelszóval és login névvel tudsz majd belépni.
  • legolas66
    Hello köszi a segitséget elkeztem töltenei és ez csak a bétához jó?
    vagy ez maga az eredeti játék csak béta szerveren lehet vele még csak nyomni?
    névenek a játéknál azt kell beirni amit én megadtam és azt a cd kulcsot amit ök adtak?
    bocs hogy ennyit kérdezek hello!!!!!!!
  • weky
    A Fileplanet-re én ingyen regisztráltam be és töltöttem le a klienst.

A fizetés kapcsán annyit, hogy szerintem bankkártyával (illetve webkártyával) a legegyszerűbb fizetni. Azt nem tudom, hogy lesz e más lehetőség a havidíj fizetésére (pl. gamercard), de ajánlom a játék európai honlapját:

LOTRO hiv. oldal

Itt a support vagy a forum részben esetleg esik szó a nem bankkártyás fizetésről.
  • legolas66
    Köszi szépen itt pénzért lehet regelni ja és az eredetinél csak bank kártyáról lehet majd fizetni?
    és akinek nincs az hogy fizessen?
    Hello
  • weky
    Remélem most jól linkelem be:

LOTRO open béta
  • legolas66
    Hello valaki be tudna kinkelni egy oldalt ahonnan hozzá juthatok a béta verziohoz nagyon hálás lennék érte elöre is köszönöm hello!!!!!!!
  • weky
    Már megy az open béta:

http://www.fileplanet.com/promotions/lotro/eu/signup.aspx

Egyébként úgy tudom, hogy a béta karikat mind törlik (94-95-ös hozzászólás).

• DonnieBrasco
    Most nem nyomom már a closed bétát, mert túlságosan megszeretem a karakteremet a wipe előtt.. Inkább kivárom az open bétát - mivel preorder megvolt, elvileg már az open bétában kezdhetem a megmaradó első karimat nyomni :)

DB
  • weky
    Szerintem innen vagyunk egy páran akik tolják a bétát...
  • Gyongyhalasz
    Valaki játszik a bétával?
  • weky
    Szerintem egészenen hangulatos kis játékot dobtak össze,valószínűleg a szavatossága 3 napnál tovább fog tartani...
    Én jelenleg a Star Wars Galaxies-al tolom, de csak addig, amíg a LOTRO meg nem jelenik, utána váltok.
    Az SWG-hez -jelenlegi állapotához - képest ég és föld a progi, pozitív értelemben!
  • weky
    Valóban a 10-es szinttől lehet szörnyekkel is lenne, de ez csak pvp-re vonatkozik, az Arénában a "rossz" oldalt is ki lehet próbálni.

• Lyan Kyj
    azt olvastam bétasupporton, h ez csak bétában volt, h ne kelljen a másik oldalt behozni és felfejleszteni a karikat 50ig.

Amúgy mi páran így baráti körben már megrendeltük a CE-t., kérdés, h limitált 5k-t kitolják-e
  • Lazarus
    Még képlékeny, de jónak tűnik. Amúgy 10. szinttől monster playerré lehet válni, hogy ez mit takar azt nem tudom pontosan
  • Bandy11
    Srácok ma fedeztem fel hogy létezik(lesz ez a game) azt gondolom hogy a Wow-ot nem löki le a trón ról de akik már benn vannak a béta testbe azok mit monanak jó a játék érdemes megvenni? mer nézegettem és bár hamarosan kidobják nem látom hogy nagyon reklámozva lenne .Ezen kivül látom hogy csak a jó oldalon lehet lenni gyenge az angol tudásom szal ha nem így van a dolog akkor bocsánat.Szal tényleg csak annyi a kérdésem hogy szórakoztató e a játék vagy csak ilyen minden csoda 3 napig tart alapon fut a dolog?
  • weky
    Hát ez pech, no sebaj, majd újrakezdem... :) :)
  • Lyan Kyj
    nem lehet, minden eu-s karakter törölve lesz
  • weky
    Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy a béta tesztelés alatt kreált karaktert vajon meg lehet e tartani a teljes verzió megjelenése után is? Mondjuk előrendeltem a progit, de nem szeretném újból elkezdeni egy új karival (bár még csak lvl 11-es vagyok).
  • DonnieBrasco
    Nem tudom, kinél hogy megy, de nálam maga a tény, hogy ezzel a jelenlegi grafikával is ilyen gyors - és ez sima single player játékoknál is ritka manapság, (lásd Gothic3 fiaskó), már magában meggyőző. Persze, van be-be röccenés amikor nagyon sűrű helyre érek be, de WOWban is mi volt Ironforgeban, ha tömeg volt... :)
    Egyébként nem szerncsés WoWhoz hasonlítani, ugyanis a WoW szinte semmi újat nem hozott, ugyanúgy koppintás volt - lásd Everquest...

DB
  • [Jakuza]
    Egy XP maga elfoglal 200MB-t, a raadasul sajnos swap file kikapcsolasa se gyorsit nagyon, es o ezt automatikusan hasznalja, minnel tobb memoriat igenyelnek a programok, annal nagyobb swapfilet hasznal.
    Sokat javult a kliens ez teny, mert az elso verzioban mar Bree kozeleben a kapunal megallt a kari jo nehany masodpercre, es bent is recsegtette a kliens a vinyot a swap miatt.
    Mar kozel se olyan rossz a helyzet, de meg mindig nem igazi.
    Akkor lehet igazan erzekelni, amikor sokan vannak es pl az ember ki vagy bemegy a Pajkos Poniba. Na akkor bent is, kint is tobb masodpercig malmozik az ember, altalaban ilyenkor szokott utana a varosban a futas kozben is beszaggatni a jatek.
    En nem azt mondtam, hogy szar a jatek, mert nem az, bar sajnos nem igazan egyedi, igencsak hajaz a WoW-ra.
    De otletes dolgok vannak benne, a kulso reszeken meg siman fut. Bar van benne meg bug eleg.
  • DonnieBrasco
    Sose vontam kétségbe hogy nálad szaggat. Csak annyit írtam, hogy nálam nem - azt a 3-5 mp-et leszámítva, mikor először megyek be Breebe.
    Ezer és 1 dologtól függ a szaggatás, a képernyőfelbontástól szerintem pont kevésbé :) főleg ha tényleg memóriafüggő. Mármint ha erről a felbontásról beszélsz.
    A textúra felbontástól pedig pont hogy nagyon is hiszen az tiszta memória...
    Milyen VGA-d van? Nekem X850XT, 256 megás. Ez a memória is számíthat.

DB
  • [Jakuza]
    Nem jatszom max felbontason, es erdekes a klanomban levo osszes Magyar jatekos ugyaazt allitja mint en, pedig van olyan jatekos is akinek 1,5 GB van a gepeben, meg is utalunk bemenni Breebe.

Hogy idezek a topicbol:

"Nalam csak Bree lagos, mashol minden rendben."

"Nálam is csak a város szaggat időnként rendesen, egyébként egész pöpec"

• DonnieBrasco
    Na persze azt hozzá kell tenni, hogy nyilván nem futtatok a játék alatt túl sok rezidens ketyerét, a vírusirtó live memory scanje is pihen, stb... 600 mega nem lehet gond XP-vel, ha a rendszer "egészséges" :)

Amúgy egészen pontosan így néz ki nálam: elindul, megy röccenés nélkül. Átfutok valahonnan valahova, akkor pár (3-5) mp-ig szaggat, Bree-ben talán 5-6 is. Utána ismét felmegy 30-35 FPS fölé. Utána már akármennyit rohangálok ott bent, gyakorlatilag ismét meg sem röccen - ha bejön valami új játékos akkor esetleg 1-2 tizedmásodpercre (gondolom amíg a cuccait betölti). Korábban high textúrán nyomtam, akkor is csak pár mp-et töltött, viszont fél-1-2 óra játék után jött a nagyon durva memory leak, amikor is 5-7 (!) FPSre beállt az egész.
    Mióta áttettem mediumra a textúrát, még nem jelentkezett a mem leak, úgy tűnik ehhez elég az 1GB a jelenlegi állapotban is.
    Remélem tudom majd hosszabb ideig is tesztelni :). Low textúrával gondolom sose lenne gond, de az tényleg nagyon randa :(

DB
  • DonnieBrasco
    Zöldséget csak te beszélsz - nem kell Breeben 2 GB ram, _kivéve_ ha maximumális felbontású textúrákkal játszol _és_ emellett még 1-másfél órát nyomod egyhuzamban - ez a kettő egyszerre kell, hogy egy idő után beszaggasson mondjuk Bree-ben.
    Ez a vita teljesen értelmetlen, miért fáj elhinni, hogy az én 2 éves szakadt gépemen nem szaggat? :) Komolyan nem értelek! Még ha arról vitáznánk, hogy szép-e a játék (totál szubjektív), vagy hogy unalmas-e a sok quest... de itt mondok egy tényt, amit te (isten tudja, miért??) meg akarsz csak azért is cáfolni.. hihetetlen!

Amúgy ha meg valaki pl. low textúrán játszik (bár úgy tényleg ronda), akkor szerintem még fél giga ram is elég...

DB
  • [Jakuza]
    Jaj, ne beszelj mar zoldsegeket tobb mint 2 honapja jatszom vele (Jan 9 ota). Tobb mint 600MB RAM-ot eszik meg a kliens. Es igen van emelett memory leak is (kb 1-1,5 ora utan).
    Breeben swappel a jatek 1GB RAMmal, bar lehet jatszani, de nem tokeletes.
    Sok jatekos van biza beszaggat es nem megy doccenes nelkul.
    De mar nagyon sok hibat orvosoltak a kozel 2 honap alatt, de a memory leak hibat nem.
  • DonnieBrasco
    Miért állítasz olyat ami nem igaz? :)
    Egyáltalán nem kell 2GB ram, vidáman elvan 1-gyel is nálam, sok játékossal. A textúra részletesség "medium"on van, de high-on is csak kb félóra játék után kezd el swappelni (memory leak lehet?). Mediumon több óra játék után sem szaggatott Breeben - és igen, sok játékos volt a helyszínen!

De a vita lezárása végett ma este csinálok egy videót FRAPS-szal, a chatbe beírom, hogy "ugye-ugye?", csak hogy elhidd hogy 1 gigával is gyönyörűen fut :)

DB
  • [Jakuza]
    Na pedig oda kell legalabb 2Gb RAM. Foleg ha sok jatekos van.
  • DonnieBrasco
    Tévedés... 14 szintű vagyok, már elmentem Bucklandig is..
    Breeben sem szaggat, csak kb 3-4 mp-ig mikor beszaladok (gondolom betölti a textúrákat), utána továbbra is 35+ FPS.

DB
  • [Jakuza]
    Meg nem voltal Breeben. ;)
  • DonnieBrasco
    Ez fura, mert nálam meg egyáltalán nem szaggat med/high beállításon 1280x1024-ben, 6xAA meg minden... és 2 éves konfig!
    Egyedül a memória lényeges neki, 1 gigával olyan fél óra után szaggatni kezd, valami memory leak lehet. De addig nekem 30-45 FPS folyamatosan! (X850XT, A64 3000+)

DB
  • Lazarus
    Nálam elég kellemetlenül szaggat, az a bizonyos hárombetűs játék jobban volt optimalizálva. Lowban eldöcög, de úgy meg kegyetlen ronda (az én szememnek)

De ez minden negatívum amit a játékról mondhatok, akik fantasy világra vágynak jó választás lehet
  • DonnieBrasco
    Aki előrendel, az "founder" lehet, és a 14,99 dollár helyett 9,99-es havidíjat kell csak fizetnie.
    Bővebb infók itt.

DB
  • DonnieBrasco
    ??? mégis mennyi időt szántál rá? :) eljutottál egyáltalán magáig a főjátékig? Az első 2 helyszín csak instance :)

DB
  • trident
    Ha lehet, én is szivesen várnék több infót, hiszen ugye van a "lifetime" opció (99.99 font) és a hat hónapos csomag 35.94 fontért.

Természetesen körbenézek, hiszen kevés infóm van, de ugyanakkor érdekelne egy korrekt, normális, játszahtó, nem grindelős mmo, ami tartalmas szórakozást tud nyújtani.
  • gta04
    mi a, hogy "válaszhat 9,99 USD-s (1900 Ft) havídíjat, korlátlan időre, a hivatalos 14,99 helyett.." kifejtenéd bővebben megkérlekrá.
  • Marcus_
    Kipróbáltam ,de nem sokáig bírtam.Rosszat nem írok nem akarom senki kedvét elvenni,nekem mást jelent az mmo.Mindenesetre a látóköröm tágult=)
  • DonnieBrasco
    Ja, és a Stybba szerveren vagyok, Robirath néven (de túl sokat nem tudom nyomni, RL elfoglaltságok :)
    Most 7végén se igen leszek, kirándulás..

DB
  • DonnieBrasco
    Normál preorder
    Special edition preorder!

A lentiek mindkét verziónál érvényesek. A béta kulcsot 2-3 héttel a release előtt emailben küldik el a preordereseknek.

DB