10998

| .:: F.A.Q. ::.| CHEAT| SIMBIN| GTR2 WEB| RSC NEWS| RACESIM-TRACKER| HSW| VirtualR| NOGRIPRACING| GP HUNGARY|
| GTR4U| MaverickSXT Tracks - PACK1 PACK2 PACK3PACK4| GTR2 TRACKS (TEMP) | MAGYARÍTÁS| GTR2 RANK|
BAJNOKSÁGOK/SZERVEREK: | GTR MASTERS|
-
Ami az útra kerül, vagy ami a lámpatest előtt megjelenő fény? -
De béna vagyok...igen ez az.
-
Múlt hét óta,de megakadtam 1-2 szöveggel,és azokat Pumy segített lefordítani. Talán ismered a Nascar fórumból. ;-) -
Szabi1991 #3942 mióta csinálod ? -
Hát én azzal nem nagyon mentem, de a 360-as Ferkával 1:37:368 volt a legjobb amit versenyben értem el. -
THX! Ma még igyekszem kijavítani a hibákat, mert azért akad benne :-) -
Ezt az interlagost INNEN szedtem. -
RSR-el mennyit kell menni Interlagosban?
-
nagyon jó !

-
Valaki nem tudja, hogy mikor felkapcsolom a lámpákat az a textura hol kerül megjelenítésre? A lámpa testen belül, vagy az üvegen? ...Vagy hogy....? -
ha az interlagosi palyarol van szo akkor en azt mar konvertaltam es a pack 2 ben van -
Finkoo #3934 fohhhh... ez nagyon zsír lett... -
ez megvan nekem,a GP 4 bol valo -
nekem sajna nincs hang, de azért leszavaztam :))
Ez egyébként ez az Interlagos? -
mekkora király már:) -
Szabi1991 #3930
-
ez még a béta... 
-
Toya #3928 Azért érdekes ez a gépigény. Nálam még minden itt van a Press Release, azon érdekes módon még 3 GHz-es proci az ajánlott :) -
ja az nem biztos, hogy kiderül, hogy MOD akart lenni az F1 1977 az F1 2002-re -
amikor átmentek a profitorientált világba éppen fejlesztés alatt volt az F1 1977 (ha jól emlékszem az évre), csak ugye eltűnt a süllyesztőben a szemléletváltásnak köszönhetően
bár egy ideig ment a pletyka, hogy ez majd ujjáéled egy fizetős játék képében, de erre semmilyen jel nem utal, raádásul a jogok is a Sony-nál vannak (bár visszafele nemtom) -
bár lehetne még jobb...amiket Sup. is írt, esőn kicsit dolgozni, ablaktörlő..ilyenek.
és még-még optimalizálni, és még szebb pályákat..stb :) -
bár lehetne még jobb...amiket Sup. is írt, esőn kicsit dolgozni, ablaktörlő..ilyenek.
és még-még optimalizálni, és még szebb pályákat..stb :) -
Nagyon is jó.
(én a GTR1-t nagyon nem szerettem) -
Elfogadom, hogy nem bántásképp írod. Ellenben fel kell hogy világosítsalak arról az egyszerű tényről, hogy én valóban csak egy lelkes amatőr vagyok. Ennélfogva a cikk a játék népszerűsítését szolgálja. Mert ez egy jó játék, nem?
Rolesz: a cikk végén feltüntetett gépigény a játék dobozának a hátlapjáról származik. Ha meglenne neked, tudnád. És ha jártál volna a pclife oldalán, azt is tudnád, hogy általában a cikkek végén a hivatalos gépigényt tüntetjük fel. -
Először liszensz kéne... ha mér az megvan, akkor nem csak pécére kell csinálni, mivel az nem lenne annyira nyereséges. Ha adatok és egyéb dolgok adottak, akkor a fizikát a Simbin sem rontaná el, ha mégis marad a sufni tunning :). A graffal nem lenne gond a körítéssel sem, egyedül ami miatt kéne az a riől hangok. De ottvan az rFACTOR és a CTDP majd jön az RH, ezek minden F1 rajongót kielégítenek. -
Rolesz #3920 Osztálytásrsaim a Need For Speed-hez hasonlítják:D -
Laceee #3919 Már nem először olvasom, hogy a SimBinnel akarnak F1 szimulátort csináltatni a GTR-GTR2-őn fellelkesült rajongók, de kérdem én mikor csináltak ők F1 módot vagy játékot? -
Nem bántásképpen írom, de ez a cikk, a megfogalmazástól eltekintve, egy lelkes amatőr cikke, aki nem veszi figyelembe a fejlesztő céget, az ISI motor specifikusságait és végül azt, hogy ez egy első generációs GMotor 2.0, ami ugye ma már nem éppen korszerű, mert az rFactor már a harmadik generációra épül (attól függ persze, hogyan számítjuk).
Soroljuk akkor fel a negatívumokat az élmény mellett:
-Nagy gépigény, de mit jelent ez pontosan?
1. Eső és éjszakai verseny elképzelhetetlen.
2. Az éjszakai fények megfognak bármilyen gépet különösen 18 ellenfél fölött.
3. Az eső, a tükröződő felület miatt a betonon katasztrofális fps esést eredményez.
4. Ha bekapcsoljuk a Rainfall opciót (változó időjárásra), függetlenül attól milyen az időjárás (még ha száraz is), a program -20/30 fps-t levesz. 28 embernél ez már játszhatatlanul alacsony.
5. A MOTEC úgyszintén leveszi az FPS jórészét.
6. Huszonakárhány ellenfélel a pályán a program hajlandó feldobni a talpát és rosszul mutatja a helyezéseket. Ha mondjuk jobbat futottál, mint az elsőnek rangsorolt, akkor is hátrasorol és csaka reconnect lehet a megoldás.
7. A törésmodell a leggyengébb része a programnak (és az eső megvalósítása).
8. Ahogyan b-típus írta, az rFactorral kár összehasonlítani. Egy messze fejlettebb engine-el van itt dolgunk, hogy csak egy példát mondjak: a kormány beállításaidat mindig elmentheted, akár autótípusok szerint is készíthetsz beállításokat és egy kattintással betöltheted, míg itt ragaszkodtak a régi ISI engines F1 Challenges megoldásokhoz. Ugye it kerül előtérbe az a bizonyos rókabőr.....
De mindenki a saját véleményének gazdája és kovácsa, úgyhogy peace. -
alapban játszani lehet még gyengébb is... De ha ki akarod hozni a maximumot a graf. motorból, akkor tényleg egy kisebb erőmű kell... -
Rolesz #3916 jó ég nagy gépigény:D ja 5éve ilyen gépek voltak. -
Jogos észrevételek, köszi! -
két dologtól tartozkodnék:
1:"..mint az utóbbi idők legjobb PC-s szimulátorával." (ezt a GTR1-re írtad)
(ez így nem igaz, vagy ha igaznak is tartod, akkor is jobb mondjuk így:
..mint az utóbbi idők egyik legjobb PC-s szimulátorával.)
2: szvsz nem kellene belekeverni az rFactor-t, ha a játékról szól akkor szóljon a játékról, ne egy másik játékról.
Vmint mert akkor ebben a témában én spec. óriási vitát csapnék :))
(illetve persze azt csinálsz amit akarsz :) )
Egyébként nincs vele baj, ilyesmi lelkendezős cikket szvsz mindenki szivesen olvas.
A "Közönséges Jegyzettömb" pedig nagyon tetszett jót vigyorogtam rajta, olyasmi mint amit az Alice csodaországban-ba várna az ember :DDDDD -
Írtam egy cikket erről a nagyszerű játékról a www.pclife.hu-ra, de még nem raktuk ki. Minden esetre megosztom veletek a cikket, remélem nem haragusztok érte. :-)
GTR 2
Ültél már Ferrari Maranello volánja mögött? Átélted, ahogyan a félezer lóerős motor szaggatja az alvázat, s a csodás kasztni megremeg a szörnyű nyomatéktól? Érezted az égő gumi szagát?
Bevallom, a GTR 2 szinte vallásos élményt okozott nekem. Megtérített. Régebben nem rajongtam a szimulátorokért, az NFS játékmenet jött be, ahol csak nyomni kellett a gázt és a kanyarokat fékezés nélkül be lehetett venni. Úgy véltem, a Forma-1-en és a rally-n kívül nincsen helye autóverseny játékban az ideális ívnek és a fizikának. Éppen ezért az első GTR-t sokkal inkább az ISI-motor és a grafika miatt vettem meg, mint a valós szimuláció miatt. A játék némileg csalódást is okozott, hiszen már a bejelentkező képernyőn el kellett döntenem, vérprofi sofőr vagyok-e, vagy csak vasárnapi mazsola. A játék megalázóan nehéznek tűnt és a sebességérzet sem volt az igazi. Mindezek miatt a FlatOut 2-vel sokkal nagyobb örömmel játszottam, mint az utóbbi idők legjobb PC-s szimulátorával.
Valamivel később jött a GT Legends, amely már sokkal inkább megfelelt az elvárásaimnak. Az autó billentyűzetről is irányíthatóbb lett, a nehézségi szintet jobban belőtték, és nem fosztották meg a játékélménytől azokat, akik az árkádosabb élményt preferálták. A grafika nagyságrendekkel szebb lett, az autók csodaszépek. Ráadásként olyan verdák volánja mögé pattanhattunk be, mint a Mini Cooper, néhány modell a Jaguar, Porsche, Lotus korabeli szériáiból. Ez a játék már jobban le tudott kötni, és ezért elsősorban a gyönyörűen kidolgozott autócsodák voltak a felelősek.
A GTR 2 megjelenése előtt sokan mondták, hogy inkább csak kiegészítőre számíthatunk a gyanúsan rövid fejlesztési idő miatt, és arról a bizonyos rókabőrről beszéltek, amit már régen kiosztottam a Warlords BattleCry 3-nak. A SimBin csapata azonban eddig még soha nem okozott nekünk csalódást, így én a GT Legends-en meghízva vártam az újabb finom falatot.
Már a telepítési procedúra után örömmel láttam, hogy a gyűlölt StarForce lekerült a korongról, így nem kell azon görcsölnünk, elindul-e a kedves, vagy kijelenti az eredeti lemezről, hogy soha nem látta. A szokásos konfigurálás után (mely az újraturbózott ISI-motor sajátja) indul is a játék, és azonnal bejutunk abba a menübe, ahol részletesen beállíthatjuk a játék főbb jellemzőit. Itt említeném meg, hogy a profilunk könyvtárában lesz egy PLR-file, amelyben sokkal több buherálási lehetőségünk van, ezt mindenképpen érdemes meglátogatni. Közönséges Jegyzettömbbel megnyitható.
A játékon belül több lehetőségünk van. Első mindjárt az Autósiskola. Itt a vezetés alapjait sajátíthatjuk el és begyakorolhatjuk a versenypályákat. Hasznos opció, egyrészt azért, mert elég szórakoztatóra sikeredett, másrészt mert egy csomó versenysorozatot csak így lehet „unlockolni”.
A többi menüben szabad gyakorlás, köridő elleni harc, versenyhétvége és 24 órás endurance versenyek szerepelnek, ezeket gondolom nem kell külön bemutatnom. A játék értelme mindenképpen a szezon-mód. A készítők a teljes 2003-as és 2004-es esztendőt lemodellezték nekünk, ezen felül kapunk negyven fantázia-versenysorozatot. Már itt látszik, hogy a fejlesztők ügyeltek a játék moddolhatóságára, a két hivatalos GT-szezon indítómenüje szinte provokálja, hogy újabbakat töltsünk fel oda.
A játékmenet egyszerű, a pályán kell meghatározott számú kört menni úgy, hogy a legutolsó kör végén lehetőleg mi vágtassunk át először a célvonalon és a bal felső sarokban ne legyen egy apró, fekete zászlócska. Ha ugyanis úgy nyerünk, hogy még van pl. egy letöltendő boxkiállásos büntetésünk, akkor valószínűleg oda az első hely.
A játék szabályait is részletesen konfigurálhatjuk. Örömhír, hogy van safety car, ezáltal is realisztikusabb az élmény. Az autók viselkedése nagyon király, észnél kell lennünk, ha nem akarunk kilátogatni a bukótérbe, vagy beleragadni a homokágyba. A nehézségi szint érdekében külön lehet állítani a vezetési segítségeket (billentyűzettel némelyik kötelező, ha nem akarunk össze-vissza pörögni), a versenyek hosszát, az időjárási körülményeket, a mechanika kopását és üzemanyagfogyást, az ellenfelek erejét és agresszivitását. Így mindenki megtalálhatja a neki tetsző nehézségi fokozatot. Nekem a 94 %-os ellenfelek egyelőre elegendő kihívást jelentenek, volt olyan versenyem, ahol a 40 körös versenyt 0,03 mp-el nyertem meg, ami ugye izgalmas futamnak nevezhető.
A grafika gyönyörű. Most sokan elkezdhetnek vitatkozni, hogy lehet egy ISI-motor korszerű, de tényleg az. Az autók nagyon szépek, a versenypályák kidolgozottak. Az effektek is nagyon jól sikerültek, mint a kigyulladó és elfüstölő motor, vagy az esőben csillogó aszfalt. A pálya széle és a nézők persze lehetnének jobbak is, és néhol látszik, hogy a távoli erdők csak ügyes festmény, ám ez nem rontja az összképet annyira, mint mondjuk egy Doom-klónban tenné. Hiszen ne feledjük, a tájat úgyis csak pillanatokra lesz időnk bámulni, miközben 280 km/h-s sebességgel végigdöngetünk Catalunya célegyenesén…
Különben is, ha az aszfalt mellett Oblivion-szintű fűcsomók és növényzet kelne életre, akkor a játékot elég lenne 10 megás, Power Point-ban lejátszható formátumban forgalmazni. A butább grafika az ára annak, hogy az fps-szám verseny alatt ne essen le. És ez a legfontosabb egy autóversenyben, nem? Arról nem is beszélve, hogy a fény/árnyék megvalósítások egyszerűen mesések, és az időjárás, a fényviszonyok valóban dinamikusan változnak. Húzz le egy 24 órás versenyt, ha nem hiszed!
Szót érdemel a törésmodell is, mely szintén jól sikerült. A szélvédőt viszont bárhogy iparkodtam, nem sikerült berepesztenem.
A hangok már az előző részekben is rendben voltak, ezúttal is ott érezzük magunkat a kocsiban. Minden autónak saját hangja van, más a Maserati MC12 (állati dögös gép, talán a legszebb mind közül), más a Lamborghini Murcielago R-GT (ez se pite). Egyedül az ütközések hangját találtam kicsit erőtlennek, illetve néha a pilótánk is kiszólhatna a boxba, az poén lenne.
Külön tetszettek az időjárás-effektek, egy monszunos pályán hatalmas égszakadás-földindulás kerekedett, a mennydörgés robaja pedig valóságosabb volt, mint bármelyik másik eddigi játékban. Hatalmas a hangulat!
Az irányítás természetesen megoldható billentyűzetről, de (ahogyan egy másik cikkíró kollégám mondta) szentségtörés. Megéri szerezni egy jobb kormányt (pl. egy MOMO-t), így belső nézetből már olyan a játék, mintha valóban kint lennél a versenyen. Sőt, jobb, hiszen a pause megnyomása után kimehetsz a vécére, vagy ehetsz egy kis túróstésztát bablevessel. Külön öröm, hogy a játékot a verseny alatt is el lehet menteni.
A Mesterséges Értelem még nem teljesít olyan jól, mint Spielberg filmjében, de az előrelépés nyilvánvaló. Noha egy elrontott kanyar közben még mindig hajlamos hátbatámadni, ez ritkábban fordul elő, mint az első részben (meg aztán a valódi GT-ben sem ritka a baleset). A gépi ellenfelek megtanultak fékezni és hajlandók az ideális ívet is elhagyni, ha az érdekük megkívánja. Fantasztikus volt látni azt is, amikor egy esős pályán az ellenfelek össze-vissza csúszkáltak, láthatóan kínlódtak azért, hogy az autót versenyben tartsák (nem mondom, kínlódtam én is).
Természetesen a GTR 2-t is erős multis támogatással készítették el. Ebben kis trükkel akár negyvenen is összemérhetjük az erőnket (ehhez persze már nem semmi vas kell). Multit érdemes ligába szervezni, mert a véletlenszerűen szerveződött társaságokba mindig belekeveredik néhány kamikáze piskóta, akik ha úgy érzik, hogy nem tudnak hozzád hasonló köridőket menni, akkor csalónak kiáltanak ki és életcéljuknak tekintik, hogy összetörjék az autódat. Maradnak ezért a privát klubok, ahol a hangulatromboló csókáktól meg lehet szabadulni, így a frusztrált arcade-gamerek játékélmény szétzúzásra tett erőfeszítéseit kontrollálni lehet.
Akik mélyebben érdeklődnek a szimuláció után, letölthetik és felinstallálhatják a MoTec I2 Pro-t melyet a program teljes mértékben támogat (a MoTec telepítése után a programot be kell állítani a már említett PLR-fileban is!). A MoTec félelmetes adatokat közöl, például rávilágít, hogy a GTR 2-ben még a pályahőmérsékletnek is jelentősége van. Hát igen. Ez egy szimulátor.
Felmerül a kérdés, találtam-e hibát a programban? Apróságokat igen. A Monza Junioron pl. egy sikánnál lefordultam balra (mintha hajtűkanyar lenne) és kényelmesen kivezettem az autót a kódba. Galaktikus élmény volt, álmélkodva, hosszan néztem a jelenséget. A másik probléma az, ahogyan az autó némelyik balesetnél pörögve felrepül és elfelejti, hogy neki tulajdonképpen világbajnok fizikája van. Ugyancsak zavaró, hogy az eső, az éjszakai versenyek és a sok ellenfél szaggatásra tud kényszeríteni egy középkategóriás konfigurációt.
Remélem, észbe kapnak a SimBin-nél, és kiverik a kiadóból az F-1 jogokat. Mert ez a játék már üvölt azért, hogy a grafikáját és a motorját kihasználva Alonso és Schumacher 2006-os párviadalát újrajátszhassuk vele. De ha ez az álom nem is valósul meg, remélhetjük, hogy néhány modder csinál nekünk néhány szezont a GTR 2 alá. Ez a program szerintem (ne kövezzetek meg érte) szebb és jobb, mint az Image Space Incorporated által direkt moddolásra szánt rFactor.
Eleget járattam a számat, most rajtatok a sor. Kezeket a kormányra, tekintetet a startlámpára (repülőrajt esetén a safety car-ra) és gogogo!
Amiga
Újrajátszanánk? Igen.
Grafika: 9
Hangok: 10
Irányítás: 9
Hangulat: 10
Játszhatóság: 9
Érték: 10
Pozitívumok:
Bebizonyítja, hogy van élet a Need for Speed-en túl; némelyik pálya szemet gyönyörködtetően szép; élethű; fizika, zene, minden.
Negatívumok:
Nagy gépigény; ellenfelek néha buták; elveszi az időt más játékoktól.
Minimum vas: Pentium/AMD 1,3 GHz, 512 MB RAM, 2,5 GB HDD, 64 MB 3D kártya
Ajánlott vas: Pentium/AMD 2,0 GHz, 1024 MB RAM, 256 MB 3D kártya -
Oké!!! Köszi...Kipróbálom remélem menni fog. -
zsgaby #3911 Oh köszi megkeresem. -
Beagie #3910 csakhogy ezt a "gravity strength" (vagy vmi ilyesmi) állításával növelheted itt is. -
zsgaby #3909 Az igaz. Sorry. Csak azért említettem mert annyira ajnározni se kell ha van jobb is. Egyébként az fogott meg még az egyben ahogy fékezésnél előrebillen a fej, és 200 felett remeg a kaszni. Ez (előrebillenés) itt kevésbé látványos. -
Az viszont nem ennek a topiknak a témája.
(itt valszeg flame lenne belöle..bár nem velem az ziher :) ) -
zsgaby #3907 Jah és ha élethű autószimulátorról beszélünk akkor Live for speed. szerintem. -
nekem tökéletesen.