4185
  • Seth
    'Ilyen' alatt mit értessz? A játékmenet ugyanolyan, a graf a különböző modoknak köszönhetően az ocsmánytól a nagyon jó-ig terjed,persze az 5 grafikáját nem éri el
  • IMYke2.0.0.0
    Nem vagyok konzol-fun, de egy PS3-on futó demót látva belezúgtam ebbe a játékba.
    Istentelenül jól nézett ki!
    Kérdés, hogy az előző is ilyen?
  • Bence94
    A capcom bejelentette hivatalosan is :)
    A Resident Evil 5 PC verziója online játszható Co-operatív üzemmódot tartalmaz majd, és kihasználja majd az NVIDIA új GeForce 3D Vision technológiáját (természetesen az ehhez való zsinórnélküli szemüveget külön kell majd megvenni).
    forrás:gamestar
  • Takimate
    Ha júniusban játék, akkor illene már jönnie egy demonak PC-re.
  • Seth
    Ez miért sajna? Hamarabb jön mint tippeltem
  • strebacom
    Sajna igaz: "Release: June 2009 (EU)"
  • The Protector
    Én xboxon tologatom havernál.Nagyon szép a graf.A RESI4nél gyengébb a játék.Nincs meg benne az az igazi resi érzés.De azért jó.
  • Prince23
    Sztem se! Brutál lesz nagyon. Megnéztem minden vidit róla a gt-n. humvees rész az odabasz!
  • LMNO
    Amúgy nekem az nem tetszik egyedül így a videók alapján, hogy a mozgások kb. ugyanazok, mint a 4-ben. Ugyanúgy fut a csávó, ugyanúgy dobja a baltát a "zombi" stb.
    Olyan mintha csak ráhúztak volna vmi grafikai tuningot.
    Jó persze játék közben lehet hogy megváltozna a véleményem; mindenesetre kiváncsian várom, a 4 nagy kedvenc volt, sztem ebben sem fogok csalódni.
  • LMNO
    Na már június van írva a PC megjelenéshez...
    Az már reálisabb
  • Prince23
    Bemutató
  • TitaniumRR #173
    A saját véleményem:

Pro:

- A grafika oda..sz. Szép. Szebb, mint az ezügyben etalonként kezelt gears of war. Nem nagyon veszed észre, hogy ingame vagy demo.
    - A beszédközbeni szájmozgások is jók
    - A csaj igazi latin szukásan riszál az átvezető részben. :-D

Contra:

- A főhősünk úgy néz ki, mint Donovan Bailey fénykorában, mégis úgy fut, mint Győzike miután betömött egy 5 fogásos vacsit.
    - A hangulat meg sem közelíti a RE4-et.
    - Ha már akciósra vették a figurát, akkor nem ártott volna egy ugrás, guggolás, fekvés gomb.
    - Ebből következik, hogy 2009-ben miért nem lehet a az RS5-ben interaktíve felmásznia létrán, leugrani a csatornába, kivetődni az ablakon? Miért topog egy helyben szegény főhős, ha nem nyomom meg az aktuális cselekvésaktiváló gombot?
    - A direkt célzás - zoomolásnál elférne egy FPS nézet

Na, de azéééé' összességében játszunk vele. :-)
  • LMNO
    A PC-hez is 13.-a van írva.
  • Prince23
    Az csak konzolra vonatkozik.
  • LMNO
    Gamespot-on márc. 13-at írnak...
    Akkor ez kamu?
  • Prince23
    hát tévedtem akkor
  • Seth
    "mivel a resi-k pc orientált volt anno"
    sosem volt az
  • Prince23
    pedig be van, és fog jönni, mivel a resi-k pc orientált volt anno, és mindegyik rész megjelent pc-re. Sőt Wii-re is meg fog jelenni!
  • Barny
    fog jonni:D...mer ha nem akkor nem xD
  • Hellsing47
    még be sincsen jelentve, hogy jön egyáltalán pc-re
  • Prince23
    őszig meg kell jelenjen.
  • LMNO
    PC-re mikor jelenik meg a játék?
  • Prince23
    GS teszt
  • Hellsing47
    már jópár napja
  • Prince23
    Konzolra már "kijött"
  • Gabe18
    A régi részekben ki kellett ismerned a pályákat,hol van láda a cuccokkal,hol van írógép a mentésért,hol milyen ellenfélre lehet számítani.Ezekután volt értelme logikázni a fegyverekkel,mikor mit vigyél magaddal,eltervezni merre mész,stb...
    Itt meg van egy majdnem egyenes útvonal,azon mész és ölsz.Már ha van mivel,mert ha ennyire elakciósították,akkor legalább lőszert lehetne venni.Mert igy sokszor az a legnagyobb "para" hogy abból a zombiból még kiesik egy doboz shotgun lőszer,vagy a közeledő hárommal szembe itt maradok egy szál késsel...Bár mióta vettem valami elektromos botot vagy mit,azóta annyira nem gond,mert a "mezei zombikat" azzal már könnyű leütni.
    Úgyhogy én tartom hogy mint akciójáték,néhány kisebb nagyobb hibájával együtt is jó,de mint Resident Evil,már még messzebb van az "igazitól" mint a 4 volt.
  • Szeszmester
    Értelek :) Akkor játszd, mint akciójátékot ;)
  • gfreak
    Szobortologatás, tárgyhasználat, aláírom hogy nem Myst fejtörők,de nekem így volt teljes...a hangulat meg nem a vér és a belek ;)
  • Szeszmester
    Talán kevesebb benne az ijesztgetés, de tart egy folyamatos feszültséget. Mindig történik valami. Hol egy sikoly, hol valami más. Ami az egyik bemutató videóban is volt,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amikor lecsapják a fegyverkereskedő fejét, szerintem elég hangulatos jelenet.

Milyen fejtörőket szeretnél? Régebbi részekből mondj példát!
  • gfreak
    A parafaktor hiányzik, és igen, hiányzik az a pár fejtörő.

A helyszínnel nem lenne gondom, ha legalább egy kicsit visszaadná mi is az a resevil-feeling...akciójátéknak tényleg nem rossz, de ez NEM Resident Evil
  • Szeszmester
    Nem értem, miért fikázzátok.

Szerintem eszméletlen jó játék, bár tény, h az irányítása nem a legjobb, a társad pedig nagyon béna, ha a gép vezérli (de ha legálban nyomod, ott a coop).
    Látványos, hangulatos, izgalmas. A történetével sincs baj. Amúgy meg jönnek a zombik, néha kikerülöd, néha ledarálod őket.

Az baj, h nem ugyanazon a helyszínen rohangálsz oda-vissza, hanem mindig új helyre érkezel? Vagy hiányzik az a néhány "fejtörő", ami mondjuk egy Mysthez képest piskóta?

Összességében remek játéknak érzem, sok unlockolható extrával, jól összerakott pályákkal, gusztustalan zombi-hordákkal.
  • hpnx9020
    Hát az army of two szebb.Igaz az régebbi játék és nem is volt ekkora felhajtás mögötte.Tényleg ez mitől Resident Evil?Az volt a resi ahol csoszogott,hörgött a zombi és nem is láttad majd kamera váltáskor ott volt előtted.Ennyiből a Dead Space vagy a Dark Sector is lehetett volna Resident Evil.Nem vártam tőle sokat pedig szeretem a sorozatot miatta vettem kockát is anno.Ez van halad az idő mi meg öregszünk.
  • METESTO
    Hát a DeadSpace-től sem paráztam szét maganDDDDD,,,,,,volt mondjuk pár jelenet mikor nemszámitottál rá és hátulrol hirtelen betámadtak,,,meg1-2váratlan jelenet,,,amúgy jó kis game volt tény,,,,,de ez lesz az igazi kemény csak lenne már kinnPC-n
  • hpnx9020
    csatlakozom a lassú zombi effekthez.Ezek a dühkóros dolgok filmen jól néznek ki de a 15 támadó ide oda kapkodás a játékélmény rovására megy szerintem.
  • Prince23
    Nem semmi játék
    csak ámultam bambán:D
  • gfreak
    Egyetértek...paráztatós hangulat, sötét, nehéz lépések döngése a hátunk mögött, pár hörrenés egy-egy sarokból...kevesebb "olcsó" rémísztgetés kéne mondjuk (gondolok itt a felpattanok, osz szájbaváglak lényekre)..

Különben remélem hogy a lassú zombikat is visszahozzák a hatba(nem mintha a gyorsakat nem lehetne leölni, még mielőtt valaki elmés megjegyzi hogy "nem megy köcccsööög???"), egyszerűen csak úgy volt igazi a hangulat...és a lassú zombik is halálosak voltak...
  • Gabe18
    Szerintem múlt évben a Dead Space tökéletesen megmutatta hogy kéne ma egy Resident Evil játéknak kinéznie.
    Természetesen a stílusra gondolok,nem arra hogy a Residentet az űrbe kell vinni..
  • Tobacco
    sajnos szétcseszték a residentet, és még egy csomó más játékot, már minden a grafika meg az eszetlen trancsir. Én már nagyon kivasgyok éhezve egy igazán jó játékra, és az se lenne baj ha csak 2 pixelből állna.

Témához visszatérve szó van a resident 6-ról, hogy visszatérnek a győkerekhez és a Wii az elsöszámú gép amire megszeretnék jelentetni.
  • gfreak
    :( :( :( félelmeim beigazolódni látszanak...szóval mészárlás és ennyi...hát ez aztán a fasza...ez a játékmenet inkább egy postalhoz való..ehh...
  • Gabe18
    Mint játék nagyszerű az 5. rész.Kifejezetten látványos,pergős akció,simán lehet rá adni mondjuk 9 pontot,kisebb hiányosságokat beleszámítva.
    Mint Resident Evil játék?Hát az már az értékelhetetlen kategória.
    Mész egy úton,jön az ellenség,lelövöd,összeszeded a lőszert,gyógyító cuccot,mész tovább.Leágazás szinte nincs is,vagy ha van 20 méter után visszatér a főútra.
    Irányítás nem azért xar mert más mint a 4. részben,hanem mert 2009-ben talán már mást szokott meg a többség mint hogy célzás közben nem lehet megmozdulni.Nem ezt a játék elemet kellett volna a régi részekből megtartani...
    A logikai rész ott jön elő hogy mindig legyen lőszered.Mert az kevés van,nem lehet ész nélkül lőni.Venni nem lehet (!),csak fegyvert meg azok tuningolásait (legalábbis eddig).
    Vásárlás se úgy van mint a 4-be,nincs a pályán kereskedő hanem minden főbb pályaszakasz után jön elő a lehetőség.
    Tehát ez az 5. rész nem más mint a 4 még tovább butított,egyszerűsített,ám kétség kívül nagyon látványos folytatása.