1768
Blender
  • djsaman
    Hy!
    Van egy saját oldalunk. jelenleg 2db jó minőségű magyar videó lecke található rajta, de folyamatosan bővítjük majd!
    1. Affter Effect
    2 Blender Keyed particle-vel foglalkozik, és blend fájl is mellékelve van!
    Látogassatok el rá, nézzétek meg. Ha kérdés merülne fel, akkor az oldalon a vendégkönyvben írjatok nyugodtan.
    Még annyit hozzá fűznék, hogy letölthető a videó is, ha valami baj lenne a lejátszásal. A lejátszáshoz Flash Player telepítése szükséges.
    www.atomicmedia.uw.hu
  • KaszaN
    Nézzétek meg. Fontos lenne.
  • i robot
    Akkor add meg a hangot!
  • miliron
    kossz, de mar rajottem
  • i robot
    én tudom!
    Jó hangossan kell ordítani és a hanghullámok hatására mozgásba jön a tárgy vagy a nő!
  • miliron
    szevasztok, tudja valaki hogy lehet hangra mozgatni targyakat?
  • 8xx8xx8
    Hú köszi :) tényleg ez volt a baja.
  • Dj Faustus #201
    Itt pont erről írnak - szóval használd a Python 2.5.x-es változatát a 3.x-es helyett.
  • 8xx8xx8
    Beállítottam, ahogy le volt írva, erre meg ezt írja ki:
    http://kepfeltolto.hu/i/?230044&t=img
  • Dj Faustus #199
    Beállítottad telepítés után a Python elérhetőségét (útvonalát)?
  • 8xx8xx8
    Hello!
    Nekem az volna a problémám, hogy van a Belnderhez egy scriptem, amihez ügyebár kell a Python. Na most feltelepítettem a Pythont és a következőt írja ki: http://kepfeltolto.hu/i/?229986&t=img. (A script persze nem működik és ez a baj.)
    Amúgy a Blenderem 2.48a verziójú és a Pythonból a 3.0.1-eset raktam fel.
    Jó lenne ha tudnátok segíteni.
    Köszi.
  • i robot
    Tök jó oldal, már regisztráltam is!
  • miliron
    Blender3D.hu
  • miliron
    Sziasztok! Van egy kis gondom a texturazassal. Tudok texturat rakni feluletekre, de mikor renderelek, nem mutatja a texturat. A texturazasi tutorialt a youtube-on talaltam, de annak hianyzott a vege, ugyhogy gondolom van meg egy lepes, amit en nem csinaltam.
  • savior
    keress valami oldalt, ahol a jatek modolasarol van szo. ott biztos irjak hogy milyen formatumra van szukseged
  • Martin Rome
    Alapesetben blend formátumba ment a blender, de sok formatumba is tudod importalni a filet blender segitsegevel, sajnos nem tudom milyen formatumot hasznal a jatek, a olyant amibe tud menteni a blender vagy talalsz konvertelt hozza akkor igen.
  • i robot
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni: Lehetséges-e az ezzel a programal készített formák játékba való berakása?
    Én a repülős szimulátorokat szeretem és konkrétan az IL-2 1946-ba akarok bejuttatni új repülőgépmodellt és objektumokat.
    Elnézést ha már sokszor volt erről szó, csak most találtam eme topikot.
  • kisss19
    Kakaduduka!

Ha még aktuális a probléma utánanézek mert a napokban olvastam erről, de ha ráérsz te is meg tudod keresni talán gyorsabban mint én:
    Google--> blender --> blender kucko (4-5 találat)--> tutorialok
  • Kakaduduka
    Sziasztok!
    Régebben írtam, én is tanulgattam, próbálkoztam ezzel a progival. Nagyon tetszik mivel ingyenes, de nem igazán jutottam vele semmire. 16 éves fejemmel még kicsit türelmetlen vagyok, sajnos ez nagy hibám, de elhatároztam hogy megtanulom, ha nektek megy, akkor nekem miért ne? Viszont máris előjött az első hibám. Mikor nézegettem, kísérletezgettem véletlenül elmentettem alapértelmezettként az akkor beállítottakat. Tehát nekem nem alap a kocka és az egy nézet. Gondoltam ha újra telepítem akkor megoldódik a dolog de nem így lett. Hiába töröltem a mappát. Gondolom valahova elrejt egy fájlt csak nem tudom hogy hova. Ha még nézi valaki a fórumot és tudja a választ az kérem írja le, sokat segítene.
  • hitman090
    És nagyon nehéz vagy megcsinálható? igy totorial alpján ha ugyanazok a felvételi szögek?
  • akyyy
    én is gondolköztam, hogy megcsinálom CS-be, de aztán mégse csináltam meg:D
  • hitman090
    Köszönöm amugy amit linkeltél totorialt azt már letöltötem és az alapján akarok dolgozni csak ugye én nem egy élö embert akarok felveni ahogy lö hanem a Counter Strike Source Böl egy terroristát csak sajna nem tudom hogyan vegyem fel mert ha freelockban csinálom a radar látszodik és fogalmam sincsen ezt mivel oldjam meg.Amugy meg hogyan tudnám kb ugyanaban a környezetben megcsinálni a effektet csak a css böl egy terroristával? (nem vagyok egy nagy grafikus most kezdtem el megvetem mindent ami kellet és lesz ami lesz gondolom nem egyszerü?)
  • akyyy
    ezt kell megvenned, nemtudom mennyibe kerül, de részletesen bemutatja videókon keresztül, hogy kell blenderbe megcsinálni azt a bizonyos effektet.

de szólok, csak a golyót csinálták meg benne blenderbe(plusz felsorol még két alternativ modellező progit, és mindenki azt választ amihez ért, vagy megvan neki)

a többi effektezést Affter Effectsben csinálták.

Én is megcsináltam ezt az effektet, igaz, forrásanyagokból, hol youtubon az is fent van.

de majd megcsinálom saját anyagoból is ugyis van már hozzá spéci hd kamera:D
  • repvez
    A blender lényegében ugyan azt tudja mint a studio max csak éppen ingyenesen.
    Mindegyikben ugyan ugy meg lehet csinálni ezt a bullet time hatás szerü kamerafelvételt csak az animálás részét kell jobban átnézni.
  • hitman090
    Hello mindenkinek szeretnék csinálni egy videot amiben kilönek egy pisztolybol egy golyót lassitva namost használom a 3D Studio max 9-et és a
    Unlead Video Studio 11 Plus-t(mindketö teljes verzió)és azt szeretném kérdezni hogy ez a blender nevü program segithet ebben? mert látam egy videot youtubon amiben ilyen Bullet time effectet csináltak ezel a programal és ennek a nevét irták ki hogy Blender!!letöltötem de nem nagyon értem az egész kezelöfelület nagyon érthetetlen elsö ránézésre de lehet benem van a hiba!:D ha valaki tud erröl valamit vagy ért ehez megköszönném ha felvilágositana vagy linkelne tutorialokat köszönöm.
  • amigos00

• amigos00
    Üdv mindenkinek!
    Akadna egy kis gondom Blenderben az animálásnál!
    Csináltam egy egyszerű szélforgó modellt, amit el akarok forgatni úgy, hogy a szélkerekek forduljanak, és az egész forduljon el a tengelye körül.Az a gond,hogy amikor csinálok egy pár forgást a lapátoknak, és utána a tengelye körül elforgatom és rögzítem a képkockára, akkor amikor visszaakarom nézni az 1. képkockáról ALT+A-val a lapátok ugyanott maradnak, a szélkerék tengelye a rúddal együtt elfordul, de közben forognak a lapátok is csak nem a rúdon!Hogy lehet a kettőt szinkronba hozni??
  • jenis
    :D
    Természetesen június 5.

Biztos van itt olyan aki 1 óra alatt összedobja. Legalábbis remélem.
  • tomsolo
    ahahaha
  • akyyy
    Hát azt már baszhatod mert június van:DDD
  • jenis
    Sziasztok

Egy leadandót kellene bemutatnom május 5.(csütörtök) délig Blender-ből. A feladat: Egy kis autó mozgása terepakadályon.
    A feladatot nem kell túlbonyolítani. Természetesen nem ingyen gondoltam.
    Aki tudna segíten az írjon vagy vegyen fel MSN-en a [email protected] címen.
  • Dj Faustus #177
    Egy program nem funkcionálása miatt a teljes (rendszer)partíció formatálása nem megoldás.

El kell olvasni mit is írnak a hivatalos weboldalon (ha indításkor lefagy akkor fel kell telepíteni a Microsoft Visual C++ 2005 kiegészítést):
    "For the Windows build, you may need to install this official update. Vista doesn't need this, but users of older Windows versions should install it if they experience a crash during startup of Blender. [courier]Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86)"[/courier]

Illetve milyen hibaüzenetet ír ki?
  • gumci
    mit tehet egy format c-n kívül???
  • gumci
    sziasztok!
    elnézést ha már volt de nem olvastam végig a topicot.szóval a próblémám az lenne h szinte egyik blender sem indul..állandóan csak híbaüzenetet ír.
  • akyyy
    hogy tudok blenderben rendeleni egy alakot ugy hogy először megcsinálom teljes textúrával minden okés, png-be elmenti

viszont szüksgem lenne úgynevezett Matte elements renderelésre is, amikor csak két szinből ál az egész, általba piros és fehér. sehol se tudom megcsinálni.
    kb igy kéne hogy kinézzen majd:
    rendes:http://kepfeltolto.hu/i/?113003&t=img
    Mattes: http://kepfeltolto.hu/i/?113004&t=img

• akyyy
    nincs blenderbe valami vonalzószerüség?
  • kisss19
    Sziasztok !

Kedves Kakaduduka!

Ha még olvasod ezt a fórumot és még nem találtad meg akkor:
    www.world3d.hu -n is van sok hasznos dolog.

A Maya PLE -k is ingyenesek és ez windowshoz szokott embereknek talán könnyebb.

Ui.: Sok kitartást és gyakorlást és köszi a blender.hu webcímet !
  • SeriusLame
    hi all! sok jo tutor nem csak blenderhez: mindentbele 3d.hu.
    vagy

rengeteg tutor!

aki tudja hogyan lehet particle systemes hajnak dinamikus mozgást (fizikát) adni leírhatja!
    üdv
  • ColdFire
    nehaljunk má ki :c
  • Kakaduduka
    Sziasztok!
    Most találkoztam ezzel a progival. Előtte a cinema 4D-t próbáltam, de sajnos fizetős, és nem tudtam mit csinálni vele. Elkeztem vele mindent, tankot, repülőt, helikoptert de mindíg megakadtam. Már fél éve nem csináltam vele semmit. Nemrég ajánlották ezt a Blendert mert ingyenes és könnyen kezelhető. Rákerestem a neten, letöltöttem és találtam hozzá minden féle tanító cuccot. A www.blender.hu oldalon kezdtem olvasgatni a kezdőknek való irományokat. Eljutottam a bőrözés folyamatáig, ahol elakadtam mert nem volt olyan alap leírás hogy hogyan lehet a pontokat, testeket mozgatni, duplázni, nagyítani, nyújtani stb. A kérdésem az lenne hogy ti hol tanultátok meg kezelni? Gondolom ha ti megtudtátok akkor és is megtudom tanúlni.