Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koszi,akkor nem tamadom noldort most asszem -20 a kapcsolatom veluk de akkor segiteni fogok nekik.Amugy sarleon ostromolta lariat es beket kotott.
Van ertelme epitgetni epuleteket varosokba,meg falvakba?Vannak valami kereskedelmi cuccok penzes ladak,noldor kancso vagy mi,meg aranyrud azok mire valok?
Igen eszt olvastam h gem kell hozza,de olyat hol talalok?
A noldor várost csak akkor éred el, ha jó viszonyba vagy velük ( azt hiszem +20, és akkor kapsz a lariai kocsmában egy küldetést,hogy gyõzz le egy jatu sereget, és ezután juthatsz el a noldor várba.( A hegyi tó partján van Laria mögött az erdõban, de addig nem látod még a küldit meg nem csinálod.)
A viszonyt ugy lehet velük növelni, hogy segítesz nekik a jatuk ellen. Követed õket( ha még negatívba vagy üldözni fognak, és a jatukhoz vezeted õket, aztán beszálsz az oldalukon.) Támadni nem érdemes ezért õket, elég erõsek és hasznod siincs belõle.
Ha eléggé szétvered az ellenséget békét fognak kérni, tehát a békéhez vezetõ út egy jó gyõzelem v várfoglalás. Nekem még sose adtak békét, mikor én kértem.
Lovagrendet gemmel tudsz alapítani saját váradban v városodban. Csak elég sokáig tart felfegyverezni õket, mert csupaszon érkeznek😊 Ha gyorsan kell használható lovag akkor -pendor vonalon- vannak jó lovagrendek jó fegyverekkel, és erõsek is.
udv
Pendorral jatszok,es sikerult meghazasodni es van sajat kiralysagom 1 varos Laria amiSarleone volt es mellette 1 var meg a hozza tartozo falu.
Azt kerdeznem h ti hogyan gyoztok le Nordor seregeket?Mert talalkoztam par csapattal 60 fos seregekkel nekem a max 140 de vezeruk nem volt es nem tudom legyozni.Nagyon jok az ilyaszaik par loves es meghalok es persze mindig engem lonek.Sarleon sehogy sem akar beket kotni velem,hiaba foglyul ejtem 8 lordjukat.A Nordor varosok merre vannak?Es hogy tudnek lovagrendet alapitani?Legtobb katonam Empire nepbol van meg adventure
Legyen tiéd a térkép minden vára és le kell gyõzni a teljes inváziós sereget megsemmisítve teljesen, a vezéreit meg elfogva. Már ha jól emlékszem.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

na megint itt vagyok
nem tudjatok hogysword ofdamoclaces invasionnal akkor nyerek ha a elfoglalom a terkepet vagy csakakkorha legyozom centuriont?
es hogy lehet legyozni?
ugy hogy elfogom mind a 20on valahany centuriont?
PrasCo
Honor és renown, becsület és hírnév.
koszi
elkuldtem a nagy kant a francba mar -60 a relation😄
amugy es a hohor meg renov mi?
Valószínûleg felesküdtél a Khergit nagykánnál vazallusnak (vassal). Annyi a dolgod, hogy megkeresed és közlöd vele, hogy vagy neked adja a várat, vagy elég volt belõle, kilépsz. Valószínûleg mindent buksz, amit tõle kaptál, de akár rögtön háborúba is keveredhetsz velük.
De az sem kizárt, hogy szimplán csak beálltál zsoldosnak hozzájuk.

sziasztok
nem tudok valami jol angolul de csinaltam valamit es most ha elfoglalok egy varat akor az a kheit kanate tulajdona lesz, szerimten a lordjuk lettem
hogy lehet elmenni onnan?eseteg ugy hogy kifosztom a falvakat vagy kajakra betamadog egy lordot?
Segíteni nem tudok, de ebben a játékban a 100 ping túl sok. Lehet hogy ki kéne próbálnod multis modokat, hátha azoknak a szerverére jobb a pinged. Én cRPG-vel mg Mercenary-val szoktam játszani 20-40 pinggel, és az jó.
Wreck86
Nézem, hogy van új patch 1.158, bedobom a bannerba.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Üdv!
Multinál az egyik szerveren, pontosabban a Golden-Kingdom-US-nél 100 körül van a PING-em, és sajnos eléggé laggol. A netem 40/20mbit-es. Tud valaki segíteni? Egyik srác azt mondta hogy pactheljem a szervert, vagy mit?
Ez egy nagyon hosszú játék annak ellenére hogy kicsi a térkép, mindig olyan feladatot kell keresni magadnak ami nem túl nehéz. A végére nagyon könnyû lesz minden, iszonyatosan el lehet benne fejlõdni a karakterrel, a hõsökkel és a sereggel is csak türelem kell hozzá. Én a 800. napra fejlesztettem ki mindent amit akartam. Olvass vissza, mert sok apróságra kell figyelni, és elõre tervezni.
sikerult mukodik meg nyomtam is egy kicsit,jonak tunik,de a csatak nehezebbek mint az alapjatekban,igaz meg a hosom is gyenge
Én speciel a 1.153-as warband-et használom. Mivel nem multizom így nincs szükségem arra, hogy a legfrissebbet használjam. Meg ugye a kedvenc modom sem igényli a 1.158-as Warband verzióját.

sikerult letoltsem a full verziot toltom lefele,de ha nem fog mukodni a 1.158-as verzioval,akkor ti melyikel toljatok?
A mount and blade nexusról le tudod tölteni az aktuális verziót, de nem tudom mennyire fog mûködni 1.158-as Warband-del.
Prophesy of Pendor mod

mert csak a 3.011 tudtam letolteni,
egy direkt linket nem tudnal adni nekem ami a legujabb perndort letolti?
Miért a 3.011-et töltötted le és nem a legújabbat?
A hiba amúgy abból ered, hogy nem a modhoz való Warband verziót használod. A 3.011-es verziójú modhoz talán még a 1.143 kellett vagy egy az elõtti Warband.

Az aktuális a 3.611-hez sem kell a warband 1.158-as verziója hanem egy korábbival szuperál jól. Szóval ott is lennének kompatibilitási problémák.

udv
Szeretnek segitseget kerni
Letoltottem a Prophesy of Pendor 3.011 modot es nem indul el.Betolteskor ezt irja ki:Unable to open file: CommonRes\costumes_a.brf

a taleworlds oldalan keresgeltem,de nem talaltam megoldas es angol nyelv sem megyen tul jol.Azt tudom hogy a mod csak angolul fut rendesen.
A jatek verzioja jelenleg 1.158.
Ezeket általában nem kell installálni, csak kibontani a modules(?) alkönyvtárba, ahol minden mod a saját könyvtárában üldögél. Ami a játék egyéb könyvtáraiba is írogat, az többnyire agyon is csapja a többi modot, mert azok az alapjáték állományait szeretnék használni, ha ezeket lecseréled, valahol gond lesz.

olyasmire gondoltam hogy letoltok egy filet es abban vannak a modoknak az instalaloja
http://www.mbrepository.com/category.php?id=7 Ez?
hello
talaltam regebben egy filet a neten ahool megvolt egyhelyen a mount and blade valamennyi modja, ezek a regebbiek, Civil war is russia,Sword of damoclaces(invasion), peloponessian war, medialwave total war es meg vagy 35 mod
nem tud valakimondani egylinet ahol le tudnam tolteni ezt vagy egy hasonlot?
A Melitine vezért most sikerült elfogni.
Azt nem tudom vele konkrétan mi a helyzet, de nem lehet minden vezért elfogni.
Nekem még egyik zsoldosvezért sem sikerült elfogni az újak közül. Szerintem nem véletlen; 10-es PM-el felesleges újra próbálni.
A régieket akik adveturer company-t vezetnek viszont mindet el lehet.
a Sarno Expedition vezérét el lehet fogni, vagy csak én vagyok a béna?😄 mivel már sorozatosan tizedszerre verem le, de mindig megszökik az a nõszemély, aki vezeti 😊 prisoner képesség pedig 5-ön van :/ lehet nem túl sok, de azért illene elfogni 😊
Carmang
Native-ben mekkora csapattal szaladgáltok? 30-as szintû vagyok, már jó ideje csak a karizmára fejlesztek, illetve a vezetõi képességre, de csak 119-es csapatom lehet. Ez így csatában jó is, de amikor elfoglalok egy várat, és hagyni is kellene helyõrséget, akkor már kevés.

Hehe, Sir Alistar 1800 fõs csapattal rohangál.
Van neki 3 vára azon a környéken ahol a D-shar banditák portyáznak, és folyton szabadítgatja a foglyokat.
Carmang
Knudarr vára, a Nordoknál.

Várfüggõ, a Floris modba azért vannak egész érdekes várak is, de ajnos a játéknak ez a rész elég primitív single playerben, különösen az alapjátékban. Multiba egész más az ostrom.
nearo
Az, hogy ostromtornyod vagy létrád van, az minden egyes várnál és városnál kötött, megváltoztathatatlan dolog. Egész egyszerûen bizonyos helyeken csak tornyot, más helyeken pedig csak létrát építhetsz, és ezen (tudtommal) nem lehet változtatni sehogy.

Melyik várnál találtad a nyitott kaput? Szeretek tudni az ilyen dolgokról, fõleg ha esetleg egy nehezebben bevehetõ helyrõl van szó 😊
Én Jameyyed-nél fedeztem fel, hogy oldalt a sziklákon át is be lehet jutni a falak mögé, de a katonáim engem sem tudtak követni - egy bizonyos ponton megálltak, mintha láthatatlan falba ütköztek volna.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Carmang
Mi kell ahhoz, hogy létrán kívül legyen más ostrom felszerelésem is? Pl az a guruló, emelt csapóhíd. Meg harcoltam már 2 létrás ostromban is, egyiket sem én kezdtem. Artimenner (vagy ki) velem van, 5-ös a mérnöki tudása.

Carmang
Ilyen tényleg van????

Ostromnál -támadó voltam- körbemásztam a vár körül a teljes sereggel, és találtam egy Nyitott Kaput! Amin csak én tudtam bemenni, a seregem nem.

Mondjuk jól le is nyilaztam mindenkit a francba, a maradékot meg a Létrán Keresztül Benyomuló Csapat elintézte.

Hát mondjuk ha elég nagy a csata, teljesen igazad van, de legtöbb esetbe nálam nem ez a forgatókönyv. A csaták nagyrészében mindenki harcol, ha nem az azt jelenti feleslegesen fizeted a katonáidat.
Egyébként meg, aki nem harcol az lassabban fejlõdik, én fõleg ezért nem favorizálom ezt.
nearo
"csatába úgyis bejön mind"
Ez így azért nem igaz, legfeljebb battlesizerrel, de alap modolatlan warband-ben csak akkor kerülhetnek be elsõ hullámba a lista végén levõk, ha nagyon nagy túlerõben vagyok, vagy alapból kevesen vagyunk. Ha kiegyenlítettebb a küzdelem, vagy más seregek is harcolnak az oldalamon, akkor a hátul levõk nagyon ritkán kerülnek csatába mindjárt az elején. Sõt, mondjuk egy 500 v 500-nál amikor mindkét oldalon több hadvezér is részt vesz a harcban, már mondhatni rosszul alakulnak a dolgok, ha azok a hõsök is bekerülnek akiket hátra soroltam.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Az hogy hol van a listába egyébként majdnem mindegy, kivéve mikor városfoglalásnál a trónterembe harcolsz, meg a banditák kifüstölésésnél.
Egyébként csatába úgyis bejön mind, és csak akkor vannak biztonságba, ha nem engeded õket harcolni.
Én egyébként nem szoktam ilyesmivel pöcöslni, ha lefekszik, hát lefekszik, jobb dolgom is van mint õket pesztrálni, tanuljon meg harcolni😊 A fontos skilleket mindig én viszem, és ha én fekszek meg akkor úgyis megyünk pihenni.
Ja tényleg😊
Ez eszembe se jutott. Azt mindíg én viszem, még warbandba is ahol nem lehet annyi skillt 10-re rakni.
nearo
Nyilván ha nem te viszed surgery-t, akkor lehet értelme több embernek is feltúrni.
Mondjuk akinek a gyógyítást szoktam húzni azt mindig a lista legaljára teszem, hogy csak végsõ esetben kelljen harcolnia, szóval ha õt leütik, akkor már valószínûleg a többi hõs sincs harcképes állapotban.

A surgery-nek nem látom értelmét. Ha ott vagy a csatába úgyis a tied számít, automata csatába meg nem számít semmilyen skill.
Én a first aid-et, meg a triner-t szoktam mindenkinek tuningolni aki nem visz valami mást.
Alapvetõen igen, bár sosem árt ha többen is értenek elég jó szinten valamihez és a saját karaktered csak alap szinten (már ekkor ad némi bonuszt és nem kell mindent neki tudnia).
Például first aid és surgery pont két olyan dolog amibõl nem árt ha többeknek is van jó pár pontja saját jogon, mert ha leütik azt a delikvenst aki a skill legjobbja akkor õ nem tudja onnantól érvényesíteni a hatását. Ugyanígy ha nagyon levernek valakit akkor bizonyos szintre elõbb fel kell gyógyuljon hogy a skill-jei használatba kerüljenek.

Ilyenkor jön jól ha van más is a bandában aki azért középszintnél jobban képzett valamiben és így mindig lesz aki tud például gyógyítani, gyorsabb mozgásra bírni a sereget vagy messzebbrõl detektálni a potenciális áldozatokat/veszélyeket.

Carmang
Értem. Akkor jól tettem, hogy mindegyik hõsömet csak abban fejlesztem, ami az õ foglalkozása.

nearo
Csapatskilleknél a hõsök közül és közüled a legnagyobb érték számít az alapnak, és ezen felül, ha az adott skillben legalább második szinten jártas vagy, akkor ehhez az alapértékhez még járul egy kisebb bónusz. Ez a bónusz mindig hozzáadódik az alaphoz, még akkor is, ha a képességhez a csapatból csak te értesz, az értéke pedig: 2-4-ig +1, 5-7 között +2, 8-9 +3 és 10-nél +4.
Ebbõl látszik is talán, hogyha például a lehetõ legnagyobb értékre hajtasz (azaz 10 +4-re), akkor nem is érdemes hõsöknek ezt a képességet fejleszteni, mert neked úgyis 10 lesz, annál nagyobb meg nincs.

Carmang
Több hõsnél a seregszintû képességek összeadódnak, vagy csak a legnagyobb számít?

Ertem koszonom 😊

uwu420 - Ertem, szerintem en is beszerzek egyet es kiprobalom 😄
Nem, nekem tényleg vas buzogányom van (iron mace).
Azért jó mert zúzófeghyver egész jó sebzéssel, nem annyira rövid, de a legfontosabb hogy átüt a blokkoláson.
Megszerzed az összes olyan települést (elfoglalással) ami az adott királysághoz tartozik és átpasszolod õket a "megbízódnak", meg átcsábítod a királyság nemeseit hogy azt szolgálják akinek segítesz. Ennyi az egész.

Ha saját királyságot akarsz egyedüliként a játék végére akkor felesleges a témával foglalkozni. Ha úgy akarod megnyerni a játékot hogy egy másik királyságot emelsz egyeduralkodóvá és nekik segítesz elfoglalni az egész térképet (és így maradsz vazallus) akkor érdemes ilyenekbe belemenni.

Valaki elmeseli hogy konkretan milyen ha egy ex kiralynak segitesz a tronra lepni? Csak roviden hogy tudjam mirol szol.
nearo
Hmm... azokkal a verziókkal nem játszottam, akkor ezért nem rémlik. Meg nekem mondjuk nem is furcsa igazából, hogy az utolsó kis gyengus szekerce nem kaphat masterwork modot. Ez maradjon meg azoknak a fegyvereknek, amik a magasabb körökben népszerûek, mint a kardok. Ki fog azzal foglalkozni, hogy egy nord harcos fejszéjét tökéletesre csiszolja? Senki, úgyis annyi van belõlük... legfeljebb egy kicsit nehezebbé teszik a fejét, hogy nagyobbat üssön, aztán annyi.
Az meg hogy a mestermunka ritka... az nem is baj. Gondolj bele, ritka az olyan kovács, aki ilyen szintû fegyvert képes készíteni, és mondjuk ezek egy részét nem is a boltokba adja el, hanem közvetlenül a megrendelõnek. Ugyanez érvényes a lordlyra is.

Ertem koszi amugy ha valakit kinyiruk egy host akkor az vissza tud jonni?En kinyirtam Maltise a Snake Cult-bol es egy nap eltelt mar jott is vissza xD Ez mindig igy lesz?