9993
-
#148 Ez komoly video :) tök jól hallani ahogy magasabbra megy egyre jobban elhalkul a rakéta zúgása. -
#147 Az aszteroidamezőre is vonatkoznak a kepleri és newtoni törvények, tehát az is kering a csillag vagy bolygó körül. -
#146 helló mindenki!
nem vagyok egy nagy csillagászzseni, de van egy kérdésem és gondoltam, hogy talán ti tudtuk segíten. Ugye az aszteroidamező egyhelyben áll? Tehát előfordulhat hogy az aszteroiadmező a nap egyik oldalán van és egy bolygó, mindegy melyik, akármelyik a nap másik oldalán? -
Arvind #145 attól függ mi formálódik a fejemben...
:)
-
#144 Attól tartok az, ami a te fejedben formálódik, annak semmi köze a topichoz... -
Arvind #143 Szerintetek kell-e fegyver az űrhajóra? -
Arvind #142 Nem most szemjélyzet nem érdekel.
Ja és szuborbitális űrhajó sem. Ha már űrhajó, hát legyen igazi, olyam emilyekkel szomazédos csillagokra lehet eljutni.
Még konkrét kép nem formálódott bennem, de már lennének ötleteim, hogyan fognék hozzá!
-
#141 Hát komolytalan honlapból már láttam egy párat, már több Galaxy- és Akira-osztályú Star Trek hajó személyzete szervezkedik a neten, meg ha jól tudom egy csaknem komplett Csillagromboló-személyzet is volt.
Ha komolyan akarsz űrhajót építeni, arra is vannak példák, bár értelemszerűen első sorban a szuborbitális űrrepülésekkel kapcsolatosan. Érdemes szétnézni az Xprize.org-on, meg az ott található linkeken.
ScaledComposites
XCor
KellySpace
SpaceFuture.com (számtalan hasznos cikk, és ismertető) -
Arvind #140 Látom van érdeklődés... :)
Van aki esetleg tud ilyen jelegű honlapot is?
Milyen legyen az űrhajónk?
-
Bandras2x #139 Ok. Adom hozzá a Magasszem térlokátort :)).
müszaki adatok:
- hatékony érzéklési távolság térben: alapból 2 km, nekifutásból 3 parszek :)
Időben: negatív tartományban 3 generáció, 0 tartományban 100% pozitív tartományban kalibrálásra szorul még (a fűszer mennyiségétől függ).
- energiaigény: 4 kvad és évi 1 db 400 karátos brómgyémánt (1 az 5000-hez szennyezési arányban).
- élettartam: Számításaim szerint Föld periódus számítás alapján 10 év.
-
Prof William #138 Toldi osztályú támadó hordozó és Kinizsi osztályú mélyűri vadász fejlesztésébe kéne kezdeni.
Reszkessen a jövő! Az Úristen se menti meg őket a magyarok turbólézereitől! -
#137 Hát végülis a románoknál készül az Orizont szub-orbitális űrhajó, mi is nekikezdhetnénk egy sajátnak. :) -
Arvind #136 Én jobbat tudok, csináljunk mi is űrhajót! -
_Vegeta_ #135 Jo lenne egy kis űrverseny. Szurkoljunk a kinaiaknak. :] -
#134 Milyen meglepi lenne az amcsiknak, ha leszállnának a Marson, és egy kínai tévériporter fogadná őket... :D -
#133 Azért néha van előnye is az egypárt rendszernek! :D Félre a tréfát, jól rákapcsoltak a kis kínaiak! Ők legalább tudják, h mit akarnak. -
Prof William #132 Háááá én aztatat nem értem én hogy mié kell a zürben kutat ásni? Há ott nincsen főd, osztan abba nem lehet beleásni a kutat. Komolyan mondom nem normális... -
#131 Elindult a második személyzettel ellátott kínai űrhajó! -
_Vegeta_ #130 Ugrokapu akkomá -
#129 Őőőő. Térhajtómű? -
_Vegeta_ #128 Dimenziokapu :D -
Arvind #127 Szerintetek, mi az a dolog, mia az a találmány, ami hiányzik ahhoz, hogy mi az űrbe jussunk, és meghódíthassuk azt?
-
#126 Az STS-114 fellövése egy érdekes szemszögből.
További hasonló videók. -
Arvind #125 Egyébként meg szerintem igen is lehetne látványosság a mars! sőt az emberek már azé hajlnadók lennének fizetni, hogy felölről megnézhessék a földet.
De szerintem a világűr nem turista szempontból a legérdekesebb, henem mint nyersanyagforrás. pl. vasércbányát legideálisabban egy oriási vasmeteoriton lehetne nyitni. -
Arvind #124 Jó de akkor minek fizet valaki mostanában 20 millió dollárokat az oroszoknak, hogy az űrbe jusson...? -
Zsoldos #123 Amig nincs ott semmi, minek utazna arra sok ember :) -
Arvind #122 Hát ezé nincs járat a marsra, mer senki sem fizetne érte -
#121 Spam OFF! -
Arvind #120 :)
-
qper #119 na jó, akkor egy tömbjegyet :D -
Arvind #118 nem reális! -
qper #117 pontosan egy BKV jegy árát. -
Arvind #116 Ti mennyit fizetnétek a Föld-Marsi turistaútért, ha lenne ilyen? -
_Vegeta_ #115 Cifu mester arra gondolt szentem, h ez nem ideillo tema. :) -
Acélpatkány #114 Én nem akarok világot megváltani de ezek tények amiket leírtam , és a Ni-hidrit aksik is az űrkutatásból jötek a civil szférába .A topic ha jól látom címileg az űrkütatás létjogosultságát teszi fel kérdésként . És mi lenne ha nem az haszon ha bból jövő előrelépések elősegítik az emberiség túlélését. De ha szerinted az a haszna csak hogy millen baró akor te tudod.
Egyébként ez egy létező találmány a szabadalom egy ideig a magyar kézben volt , most egy amerikai befektető csoport tet bele egy (kis pénzt) ami soknak tűnhet de ha kutatásról beszélünk akkor nudli . Egy mobilgyártót se érdekelte , az autóipar pediglen ölég merev ebben a témában egyenlőre , a cég neve Thencharge jelenleg itt folyik a kutatás , létező ,működő , mérhető de még maga az elv hogy mitől működik még nincs meg . Patentet is nehéz ilyenkor rá rakni mivel nem tudom mennyire tudod de ha ez egy természeti törvény jelenség arra nem lehet patent csak technológiára.
Tehát ha ott kitalálnak valamit mivel ott mint a hadseregben nem vezér elv a pénzügyi hatékonyság olyasmit is fejlesztenek ami nem hajt pénzügyi hasznot , egyébként igen ezt az országoknak kéne finanszirozni . -
#113 Kíméljük meg a topicot a "világmegváltó-találmányokat-eltusoló-multik" c. kiselőadásoktól. -
Acélpatkány #112 Az a baj hogy nem csak abban nem látnak de pl egy olyan akkumlátorban sem ami nem romlik el vagy legalább is nagyon sokáig jó és öt perc alat fel lehet tölteni teljessen annak romlása nélkül . Mert kinek kell egy olyan aksi ami nem romlik el??? Csak nekünk de egy gyárnak minek???, -
#111 Ez van. Lehet reménykedni, hogy előbb-utóbb valaki üzletett lát a világűr kutatásában is... -
Acélpatkány #110 Nem is tudom...nekem az amcsik űrprogramjáról és az egész világ hozzáálásáról elég lesujtó véleményen vagyok .Az jut eszembe mikor anno az alapítványt olvastam Seldonbácsi sétál Trantoron és mazt látja , hogy olyan mint alap kutatás nem létezik.Manapság a multik és a politikusok is xarnak az alapkutatásokra és ha valaki kitalál valami apszolút hasznos dolgot akkor ha az ütközik az üzleti érdekekkel akkor már senki nem ad rá pénzt vagy nem foglalkoznak vele ez van már régóta az űrprogramokkal is. -
#109 Szegény sikló-program, és szegény ISS...
A NASA 2006 márciusáig tolja el a következő sikló indítást, hogy legyen elég ideje a mérnököknek kijavítani a külső üzemanyagtartály hőszigetelésénél jelentkezett problémákat...