10000
-
Arányait tekintve értettem. Egyébként, ha másra nem, üvegház-gáznak tökéletesen jó :) -
A metánt azért használják pár célra, például lehet belőle Hidrogént előállítani. :) -
A Titánnal kapcsolatban: kár, h a metánt csak alig használja a vegyipar... Nem baj. Sebaj, el lehet égetni :D -
Arvind #152 Hely az űrben több van! De a stabilabb és tényleg közelebb van a nyersanyag, de csak egy darabig... -
Hold az kicsit stabilabb, és hely is van rajta, nameg valami nyersanyag is :) -
Arvind #150 De akkor meg minek a holdra, tegyük inkább földkörüli pályára! -
Mielőtt más csillagokra vagy messzebbi bolygókra szeretnénk eljutni, addig végre a holdon kéne űrbázist építeni :) nincs olyan nagyon messze, és kicsikét konnyebben szállnának fel róla az űrhajók mint a földről :) -
Ez komoly video :) tök jól hallani ahogy magasabbra megy egyre jobban elhalkul a rakéta zúgása. -
Az aszteroidamezőre is vonatkoznak a kepleri és newtoni törvények, tehát az is kering a csillag vagy bolygó körül. -
helló mindenki!
nem vagyok egy nagy csillagászzseni, de van egy kérdésem és gondoltam, hogy talán ti tudtuk segíten. Ugye az aszteroidamező egyhelyben áll? Tehát előfordulhat hogy az aszteroiadmező a nap egyik oldalán van és egy bolygó, mindegy melyik, akármelyik a nap másik oldalán? -
Arvind #145 attól függ mi formálódik a fejemben...
:)
-
Attól tartok az, ami a te fejedben formálódik, annak semmi köze a topichoz... -
Arvind #143 Szerintetek kell-e fegyver az űrhajóra? -
Arvind #142 Nem most szemjélyzet nem érdekel.
Ja és szuborbitális űrhajó sem. Ha már űrhajó, hát legyen igazi, olyam emilyekkel szomazédos csillagokra lehet eljutni.
Még konkrét kép nem formálódott bennem, de már lennének ötleteim, hogyan fognék hozzá!
-
Hát komolytalan honlapból már láttam egy párat, már több Galaxy- és Akira-osztályú Star Trek hajó személyzete szervezkedik a neten, meg ha jól tudom egy csaknem komplett Csillagromboló-személyzet is volt.
Ha komolyan akarsz űrhajót építeni, arra is vannak példák, bár értelemszerűen első sorban a szuborbitális űrrepülésekkel kapcsolatosan. Érdemes szétnézni az Xprize.org-on, meg az ott található linkeken.
ScaledComposites
XCor
KellySpace
SpaceFuture.com (számtalan hasznos cikk, és ismertető) -
Arvind #140 Látom van érdeklődés... :)
Van aki esetleg tud ilyen jelegű honlapot is?
Milyen legyen az űrhajónk?

-
Bandras2x #139 Ok. Adom hozzá a Magasszem térlokátort :)).
müszaki adatok:
- hatékony érzéklési távolság térben: alapból 2 km, nekifutásból 3 parszek :)
Időben: negatív tartományban 3 generáció, 0 tartományban 100% pozitív tartományban kalibrálásra szorul még (a fűszer mennyiségétől függ).
- energiaigény: 4 kvad és évi 1 db 400 karátos brómgyémánt (1 az 5000-hez szennyezési arányban).
- élettartam: Számításaim szerint Föld periódus számítás alapján 10 év.
-
Prof William #138 Toldi osztályú támadó hordozó és Kinizsi osztályú mélyűri vadász fejlesztésébe kéne kezdeni.
Reszkessen a jövő! Az Úristen se menti meg őket a magyarok turbólézereitől! -
Hát végülis a románoknál készül az Orizont szub-orbitális űrhajó, mi is nekikezdhetnénk egy sajátnak. :) -
Arvind #136 Én jobbat tudok, csináljunk mi is űrhajót! -
_Vegeta_ #135 Jo lenne egy kis űrverseny. Szurkoljunk a kinaiaknak. :] -
Milyen meglepi lenne az amcsiknak, ha leszállnának a Marson, és egy kínai tévériporter fogadná őket... :D -
Azért néha van előnye is az egypárt rendszernek! :D Félre a tréfát, jól rákapcsoltak a kis kínaiak! Ők legalább tudják, h mit akarnak. -
Prof William #132 Háááá én aztatat nem értem én hogy mié kell a zürben kutat ásni? Há ott nincsen főd, osztan abba nem lehet beleásni a kutat. Komolyan mondom nem normális... -
Elindult a második személyzettel ellátott kínai űrhajó! -
_Vegeta_ #130 Ugrokapu akkomá -
Őőőő. Térhajtómű? 
-
_Vegeta_ #128 Dimenziokapu :D -
Arvind #127 Szerintetek, mi az a dolog, mia az a találmány, ami hiányzik ahhoz, hogy mi az űrbe jussunk, és meghódíthassuk azt?

-
Az STS-114 fellövése egy érdekes szemszögből.
További hasonló videók. -
Arvind #125 Egyébként meg szerintem igen is lehetne látványosság a mars! sőt az emberek már azé hajlnadók lennének fizetni, hogy felölről megnézhessék a földet.
De szerintem a világűr nem turista szempontból a legérdekesebb, henem mint nyersanyagforrás. pl. vasércbányát legideálisabban egy oriási vasmeteoriton lehetne nyitni.
-
Arvind #124 Jó de akkor minek fizet valaki mostanában 20 millió dollárokat az oroszoknak, hogy az űrbe jusson...? -
Zsoldos #123 Amig nincs ott semmi, minek utazna arra sok ember :) -
Arvind #122 Hát ezé nincs járat a marsra, mer senki sem fizetne érte -
Spam OFF! -
Arvind #120 :)
-
qper #119 na jó, akkor egy tömbjegyet :D -
Arvind #118 nem reális! -
qper #117 pontosan egy BKV jegy árát. -
Arvind #116 Ti mennyit fizetnétek a Föld-Marsi turistaútért, ha lenne ilyen?