9993
-
polarka #388 Akik még keresnék, h hol van fenn az Atlantis landolása:
Ezen az oldalon megnézhető és elolvasható, h ki mit mondott a felvétel alatt. -
polarka #387 A mostani űrsikló küldetéssel kapcsolatban (STS-125), most vettem észre, h a wikin egész sok dolgot összegyűjtöttek és gyorsan is frissítették.
A reggeli ébresztő részt és ezt a képet érdekesnek találtam.
A Herschel az első űreszköz, ami a GSM technika GMSK modulációját használja kommunikációra. -
polarka #386 Jó oldal, be is tettem az RSS feedjét. -
polarka #385 "...de azt hittem az edwards már nem kalifornia..."
Edwards, California -
#384 1991-ig az Edwards volt a fő leszállópálya, csak 1991 után lett a KSC az elsődleges, hogy az átszállítás költségeit lefaragják. Azóta az Edwards csak tartalék leszállóhely, de ettől függetlenül azóta is elég sok (~15) leszállás volt az Edwards-on, lévén ez a második számú leszállóhely, ha a KSC-n az időjárás nem optimális, akkor általában az Edwards jön először szóba. -
#383 És valamiért egy nagyságrenddel kevesebbre emlékeztem. -
#382 Megnevezték a NASA új vezetőjét, vagy legalábbis aki feltehetően az lesz. -
mrzool #381 Mihez képest ritkán?:) Több, mint 50-szer szállt le az Edwards-on, ez majdnem a küldetések fele. -
#380 Nofene. Oda elég ritkán szállt le eddig tudtommal. -
#379 ugye az edwardson szálltak le? A tv-ben csak annyit mondtak hogy kalifornia, de azt hittem az edwards már nem kalifornia, a vandenbergről meg tudom hogy kalifornia, de ott meg nincs leszállópálya.
Vagy már van? -
fulopzizou #378 hát a NASA tv-n.. de asszem már csak volt! -
#377 Hol? -
#376 Most jön az összefoglaló, a video-highlightokkal. -
fulopzizou #375 Megnézték a karcolásokat
A commander elmondta a szövegét.. lassan mehetnek Houstonba..
Már majdnem 5 órája nézem a NASA TV-t -
#374 Megnézik, nincs-e összekarcolva a járgány. (de. ) -
fulopzizou #373 The crew will walk around Atlantis:D -
fulopzizou #372 jaja. abban aminek egy piros sáv van az oldalán. -
msstz #371 japp, kint vannak valamilyen külső egységben. -
#370 Végül mindegy is. Lényeg hogy egyben vannak, és minden OK. -
fulopzizou #369 Nézem. Elv kiszálltak! Mondta a közvetítő hogy Commander Altman kiszállt 11:37-kor, (Central Time). -
#368 Passz. Most ilyen sajtótájékoztató megy. Nemtom a hajózószemélyzettel ilyenkor mi a rutin. Az utolsó az volt, hogy odatolták a "létrát". -
fulopzizou #367 Kiszálltak már? Mikor a kamera a repülőt mutatta nem szálltak ki! Azóta?
ui: most láttam először leszállást:D -
#366 Állat. Akárhogyis, ez élő közvetítésben nézni. Jó volt, na. Most szállnak ki. -
#365 Nem. Milyen volt? -
#364 Lent van! :)
Én végignéztem. Balage, most utálsz? :) -
polarka #363 5 és fél év után a Spitzer elkezdi a warm mission-t.
A 2. küldetésről és a cold mission alatt elért eredményekről röviden itt. -
polarka #362 Sztem itt pl. fent lesz. A fellövés is fenn és egyéb apróságok is. -
polarka #361 A leszállást?
Tuti lefilmezik és utólag is megnézhető.
Egyébként (érdekességképp) nem régen láttam egy videóban, h vmelyik repülő minden leszállást hőkamerával figyel és látható a hőpajzs hőmérséklete elég részletesen. -
polarka #360 Az oroszok új állomás alapjaiként használnák a meglevő ISS moduljaikat, miután kb. 2020-ban szétszerelik az ISS-t. -
Rumcájsz61 #359 Ne öregbítsél, én még csak 48 vagyok:) -
#358 Remélhetőleg akkor ott fent lesz. -
kamov #357 NASA TV
www.nasa.gov/ntv
A fontosabb dolgokat a NASA archívumból vagy a Youtube-ról lehet visszanézni. -
#356 Adja valami élőben? Esetleg fel tudja venni valaki bármiféle képfelvevő progival? (Hypercam, Camtasia Studio, stb.) Sajna nem leszek itthon. -
msstz #355 köszönöm! -
kamov #354 USA keleti parti időzóna (EDT). Hat órát kell hozzáadni. -
msstz #353 A NASA weblapján 9:16 a.m-t írnak holnapra, mint első időpont a visszatérésre. Ez melyik időzóna szerint negyed 10? -
mrzool #352 Hőpajzs-átvizsgálás, pihenés, pakolás. Keress rá, olvasd el, millió space-related oldalon szinte percre pontosan fenn van, hogy mit is csinálnak. -
#351 Kedd óta befejezték a szerelést. Mi csináltak fent azóta? -
polarka #350 Bizonyítékot találtak a milliszekundumos pulzárok keletkezés-elméletére.
A floridai rossz idő miatt késik az Atlantis landolása. -
#349 Itt szerezhetsz róla infót.