53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
AGM-65 heli ellen. -
Új Tacview. -
OFF
Szereztem.
És még OFF. F-18 Koreából van olyan változat, hogy felteszed és megy. Nekem legalábbis win7-en megy. Gyááááááááá. Végre ki tudom próbálni ennyi év távlatából.
Mintha az abandonware oldalak egy részén új Win komp. változatok lennének, mert a USNF is egy ilyen helyről van.
A repszimtöri cikksorozat kapcsán tök jót retrózom. :)
ON -
OFF
Bárkinek megvan futtatható állapotban a US Navy Fighters vagy '97-es változata?
ON -
OFF
Csináltam egy ilyet.
ON -
Szerettem a Janes F18-at is de egy picit jobban a Digital Integrationét :) -
Igen, tudom, hogy az egy másik Hornet. Csak annak 10+ éve a TSHV változatát tudtam már csak félig zizisen futtatni. Ezekről is írni kéne majd a cikksorozatban, csak annak idején egyikkel sem tudtam repülni... -
Razor18 #52038 Biztos van ennek köze a TSH-hoz? Szerintem az a 2000-ben kijött Jane's F-18-hoz tartozott, nem? Ez meg Graphic Simulations, 1997.
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2020.07.31. 18:03:54 -
Ok, és hogy futtatod? :)
Gundark volt anno a TSHV nagy szakértője. Talán benéz még ide.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.31. 15:02:14 -
Daniel075 #52036 Nekem ez konkrétan megvan eredetiben CD-n
-
OFF
Tudja bárki, hogy ezt a Hornet és a többi '90-es évek Hornet szimjét be lehet-e szerezni és futtani valahogy ma? A TSHV-t és annak eredetijét?
ON -
Daniel075 #52034 Viszont van lézeres változat is. Sniper TGP-vel 6km magasról nevetségesen nagy távolságról megkeresed a célt, oda repülsz hozzá és kilövőd mielőtt bármit csinálhatna, legyen az akármilyen légvédelem.
Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.07.28. 23:24:18 -
A hidegháborús 80-as évek közepi szovjet légvédelem ellen is nettó öngyilkosság volt ezek használata...
Az IFV ellen is telitalálat kell ---> 1 db IFV kilövéséhez 2 km-ről az összes rakéta kell kb. egy blokkból... Mert a szórás akkora.
Akkor inkább viszek 1 db AGM-65-öt és az 90%+ valószínűséggel találtja el a célt... És nem 2 km, hanem sokkal messzebbről indítva.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.28. 21:59:20 -
A helikoptereken kivül szinte az összes szállitógép és a nagyobb bombázók, felderitő gépek Az A7, A6, szu25 és még sok olyan amire nagy jóindulattal lehet azt mondani, hogy jó modell, a legtöbb csak nagy vonalakban hasonlít ,de egyáltalán nem alakhű, a mérethelyességről meg nem is beszélve.
És akkor még az animáciokba , textúrákba bele sem mentem. -
Daniel075 #52031 hogy egyesével lehessen indítani?
Igen
Pont hogy csak tankok, épületek, hidak ellen kellenek a bombák, a többi célponthoz bőven elegendő egy ilyen rakéta de még az m61 vulcan is.
Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.07.28. 21:47:32 -
Daniel075 #52030 Helikoptereken kívül tudsz nekem ilyen 3D modellt mutatni ? 
Utoljára szerkesztette: Daniel075, 2020.07.28. 21:28:03 -
és mégtöbb ami már 98ban is csúnya volt. -
Daniel075 #52028 Már most is a repülők többségének a 3D modellje F-16 szintű, sőt van ami még talán szebb is. -
A 3D modellt vagy a használat módját, hogy egyesével lehessen indítani?
Őszintén szólva engem nem érdekel, mert egy igazi háborúban is marginálisan lettek volna ezek jók bármira és akkor is egy hussra ment volna az összes...
IFV feletti céllal nemigen tudnak mit kezdeni, szórásuk hatalmas. A F4 világa meg a nyílt terepen mozgó gyalogságot nem tudja modellezni, ahogy kéne, hogy APC/IFV viszi, majd kiszállnak. Mert azon kívül lényegében nincs célpontja a valóságban ezeknek. Épület ellen bomba kell, más ellen meg van AGM-65-től kezdve minden, végszükség esetén CBU, ha nincs más.
A nemir rakéta az összes hátrányt egybe teszi.
1. Mehetsz vele 2 km távolságra vagy még közelebb a célhoz. Minden vacak HMZ-be belerepülsz...
2. Tökegyenes repülsz célzáskor és tüzeléskor is...
Hackeléssel egyébként megoldható, de nagyon nem elegáns. Én is megtettem...
Csak az MI nem tudja rendesen használni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.28. 20:44:24 -
lenne még sok mindent finomitani, de kérdés, hogy mennyire kellene átdolgozni majd az uj motorhoz,mert ha nem jó egy az egyben hozzá akkor 2x feleslegesen dolgoznak vele.
Ahogy egyszer Radium irta a szu34esnél, most sztem az lesz, hogy nem egy elsővonalbeli gépen megnézik, hogy mit lehetne kihozni a modellek terén ami már egy kicsit elörevetiti a jobb motor képességét.
Meg pár olyat ami talán nem annyira szervesen épül be a motorba hanem mintegy külön modul funkcionál. -
Daniel075 #52025 A 70mm-es rakétákat kéne már upgradelni. -
A mókás az, hogy nem tudom, hogy a 4.35 tartalma vajon mi lesz.
Az új terrain nem készül el. Hogy milyen major dolog lesz, ami miatt 4.35-nek lehet hívni.
Ok, Radium 3D modelljei mehetnek bele és talán ez-az, ami Hayab munkájából kimaradt, ha van ilyen. Nem néztem meg a vörös rackeket és fegyvereket...
Lehet mindig reszelni az MI-n több területen.
De milyen olyan új avionikai dolog jön be, ami eddig nem volt? Mert kb. én amiről álmodnék, hogy végre legyen a hajóknak anti ARM és ASM képessége. Több SAM-nek is járna, csak az ATO + MI miatt kb. az egész játék megborulna.. -
Dee Jay mondott nekem privátban olyat, mikor mondta, hogy 4.35 jöhet, és a MOD-om miatt, hogy nem hetek, hanem hónapokról van szó. Ez volt februárban. De abban biztosan nem lesz új terep ihawk szavai alapján. -
Márcsak az idő a kérdés. ha jol emlékszem volt valami olyan kijelentés, hogy nem évekröl beszélnek a következő kiadásig, vagy az a 4.34 elötti info volt?
Már nem emlékszem, összefolynak a napok
-
"So, just to be clear, this is in Falcon?"
Válasz.
Yes. Well... not this "this" (This is actually from a separated app) but yes, same.
However, even though all I say and showed, don't think this will happen tomorrow, it will take time -
Azon már bőven. Azzal már olyan talajmesh lenne, ahol a domb, domb, a hegy, az hegy és a low level repülés izomból megfingatja a földi telepítésű radarokat, ha reális reakció idő van a SAM-nek beállítva. -
de minimum 30m-s kéne akkor azon már elö jönnek a táj sajátosságai -
90 cm?
Hóttfelesleges felbontás. -
remélem, hogy a rácspontok közti távolság az a 90cm-es SRTM domborzati adatokhoz passzolnak, igy össze lehetne egyeztetni a a kapott heightmap adatokat a rácsszerkezettel.
Meg talán meg lehet oldani a távolság függő rács sűrűséget is, hogy távolabb kisebb felbontással dolgozzon, de ezt a tesselácio elvileg meg tudja oldani automatikusan ha kezelve van a motor által -
I hawk példának tette be, hogy kb. ilyen lesz a régi és új talajmesh közötti difi. Ha jól értem.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.26. 10:13:54 -
A textura részletessége persze látható, de azt akartam vele megmutatni, hogy azok a sotétebb foltok azok nem a domborzat miatti árnyékok , csak a talajtexturaként használt képen rajta varadt valós árnyék és nem az engine által generált árnyék.
igy mindegyik lehet sik terület fuggetlenul attol , hogy ugy tunik, hogy dombos vidék.
majd mozgásban és nagyobb távolságbol jobban kiadja magát csak ugy mint a vegetácio, hogy nem csak texturábol lesz vagy elvétve random modon elszorva . -
Hát, szerintem tisztán látszik a difi.
A 4.34-es képnél a mintából kb. látszik a pixelméret....
Fölé húztak egy másik réteget az enginnel, ami egyfajta zajt ad hozzá és kb. ennyi.
Ehhez képest a másik képnél nincs ilyen layer és iszonyatos részletességet látok. -
nem hinném, hogy bump , sőt megnézve a 4.34et, az se biztos, hogy domborzat, lehet csak eltérő színezés, hogy azt a hatást érje el és teljesen sik. ebbol a képbol, sokminden nem derül ki még. Lehet csak ezen az egy részen van ilyen máshol meg maradt vagy ismétlődik a mintázat.
példaként itt egy kép a 4.34esbol amire akár rá lehetne fogni, hogy az uj motorral készült, mert itt is látszik a színek diverzitása és hasonló árnyék a domboknál, de ez kb 20m-el a földtöl volt a becsapódás előtt 1mpre.
Az összkép meg tudjuk milyen.,
-
A talajmesh nem látszik a képen, túl alacsonyan van. A textúra felbontása az, ami döbbenetes. A mostani felbontás kb. 5 ezer lábról ilyen. Ez meg 200-on. Amit te dobnak látsz, az nem bump map? Mert a nem 3D talajmesh szerintem.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.24. 23:40:15 -
Ha azokra a sötét vonalakra gondolsz a gép alatt akkor az talán lehet valami kiszáradt tómeder hez hasonlitani.
pl ilyen
Bár az igaz, hogy maga az elhelyezkedése szokatlan .
elöször azt hittem azokra a kavicsokra gondolsz amik a kép alsó köepe felén vannak, mert azok sztem egész jók , és az ilyen kis kőomlásős apro részleteket hiányolom a DCS tájon és , hogy nem látni sehol éles hegygerincet vagy sziklaszirtet, mindenhol gömbölyű lankák.
Az meg egy másik érdekes kérdés vagy részlet, hogy az a sötétebb hosszu alakzat az táj textura vagy a domb/hegy árnyéka és ha az árnyék akkor az dinamikus e vagy csak statikusan van a texturára backelve.
Ha tényleg 150-200 FT a magasság akkor az kb 50 m akkor ez alapján elég részletes talajmeshnek kell lennie ha ezeket a dombokat igy megjeleniti, de egy kicsit hihetetlennek tünik nekem, mert ilyen magasan ebből a pozicióbol kellene a gép árnyékának látszódni, ha a domborzat árnyékábol indulok ki, hogy annak akkor hátulrol kellene hogy süssön a nap, de ha a gépre nézem ott meg inkább szemből kapja a fényt, legalább is én igy látom.
-
Not not just texture, the camera angle is on purpose aimed that way, but even that ground isn't purely flat, just hard to tell... and I don't remember exact altitude but I'd estimate very low, maybe 150-200 feet AGL. -
Nekem ez a repedezett kő, ez nem tűnik sziklának, sokkal inkább feltört beton, a repedésekben kaviccsal. De ha valaki valóságban megtalálható sziklákról mutat ilyen mintájú repedéseket, ennyire sűrűn és ilyen méretben, akkor természetesen elfogadom, hogy lehet ilyen is. Csak így első ránézésre rohadtul nem áll rá a szemem, hogy ez egy hegy lenne pár km magasról
-
igen igy a gép árnyéka vagy bármilyen viszonyitási pont nélkül nehéz megsaccolni, hogy milyen magasan lehet, de én nem érzem , hogy olyan furcsa lenne.
Ez egy kellöen részletes domborzati mech-el megtámogatva elég jó látványt nyujt, feltéve, hga a tájon elhelyezett objectumok is kellöen sürün és a megfelelő elosztásban láthatók és nem csak mint textura lesznek jelen a tájon mint most pár helyen. és a fák is hasonlóan.
Azt amugy ezen a képről elmondható, hogy legalább a mostani szint nem romlott . értem ez alatt, hogy lehetett volna olyan eset , hogy bár sikerül átirni a kodot, de még nem hozná azt mint a régi verzio.
Ami meg kifejezetten tetszik, hogy a pozició fények akár a 4.34 ben és ezen a képen is messze verik a DCS szintet. -
Daniel075 #52007 Ez tutira a Mars
-
Nemtom, érzésre szerintem ez valahol 5k láb lehet.
A lényeg az, hogy nagyon magas felbontás és nem a megszokott, mintha talán proced generált lenne.
De jó látni, hogy ennél is jobb lesz elvileg.