52965
  • repvez
    vagy nézd meg ha beirod a neved és a jelszavad akkor a forum gombra kattintva beenged e. Mert nálam is elöfordul, hogy beirom a nevet és a jelszot rányomok az okéra és látszolag nem történik semmi csak a jelszó eltünik a rublikábol, de ha rányomok a forumra akkor meg már beenged mint regisztrált bejelentkezett felhasználot.
    Meg ha jol tudom addig nem enged hozzásuolni vagy témát nyitni mig nincs egy hozzászólásod, ezért van a first post vagy a say hello topic
  • beci43
    Köszi a gyors választ! Akkor még várok.
  • VO101Tom
    Szia.
    Egy adminnak manuálisan kell engedélyezni a regisztrációt, az nem automatikus. Fogalmam sincs, hogy ez átlag mennyi idő, anno én is a spam mappában találtam meg napokkal később (gmail), de valszeg az már sokkal előbb ott volt. Várj egy napot, ha nem jött, akkor megkérdezhetem a fórumon.
  • beci43
    Szia Tom!
    Regisztráltam a Benchmarksims fórumára, de ezidáig nem kaptam visszaigazoló emailt. A regisztrációmat elfogadta, de a visszaigazoló mail nélkül nem tudok bejelentkezni. Tudsz valami infót esetleg, mindig elhúzzák a visszaigazolást? Spameket néztem, oda sem jött.
  • VO101Tom
    Molni küldött két linket:
    Ez még WIP, tesztelés alatt, de már készül egy ilyen is:
    UOAF presents: Israel 1980s for BMS 4.35!

Ez pedig a szimulátor történelem 4. rész: link

Annyit üzent még, hogy sg-ről ez a topik hiányzik neki egyedül, viszont már nem fog újabb reget csinálni.
  • VO101Tom
    Azt mondta, hogy nem a klasszikus értelemben bannolták (ha megnézed, most sincs koponya a neve mellett), csak inaktív lett a profilja, nem tud belépni.
  • repvez
    Ahogy mondani szokták a díj átadókon:
    A forumon huzamos ideig végzett "kiemelkedő" hozzászólásai elismerése okán a moderátorok 2020 oktober 23.-a alkalmából a bannolás harmadik végleges, halálfejes fokozatát adományozták Molnibalage felhasználónak. További munkájához sok erőt és szerencsét kívánva.
  • beci43
    Nem tudom, de hiányzik az biztos...
  • Hiuuz #52113
    Balázs mit követett el, hogy nincs? :)
  • repvez
    Arrow19 2019 ota nem volt fenn és molni is bannolva van, gondoltam, hogy talán ráférne egy kis csinositás a topicra.
    Ha valaki csinálna egy jó bannert az se lenne rossz
  • Hiuuz #52111
    Na igen!

Tervezéssel kapcsolatban csak egy példa: RTS-ben profi módon menedzselik az egységeket, gyártást, kitermelést, támadást, védekezést. De ha egy bevásárlást kell a boltban elintézni akkor már hívják anyut :D

Mai világban előre tervezni? Bakker, lassan az sem biztos, hogy holnap a nap felkel...
  • VO101Tom
    Jó, kíváncsi lennék arra is, hogy 2015-ben hányan válaszoltak helyesen arra a kérdésre, hogy "hol képzeli el magát 5 év múlva".
  • Hiuuz #52109
    Fleet Defendert rongyosra játszottam annak idején én is! Régi szép idők, amikor még volt miből válogatni! Ma a tucat FPS-ek világában meg nem találom a helyem! Botrány! :D
  • Hiuuz #52108
    Most futom át az elmúlt két év posztjait, mielőtt kinyitom a számat, de emellett nem tudtam szó nélkül elmenni:

"ha a 30xx-as nvidiák elárasztják a PC-ket jövőre"

Ha tudtuk volna tavaly szeptemberben azt, ami most van :D :D :D
    Mondjuk végül is elárasztották a piacot, csak a zömük a bányász szerverekben landolt :)
  • VO101Tom
    Ja, úgy könnyű
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.02.25. 20:59:33
  • repvez
    Ha nem játszok vele akkor nem CTD-zik :D
  • VO101Tom
    Passz. De most nem csak fícsörök hiányáról volt szó, hanem súlyos stabilitási gondok voltak, fagyás, CTD, amiket mindenképp javítani kellett nagyon gyorsan.
  • repvez
    Most elég gyorsak voltak
    Kíváncsi leszek, hogy menyni javítás lesz még az uj grafikai rész elött, azt mondták, hogy most nem lesz akkora idő közte mint a 34 és a 35 ös között.
  • VO101Tom
    Kint van a 4.35 U1. Eddigi tesztek alapján nincs fagyás vagy CTD, sem HARM-nál sem máshol, ami jó jel. Remélem nem jön elő többet.
    https://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?41463-Falcon-BMS-4-35-U1-Incremental-Installer&p=566566&viewfull=1#post566566
  • repvez
    igen tudom, mert ugy probáltam eddig, de ahogy irtam , ez okozza a problémámat, ha teljes képernyős modba használnám akkor nem lenne hang sehol sem a játék alatt.
  • VO101Tom
    Most nem próbálom ki, de szerintem teljes képernyős módban most is felnagyítja az UI-t, az csak akkor lesz natív, ha ablakos módban használod.
  • repvez
    Az Nvidia drivere csak enynit mutat :
    3d beállitások
    Semmi egyebet.
    Közbe megtaláltam az inteles driver programját is, ott megtaláltam ezt az egyéni képméret csusztkát. De érdekes, hogy akkor van pont teljes méret a TV-n amikor a csuszkák 82% on vannak.
    DE ha pixelre állitja a képet a windows akkor ha be van állitva a nativ pőixel felbontás a monitoron és a TV-n is akkor hogy nem tudja teljesen nativ felbontásba megjeleniteni a képet?
    De ha meg igy csuszkával igazitom ugy meg már nem nativ a felbontás.

Igen ezt meg is értem, hogy nem egyszerű egy UI-t lecserélni, de ha 4.33ig működött rendesen az, hogy teljes képernyőn jelent meg az UI is mindegy mekkora felbontása volt a kijelzőnek, akkor ezt miért kellett most bántani , hogy már ne is lehessen igy használni. Mert beállítható, csak akkor nálam elmegy a hang. elnézném én az UIU-t 800x600 ban is, de legalább látnám mi hol van .

A TV-re tegnap jött ki uj softver, elötte meg talán novemberben. azzal nem lehet gond. Max az kavarhat be, hogy egy HDMI kimenet van , de 2 VGA osztozik rajta. mert a APU+dedikált GPU van a gépben , igy egy HD 630 és egy 1050ti váltogatja egymást a desktopos alkalmazásoknál a intel a 3d progiknál az nvidia megy.

Igen a tesztekben mindenről mesélnek csak arról nem amivel az átlag felhasználó szembe találhatja magát , sokszor csak kicserélik a cikkben a tesztalany nevét és minden mást ugyhagynak .
    A régi alaplapomnál jártam én is hasonloan, hogy direkt olyan alaplapot vettem, amin van optikai hang kimenet a 7.1es hangkártyával. hogy csak egy kábelt kelljen elhuzni az erősitőig és akkor mehet a házimozin minden hang.
    Csak anynit felejtettek el leirni, hogy az optikain csak stereo hangot ad ki, és a térhang csak az analog RCA-kon . igy hiába volt 7.1es a hangkártya az erősitö csak stereobol keverte ki dolby PL2es térhangzásra.
  • VO101Tom
    Lehet, hogy a tálca alapértelmezésben megjelenik, talán a TV miatt. De mindegy is, lényeg, hogy működik.

A képbeállításnak is működnie kellene nvidia vezérlőpulton. Azt nézd meg, hogy a TV-t itt listázza-e: Menj be az nVidia vezérlőpultba, baloldali listában válaszd ki a "Megjelenítő" > "Asztal méretének és helyzetének beállítása" menüpontot > jobboldalt válaszd ki a TV-t > válaszd ki a "Méret" fület > azon pipáld be az "asztal átméretezésének engedélyezése > majd az "átméretezés" gomb felhozza azt a két csúszkát, amivel a megjelenített kép szélességét és magasságát lehet állítani. Ha ez nem működne, akkor valami segédprogram tuti van rá. Én a maxnál tanultam ezt meg, ha valamilyen fícsör vagy annak hiánya idegesít, guglizzak rá, valaki valahol tuti belefutott már, és csinált rá valami segédprogit

Sajnos a BMS UI mérete natív 1024x768, ráadásul az UI rohadt mélyen van ágyazva minden szoftver kódjába, DeeJay szerint nem sok esély van, hogy az változna. De én is azt mondom, amíg a funkcióját ellátja csak "nem kényelmes" addig inkább ne nyúljanak hozzá. Az UI rakja össze a részeket, abban navigálsz, hogy mikor mit akarsz csinálni, az qrva fontos, és szó szerint az egész programban össze vissza hivatkozott rész. Egyik programozónk (clodnál is sokan panaszkodnak miatta, az UI cseréje egy aktív téma nálunk is) úgy írta le, hogy "UI-t basztatni olyan, mintha kártyavár alatt cserélnél abroszt az asztalon".
    BMS UI nekem is akkora mint egy tablet, a térkép nézetet tudnám én is értékelni, ha nagyobb lenne, a többit viszont meg lehet szokni.

A TV-monitor közötti kapcsolathoz nyisd meg a windowsban a monitor beállításokat (asztalon jobb klikk, "képernyő-beállítások"), ott amikor kirakja a két (vagy több) monitort, azokat egérrel húzd oda, ahol fizikailag is egymás mellett, alatt, felett helyezkednek el, még azt is figyeli, ha kicsit el van tolva az él mentén, nem pont középen kapcsolódik. Ezt egyszer be kell állítani, onnantól tudni fogod, hogy a windows asztalok egymáshoz képest melyik oldal melyik sávjában járhatók át. Viszont itt csak a pixel méret számít, ezért a kijelzők a pixelek szerinti mérettel számolódnak.

A fényképmutogatós problémára azt tudom mondani, hogy ezekben az esetekben válts vissza klónozásra, szerencsére a win10 okos annyira, hogy a kiterjesztési beállításokat megjegyzi. Én egy időben két nagy monitort használtam melóra, játékhoz meg ugye négyet, amikor a kis monitorokat kapcsoltam be, azokat automatikusan letette a nagy monitor alá, amikor melóztam akkor meg mellé.

Klónozás miért jó vagy nem jó, van-e olyan driver amivel már esetleg működne, hogy ez HW vagy SW probléma, azt passzolom. Lehet a TV firmware is régi, az mikor volt frissítve rajta?
    Én is qrva sokat szívtam a saját rendszeremmel amíg összeraktam, pl nálam a Display Port - HDMI átalakítókkal volt szívás, a kis kijelzők nem kapcsoltak be csak ha aktív átalakítót tettem elé, ami a videokártya felé azt kommunikálja, hogy a monitor be van kapcsolva (kis kijelző ezt magától nem csinálta), addig a videokártya be sem kapcsolta a kimenetet, hiába állítottam be a kiterjesztésnél, hogy ott van. HDMI-ről mindegyik azonnal működött, de a kártyán csak egy HDMI kimenetem volt. Plusz, a videokártyán van öt kimenet (egy DVI, egy HDMI, három display port), de azt sem írták le sehol, hogy ezek közül egyszerre max csak négyet használhatok. Úgyhogy amíg nem kapcsoltam le a másodlagos munka monitort, addig nem volt kijelzőm az MFD mögött. Szerencsére google-n mindig találtam megoldást előbb vagy utóbb, de értékeltem volna ha a leírásokban ezeket is leírták volna
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.01.29. 16:31:58
  • repvez
    Ma kiprobáltam ujra , nem tudom, hogy a driverben vagy a windowsban állitottak valamit, de most érdekes modon, szinte minden ugyan ugy maradt kiterjesztett modban mint clone modben.
    Pedig csak azt állitottam be, hogy több monitoros kiterjesztett verzio legyen , nem állitottam semmit se a tálcán.
    Igy be tudtam állitani mindegyik kijelzönek a nativ felbontását és a tálca is látszódik mindegyiken.

Viszont amit még nem sikerült beálliutani, hogy valami oknál fokba hiába van a nativ felbontás beállitva a TV-n nem fedi le a teljes kijelzőt, jobbrol és balrol van vagy 2cm es fekete rész és alul felul meg egy fél centi lelög , igy a tálcán az órának csak a felso felét látom és fent is az ablakon bezáró X 3/4ét.
    A HD630as drivert nem találom hol lehet megnyitni, mivel az integrálva van a CPU-ba az NVIDIA driverben meg csak a 3d beállitások vannak semmi más.

A BMS-ben
    Elindul kisablakban most végre ki tudtam választani melyik monitorra tegye ki és melyik VGA-t használja meg mekkora felbontással. keret nélküli ablakban futtatva megmaradt a hang , de ugyan az a probléma megmaradt mint a windows esetében, hogy nem tölti ki a teljes képet.

Az UI-val nem lehet kezdeni valamit, mert igy a 4k-n még kisebb és szinte alig lehet bármit is látni belöle abbol a távolságbol ahonnan nézem, igy elég nehéz bármit is beállitani és felfegyverezni a gépet. ja és a bal felso sarokban van és nem tudom elmozgatni sem onnan.

Ennek a kiterjesztett modnak amugy még egy hátránya van számomra, hogy a TV-ról ugye átmozog az egér a monitorra , igy néha azt sem tudom, hogy hol az egérnyil és merre mozgassam , hogy visszahozzam, mivel nem látom a monitort.
    Illetve ha a monitornál akarok csinálni pár beállitást akkor ott nincsenek meg az asztal ikonok.
    Meg néha szülöknek szoktam képeket mutogatni , clonemodban látták, hogy kire mutogatok az egérrel a képen, de igy nem látják mivel az csak a monitoron jelenik meg amikor keresem a képeket és a képek átrakása a kiterjesztett kijelzöre utána meg én nem látom, hogy mi van a képen.

Nem tudom ,hogy miért nem lehet megoldani mostanában azt, hogy két különbözö felbontásu kijelzö is mehessen clone modban. vagy ha csak igy kiterjestve is, de legalább tukközné a teljes képet rá.
  • VO101Tom
    Nem, ha a tálcán jobb klikk, "tálcabeállítások", és ott bekapcsolod, hogy a tálca megjelenítése minden monitoron. Akkor mindegyiken ott lesz alul a tálca, mindegy, hogy melyik a fő monitor. A borderless window beállításban egyébként lent a tálcát is lefedi, az maradhat fix, vagy el is rejtheted, mindegy. A windows gomb megnyomása továbbra is csak a fő monitoron hozza fel a start menüt, de a logora klikkelve bármelyik monitoron meg tudod nyitni.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2021.01.28. 22:06:05
  • repvez
    muszáj a clone mod, mert máskülönben nem látom a startmenüt meg egyebeket a TV-n, ugye a kiterjesztésnél csak azok a dolgok jelennek meg amiket beállitasz, videok játékok képei.

És mivel ha a TV-t nézem nem látok rá a monitorra igy nem tudom mikor mire kattintok, ezért kell a clone mod, hogy ugyan azt lássam mindenhol.

probáltam amugy már, de nem volt megfelelö megoldás, mert ha a TV-t még be is állitom elsödlegesnek , akkor TV-zni nem lehet közbe mert olyankor meg a monitoron nem látszik a startmenü és az ikonok. Váltogatni meg macera
  • VO101Tom
    Viszont nekem az nem tűnt fel, hogy az egér vagy a billentyűparancsok élnének windowsban miközben játszok, még soha nem töröltem semmit (del gomb nálam a VHF adógomb), vagy hogy az egér átmászkálna a többi monitorra.
  • VO101Tom
    Aha, a clone az gond lehet. És ha "kiterjeszted" az asztal képét nem csak "klónozod"? Nekem az MFD-k mögötti kis LCD kijelzők ilyen kiterjesztett asztal módban vannak, mindegyiknek teljesen saját felbontást állítok be (monitor 4K, kis kijelzők 1024x768, de volt egy idő amikor egy 1920x1080-as érintőmonitor is volt közé téve), a windows és a BMS is gond nélkül kezeli. Ha bekapcsolod BMS-nél a keretet, akkor a 2D-s főablakot egérrel oda teszed ahova akarod.
  • repvez
    mivel clone modvan van a gép összekapcsolva a TV-vel és a TV-t használom monitornak, de a gép felbontása csak FHD a TV meg 4k . a BMS nem engedi nagyobb felbontásra tenni mint FHD.
    DE még a windowsban sem tudom , hogy nagyovbb felbontáson clonozza a képet.
    Igy igen ez nálam probléma , hogy nem ful képernyős.

A másik, hogy keret nélkül futtatva , az egeret máshogy érzékeli és ki tudok mászni vele a játékon kivülre ,Meg ugye aktiv marad minden olyan billenytyü amit a sima sztalon is müködik, tehát egy rossz gomb kombinációval, mondjuk törölsz valamit az asztalrol anélkül, hogy tudtál volna rola

De ha menne a teljes képernyos mod akkor annyira nem lenne zavaro ha csak FHD-ban menne.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.01.28. 20:49:51
  • VO101Tom
    Mi a gond a keretnélküli ablakban futtatással? Nem monitor felbontáson játszol? A főmenü az kicsi a képernyőn, ez igaz, de az összes többi pozitívum, stabilitás, taskolhatóság ezt ellensúlyozza sztem.
  • repvez
    remélem azt a hulyeséget is gyogyitják ami a 4.34 el jött be, hogy ha full screenben futtatom akkor elmegy a hang és csak ablakban vagy keret nélküli ablakban lehetne futtatni

egészen addig mig a játék ablakban fut, de már ez is rossz, mert alapbol 800x600as felbontásu tehát nem tölti ki a teljes képernyöt.
    Tehát itt még szól a zene meg a hangok, de ahogy beállitom, a felbontást és a full képernyos modot és leokézom már nincs hang.
    Akkor sem jön vissza ha visszaállitom az eredetire addig mig ujra nem inditom a játékot teljesen.

Már a 4.34nél is meg most is megkérdeztem a forumon , de senkitol nem jött válasz nem hogy valami megoldás rá
  • VO101Tom
    Igazsághoz tartozik, hogy nálam egyszer sem fagyott, szóval nem arról van szó, hogy 4.35 totál játszhatatlan lenne, de van olyan század ahol ideiglenesen visszaálltak 4.34-re, mert a közös repülésekkor egy-két ember mindig kihullott, ami annál nagyobb god, minél nagyobb a flight.
  • JoeDestroy
    Ok.
  • VO101Tom
    A 4.34-et se szedd még le, most várjuk a 4.35 U1-et, mert sokaknál lefagy, kilép. Állítólag a VCync bekapcsolás okozza, mások szerint az új HARM fukciók. Már javában tesztelik külsős századoknál az U1-et, remélhetően (tényleg) hamar jönni is fog.
  • JoeDestroy
    Még csak most látom, hogy kijött a 4.35 :)
    Pont most csináltam magamnak új pedált, lehet ki is próbálom vele.:)
    A régi kényelmetlenül keskeny volt.
    Az SW: Squadrons-ban próbálgattam eddig.
    Rakok egy képet róla.

• VO101Tom
    Ja, meg indítás előtt tudsz térképet választani, ezzel egy újraindítást spórolhatsz meg, ami BMS-nél kb 10 másodperc, de ebben a rohanó világban van akinek ez is fontos
  • VO101Tom
    Én nem használom, de nagyon sokan dicsérik. Ha valakinek gondja van a BMS belső controls beállításaival, annak ez egy jó alternatíva lehet, mert sokkal újabb felület, és minden joyt kezel. Warthoggal pl csak ezzel lehet felprogramozni minden gombot. Második ok, hogy van akinek időnként a BMS elfelejti a tengelybeállításokat (akár azért mert ki van húzva amikor ráindítasz, akár BMS hibájából), viszont ezzel nincs ilyen gond. Harmadik ok, amit a fórumon sokan emlegetnek, hogy van benne keresés funkció, ami akkor jön jól, ha valaki még csak most konfigolja vagy tanulja, és a training küldihez akar beállítani ezt-azt. A launcher alján lévő ikonok, hogy segédprogramokat innen nyit meg, annak szerintem semmi jelentősége, annyival kényelmesebb csak, hogy itt egy helyen vannak összegyűjtve az ikonok, de ezt bármilyen mappa is megteszi.
  • Razor18
    Öööö... és ez mire jó, vagy mitől alternatív?...
  • repvez
    Alternative launcher
    4,35 kompatibilis
  • Talon11
    Kijött a 4.35? Szép meglepetés ajándék, mondhatom. Meg is nézem, hogy mi változott a changelog alapján az oldalon.