52965
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#52001 Nem ismerem. -
Razor18 #52000 És a Link4? -
#51999 Nem használok data linket, mert a 80-as években nem volt. :)
Meg nem állok még készen erre a szintre. Kb. az ős Falcon skilleket próbálom egyelőre felszedni, de olyan béna vagyok, hogy sírok magamon...
Buta bombázás
AGM-65
HARM (HAD és HAS)
LGB
és légi harc, kb. ez az, amit tolok, de ezek sem mennek sokszor flottul.
Persze data link nélkül nehezebb, mert nem látom ki hol van.
(Az MI szerintem mindig tudja ezt, mert mindig gond nélkül rejoinol és ilyesmi...)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.19. 21:28:46 -
Daniel075 #51998 Ha már a levegőben vagy akkor használd az UHF 6-ot (AWACS) az AI is ezt használja, és csak így látod őket datalinken. -
Daniel075 #51997 DMS down hosszan ha ki akarod kapcsolni a JHMCS-t. -
#51996 Értem.
(Az UHF-nél csak a földi kommra való csatik vannak.)
Akkor ha valaki MP-ben tolja sok emberrel, akkor úgyis máshogy rádióznak, mint ezzel. -
#51995 Valóságban nincs négy gépes limit a flight tagjaira. -
#51994 Ez nem is arra való, hogy átlagjúzerek ezzel szórakozzanak, sőt, amíóta a játékban van 30+ különböző altípus, már az európai vagy más export típusokhoz sem kell ebben szórakozni. De a lehetőség adott, ha valakinek ehhez van kedve. -
#51993 A saját wingmannal attól függ, hogy 15, 16, 17, 18, hogy solo flight vagy pacakge. Most 2. pck vagyok, így csak 16-ra megy.
Csak így nem értem, hogy a valóságban hogyan rádióznak egy 16 gépes kötelékben... Mert tudom hallgatni VHF-en a többi flighot a package-ben, csak akkor a sajátommal nem tudok rádiózni. -
#51992 ezt a részt még sose indítottam el , azt se tudtam, hogy van .
Annyira nem érdekelt, hogy melyik altváltozattal repülök,
Talán majd ha lesz olyan opció, hogy minden bevetést ugyan azzal a géppel kell repülöm , ugyan onnan ahonnan utoljára fel vagy leszálltam a személyes skinemmel, akkor talán magamra konfigurálnám. -
#51991 Ha a comms-ot elmentetted data cartridge-ban, akkor a 2-es UHF preseten kell kérned engedélyt a guruláshoz (ground), és utána a 3-ason a toronytól. Ha idő előtt vagy engedély nélkül szállsz fel, akkor elképzelhető, hogy a wingman kivárja a sorát, ahogy az kell. A wingmannal a VHF 15-ösön kell kommunikálni, mert az a discreet freki.
Ha idő előtt akarsz indulni, akkor ismételd meg a felszállási kérelmet, ha más akadályozó tényező nincs, akkor a torony elenged hamarabb. -
#51990 Régen a config editorban is volt ilyen. Sajnos kicsit rombolja a realitást az, hogy színes MDF-m van, ott ahol nem kéne. :(
Itt állítottam át.
Újraindítottam a Falcont, vagy csak én kértem rosszul, de most végre visszaszólt a torony.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.19. 20:08:39 -
#51989 A configurátorban hol állitod , hogy szines legyen vagy ne az MFD? mert nálam csak azt leeht választani, hogy high contrast, nincs semelyik mappában sem a szinre vonatkozo, régebben volt emlékszem, de a 4.34.4esben nálam nincs.
A játékon belüli setup részen se találtam.
A rádiózásnál,meg gondolom ki kell várnod a felszállási idodet amikorra van engedélyed felszállni. meg a sorrend is gondolom fontos, hogy elöbb a földi ATC-tül kérj engedélyt taxizni a pályáig ott frekit cserélni az ATC-re megkérni az engedélyt a felszállásra, majd mikor mindenki felszállt lerádiozni, hogy felszálltál majd áttálni a bevetés területén használt frekire. -
#51988 Avionics configurator-t nem használtam, mivel online kompatibilitást elvesztem ha bármit átállítok (acdata változik). Kolléga viszont szórakozott vele, neki jó is lett (sárga színeket tette vissza fehérre), onnantól nem is tudott online repkedni. Azzal viszont vigyázni kell, hogy 4.33 amikor kijött, a "default" gomb nem az acdata kompatibilis default-ra állította vissza, úgyhogy reinstall lett a vége.
Teljesen biztos, hogy azt az alváltozatot állítottad át, amivel utána repkedni is akarsz?
A hadjárat évszakot a grafikai (!) beállítások alatt tudod változtatni a setup menüben, ott választható, hogy a térkép csempék milyen évszakban legyenek. Egen, ez BMS-ben ilyen.
Az időjáráshoz van konfigurator, de még sosem szórakoztam vele. -
#51987 Komolyan mondom, hogy nem értem mi van ezzel a játékkal. Előbb repültem egy bevetést. Kértem engedélyt, felszálltam jött utánam a wingman. (takeoff opció). Lelőttek. Sebaj.
Kövi bevetés.
Most minden a 3 pre-set UHF frekin kérek és semmi. Mert, egyikre sem akart reagálni. A nem szól vissza a torony, nem száll fel a wingman. -
#51986 Köszi.
Az amit nem értek, hogy a Avionics configuratorban beállítottam, hogy ne legyen színes MDF és hiába nyomom le az apply-t, akkor is színes. Pedig Block 42-ből az USAF-os repülöm.
Már a Blk. 40 és 42-őt is átállítottam, hogy ne legyen színes, de a füle botját se mozgatja. Csak az alap hadjáratban működne az avionics config...? Kétlem. De egy GUI-n mit rontok el, hogy nem megy? Mert betöltve látom, hogy megjegyezte a beállításokat...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.19. 19:42:42 -
#51985 elvileg a chaff flare set up panel alatt van egy tekerő gpmb amivel tudod kapcsolni a JHMCS-t -
#51984 Tudom, hogy nem arra való az a kettő csak találtam őket, gondoltam hátha valakinek hasznos lehet
nem használtam egyiket sem,nem tudom, hogy melyik menynire jó a mostani verzióhoz -
#51983 Köszi. Működik.
Még egy buta kérdés. Ha indítok egy hadjáratot mi dönti el, hogy milyen időjárást randomizál ki? Vagy az évszakot?
Illetve a JHMCS-et ki lehet kapcsolni setup vagy bárhol? Vagy az egyetlen mód, hogy kabinban lekapcsolom? Le lehet? Régen tudtam hol a kapcsoló, de most valahogy nem találom.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.19. 19:33:06 -
#51982 De a legegyszerübb ha kitöltöd az adatokat és elmented a képet dds formátumba a megfelelö névvel és lecseréled a default kneeboard képet a soron következő missionhoz.
WDP automatikusan felülírja a BMS mappában lévő dds-eket, nem kell kézzel mentegetni, lecserélni semmit.
Amiket betettél külső appokat, azok közül kettő nem is erre való, a BMS kneeboard igen, az electronic flightbag az inkább csak egy reptér adatok, eljárások, vészhelyzeti eljárások gyűjtemény, olyan része nincs ami az aktuális missionnal lenne kapcsolatos, ráadásul már 4.33-ra sem lett frissítve. Az ICP/DED meg ahogy a neve is mutatja, csak az ICP-t teszi ki mobil alkalmazásra a DED-el együtt, és ott lehet nyomkodni. Egy ideig használtam, sok macera van vele és nehézkes a mobilon nyomkodni ezeket a játék helyett, első reinstall után vissza sem tettem (van egyébként nem fizetős verziója is, a különbség annyi, hogy ott bill kiosztást nem tudsz változtatni, csak a default BMS kiosztással működik). -
#51981 WDP-n hol akadsz el? Első induláskor pontosan a BMS-ben használt nevet add meg, utána a játékban felszállás előtt elmented a missiont, WDP-ben file menüből behívod (TE vagy campaign, akkor a kiterjesztést váltsd át), kiválasztod a saját package-t, és ott lesz minden ami kellhet. Ha nem te vagy a vezér, akkor baloldalt felül a kötelék tagok közt tedd a jelölést oda, amivel repülsz. Ezután váltogathatsz a lapok közt, megnézed amire kíváncsi vagy (de a fő lapon ott van minden fontos dolog), ha akarod bele is lehet szerkeszteni simán (Jokert, Bingo-t átírni, kötelékben repülők hívójeleit beírni, jobb alul noteszként bármit hozzáírhatsz amit akarsz. Ha térképre klikkelsz, akkor leveszi a domborzati színeket, kicsit átláthatóbb a flight plan. Ha végeztél, bal alul lesz egy gomb (Ppd Kneeboard), ami a két kiválasztott lapot kiexportálja a BMS mappában lévő DDS fájlokra (3D-be lépve már ezt fogja betölteni, nem kell Falcont újraindítani hozzá).
A WDP alkalmas még a data cartridge felülírására is, MFD beállítások, csali szórás programjai, a missionba tett tervezett pontok listát is lehet itt szerkeszteni, de ezt csak akkor szoktuk, ha valami extra felkészülés kell mission előtt és ez nem gyakori. Mission betölt, pár extra mezőt hozzáírsz és mehet is a Kneeboard update.
Ha manuálisan akarod felülírni, Falcon BMS 4.34\Data\TerrData\Objects\KoreaObj mappában a 8018 és 8019 dds-eket rajzold át, de kétlem, hogy bármi ilyesmi a WDP-nél jobb vagy gyorsabb lenne. -
#51980 WDP elég jol leirja a dolgokat
But in short,
- Start WDP, you will get to the Datacard.
- Click on the "Open Mission" button and select your saved TE or Campaign file.
- Select the flight you want want to fly with.
- complete your datacard and other setting.
- Save the datacard.
esetleg külsö appal.
másik
harmadik
De a legegyszerübb ha kitöltöd az adatokat és elmented a képet dds formátumba a megfelelö névvel és lecseréled a default kneeboard képet a soron következő missionhoz. -
#51979 A kneeboardra van valami módszer, amivel a nagy package adatait és ki lehet tenni? Valami rémlik, hogy ezt megcsinálták valahogy, de nem találom a módszert. Jelenleg print screen és képeket nézek alt + tab-bal, az adatokhoz.
Vagy a Weapon Delivery Planner célszerűbb? Csak azt meg használni nem tudom még. -
#51978 Van aki tolta a Falcon 3.0-val vagy a későbbi F-18 és MiG-29-es gammával?
A földi csapatok tudták egymást lőni 3D világban vagy csak a frontvonal változott két bevetés között? Repültem vele pár bevetést, de nekem ez nem derült ki. -
#51977 Teljesen mindegy milyen felbontású a kép. Ez kép lehetne USA két vidékén, Németországban, Skandináviában de akár Ausztrália egyes részein is.
A kinézet egy dolog. De az igazság az, hogy ha az új FS szintű grafikai motor lenne a BMS alatt, akkor bizony tudod mi lenne az egyetlen, ami alapján megmondanád, hogy melyik helyszínen repült, ha nem ismered az adott repeteret? Az, hogy akkor USAF F-15E vagy tajvani gép taxizik-e mögötted.
A helyszíneknél az első és legfontosabb tényező, hogy ki milyen géppel repül és honnan. Mert ez a harcászati faktorok alfája és omegája.
Utána jön a terep. Na, ezt MÉG nem modellezi jól az BMS. -
#51976 Mindegy tul lett ragozva a dolog és ahogy én látom az nem mindenkinek jelenti ugyan azt.
Meg többször is leirtam, hogy nem ugyan olyan az összes térkép hanem hasonló.
ÉS balage kisebb képet nem találtál meg alacsonyabbról? így persze, hogy lehet bárhol ahol lombhullató erdők vannak és nem sivatag, de én arról beszéltem, hogy minden tájnak megvan a maga jellegzetes vonása (hegyvonulatok, folyok,tavak,városok)amit ha fényképen is látsz akkor azért képbe vagy, hogy körülbelül hol vagy.Egy utasszállító ablakán kinézve miután felkelsz és kinézel , hogy hol jársz nagyjából be tudod azonosítani.
De mindegy, jelenleg, nekem olyan mindegy , hogy melyik területen megy a kampány ugyan ugy folyik rajta a küldetés mint bárhol..
-
#51975 Ennyi... :) -
#51974 Na nincs rendszer, nincs mi elrontani... -
#51973 Nee, az hogy lehet? Hiszen most már ők az új benchmark De nézd a jó oldalát, a legújabb peccs a 16-oson qrta el a legkevesebb rendszert
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.06.12. 22:50:11 -
Daniel075 #51972 Azért az alap KTO elég változatos tud lenni, van rajta sík terület meg komolyabb domborzat is, csak nem mindig egy helyen kell repülni. Persze nem DCS szint, de ott meg a Viper egy fos. -
#51971 Passz, mi csak repkedtünk rajta, a mission editorhoz nem nyúltam. Az adatbázis és a TE editor nekem nagyon nincs képben, pont ezt szeretjük a BMS-ben, hogy nem mission editorban kell a repórát elqrni, csak bepattanunk és repüljük a küldiket.
@repvez. Jóó, aki legelőször látja őket, annak még a BMS és a Falcon 4.0 is ugyanolyan, nem értem ez mire lenne mérce. Én pont hogy objektíven nézem, te azt mondtad "minden" térkép ugyanolyan, én mondtam mindjárt ötöt, amit teljesen mások. Más layout, más textúra, más egységek, más database, más hadjárat. Fogalmam sincs, hogy ezeken felül mit kellene még megváltoztatniuk, hogy számodra is különbözővé válljanak? Vannak olyanok is amik bevallottan KTO csempékkel dolgoznak, de azokat le sem kell tölteni, ha valakinek az nem jön be (én sem töltögetem le a feltett térképek több mint a felét sem, mert főleg FO térképein repkedünk magunktól is, de ennek okai inkább a kidolgozatlan hadjáratok, nem a térkép maga). -
#51970 Juj...
Ha neked mutatok egy random légifelvételt akkor pont úgy lövésed nincs melyik ország felett vagy. Sőt, a kontinenst sem tudnád belőni...
Na, ez szerinted hol készült...?
-
#51969 Ha nem elfogultan nézed akkor igen, hasonlóak(nem ugyanolyanok ), az aki most látná elöször annak nem ugrana be róluk, hogy hol is vannak.Pont nem emlitettem a sinai tárképet, mert az alapbol más, de a zöld területeken nagy a hasonlóság.
Az megint más megközelités ha valaki multiban társasággal repül.
Én például csak barcap és intercept missiokat válogatok a kambányban, igy a hajók elleni támadás vagy a hosszú küldetéseket skippelem.
én csak egyedül rövid reppenéseket és a felszin felett repkedek nagyon ritkán. (nem mostanában, felszerelés hiányában)
DE ha megnézel egy küldetésról készült videot vagy egy képet, azokrol nem mondod meg, hogy melyik területről valók ha nem irják oda, kivéve a sinai. -
#51968 A partaszállásokat hogyan lehet megcsinálni a ME-vel? Vagy ilyen hadjárat is van? Mert anno ez volt pl. a gond a Tajvan helyszínnél is. -
#51967 A térképek ugyanolyanok? Ne már, ezt most screenshotok alapján mondod, vagy repkedtél is rajtuk valaha? Rögtön itt van a Sinai/Izrael térkép, tök más mint bármelyik másik, én nagyon szeretem, annak ellenére, hogy az néz ki a legegyszerűbben, de nagyon sajátos hangulata van az egésznek a spéci Izraeli típusok és a térkép történelme miatt. A görög térkép is teljesen más mint a többi, rengeteg saját textúrát használ, nagyon igényesen rakták össze és pl a hadjárata is teljesen más mint bármely másik térképen. Tengerészettel támogatott partraszállások a kis görög szigeteken, sok repkedés hajók ellen úgy, hogy szembe is F16-osok lehetnek (egy régebbi, valós görög-török hadgyakorlat szituációját játssza le a hadjárat). Ott a Balkán is, ami megint tök más mint a többi. Baltic térkép, ami inkább Észak-Németország lehetne, az szerintem a legszebb és egyben a legszarabb, mert az engine-t sajnos nagyon túlterheli az a rengeteg 3D modell, de ami a térképet illeti azt sem lehet összetéveszteni mással. Vannak persze a kisebb, kevésbé kidolgozott, félkész vagy épp FF-ből összetákolt térképek, de azokkal amúgy sem repkednek sokan, azok alapján azt mondani, hogy mindegyik ugyanolyan, az nagyon nem igaz. -
#51966 ezekkel alapból sincs gond, egy uj térképnek meg pont az lenne a lényege, hogy vizuálisan más élményt adjon, ha eddig csak sik terepen repkedtél akkor sokkal változatosabb egy olyan helyszin ahol hegyek vannak, vagy pont forditva, ezek adnak uj élményeket, hogy uj eljárásokat kell a repterek megközelitéséhez vagy épp a célpontok támadásához.
De jelneleg a tűj gerenálása folytán a BMS ben lényegében mindegy hogy minek hivjuk az adott területet mert nincs az a nagy különbség sem domborzatban sem terxturában az egyes területek között.
Az meg , hogy egy kinai tankot vagy egy észak koreai tankot lösz ki amit alapbol úgysem látsz, vagy olyan repülőt amit csak radaron fogsz be az nem a táj része.
Oké , most mondhatod, hogy más repülök ellen más távolságbol lehet felderiteni más taktika és egyebek kellenek, de mint irtam ez nem a tájhoz kapcsolnám, mert ugyan ezeket a gépeket leteheted az alap helyszinre is és ott is hozná ezeket a paramétereket.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.06.12. 19:04:21 -
#51965 Az eltérő helyszínek lényege perpill nem grafikai kinézet. Az eltérő OOB és a célpontok elhelyezkedése és az eltérő gépek = eltérő harcászati helyzetek.... -
#51964 Egyelöre nem hoznak lázba a különbözö területek. A balkánt kivéve. a legtöbb helyszin ugyan olyan , számomra nem ad plusz élményt hozzá, mivel csak onnan derül ki, hogy más a helyszin, hogy ki van irva a kampány elején, de amikor felette repülsz nem mondod meg, hogy ez most másabb mint korea vagy egyéb terület. -
#51963 Van itt minden. -
#51962 Tajvan talán feltámad hamvaiból.