719
  • Faterx
    Ok
  • KraZ
    Jó igazad van!
  • Faterx
    Nem is fog míg meg nem veszed... Eu, D ver.
  • Faterx
    Legalább ebbe a szép kis játékba nem kellene a napi pártpolitikát belekeverni
  • Zoral Kiki
    Csáo valaki tudna segiteni abban hogy hogy lehet aktiválni a Cheat eket meg ez mit jelent Display the console window?Mert sehogy sem sikerül és az a warehouse átirás sem müködik!!köszi csáo
  • KraZ
    Nekem is voltak pénz gondjaim. Ha mindent leállítottam akkor is -160 körül volt a hiányom,úgy hogy az adó a sárga végén volt. Aztán valamiért lejjeb vettem az adót és elkeztek özönleni a lakosok és nőtt a bevétel nem is kicsit. Most ha minden üzem megy akkor is +180 a bevételem. Szóval a gyurcsány módszer itt sem működik:).
  • Lysandus
    Nos, ebben a témában a diskurzushoz egyelőre én csak elméleti szinten tudok hozzájárulni. :-) De mindig van pár remek ötletem! :-)
  • Agamemnon69
    A leigázási taktika jó, és valószínüleg itt is működne, csak el kell érni egy olyan szintet, ahol már fent tudsz tartani egy hadsereget...
  • Lysandus
    Indiánokat? Hm... Én inkább veszek tőlük vagy eladok nekik. Az a Tatonka vagy hogy is hívják nevű fazon pl szőrmét árul viszonylag olcsón, és dohányt vesz. A dohányért pl ő fizet a legjobban.

Egyébként folyamatos módnál is ki lehet jelölni valami célt a beállításoknál. Én ambíciózusan a függetlenség kivívását tűztem ki. A gond csak, hogy a közelébe sem kerültem eddig, tehát azt sem tudom mit jelenthet.

A célból is következik, hogy tulajdonképpen nekem nem kellene háborúznom a többiekkel, sőt kifejezetten kerülném ezt. Csakhogy, mivel annyira lemaradok már az elején esélyem sincs kolonizálni nemhogy a legjobb, de még a legvacakabb szigetet sem. Tehát valamilyen alapanyaghoz nem fogok hozzájutni. Most hardon nem csak akkor üzennek előbb-utóbb, vagy azonnal hadat, ha odapofátlankodok egy már részben megszállt szigetre, hanem akkor is, ha tök üres szigeten kezdek el építkezni.

Szal tényleg nem könnyű az élet... :-)

Ui: mivel még nem háborúztam (nem húztam addig, hogy hadseregem vagy haditengerészetem legyen :-)), nem tudom, hogy működik. De a korábbi részekben úgy csináltam, hogy beálltam a fő szigetéhez, és egy hajóhaddal szétlőttem a kikőtőjét, az oda szállító tradeshipeket, és a hajógyárát. Ha újjáéptette, akkor ismét leromboltam őket. Előbb-utóbb kifogyott a pénzből. Talán itt is működik ez a módszer. Ha nincsenek gyarmatáruk, a nép elégedetlen lesz, és nem fizet adót, tehát tönkremegy az ellen.
  • Faterx
    A "legyőzést" a folyamatos módnál gondoltam, ami lehetne magyarul végtelen is. Mivel nincs kampány a végcél szerintem mégis csak a teljes hódítás, birtoklás, hiszen amúgy akár lehetne Sims vagy SimCity is... szerintem
    Amikor elkezdtem fegyverkezni, először persze az indiánokat támadva, egyből szövetkeznek, kavarnak, örülök ha van mit kajálni és öltözködni nemhogy még túlerőt képezni. Nehéz az élet...
  • Lysandus
    Én úgy találtam, hogy a guild house hatását nem írja ugyan ki (tehát ha rákattintok mondjuk a hatókörében lévő toolmakerre, akkor az 100 százalékon marad), de a késztermékeket ennek ellenére elkezdik önteni magukból a mesterek. Saccperkábé alapon a guildhouse +50 százalékos termelékenységet jelent. Pontosan nem lehet megmondani, mert nem írja ki. Míg a craftmanship után (nem azonnal, hanem a kifejlesztés után valamivel később) minden 110 százalékon pörög majd. Csak a guildhouse-nak van fenntartási költsége, de ezt sem tudom, hogy pontosan mennyi.

Ebben a játékban nem biztos, hogy úgy kell győzni, hogy legyőzöl mindenkit. Hardon a helyzet még bonyolultabb. Kereskedelmi jogokat csak a tribe-októl kapsz automatikusan. Tehát azzal sem tudsz némi plusszpénzhez hozzájutni, hogy a többi három között közvetítesz. Szal húzós, de csak meg lehet fejteni. Gondolom hadsereg illetve flotta felállításával elejét lehet venni a korai lerohanásnak, de arra meg kinek van felesleges pénze ezen a fokozaton?
  • Faterx
    Ez a prog. úgy ki van egyensúlyozva hogy ihaj. Próbálj meg easyben győzni, azaz legyőzni mindenkit...! Kellene hozzá jó pár nap napi 8 órában, jó sok mentés-töltéssel, merthogy ha még meg is gazdagodsz, ott van ugye keményen a diplomácia.
    Sajnálom hogy (méltatlanul) mellőzött játék ez nálunk, talán a magyar megjelenés feldobja egy kicsit.
    A választással én sem tudok mit kezdeni; előnye-hátránya, nekem a Guild Hause jobban tetszene, csak bugosnak találom; van amiben 0. segít.
  • terasz
    én megnéztem mindkettőt.
    önfenntartásra nekem a master craftman jött be jobban, főleg a magasabb szinteken.
  • Lysandus
    Kipróbáltam hardon három ellenfél ellen. Hát, nem sok mindenre elég a kezdőtőke, és csak az elején voltam plusszban. Csak a free trader megbízásaival tudtam elkerülni a csődöt. Lemaradtam, mint a borravaló, aztán persze hadat üzent Igor, én meg ott áltam letolt gatyával. Semmi, de semmi haderőm nem volt.

Oké, megpróbáltam megint, hardon, ugyanazokkal a beállításokkal, csak egy különbséggel: maximális kezdőtőkét állítottam be magamnak. Ezzel egy darabig ment a dolog, de míg settlerjeim elsőként nekem lettek, citizenek már nem. Három favágóval, két téglaégetővel és két szerszámkováccsal nem tudtam annyi nyersanyagot előállítani, amivel felvehettem volna a versenyt az enemykkel. Legközelebb megpróbálom még több favágóval, téglaégetővel és kováccsal. Csak még egy kovácshoz egy újabb kohó ahhoz meg egy újabb bánya kell, az pedig iszonyatos költség.

Még valami: ki hogy találja, a master craftmanship vagy a guild house a jobb kutatási irány? Tegnap próbáltam először, de ez a céhes buli tulajdonképp nem tűnik rossznak, csak máshogy kell építkezni.

• Tuvok #265
    még -> mér
  • Tuvok #264
    Bencs, ezt még ide ? :)
  • Bencsi
  • Bencsi
    u
  • Guillotine
    Hajóz mindig északra és fedezd fel a szigeteket.Amikor egy olyan szigetre érsz ahol van iron-wood azt ugyis hallani fogod amikor örömmel mondja a sziget felfedezését.
  • KraZ
    149.hsz
  • Agamemnon
    Az nem egy másik szigeten van északra? mintha azt írta volna, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Amúgy ott hagytam abba a scenariókat, mert annyira nem szimpi a küldetés...
  • chase
    Ha valaki megcsinálta már a Monkey God-os scenario-t, légyszi árulja el, hogy hol a bánatban van iron-wood tree a szigeten, mert nem találom!
  • hapi
    valaki dobjon meg 1 cd keyel pls!
    Jöhet privibe is.
  • dragon11
    Jól vanna már mondtam nem direkt volt.
  • coRDHA DriLL
    Elő ne forduljon még1x!! http://www.anno1701.com/launch/index.php?lg=en&l1=info&l2=systemvoraussetzungen

• dragon11
    Ezt hogy csináltam?(Elnézést kérek)Nem tudom hogy csináltam mégegyszer elnézést.
  • dragon11
    Hy all!Valaki mondja már meg hogy a játéknak mi a minimum gépigénye?
  • dragon11
  • dragon11
  • dragon11
  • dragon11
    Hy all!Valaki mondja már meg hogy a játéknak mi a minimum gép igénye?
  • Lysandus
    Még nem próbáltam. De jó mókának tűnik, kipróbálom! :-) Úgyis itt a hétvége! :-)
  • coRDHA DriLL
    Próbált már valaki nehéz fokozaton 3 ellenfél ellen játszani?? Eszméletlen! Az egyiknek pillanatok alatt már volt vagy 16 dohányültetvénye a másik meg 20 perc után hadat üzent A harmadikkal még nem is találkoztam mert már nem volt hajóm, hogy felfedezzek vele
  • Lysandus
    Igen, az egy jó móka! :-) Éljenek a Kelet-Indiai Társaságok! :-)
  • Agamemnon
    Főleg, ha az elején sikerül meghódítani a szigeteket, hogy mondjuk egy adott anyagot/terméket csak tőled tudjanak vásárolni...
  • Lysandus
    Jaja. Minél hamarabb kell szintet lépni, hogy minél kevesebb idő alatt magad mögött hagyd a deficites korszakot. Merchant szinten már elég kellemes plusszban van az ember.

Kereskedelem: a szomszédokhoz is lehet kereskedelmi útvonalakat felállítani. Persze van olyan, hogy vmi cuccot megvesz mástól, de hosszú távon jövedelmező a dolog, még akkor is, ha a gép azt írja ki hogy már nem. Előbb utóbb a szomszédnak elfogy a készlete. És jó pénzeket lehet ezzel kereseni.
  • bunny
    Hétvégén én is nyomultam a gámával egyet, jópofa bár gép az kell alá rendesen a végén. Scenariot nem csináltam, rögtön belecsaptam a lecsóba, az elején én is nagyon minuszos voltam, állandóak a királycsaj meg a szomszédok segítettek, aztán rájöttem, hogy ez egy olyan játék hogy építeni kell a házakat ezerrel, legyen lakosság. Minél előbb szintet ugratni velük, hogy sokat adózzanak. Így most zöld sávban van mindenkinél az adó, és tízezer aranyaim vannak. Kereskedelem nálam annyira nem jött be, nem tetszik ahogy meg van oldva, bosszantó hogy valami kell neki, odamész és már megvette mástól ...
    A free trade-es csávó viszont jól fizet, csak kellett 1.5 nap mire rájöttem, hogy nem kell átfésülni a térképet, mert egy piros karika jelzi hová kell menni :D
  • Agamemnon
    A kódokhoz a warehouseban a település nevét kell átírni. A pénznél legalábbis működött...

Illetve megtalálható egy két trainer is a neten (freezing resources :-).
  • Agamemnon
    Csak én vagyok vak, vagy tényleg nincs campaign?
  • coRDHA DriLL
    Fogadjunk, hogy nem fog sikerülni ez: Display the console window