Corel - tippek & trükkök

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

revizor
Sziasztok, egyszerû kérdésem lenne, ha segítenétek hálásan köszönném.
Hasonlóan, mint WWorrd ben szeretnék köbe írni szöveget (CD12 ben) , aztán igazgatni. Nem igazán sikerül, ha valaki lépésrõl lépésre leírná nekem, sokat sagítene. Köszi elõre is

corel x3 -ban

hogyan kell megcsinálni amit elõzõleg irtam?
az "ENVELOPE" menühöz hasonló megoldást szeretnék
egyszerûbben
<#idiota> énsevágom 😄

REAL MADRID

Met
mit akarsz?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

segitsetek

egy általam szerkesztett objektumba
egy másikat objektumot szeretnék beilleszteni, ugy hogy felvegye
kövesse a keretobjektum formáját
CorelDraw X3 hoz magyarositást a mp3portál.hu
találtok magyarositást,az oldalon köszönjétek meg
Az export ablakban legyen pepipálva a maintain aspect ratio melletti négyzet. Ekkor manuálisan állíthatod a paramétereket (a lenyíló ablakban). Nyomdára hosszmérték (resolution-nál 300 dpi-vel), monitorra pixel.
A leírásodban nem igazán értem a "...kívánt felbontásban exportálni" mondatrészt. Nyomtatásra 300 dpi-t állítasz be (resolution), fentebb pedig a fizikai méretet adod meg (például 5 x 3 méteres óriásplakát).

Célszerû továbbá az anyagot .jpg helyett .tif fájlba menteni a felbontás minõségének megtartása érdekében. (a .tif veszteségmentes formátum, a jpg pedig tömörített).

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Mert valószínûleg nem RGB skálában exportálsz. Ha .pdf dokumentumba konvertálsz, a progi automatikusan az RGB skála színeire optimalizálja a képe(ke)t.
Két dolgot célszerû ellenõrizni: egyik a color management (a Tools menüben találod), másik pedig az export ablak, ahol is az RGB skálát kell kiválasztanod a lenyíló menüben.

van olyan az exportálásnál hogy milyen méretben mentse el

válaszd az 1 to 1 t

ha ilyen nincs akkor az tuti modszer hogy megnézed a képed méretét és azt irod be exportálásnál

REAL MADRID

Üdv!

A következõ a problémám, lécci aki tudja a megoldást, segítsen:
Képet akarok kiexportálni, általában nagyobb képeket szerkesztek óriás nyomtatásra. De amikor export -> jpeg, akkor legtöbbször nem tudom eredeti méretben, és a kívánt felbontásban kiexportálni, sõt olyat is csinál, hogy a téglalapot négyzetbe akarja kinyomni!<#falbav>
Tehát igazából a szerkesztett méretben, és nagyobb felbontásban szeretném elmenteni, de....?
Egyébként+magyar: v12
Üdv: Hekman
Köszi, már megtaláltam neten a lentebb említett betûtípust. Csak azért kellett, mert volt egy grafikai fájlom, amiben a feliratokat ezzel a betütípussal csinálták, és nekem nem volt fennt a gépemen.

Egyébként azt nem tudja valaki, hogy ha átexportálom mondjuk egy képbe, akkor miért lesz egyes szín világosabb? Viszont ha pdf-be konvertálom, akkor minden rendben van, ott meg képlopással ki tudom menteni. De mégiscsak zavaró, hogy nem tudom rögtön Export-tal átrakni rendesen képbe.

avantgard asszem az ama betûtipus egyike amit a dobozos corel feltelepit

REAL MADRID

Sziasztok!

CorelDRAW Graphics Suite X3-at használok, és hiányol egyAvantGarde BK BT-Bold nevû betûtípust. Kerestem már mindenhol, de sehol sem találom. Még a fizetõs oldalakon sem. Valaki tudna segíteni?

Üdv:
DJviolin

nincs

REAL MADRID

Sziasztok.

CorelDraw X3 hoz hol találok magyarositást vagy magyar verziot?

AGoogle haverom már feladta vagy én vagyok balf***. 😞

Segitsetek légyszi 😞
Atomreaktor
elméletileg sztem lehetséges lenne, ha már photoshop plugin-t is tud használni a Corel. saját ecseteket is lehet készíteni, áááá ha vki ezt megcsinálná😊

Met
nem

Atomreaktor
Sziasztok! "TheSans" betûtípus nincs meg vkinek?

Atomreaktor
Nagyon nagy feladatom van, illetve egy nagyon nehéz kérdés.
Elméletig sztem lehetséges, de gondolom senki nem csinálta még meg...
Photoshop Brushok Corel Draw-ba elõcsalogatása. Szerintetek lehetséges?

Met
Hát felraktam a 12-re a magyarítást és csináltam valamit megállt minden, azthittem lefagyott, de átváltottam alt+tab-al másik ablakba majd vissza és megcsinálta amit kellett volna. Másnál is volt ilyen.
De tényleg nem ér semmit az ha magyar.

kajak belassitja a magyaritas?

mekem fenntvan de angolul hasznalom

REAL MADRID

ha valaki mégis tudna segíteni akkkor plz küldje már el privát üzenetben ha ide már nem lehet kiírni..

a google-val sajnos nem találtam meg

Met
itt nincs warez
google a barátod, 12-es verzió esetén nem ajánlom a magyarítást (nagyon belassítja a gépet) és amúgy sem mert az összes leírás angolul van

sziasztok
Honnan tudnám letöltetni a x3-at vagy a 12. verziót és hozzá magyarítást ?

plz

helló
meg van a megoldás
az volt a gond hogy a transform nevezetü eszköztárban be volt kapcsolva az apply to duplicate gomb
de most már jó
köszi a segítséget

helló
nem a képfrissítés miatt marad ott a régi hanem egyszerüen csak egy újat hoz létre azokkal a méretekkel amire éppen át akarom méretezni

eddig mûködött rendesen csak valami el lett rajta állítva
többen is használjuk a progit, senki sem tudja mi lehet a gond

köszi

vagy ef9et

REAL MADRID

Met
hogy méretezed át?
az nem lehet, hogy csak a képernyõn marad ott az eredeti? néha elfelejt képet frissíteni, nyomj Ctrl+W-t

sziasztok
lenne egy kis gondom corel draw 10-ben
amikor rajzolok egy négyzetet és átméretezem akkor valójában lemásolja azt
és egy új négyzetet hoz létre és a háttérben ott marad a régi. már próbáltam az alapbeálításokat visszaállítani de nem sikerült a dolog
valami biztos el lett állítva de nem tudom hogy hol.
ha valaki tudna segíteni az jó lenne
köszi

Sziasztok!

Leszedtem a Corel X3-at de a telepitésnél kér egy e-mail cimet és egy jelszót. Oda most mit kell irni? Sehogy nem jutok tovább. Segitsetek ha tudtok! Köszi!
Hali

Ha van valakinek egy kis szabadideje, látogasson el a http://solteszperec.atw.hu oldalra. Egy kis pályázatot írtam ki. A nyeremény nem nagy, de a feladat se.

Met
van valami graphic converter, goggle-n keress rá

ReTeK
Tudna nekem ajánlani valaki olyan önálló konvertáló programot amivel CDR fájlt lehet egyéb vektoros formátummá alakítani (pl. eps vagy swf) ?

Met
segéd vonalakkal meg tudod határozni a helyét, aztán bekapcsolod, hogy snap to guides és odahúzod

RelakS
Arra van-e mód, hogy egy poligon csúcsainak a koordinátáit saját magam adjam meg? Vagy csak odahúzthatom sacc/kb, ahova akarom?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

I don't know.
Valószínûleg semmire. <#alien>

RaZoK
Heló!

Van nekem egy ilyen ócska programom, hogy "Corel Professional Photo Bicycle Posters" nos, valaki ossza már meg velem, hogy ez a régi elavult program mire jó, azon kívül, hogy semmire =)

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

RelakS
Kösz <#idiota>

Asszem maradok az OpenOffice.org-nál, csak az meg indokolatlanul sok adattal menti a szabadkézi görbéket 😞

Met
elrakod fontként is és abba javítasz majd azt is görbítés és torzítás 😊

RelakS
Tekintve, hogy azzal átalakítja körvonallá... De mi van, ha késõbb bele kell javítani?

asszem nyomsz egy ctrl+q t és egyesével alakíthatod õket

REAL MADRID

RelakS
Köszi, de arra nem jöttem rá, hogy a betû szélességét hogyan állíthatom át

Met
Rákattintasz a szövegre a pick tool-al, rányomsz a Shape tool-ra, ekkor a betük lábánál lesz egy fehér négyzet, ha arra a kis négyzetre kattintasz akkor csak azt a betüt tudod formázni. Persze shift-et nyomva többet is ki tudsz jelölni.

RelakS
Adott egy darab Corel Draw, meg benne egy darab Text Tool-lal létrehozott szöveg. Ebben a szövegben szeretnék helyenként keskenyebb betûket csinálni, mint pl Word-ben kijelölöm, és azt mondom, hogy szélessége legyen 50% (pl) Ezt Corel-ben hogyan? Az istennek sem találom, Artistic text-et meg nem akarok.

szerintem a corel photo-pain-tal meg tudod csinálni, egy ksi homályosítás, meg ilyenek...

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

totya24
Hali
ismét segítséget kérnék.. vagyis inkább ötleteket, nem várom el, hogy bármit is megcsináljon helyettem bárki.😊
szal, akad itt egy logo és azt szeretném elérni, hogy ne legyen oylan "steril" és pontos. magyarul a vonalait egy kicsit "érdessé+ tenni, vagy nem is tudom. mégiscsak egy középkori étterem, ne legyen olyan pontos. ha értitek. Vagy inkább photoshoppal ügyködjek, aztán coreltrace?

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Jah, és én nem hallottam magyarításról, de boltban meg lehet venni magyar nyelvû változatban is!

Max magyarítást... A kockák a betûtípusok miatt vannak, mert azok nem magyarok. Ha magyarítod a Corel-t attól még ott akkor is kockák lesznek!!!!

Sziasztok!
Valaki tud segíteni, hol tudnék letölteni Corel x3-hoz magyarosítást? Vagyis hogy legyen magyar helyesírás, és a magyar ékezetes betûim helyett ne kockákat tegyen be?