512
Kérdések és válaszok a Corel Draw és Corel Photo-paint programokkal kapcsolatban...
  • szitagrafix
    Sziasztok!
    Lenne egy újabb kérdésem hozzátok.
    Coreldraw 11, 12, X3-ban gyakran előfordul, hogy két importált, vektorizált obijektumra nem lehet a Combine paracsot végrehajtani. Tehát két obijektum összekapcsolásánál nem lesz lyuk.
    Ilyenkor wmf-be exportálom majd vissza. Ekkor már jól jelenik meg.
    Van valami megoldás erre a problémára.
    Más!
    Valószínüleg kitörültem egy fontot és az oldalra rakott dockerek feliratain egy ronda betütuipus jelent meg.
    Ha újra rakom Coreldawt akkor se lesz a régi betütipus.
    Hol lehet beállítani.
  • danarancs
    Hali!
    Jó rég volt már kérdés, de még nem láttam a választ, gondoltam közzéteszem, hogy ha névjegynél pl csinálsz egy 9x5-ös lapméretre dolgokat, akár több oldalon keresztül, és azt a4-ben szeretnéd egymás mellé nyomtatni, akkor a Print Previewban tudod egymás mellé pakolni, hogy A4-re nyomtassa egymás mellé őket, akár autómatikusan elrendezve, vagy ahogy kell.
    Mellesleg én most perpillanat a Corel 12-t használom magyarítással, de nem vettem észre lassulást a korábbiakhoz képest, amikor még csak angolul ment.
    Most az X3-at szeretném kipróbálni, de egyenlőre a kíváncsiságom nem győzte le a félelmem, ami a verzióváltások körüli problémákkal elő szokott fordulni, ezért csak egy VMware-be tettem fel, és ott próbálgatom, de eddig meggyőző volt, úgyhogy lehet lecserélem a 12-est. Valakinek valami tapasztalat?
  • Met
    csak az X3-as csinálja
  • Balu san
    Nem tudom, én eddig még nem figyeltem. De holnap letesztelem.
  • Metwork
    köszi nekem jó az angol:)

Az normális, hogy miután bezárom a Corelt, a processzek között ott marad a folyamat?
  • Kaleb222
    Helló srácok,

közeleg a CorelDRAW Graphics Suite X3 magyar változata!
    Elvileg pár hét és kinn lesz...

üdv
  • Balu san
    Az AcrobatR. teljesen biztos, hogy nem tesz be neki, viszont a Norton Antivir brutálisan lassítja a gépet és emészti a szabad kapacitást még a háttérben való futásakor is.
    Persze közel sem biztos, hogy ez okozza a Corel-fagyást.
    Nálam 768 ram alatt fut párhuzamosan a Macromedia Flash, a Corel, valamint a Dreamweaver és még soha nem állt fejre.

Ettől függetlenül lehet, hogy érdemes lenne összevetni a gépek konfigját és a háttérben futó progikat. Azt is ellenőrizném, hogy mikor voltak telepítve a winfosok.
    Ugye nem magyar nyelvű a Corel? :)
  • szitagrafix
    Szia!
    A memória beállítást végig játszottam (alacsonytól magas értékig).
    Program ütközés viszont tenyleg lehet. Norton AV min3 gépen volt.
    Még Acroat Reader is, de az szinet kizárt, hogy problémát okozna.
  • Balu san
    Megnéztem két gépen, nálam gond nélkül műkszik.
    Esetleg a Tools -> Customization -> Memory menüpont alatt próbáld meg feljebb tornázni a memóriát.

Menniy RAM volt a gépekben? Futott(ak) más program(ok) a Corel mellett?
  • szitagrafix
    Sziasztok!

Első alkalommal írok ezen fórumon. Üdvözlök mindenkit!

Máris egy kérdéssel kezdeném: CorelDraw X3 -ban vannak gondjaim. Mondjuk rajzolok egy négyzetet 20*20 oldalméretre. Majd Print Preview majd Imposotion Layout Tool és beállítok 15*15 produkciót. Váltás a Mark Placement Tools-ra (alatta van). És ekkor elfogy a gép memóiája. Kipróbáltam 5 gépen, abból 2-nél jól működött, 3-nál rosszul.

Tudtok segíteni ebben?
  • Metwork
    az a baj, hogy nem tudom mit kell visszapipálni:)
    mondjuk nem is nyúltam hozzá ehhez a részéhez
  • Balu san
    Szóval, leírsz egy idézetet egy üres munkalapra mindenféle keret és box nélkül - például egy courier fonttal.
    Utólag mondjuk szeretnéd bővíteni ezt a szöveget, beleklikkelsz két betű közé és nem választja ki automatikusan újra a couriert??

Ha erről van szó, akkor azért nem vagyok képben, mert nekem ilyet soha nem csinált. Alapértelmezett beállításnál ez nem nagyon fordulhat elő. Nem lehetséges, hogy valamit elpipáltál a beállításoknál?
  • Met
    :)

szóval van egy szöveg, mondjuk egy idézet, nem szövegdobozban hanem arsita text és ha a közepére kattintok, hogy beleírok valamit akkor a beleírt szöveg nem ugyan az a betűtípussal írodik

így már érted?
  • Balu san
    Ööö... ennek fussunk még egyszer neki, Met, mert nem értem. :))
  • Met
    Azt, hogy lehet beállítani, hogy amikor beírok egy szövegbe akkor olyan formátumú legyen a beírt szöveg mint amibe beleírtam?
  • Balu san
    Szerintem érdemes lenne felvetned a PSP topicban. Hátha valaki szembesült már ott ezzel a problémával...
    SG - Paint Shop Pro

Mondanám, hogy állíts vissza mindent default beállításra, de így, hogy újratelepítetted a programot és a jelenség még mindig fenn áll, nyílván nem működne a dolog.

Esetleg Kaleb222 (#174) e-mail címe lehet a megoldás?
  • The Fugitive
    Ja és a képek sem szinesben, hanem ugyanilyen rózsaszines szinben jelennek meg
  • The Fugitive
    Hello mindenki!
    lenne egy problémám. van egy Corel Paint Shop Pro X progim, feltettem, és kipróbáltam, minden nagyon jó volt. aztán csináltam mást és ujra megnyitottam a progit, akkor meg a Materials teljesen rózsaszines és cián szinű lett. próbáltam állítani rajta, de nem értek hozzá annyira, igy nem sikerült. leszedtem és ujra feltelepítettem, de a helyzet ugyanaz. csak most már az első megnyitásnál is ezt csinálta. pls help!!
  • Kaleb222
    Szia,

én már próbáltam az X3-at, nagyon korrekt lett.
    Hamarosan lesz hozzá magyarítás is, ha van kérdésetek nyugodtan
    tegyétek fel: [email protected]

Az összes Corel termékkel foglalkozom (mi forgalmazzuk).

Torzításra, különböző hatások elérésére a KPT Collectiont
    ajánlom mint önálló terméket (egyébként integrálva van az X3-ba),
    de a Paint Shop Pro X is legalább annyira megfelel erre a célra.

Üdv
  • Balu san
    Alapértelmezettként.
  • Dantosz
    Köszi a választ!
    Neked hogy van beállítva a color management? Ha szabad érdeklődni? :-)
  • Balu san
    Valójában nem nagyon érdemes hozzányúlni. A lényeg, hogy a Generic internal RGB profile és a Monitor ikon közötti nyíl be legyen jelölve. Ekkor színhelyes a megjelenítés mind az RGB profilban, mind a CMYK profilban (ez utóbbinál természetesen csak hozzávetőleges, hiszen a monitorok nem tudják pontosan reprodukálni a CMYK-skálát).
    A lényeg, hogy alapvetően különbséget tudjunk tenni a két skála között. Ebből kifolyólag sokkal inkább a palettákat célszerű babrálni. Amennyiben nyomdai munkára dolgozol, legyen kint jobb oldalon a CMYK skála, ha weboldalakat készítesz, akkor a web-safe skála. Az RGB természetesen alap - általánosan ezt használjuk leggyakrabban (képszerkesztések, montázsok, otthoni nyomtatásra szánt anyagok stb.)

Fontos továbbá, hogy a monitor jól "be legyen lőve". A crt-knél általában nincs gond, de a tft monitoroknál láttam már csodákat. :)

Ha nagyon pontos és naprakész szeretnél lenni benne (precíz nyomdai munkákhoz szinte kötelező), érdemes beszerezni egy Pantone-skálát (cirka 30 000 HUF). :]
    Ezen megtalálod a színeket kódok szerint (3-4 skálában is!). Ezután a monitor már csak egyszerűen asszisztál...

• Proview
    Köszi megpróbáltam, a siker nem teljes.
    Excelben legyártottam a sorozatot és kiexportáltam,Corelbe behív-szépen látszik a sorozat. Viszont hogy helyezem el a munkalapon? A Printmerge elhelyez egy eszköztárat, annak a jobboldali ikonjával tudok mezőket beilleszteni; de valamennyi azonos tartalmú lesz (a sor. első tagja)
  • horvath
    Megoldható de csak Corel_12-ben
    Printmerge paranccsal.
  • Proview
    Sziasztok!
    Megoldható-e Corelben az , hogy sorszámot készítsek egymás után növekvő sorrendben (külön mezők); mint az excelben?
  • Dantosz
    Hello!
    Engem ez a color management opció érdekelne, hogy érdemes, vagy hogy lehet ezt beállítni, használni?
  • Balu san
    nem
  • Met
    próbálta már valaki az X3-as Corel-t?
  • Met
    Igazából az eps-ekkel nincs bajom, azt leszámítva, hogy gravírozáshoz néha át kell szerkeszteni:)
    Csak ez zavar most, lehet nem is az OpenOffice cseszte el hanem a kedves felhasználó. Ezek ilyen adat táblák, ahol a gép súlya, teljesítménye áramfelvétele stb. mindíg változik és valahogy a legalsó rétegen ott van egy plusz adat amit ki kell törölni.
  • Balu san
    .EPS fájlokkal nekem is problémáim vannak. Még nem igazán látom át, hogy Corelben hogyan lehet hatékonyan dolgozni vele. Most csinálok egy 200 oldalas katalógust, amelynek az angol nyelvű verzióját megkaptam .eps-ben. Hááát... erőlködök vele én is. :))
  • Met
    pl. dc++
  • Kis Nato
    oké hogy belassul de szeretném kiprobálni magyarul is. Megadnátok a helyet ahonnan letudom szedni a magyaritást? Köszi!
  • Met
    nekem teljesen belassult a magyarítástól, lehet a 11-es stabilabb de a 12-es megfeküdt tőle

kérdés:
    Van egy eps (adat táblá gépekhez, a nagyon ügyes Openoffice-al konvertálták) és úgy sikerült megcsinálni, hogy legfelül van a szöveg, alatta egy fehér "réteg" ami a táblát szimbolizálja és az alatt is van szöveg, namost nekem a felső szöveg kellene a fehér résszel, az alsó nem.
    Körülményes módon ki tudom törölni a legalsó szöveget, de nincs valami megoldás, hogy csak a legfelső "réteget" jelöljem ki az egérrel? pl. shift+lenyomott egérgombbal jelölöm ki egy húzással.
    Nemtudom sikerült e értelmesen leírni:)
    Úgy képzelem, hogy kijelölöm a legfelső részt valami ismeretlen módon:) és hozzá jelölöm shift-el a fehéret.
  • artschiatwork
    én is csak azt tudom mondani, amit Balu, többen szóltak, hogy elrontja a progit, baromi lassú lesz.
  • Balu san
    Ha megfogadsz egy javaslatot, ne használj magyarítást, mert elszúrod vele a programot. (Ez persze csak egy szubjektív vélemény)

A kérdésedre nem tudom a választ. Hátha a többiek...
  • Kis Nato
    Hello!
    Corel 11-hez honnan tudok magyaritást leszedni?
  • Met
    mégis miről mire?
  • bodzánúr
    tud vki egy jo konvertálo progit?
  • Balu san
    Benne van, ha telepítéskor nem szedted ki.
    A Drawban fent, a tulajdonságsoron találsz egy lenyíló ikont középtájon. Ott meg tudod nyitni. (Vagy a szokott módon, a könyvtárból)
  • Met
    hát pasz, telepítéskor nyomjál custom-ot és meglátod:)