512
Kérdések és válaszok a Corel Draw és Corel Photo-paint programokkal kapcsolatban...
-
#312 Sziasztok, egyszerű kérdésem lenne, ha segítenétek hálásan köszönném.
Hasonlóan, mint WWorrd ben szeretnék köbe írni szöveget (CD12 ben) , aztán igazgatni. Nem igazán sikerül, ha valaki lépésről lépésre leírná nekem, sokat sagítene. Köszi előre is
-
robébi #311 corel x3 -ban
hogyan kell megcsinálni amit előzőleg irtam?
az "ENVELOPE" menühöz hasonló megoldást szeretnék
egyszerűbben -
Monoton #310 énsevágom :D -
#309 mit akarsz? -
robébi #308 segitsetek
egy általam szerkesztett objektumba
egy másikat objektumot szeretnék beilleszteni, ugy hogy felvegye
kövesse a keretobjektum formáját -
gyugyo7 #307 CorelDraw X3 hoz magyarositást a mp3portál.hu
találtok magyarositást,az oldalon köszönjétek meg -
Balu san #306 Az export ablakban legyen pepipálva a maintain aspect ratio melletti négyzet. Ekkor manuálisan állíthatod a paramétereket (a lenyíló ablakban). Nyomdára hosszmérték (resolution-nál 300 dpi-vel), monitorra pixel.
A leírásodban nem igazán értem a "...kívánt felbontásban exportálni" mondatrészt. Nyomtatásra 300 dpi-t állítasz be (resolution), fentebb pedig a fizikai méretet adod meg (például 5 x 3 méteres óriásplakát).
Célszerű továbbá az anyagot .jpg helyett .tif fájlba menteni a felbontás minőségének megtartása érdekében. (a .tif veszteségmentes formátum, a jpg pedig tömörített). -
Balu san #305 Mert valószínűleg nem RGB skálában exportálsz. Ha .pdf dokumentumba konvertálsz, a progi automatikusan az RGB skála színeire optimalizálja a képe(ke)t.
Két dolgot célszerű ellenőrizni: egyik a color management (a Tools menüben találod), másik pedig az export ablak, ahol is az RGB skálát kell kiválasztanod a lenyíló menüben. -
Monoton #304 van olyan az exportálásnál hogy milyen méretben mentse el
válaszd az 1 to 1 t
ha ilyen nincs akkor az tuti modszer hogy megnézed a képed méretét és azt irod be exportálásnál -
hekman #303 Üdv!
A következő a problémám, lécci aki tudja a megoldást, segítsen:
Képet akarok kiexportálni, általában nagyobb képeket szerkesztek óriás nyomtatásra. De amikor export -> jpeg, akkor legtöbbször nem tudom eredeti méretben, és a kívánt felbontásban kiexportálni, sőt olyat is csinál, hogy a téglalapot négyzetbe akarja kinyomni!
Tehát igazából a szerkesztett méretben, és nagyobb felbontásban szeretném elmenteni, de....?
Egyébként+magyar: v12
Üdv: Hekman -
DJviolin #302 Köszi, már megtaláltam neten a lentebb említett betűtípust. Csak azért kellett, mert volt egy grafikai fájlom, amiben a feliratokat ezzel a betütípussal csinálták, és nekem nem volt fennt a gépemen.
Egyébként azt nem tudja valaki, hogy ha átexportálom mondjuk egy képbe, akkor miért lesz egyes szín világosabb? Viszont ha pdf-be konvertálom, akkor minden rendben van, ott meg képlopással ki tudom menteni. De mégiscsak zavaró, hogy nem tudom rögtön Export-tal átrakni rendesen képbe. -
Monoton #301 avantgard asszem az ama betűtipus egyike amit a dobozos corel feltelepit -
DJviolin #300 Sziasztok!
CorelDRAW Graphics Suite X3-at használok, és hiányol egyAvantGarde BK BT-Bold nevű betűtípust. Kerestem már mindenhol, de sehol sem találom. Még a fizetős oldalakon sem. Valaki tudna segíteni?
Üdv:
DJviolin -
Monoton #299 nincs -
csibexke #298 Sziasztok.
CorelDraw X3 hoz hol találok magyarositást vagy magyar verziot?
AGoogle haverom már feladta vagy én vagyok balf***. :(
Segitsetek légyszi :( -
#297 elméletileg sztem lehetséges lenne, ha már photoshop plugin-t is tud használni a Corel. saját ecseteket is lehet készíteni, áááá ha vki ezt megcsinálná:) -
#296 nem -
#295 Sziasztok! "TheSans" betűtípus nincs meg vkinek? -
#294 Nagyon nagy feladatom van, illetve egy nagyon nehéz kérdés.
Elméletig sztem lehetséges, de gondolom senki nem csinálta még meg...
Photoshop Brushok Corel Draw-ba előcsalogatása. Szerintetek lehetséges? -
#293 Hát felraktam a 12-re a magyarítást és csináltam valamit megállt minden, azthittem lefagyott, de átváltottam alt+tab-al másik ablakba majd vissza és megcsinálta amit kellett volna. Másnál is volt ilyen.
De tényleg nem ér semmit az ha magyar. -
Monoton #292 kajak belassitja a magyaritas?
mekem fenntvan de angolul hasznalom -
Mikilaci #291 ha valaki mégis tudna segíteni akkkor plz küldje már el privát üzenetben ha ide már nem lehet kiírni.. -
Mikilaci #290 a google-val sajnos nem találtam meg -
#289 itt nincs warez
google a barátod, 12-es verzió esetén nem ajánlom a magyarítást (nagyon belassítja a gépet) és amúgy sem mert az összes leírás angolul van -
Mikilaci #288 sziasztok
Honnan tudnám letöltetni a x3-at vagy a 12. verziót és hozzá magyarítást ?
plz
-
zummlencs #287 helló
meg van a megoldás
az volt a gond hogy a transform nevezetü eszköztárban be volt kapcsolva az apply to duplicate gomb
de most már jó
köszi a segítséget
-
zummlencs #286 helló
nem a képfrissítés miatt marad ott a régi hanem egyszerüen csak egy újat hoz létre azokkal a méretekkel amire éppen át akarom méretezni
eddig működött rendesen csak valami el lett rajta állítva
többen is használjuk a progit, senki sem tudja mi lehet a gond
köszi
-
Monoton #285 vagy ef9et -
#284 hogy méretezed át?
az nem lehet, hogy csak a képernyőn marad ott az eredeti? néha elfelejt képet frissíteni, nyomj Ctrl+W-t -
zummlencs #283 sziasztok
lenne egy kis gondom corel draw 10-ben
amikor rajzolok egy négyzetet és átméretezem akkor valójában lemásolja azt
és egy új négyzetet hoz létre és a háttérben ott marad a régi. már próbáltam az alapbeálításokat visszaállítani de nem sikerült a dolog
valami biztos el lett állítva de nem tudom hogy hol.
ha valaki tudna segíteni az jó lenne
köszi -
targa6269 #282 Sziasztok!
Leszedtem a Corel X3-at de a telepitésnél kér egy e-mail cimet és egy jelszót. Oda most mit kell irni? Sehogy nem jutok tovább. Segitsetek ha tudtok! Köszi! -
gadna #281 Hali
Ha van valakinek egy kis szabadideje, látogasson el a http://solteszperec.atw.hu oldalra. Egy kis pályázatot írtam ki. A nyeremény nem nagy, de a feladat se.
-
#280 van valami graphic converter, goggle-n keress rá -
#279 Tudna nekem ajánlani valaki olyan önálló konvertáló programot amivel CDR fájlt lehet egyéb vektoros formátummá alakítani (pl. eps vagy swf) ? -
#278 segéd vonalakkal meg tudod határozni a helyét, aztán bekapcsolod, hogy snap to guides és odahúzod -
#277 Arra van-e mód, hogy egy poligon csúcsainak a koordinátáit saját magam adjam meg? Vagy csak odahúzthatom sacc/kb, ahova akarom? -
Balu san #276 I don't know.
Valószínűleg semmire. -
#275 Heló!
Van nekem egy ilyen ócska programom, hogy "Corel Professional Photo Bicycle Posters" nos, valaki ossza már meg velem, hogy ez a régi elavult program mire jó, azon kívül, hogy semmire =) -
#274 Kösz
Asszem maradok az OpenOffice.org-nál, csak az meg indokolatlanul sok adattal menti a szabadkézi görbéket :( -
#273 elrakod fontként is és abba javítasz majd azt is görbítés és torzítás :)