Corel - tippek & trükkök
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A domború hatást vektorban meg kell rajzolnod. (Itt segítségül hívhatod az Extrude parancsot is.) Amennyiben a végeredmény szempontjából nem fontos, hogy a munkád vektoros avagy pixeles, akkor célszerû a megrajzolt elemeket összevonni, majd bitképpé konvertálni, végül a megszokott Embossal kelteni életre az effektet.
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
A következõ kérdésem az lenne, hogy olyat lehet-e csinálni valahogy, hogy egy ábra domború hatást érjen el. Arra gondolok, hogy létezik-e valami beépített effekt erre (mint pl az emboss).
ismét köszi.😊
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Ezek persze szubjektív érvek, tehát a fentiek nem jelentik azt, hogy a problémádra nincs valami alternatív megoldás.
Kezdõ vagyok nagyon a programmal, és annyi lenne a kérdésem, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy egy objektum pontjainak kézel adom meg a koordinátáit egyenként... eddig nem találtam meg hol lehet, csak az egész objektumra kiterjedõ koordinátákat tudtam számmal megadni.
elõre is köszi
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
HP6710b (Core2Duo 2.2GHz T7500, 4GB DDR2 800MHz) Win7Ux64: CorelDraw X5, Photoshop CS5, ArchiCAD 14, Office 2010
De van Corel 12-höz, inkább azt és ha szoftver upgrade lesz akkor már képzett leszel😊
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
de könyvesboltban nem nagyon lehet kapni használt is érdekelne.
Elõre is köszönöm.
szerencsére nem munkához kellett csak kíváncsi voltam😊
Bocsi a megkésett válaszért, de eddig nem voltam netközelben.
Szóval, kijelölöd a felhasználandó objektumot és klónozod (Edit/Clone). Azután a klónt lehúzod a munkaterületrõl. Ekkor átváltod az oldalt az alsó fülön és bepozícionálod a klónt a kívánt helyre. (Ha nem érintkezik az objektum a munkaterülettel, akkor minden oldalon látható.)
Sajna a klónozást meg kell minden oldalra csinálni a másolás nem megoldás. Persze elég egyszer kínlódni vele, a késõbbiekben már csak az eredetit kell változtatni és a klónok teszik a dolgukat. 😊
Nekem még jó a CorelDRAW 9...
Kiraly vagy! koszonom sokat segitettel!
X TEA C
Ha simán az ellipszisre illesztad a szöveget, akkor csakis középre illeszt a program. Megoldás:
Ellipse Tool... a megjelenõ menüsorban (felül) válaszd a körívet (Arc) és azzal rajzolj. Azután illeszd rá a kívánt szöveget és kész. Ha kijelölöd, akkor a menüsorban már láthatod, hogy nem középre, hanem balra illesztés van. Körívnél (Arc) tudod állítani, hogy melyik helyre igazítson. Ezután már csak a körív kezdõpontját kell pozícionálnod.
http://log69.com/main.php
Viszont ez a Draw 12-es verziójára írták és nekem 9-es van.
Persze ez a Core 1 és Core 2 makrócsomag többet tartalmaz, mint egy egyszerû sorszámozás. Nekem most elég volna a sorszámozásra vonatkozó makró. Pl. ahol No. írás van az oldalon (ezt figyelné), akkor írjon utána sorszámot.
Az alábbiakat olvasva, sajnos még Ti sem jöttetek rá a megoldásra.
Nemtudom mennyire hasznos 😊
Én autómatikus sorszámozást gravírozó szoftverrel készítettem 😊
Szoveget szeretnek egy kore illeszteni ugy, hogy amikor bele irom a szoveget akkor a szoveg balrol jobb folytatodjon. Most amikor irom a szoveget akkor az "alignment"kozepre allitasra ugrik es kozeprol ketfele irodik ki a szoveg nem tudom sehogy at allitani miert? mindig vissz ugrik. Azt hiszem, hogy ha at tudnam illitani "left alingnmet"
pozicioba akkor menne. Vagy valahogy maskeppen kell? Sekitsetek kerlek!
Koszi,
Még új vagyok a fórumon, és lenne egy kérdésem:
Hogy lehet megoldani a sorszámozást a CorelDRAW programban? Belépõjegyhez kéne, egy A/4-s oldalon van 6 db. Gondolom valamilyen makró kell hozzá, de azt még nem próbáltam írni. Tud segíteni valaki?
Elõre is kösz!
HP6710b (Core2Duo 2.2GHz T7500, 4GB DDR2 800MHz) Win7Ux64: CorelDraw X5, Photoshop CS5, ArchiCAD 14, Office 2010
nemrégen kaptam egy doksit, 8 lappal ugyan az a grafika minden csak egy kis szöveg változik, belejavítottam a grafikába és minden oldalon módosította
Lehet van olyan opció, hogy minden oldalra érvényes legyen a módosítás.
majd jön Balu san és jól megmondja 😄
kérdésem: pl. van 55 page és mindegyiket szeretném módosítani (mondjuk átszinezni a betüket, vagy pl. rajzolni bele még egy téglalapot)
Megoldható ez anélkül hogy mind az 55 oldalon végigmenjek, és egyesével módosítsak?
köszi
Persze tudod korrigálni Corelben mivel már görbe. A Trace cmx-be ment, azt meg tudod nyitni Corelben és onnan olyan formában mented amire akarod. Attól függ mire akarod használni.
Az ilyesmiket tudom valahogy corelben korrigálni? És milyen formátumban érdemes elmenteni szerinted?
Ha ez valami gyárnak a logoja szerintem keresgélj a neten hátha le lehet szedni vektorosban.
<#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
hamarosan elérhetõ lesz a CorelDRAW X3 magyar trial verziója!
Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz , ATI HD 3870, 2Gb Samsung RAM, Vista Ultimate 32bit
pplz valaki egy serialt a corel painter 9-hez!
plzplzplz
Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz , ATI HD 3870, 2Gb Samsung RAM, Vista Ultimate 32bit
DC++, torrent, trialban sztem mostmár az X3-ast lehet leszedni
tutorial van dögivel