512
Kérdések és válaszok a Corel Draw és Corel Photo-paint programokkal kapcsolatban...
-
#152 ismétcsak lámázok:
és az benne van a corel drawba alapból (mondjuk pl egy 11esbe? (az van kéznél))? -
#151 meg, Corel Trace-el -
#150 hali
igazából nagyon nem vágom a corelt, photoshopos vagyok, de a7z lenne a kérdésem, hogy ha nekem van egy egyszerűbb képem, meg tudom-e csinálni azt, hogy corel drawban "vektorizálom" és így kedvem szerint nagyítom minőségromlás nélkül.
(bocs a lámaságért és ha már volt róla szó) -
TMc82 #149 Már nem kell segítség, rájöttem magamtól!:)) Bye All -
TMc82 #148 Sziasztok!
Valaki eltudná mondani, hogy lehet Corel alatt psotScriptben menteni?? Vagy ha valami használható infója lenne valakinek erről az egészről nagyon hálás lennék!!!
Előre is köszönöm
-
#147 Ez ebben az esetben nem túl jó megoldás.
Egy ilyen A4-es cimkés lapon esetenként sok kicsi cimke van. Ezzel a módszerrel sok oldalt kapnák amit nem tudom, hogy lehet összerakni egy A4-esre:)
Angol helpben milyen címszóval keressek? magyar nyelvű könyvem nincsen:( -
Balu san #146 Aham... így már megvilágosodtam.
Sajnos fingom sincs róla, pedig régen én is használtam.
Egy módszert tudok, általában névkártyatervek készítéséhez használom, ahol az arculat (logo, cégnév stb.) azonos, csak a nevek és maroktelefonszámok különböznek.
Ez elég gyors módszer, bár biztosan működik a listás metódus is...
Létrehozok egy 9x5 cm-es custom sablont-t. Megtervezek rajta mindent (keret, logo blablabla...), majd kijelölöm az egészet és Ctrl+c...
Ekkor alul a + jellel hozzáadok annyi oldalt, ahány névkártyát tervezek.
Ctrl+v -vel beillesztem és átírom a neveket telszámokat.
A print preview-ban ilyenkor már a különböző neveket/telszámokat tartalmazó oldalt láthatod.
Ez leírva lehet, hogy körülményesen hangzik, a gyakorlatban viszont gyors és egyszerű. A listás módszer viszont kétségtelenül jobb lehet. Utánanézek majd - engem is érdekel a dolog... :)
-
#145 :)
Az a baj, hogy.
Megnyitom a cimke sablont, kapok egy ablakot benne egy kis lappal ami a cimke tulajdonképpen. Ha ebbe beírok egy nevet az összes cimkén ugyan az lesz
(megnéztem nyomtatási képben).
Valahogy lehet olyat csinálni, hogy beírom egy listába a címeket és akkor minden cimkén más lesz a név, csak elfelejtettem mert régen csináltam:) -
Balu san #144 Ööö... én ezt nem igazán értem.
Adva van -gondolom- egy A4-es lapod x számú cimkével. Mindegyikre más-más név kerül.
Mi a konkrét kérdés?
(Simán ráírod a cimkékre a neveket, nem?) -
#143 Kellene cimkéket nyomtatni, vannak a cimke sablonok, idáig ok, de, hogy tudom azt megcsinálni, hogy mindegyik cimkén más legyen a név? -
#142 Neked inkább Photoshop kell -
sagjoz #141 Kösz már megyeget:-) Csak kicsit nehéz hogy nem tom mivel mit csinál próbálkozom de már a befejezés fázisáig eljutottam:-) Már csak csinosítgatnom kell! -
#140 Volt anno egy Power Goo nevű progi, amivel átlehett alakítani tökjól az emberek fejét, eltorzítani.. Azóta sem találtam hasonlót. Esetleg ismertek ilyet? vagy van a Corelhez hasonló plugin? -
#139 van olyan csak meg kell keresni :), könyvtárakban vannak csoportosítva, állatok, gyümölcsök stb.
mindegy, hogy a cd-ről illeszted be vagy előtte felmásolod a vinyóra
nincs kézikönyv, van hozzá magyarosítás de tetű lassú lesz tőle -
sagjoz #138 nincs hozzá online kézikönyv magyar nyelven mert a kézikönyvét csak a jövőhéten kapom meg!? -
sagjoz #137 Nincs lyan megoldás hogy kimásolom vhova a corelnek a mappájába a clipartokat és beillesztem azt egyből tom használni őket? -
sagjoz #136 Aham, de mondjuk én egy fodrász ismimnek készítek nélvjegykártyát de nem találom az ollót és a fésűt hol tok szerezni ilyen képet? -
#135 A Corel tökéletes erre a célra (én is ezzel gyártottam melóhelyen), a képeket a többi cd-ről vagy importálni tudod vagy simán megnyitni -
sagjoz #134 Sziasztok!
Nagyon kedző vagyok e téren! Hogyan tom a 2 és a 3as cd ről a progihoz adni a képeket meg a sablonokat?
Szeretnék egy névjegykártyát készíteni és azt hitte hogy ezzel a progival jó lesz! De kicsit nehézkesen indul! Tudnátok segtíeni abban hogy melyik progival tudnék egyzserű és nagyszerű névjegykártyát készíteni? -
#133 Köszi, megvan! -
Balu san #132 Valószínűleg a Corel Photo-Paint-re gondolsz. Ez a Corel képszerkesztő programja. Elvileg -ha a telepítés során minden kóser volt-, megtalálod a csomagban.
Előhívhatod a Draw-ból (fent a tulajdonságsoron, középtájon egy lenyíló ikon), avagy a megszokott módon elindítod a könyvtárból. -
#131 Szasztok!
Kérdésem lenne: hogy anno én láttam a Corelnek egy olyan verzióját, amiben különféle -és fajta ecsetekkel, festékekkel lehetett festeni.
Namost nekem megvan a Corel 12, és nem találtam ilyen opciót.
Segítsetek, mi a neve ennek a cuccnak, illetve egyáltalán jól emléxem-e, hogy ilyen volt a corel-ben?
Előre is köszi! -
ellinart #130 Köszönöm szépen a segítséget! Sikerült. -
Balu san #129 A program testreszabásánál tudod beállítani, amelyhez a következőket kell tenned:
Fent, a menüsoron megnyitod a Tools menüt, majd ráklikk a Customization almenüre.
Ezt követően a megjelenő ablakban a bal oldali opciók közül megnyitod a Text pontot (+ jellel) és rákattintasz a negyedik alternatívára (QuickCorrect).
A QuickCorrect ablakban pedig kiszeded a pipát a legfelső négyzetből (Capitalize first letter of sentences).
Remélem, angol nyelvű a Coreled :) -
ellinart #128 Sziasztok!
Hogyan tudom azt megoldani, hogyha beírok egy szöveget, akkor ne alakítsa át automatikusan az első betűt nagybetűvé. corel 12t használok, és semmit sem állítottam át- tehát alapértelmezett-
Előre is köszönöm a segítséget -
vargex #127 Köszi, sokat segítettél!!!!
cső -
#126 letöltöd a font fileokat (ttf), vezérlőpult, betűtípusok, file menü, új betűtípus telepítése, a megnyiló ablakban megkeresed a fileokat és telepíted
természetesen az összes windowsos alkalmazásban elérhető lesz az a betűtípus -
vargex #125 Sziasztok!
A segítségeteket kérném abban, hogy hogyan tudok betűtípusokat hozzáadni a CorelDraw 11-hez.
Fontos lenne!
Üdv:
Vargex -
#124 hopsz, lehet h megvan: az a neve hogy maszk-mester :( ekkora f****t -
#123 nincs az effektusok menüben PowerClip
most mit csináljak?
magyar nyelvü a corel.
ez egy plugin? -
#122 köszi, kipróbálom.
Metwork: neem,ez csak kezdeti nehézség -
#121 ha megkapod az állást akkor ugye nem jössz ide minden munkáddal?:) -
Balu san #120 Így elég nehéz segíteni, de próbálkozzunk...
Beimportálod a bitképet (Fájl -> Import, vagy felül az Import gomb).
Ezután jobb oldalon klikk az Ellipse Tool gombra. Megrajzolsz egy kört - nagyjából akkorát, mint a kép. (szabályos kör rajzolásához nyomva tartod a Ctrl gombot.)
Ezt követően kijelölöd a képet, bemész felül az Effect menübe, majd PowerClip -> Place Inside Container. A megjelenő nagy fekete nyíllal pedig beleklikkelsz a körbe. Ha nem mutat jól, vagy nem stimmelnek az arányok, kiszeded belőle (Effect menü, PowerClip -> Extract Contents), igazítasz valamelyik objektumon és megismétled az eljárást.
Ez például (ha van egy kis rutinod) egy könnyű módszer. -
#119 sajnos nem tudok többet mondani, holnap megyek egy állásinterjúra és ez a feladat.mondjuk a 'körbe szerkeszteni' lehet a mértani kör,mármint a kör közepébe másolni
na mind1 :) -
Balu san #118 Mit jelent az, hogy "körbe szerkeszteni"?
Mekkora a kép?
Milyen fájlba akarod exportálni?
Részletesebben please! -
#117 sziasztok, segitsetek lécci!
ez a feladat:
egy fekete-fehér "bit mapot" kell körbe szerkeszteni lógóvá
hogy kell ezt megcsinálni?
köszi! -
Balu san #116 Alapbeállításon van a Corel 12?
Vagy konfiguráltál már valamit?
Azért furcsálom a dolgot, mert a 12-t pont a jó színfelbontás miatt dícsérték. Abban mindig is gyengélkedett a Corel (nyomdai munkákról beszélek), de állítólag a 12-ben már egész jól sikerült orvosolni. (Nálam a 11-ben is nagyon szépek a színek, elég sok nyomdai munkát csináltam már.) -
Yopi #115 Le lett világítva az anyag filmre és nyomtatásban vette észre a főnököm (persze akkor már későn). Így utólag monitoron is látszik, hogy nincs rendben (pl. egy barnás fatörzsben csak a fekete szín van benne). De Corel 9-ben is mattabb már a szines képe is egy Corel 12-ben szerkesztett képnek. -
Balu san #114 Honnan tudod, hogy rosszul bontotta fel? A monitorok nem tudják valósághűen megjeleníteni a CMYK-skálában szerkesztett képeket...
Mondj valami konkrétumot, hogy derült ez ki! Hátha tudunk rá valami megoldást... -
Yopi #113 Sziasztok hozzászólók!
Corel 12-vel dolgozom és komoly problémával találkoztam. A Corel 12 rosszul csinálta meg a képek színbontását egy anyagban. (A cián, magenta és sárga gyenge, a fekete jónak tűnik.) A Corel 9 jól bontja színre ugyanazokat a képeket, kivéve akkor, ha az anyag Corel 12-ben lett megszerkesztve.
Várom mindenki hozzászólását és segítségét, aki már találkozott hasonlóval, és főleg aki tudja a probléma okát és esetleges megoldását.
Köszönet:
Yopi