512
Kérdések és válaszok a Corel Draw és Corel Photo-paint programokkal kapcsolatban...
-
#32 weld-elés? -
#31 Olyat belehet állítani hogy bármit amit rajzolok, alakra pl : 2 négyzet. netudjam 0,4 mm nél közelebb vinni? -
Balu san #30 Aham. Így már más. Nem látom magam előtt a leírtakat, ellenben valószínűleg meg lehet oldani. Lehet, hogy meghaladják a képességeimet... -
#29 Akkor, akad egy 28 mm-es és egy 37 mm-es átmérőjű kör. Mindkettőnek ugyanaz az origója. Majd ebből az origóbol húzok 2 egyenes. 10fokos nyilásszöggel. Ez átmetszi a kört 2 helyen. Igy ott kapok egy négyzetet. Törlök a négyzeten kívül mindent. Maradt 2 ivem és két egyenesem. De ezek még nem egy négyzet mert nemlehet őket kifesteni. Ez volt a gondom. -
Balu san #28 Nincs, csak ICQ-n vagyok bereggelve.
Ha egy egyszerű, szabályos négyzetet hozol létre két egyenes, illetve két ívelt oldallal, célszerű a rectangle tool eszközzel megtenni. A Ctrl gombot nyomva tartva rajzolsz egy szabályos négyzetet, azután pedig az Effects -> Envelope eszközzel elgörbíted a két oldalát. Ezzel a módszerrel utólag is könnyen módosíthatod az objektumot. -
#27 Sam akad msn-ed? Mert most elég sokat dolgozom itthon és akkor ha valami nagy gondom van akkor rádszólnék!!!
De ezt megodlottam. Igen ki akarom tölteni. -
Balu san #26 Színnel ki akarod később tölteni? Vagy csak szimplán egy objektumként akarod mozgatni?
Az a gond, hogy nem ismerem a célodat a négyzettel - a lehető legjobb és legegyszerűbb megoldást akarom javasolni. -
#25 Leirom:
Adott két átmérő.
A két átmérőt összekötöm 2 vonallal a maradékot eltávolitom és lessz 1 négyzetem. De ez nem négyzet, csak 4 vonal. Ezt szeretném összekapcsolni.
-
#24 Vagyi a négyzet még nem négyzet. -
Balu san #23 Az objektumodat négyzetből (rectangle tools eszköz) készítetted, vagy vonalakból raktad össze? -
#22 Hali, nos a gondom az lenne hogy van egy négyzetem, ennek 2 szemközti oldala egyenes, a másik 2 pedig ives. Hogyan tudok én ebből egy folytonos vonalat létrehozni? Mert most csak 4 különálló vonal.
Thx. -
Balu san #21 Szerintem célszerű szövegdobozokat használni. Én katalógusok, brosúrák és szórólapok esetében ezt a megoldást alkalmazom.
Megrajzolom az objektumot a szövegnek (téglalap, ellipszis stb.), majd formázom. Ezután begépelem a sorokat. A képet külön importálom - ennek is rajzolok egy objektumot, majd belehelyezem az Effects -> PowerClip -> Place Inside Container eszközzel. Ehhez persze előre megtervezem az oldal kialakítását.
Egyszerű, gyors és frappáns megoldás, valamint jól mutat. Óriási előnye ennek a technikának, hogy a szöveget a képtől függetlenül bármikor, bárhogy módosíthatod avagy formázhatod.
Csináltam egy gyors mintát - valahogy így néz ki a feni metódus a gyakorlatban:
Végül is mindenki más-más technikával dolgozik - ez természetes dolog. Én így szoktam meg, ez jól műkszik. Ettől függetlenül még biztosan tucatnyi alternatív megoldás létezik... -
Jaccso #20 Importálom a képet, szövegdobozt nem használtam még.
A szövegbe beszúrni a képet nem sikerült..
A kép egy másik layerként jelenik meg, és a szöveget futtatom körbe a kép körül, így ha javítok a kép előtt akkor a szöveg "csúszik" lefelé a kép körül, de a kép marad a helyén. Próbáltam groupolni, lockolni, a kép mindig fix marad, nem mozog a szöveggel.. -
Balu san #19 Igazából kevés az infó. Használsz szövegdobozt? Importálod, vagy beszúrod a képet? Mit jelent pontosan, hogy a bekezdés közepére? -
Jaccso #18 Sziasztok!
A szakdogámat írom Corelben (12), a problémám az, hogy ha van egy szöveges oldalam és képet illesztek egy bekezdés közepére, hogy tudom megoldani, hogy ha a bekezdés előtt javítok, akkor a kép helye fix maradjon az adott bekezdésben.
A két layert kéne vhogy egymásbaágyzni...??
Jaccso -
Jaccso #17 Sziasztok!
A szakdogámat írom Corelben (12), a problémám az, hogy ha van egy szöveges oldalam és képet illesztek egy bekezdés közepére, hogy tudom megoldani, hogy ha a bekezdés előtt javítok, akkor a kép helye fix maradjon az adott bekezdésben.
A két layert kéne vhogy egymásbaágyzni...??
Jaccso -
Cicero #16 Okay thx^^ Én mindig CTRL+V-vel vittem be... -
Delila #15 10-14 változó adatom van táblánként, amiket grafikus objektumokhoz kell rendelnem, illetve igazítanom. Lehetne egyenként (a sok adattáblához), de minek a gép, ha gyalog igazítgatok mellette? -
Balu san #14 Szükség van háttértelenítésre? Ha igen, Corel Photo-Paintben ki kell szedni a hátteret, utána importálod a Draw-ban. Amennyiben szimplán akarod beilleszteni a BMP-t minden cécó nélkül, egyszerűen importálod, szintén a Drawban. -
Cicero #13 Ööö... ilyen corel formátum, nem jut eszembe a kiterjesztése... De BMP-ben is megvan mindegyik. -
Balu san #12 Milyen formátumú képről van szó? -
Balu san #11 Őszintén szólva nem nagyon értem a próbálkozásod. Én speciel még soha sem használtam azt az opciót (Print Merge), de a grafikai objektumokhoz rendelt txt-t egyszerűen beimportálod, készítesz neki egy táblázatot és megformázod.
Elképzelhető, hogy teljesen mást mondok - ez esetben elbeszélünk egymás mellett...
Én így készítem az adattáblákat a Corelben. -
Cicero #10 Na azért én nem vagyok ilyen mélyen benne... -
Delila #9 Helló!
Műszaki cikkekhez adattáblákat szeretnék írni. A Corelben grafikus objektumokhoz rendelem az adatokat, amiket txt állományban tárolok. A Print Merge (Összevont, vagy Egyesített Nyomtatás) segítségével helyettesíteném be a változó adatokat, de ez nem működik.
Sikerült már valaha valakinek? Hogyan?
Probléma még az is, hogy a leírás szerint – ha egyáltalán működik –, minden adattáblát új oldalra nyomtat. Van-e rá mód, hogy pl. a Word körlevél mintájára egy „Következő rekord” utasítással azonos oldalra több táblát nyomtassak?
Delila
-
Cicero #8 Nekem is van 1-2 Corellel csinált tervem eléggé jók lettek. Egyetlen egy szépséghibája, hogyha egy képet bemásolsz, arra tesz antialiansingot... Én kerestem egy csomó helyen, hol lehetne kikapcsolni de nem találtam meg... Ha valaki tudja hogyan lehet megcsinálni az csak szóljon, megköszönném.
-Sajna nekem magyarul kéne... -
Fairfax #7 Csak kerdezzetek barmit nyugodtan, evek ota corellel dolgozok. -
Balu san #6 Általában a Corel Photo-paintet szokták a Photoshop mellé állítani. Azért írtam, hogy célszerű elkerülni, mert álltam már szemben nem is egy emberrel, aki erőteljesen próbálta bizonygatni, hogy az egyik jobb a másiknál ezért meg ezért...
Az ilyesmi nem célravezető. -
#5 corel draw 10 step-by-step learning ebook -
#4 Butaság a Corelt a Photoshoppal összevetni. A Corel vektoros, a Photoshop raszteres. Amellett, hogy mindkettőben megtalálhatók a másik előnyei, nem árt adott célra, az adott szoftvert használni. Cipőt a cipőboltból... -
#3 sziasztok! -
#2 Olyan helyet mondjatok ahol van Corel tanfolyam. -
Balu san #1 Mivel több fórumozó is érdeklődést mutatott -különböző topicokban- a Corel kép-és vektorgrafikai szerkesztő programjai iránt, célszerűnek láttam egy olyan témát nyitni, ahol az információra éhes "betérő" a munkafelület beállításától kezdve, a szerkesztéseken át az exportálásig mindenre, komplex módon választ kaphat.
Nem kerülte el a figyelmemet, hogy korábban már nyitottak topicot a Corel szoftvereivel kapcsolatban, de sajnos azok elég szétszabdalt témákat taglaltak.
Lehetőség szerint, itt próbáljuk elkerülni a Corel vs. Photoshop és hasonló versengések, "szakmai" csatározások felszínre kerülését - elkerülve ezzel az értelmetlen konfliktusok forráspontjait.