512
Kérdések és válaszok a Corel Draw és Corel Photo-paint programokkal kapcsolatban...
  • Herold
    Sziasztok

X4-nél hogy van az, hogy seriallal telepítettem, és 15 nap után mégse enged menteni meg nyomtatni?
  • adobepremiere
    olyan problémám van,hogy import funkciónál kidob a progiból az X5.
    tehát nem tudok beilleszteni képet pl :(
    most csinálta elösszőr
    megoldás?
  • kazsmer
    De lehet, csak ez nagyon hasznos funkció és ezt nagyon hiányoltam belőle. De már nem :)
  • Atomreaktor
    nem mintha e nélkül nem lehetne elboldogulni vele :P :))
  • kazsmer
    Közben ki is próbáltam, Igen csak preview-ben rakja be! Nagyon király! Így már teljes értékű számomra a progi :)
  • kazsmer
    Tehát ha nagyobb felbontású képet rakok így be (Windows-Dockers-Links and Bookmarks) akkor a corelben nem jó a minősége. Ez azért van mert csak preview-et látunk? Lehet ezért?
  • kazsmer
    Köszönöm a választod! És tényleg megcsinálja! Csak valamit elront. Bedobok a corelbe egy jó felbontású képet. Aztán összenyomom. Kint PS-ben módosítom a képet, rámentek (méretet nem csökkentve). Corelben frissítés és tök ronda lesz a kép. Olyan mintha átállítaná a képet nagyon kicsi dpi-re. Remélem érted :) Mi lehet a gond vajon? :)
  • XRV
    Az az, a kovetkezo irasomban akartam ezt feltenni :D
    http://inkscape.org/download/?lang=en

Koszi szepen!
  • Atomreaktor
    ahhoz az inkspace is jó és akkor nem "bűnözöl" ;)
  • XRV
    Nem kapok, csak egy-egy abrat csinalnek meg neha neha. Pl: szoveg es koriteni melle, teszem azt a szoveg vegetol ivesen visszamegy ala egy vonal.
  • Met
    Hát ha sokszor kapsz Corel fileokat akkor az X5-öt, (ez a legújabb) ha nem akarsz mindig visszaírogatni, hogy mentség vissza régebbi Corelbe.
    Az X5 amúgy a CS3-as Illu fileokat is megnyitja rendesen.
  • XRV
    Melyik Corelt erdemes hasznalni? Mindeig a legujabbat?
  • las vegas
    sziasztok tud valaki magyar leírást a corel video studio prox3 hoz nagy segítség lenne köszi.
  • Met
    Windows-Dockers-Links and Bookmarks
  • kazsmer
    Húha ez is valami. Ezt hogyan kell? Le tudnád írni kb? köszönöm!
  • Met
    Tudom mi az.
    Automatikus frissítésről nem tudok, manual kell a refresh gombra nyomni, akkor frissül
  • Atomreaktor
    a corel képszerkesztőjével biztos, hogy működik, ps-el nem tudom.
  • kazsmer
    Az embedded elvileg az hogy behívsz egy képet corelbe de máshol pl. photoshop alatt módosítod akkor rámentve a corelben is automatikusan módosul. Tehát nem kell újra berakni a képet corelbe hanem magátol frissül. Ez lenne... tud ilyet?
  • Met
    frissítetted a linket?
  • Clidey
    Én X3-at használok, gőzöm sincs mi ez az embedded.
  • kazsmer
    Akkor nem ismeritek az embedded object-t funkciót? Egyáltalán lehetséges?
  • kazsmer
    hogyhogy?
  • kazsmer
    mé?
  • kazsmer
    senki?
  • kazsmer
    Akkor nem ismeritek az embedded object-t funkciót? Egyáltalán lehetséges?

zsolti76
    Próbáld ki az X5-öt hátha ott már jó. Azért nem tudom neked kipróbálni mert én nem használom a PhotoPaint-ot :)
  • zsolti76
    Hello Mindenki!
    Több éve használom már a Corel Draw valamelyik változatát, most éppen az x4 került terítékre. Sajnos egy olyan problémám merült fel amivel eddig nem találkoztam. Lehetséges hogy nem látom a fától az erdőt, de én nem tudok a problémán felülkerekedni.
    Valamiért Corel munkaoldalára beimprotált bitképet nem tudom szerkeszteni , azaz a bitképet kijelölve a bitkép szerkesztése parancs nem él, illetve nem reagál a kettő kattintásra sem, ami egyébként a beállításokban engedélyezve van. A PhotoPaint önállóan működik, de a fent említett esetben nem elérhető. Nekem nagyon fontos az hogy közvetlenül az x4 munkafelületéről tudjam a bitképet Paintban szerkeszteni. Mi lehet a probléma? Tudna valaki segíteni?
  • kazsmer
    Sziasztok!

Nektek X5-ben működik az embedded object funkció? Nekem csak egy ikont tesz ki de az objektumot nem módosítja pedig az módosult. Tudja valaki hogyan kell embedded object-et használni hogy az tényleg működjön is? :)
    Köszi!
  • rittynia
    Sziasztok!
    Nekem is volna kérdésem...pedig régen vágtam ezt, csak nem volt rá szükségem és elfelejtettem.
    Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan hozhatok létre saját nyílhegyet, hogy bármikor elérhető legyen számomra? Annyira emlékszem, hogy az adott ábrát, amit nyílhegynek szeretnék használni, alapból a bal oldalinak jegyzi meg.
    És ha már itt tartunk (ilyet nem csináltam még), hogyan lehet saját vonatstílust megadni? Szeretnék olyan görög szegélyminta féleséget használni, de nem mindíg újrarajzolva.
    Előre is köszi a segítséget!
  • Frosty01
    Corel draw 11-ben hogyan lehet másik nyelvet választani???

sehol sem találom... feltelepítettem a munkahelyi gépemre újra a gyári cd-ről, és korábban magyar verzió volt, most választási lehetőség nélkül angolt rakott a gépre... fogalmam sincs és sürget az idő nagyon...
  • Wharyoo
    Hali!

Gugli barátom küldött ide mikor keresgéltem, kérdés/kérés lenne...
    Láttam, hogy 2007 végén volt itt emlgetve egy RAL skála a CorelDraw-hoz, az nincs meg véletlenül valakinek? A lenti link sajna már elhalt és nem találtam sehol semmi értelemeset...

Elöre is köszi.
  • av256
    Üdv!

Ha átméretezek egy 10x10 cm-es objektumot (pl. négyszög) 5x5-össé, akkor kiírja mellé, hogy 50-50%.
    De én azt szeretném, hogy ez az új méret legyen 100%.
    Meg lehet valahogy oldani?

köszi.
  • zaequa
    sziasztok
    Képtelen vagyok megszokni az X4 F3-as elzúmolását. Tudjátok, azelőtt megjegyezte az előző pozíciókat és azokba távolított, de most símán csak vissza távolít, mint ahogy régebben az egér görgővel tette. Ez nekem nagyon nem praktikus és roppant bosszantó változtatás, eleddig nem találtam állítási lehetőséget. (ettől csak a treat as filled eldugása volt nekem hajmeresztőbb) Szóval megköszönném ha vkinek van ötlete.
  • janesz12
    Sziasztok . segitséget szeretnék kérni. eddig cam progit használtam de az ne tud tökéletes görbéket rajzolni de a corel igen . viszont ha rajzolok egy négyszöget és rá rajzolok egy görbét és a virtuális résztörlövel törlöm a nyészög leesö részét és a görbe kilogo részét . ezt szeretném konturozni de nem tudja szabályosan probáltam kombinálással és forrasztással is de nem tudom hogy egységesitsem a görbét és a nyégyszög maradékát ami végül is egy zárt alakzat de nem egységes gondolom.
    Ü jani
  • Met
    nincs, megpróbálhatod importálni, vagy a file kiterjesztését átnevezni cmx-re, néha megoldja a dolgot
  • av256
    Üdv!

X3-at használok. Letöltöttem egy cdr háttér mintát, és mikor megnyitom, azt írja ki, hogy újabb verzióval készült. Van-e vmi konverter, amivel az újabb corel fájlt meg tudnám nyitni?

köszi
  • Clidey
    Igaz ugyan én X3-at használok, de azért kipróbáltam és semmi gondom nem volt simán elexportálta bármekkora méretben png-ben.
    Szerintem elképzelhető hogy bug, de az is lehet hogy valami miatt "meghülyült" az adott dokumentumod. Próbáld ctrl+ins és shift+ins-el átkopizni egy tiszta új doksiba és úgy megpróbálni az exportálást megint...hátha az segít. Én is jártam már úgy hogy egy előzőleg beimportált vektorgrafikának valamiért kitörölhetetlen nodejai lettek, de persze exportkor azért figyelembe vette őket, miért is ne... :)
  • RPGMorpheuS
    Heló, Corel DRAW X4-gyel kapcsolatban lenne egy kérdésem.

A programban elkészített objektumot szeretném exportálni sima png-ként, semmi extrával.
    Azonban ha valamelyik paraméterét (szélesség vagy magasság) 999-nél nagyobbnak adom meg, akkor a másik méretét aránytalanul megdobja, pl.:
    szélesség: 1000
    magasság: 18648
    És így tovább.
    Selected Only ki van jelölve. Ha a "Maintain Original Size"-ot kipipálom, akkor pedig beállítja 30000*30000-re a képet...
    (Megj.: a képem nem is 1:1 arányú, az szélesség:magasságra nézve...)
    Ez valami bug, vagy én néztem el?
  • AE86
    Köszi! Akkor marad az angol.
  • Clidey
    Ilyet nem lehet csinálni. Vagy ez vagy az.
  • AE86
    Hello!
    Letöltöttem az x4 magyar file mappát. Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudom azt megcsinálni, hogy választható legyen vagy az egyik vagy a másik nyelv. Jelenleg átneveztem a "MA" mappát "EN"-re, de ez elég durva megoldás.
    Köszi