Corel - tippek & trükkök
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szóval képként is kellett volna szerkeszteni meg a jó minõségü logókat méretre igazítva az egészre ráilleszteni, és összegroupolni és így. :D de már mindegy ^^ megcsináltuk szar felbontásuban, úgy ahogy küldték, és mivel nem voltak képesek küldeni normális minõségü fájlt, így jártak
practitioner of the forbidden arts of death
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
akkor így már tisztul a kép :)
Ugyan olyan probléma lenne ha neked Illu-d lenne, mert esetleg meg tudná nyitni a psd-t (vagy mást) de ugyan úgy pixeles maradna. Pedig Adobe program mind a kettõ.
azért köszi a helpt.
Csinálja meg Illuban (onnan menthet ai-t, eps-t, pdf-et vagy akár post scriptet), de ha telepakolja pixeles cuccokkal akkor ugyan ott vagy
Amúgy a Corel némelyik psd-t megnyitja dehát attól még az pixeles marad
a tracelõs megoldást tudom, így akár egy jpg-bõl is csinálhatok vektoros grafikát de ha a minõség alapból szar akkor körülbelül ugyanott vagyok ahol kezdtem, tehát sehol <#idiota>#idiota>
Azt lehet csinálni, hogy mentesz egy eps-t, amit amikor megnyitod ps-be megkérdezi, hogy milyen paraméterekkel traceelje, ott megadsz egy viszonylag jó minõségû értéket és az már ps-be is szépen fog kinézni.
Amúgy mit szeretnél megoldani?
mindent átnéztem kivéve a jobb oldalát :D úgy tünik túl késõ volt már ilyesmihez ^^
F
Ugye minden festõnél lehet választani h hogyan "fessen" (pl.: ecsetnél: kis lágy, szórópisztolynál: graffiti...stb.). Na nekem ezek a lehetõségek mind eltûntek és csak az "egyéni" lehetõséget választhatom de azzal nem csinál semmit! Röviden a "Festõ"vel semmit nem tudok megváltoztatni a képen! Nem tudom mennyire érthetõen írtam le... aki tud please segítsen!
Elõre is kössz!
A 12-es verzió után nem 13-as nak nevezték a következõt hanem X3-nak (végülis az X lehet római 10es is :D ).
Szóval:
-Ver. 12 (2003)
-Ver. X3 (2006)
-Ver. X4 (2008)
Én az ilyet úgy szoktam csinálni, hogy rábökök a bitmap-re, majd Shape tool eszközre váltok és odahúzigálom a node-okat (pontokat) ahova kell, és ahol szükséges, ott hozzá is adok node-okat. Természetesen a pontok közötti szakaszokat szükség szerint ívekké konvertálom és úgy igazítom be a helyére a körvonalat. (Gyakorlatilag ugyanazok az eszközök és parancsok használhatók a bitmap körvonalára is mint egy normál objektumra.)
Ha megvan, nyomok rá egy Crop Bitmap-ot, és kész is.
Létezõ képbõl szeretnék kivágni.
Ezt úgy szeretném,h görbített vonallal körülrajzolom az alakzatot, aztán kijelöléssé alakítanám a körülhatárolt területet. Lehetséges ez? Avagy más megoldást kell keresnem?
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Pixeles képekhez PS jobb...
Ez azt csinálja, hogy a kijelölt képeket egy bitmepre olvassza össze a dialógusablakban kijelölt felbontás és egyéb jellemzõk szerint.
A fenti metódust lehet használni egyenként minden egyes képnél is természetesen, csak úgy eléggé belassul a folyamat - mint írod kb 500 képrõl van szó... :)
olyan kérdésem lenne, van-e arra valamilyen megoldás, hogy egy adott corel fájlban található képeket véglegesen olyan méretûvé alakítsa, amilyen a fájlban meg van neki adva. Van egy kb 10nm-es kb 500 fényképbõl összevágott montázsom, aminek böhömnagy a mérete, mivel mindegyiket nem volt türelmem egyenként lekicsinyíteni akkorára, amekkora méretben a képemben szerepel.
Remélem valamennyire azért sikerült érthetõen megfogalmazni a kérdésem.:)
elõre is köszi...
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Nekem magyar nyelvû corel van (melóhelyen használom csak) és annyira nem fekszenek ezek a magyarított kifejezések :)
Elég gyér a tudásom corel draw terén.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy egy görbévé alakított alakzatból, hogy tudok kivágni. Tehát például egy téglalapot szeretnék aminek egy lyuk van a közepén?
Esetleg azt meg lehet csinálni, hogy az egyik objektumból kivonom a másikat (mint pl autocad és társainál?)
Corel Draw 12-õt használok.
Documents & Settings, Program Files-ból, ott maradnak fileok uninstall után