512
Kérdések és válaszok a Corel Draw és Corel Photo-paint programokkal kapcsolatban...
  • Frosty01
    tud valaki corel és photoshop között valami köztes fájlformátumot? amit mindkettő tud kezelni lehetőleg valami vektorgraf formában
  • Frosty01
    ahaa, köszi :)
    mindent átnéztem kivéve a jobb oldalát :D úgy tünik túl késő volt már ilyesmihez ^^
  • Clidey
    De, az X3-ban is ott van, az lesz a megoldás.
  • Bercy #389
    Mentésnél nincs ott egy version lenyiló fül? Corel 12-vel dolgozom, annál ott van egy ilyen, és így tudom v11 kompatibilis módba menteni.
  • Frosty01
    na már sikerült megoldnai jó rég, most olyan gondom lenne hogy x3assal megszerkesztett dolgok (csak egy logó, és némi szöveg) hogyan menthető le úgy hogy a 11es is minden gond nélkül tudjon dolgozni vele?
  • Frosty01
    x3 se megy... :(
  • Frosty01
    remélem olvassa még valaki a topikot. nem tudom feltelepíteni a magyarított 11-est vista x64re, valami utvonalról hablatyol a telepítő meg hogy nem tudja követni ... fogalmam sincs mi lehet a baja... valaki... segítség...!
  • MEdievil
    Corel Painter 11-ben meg lehetne oldani hogy egy gombra beállítani hogy váltson az main és additional color között? Próbáltam a hot keyeket de nem találtam meg ezt. Ha valaki tud valamit hálás lennék.
  • ManUnited 7
    Sziasztok! Nekem egy kérdésem lenne. Én Corel 12-es verzióját használom és ott ugye van egy ikon amin egy ecset van "Festő"... ebben a festőben választhatunk különböző festők közül (pl.: ecset, szórópisztoly...stb.).
    Ugye minden festőnél lehet választani h hogyan "fessen" (pl.: ecsetnél: kis lágy, szórópisztolynál: graffiti...stb.). Na nekem ezek a lehetőségek mind eltűntek és csak az "egyéni" lehetőséget választhatom de azzal nem csinál semmit! Röviden a "Festő"vel semmit nem tudok megváltoztatni a képen! Nem tudom mennyire érthetően írtam le... aki tud please segítsen!
    Előre is kössz!
  • A fenébe
    Hát ez megint gyors volt, okosodtam, köszönöm.
  • Bercy #382
    itt a Features by version-nál láthatod az egyes verziók újdonságait.
  • A fenébe
    Ez gyors volt - és köszönöm. Persze igazából jó lenne egy összehasonlítást is tudni az utolsó háromról - lásd NERO, amelyikben már halott német katona is található - de minek? Üdv.
  • Bercy #380
    Azok az új corel verziók.
    A 12-es verzió után nem 13-as nak nevezték a következőt hanem X3-nak (végülis az X lehet római 10es is :D ).
    Szóval:
    -Ver. 12 (2003)
    -Ver. X3 (2006)
    -Ver. X4 (2008)
  • A fenébe
    Már most csak egy kérdésem van. Mi a csuda az X3, X4 stb... - én csak a verziószámot ismerem.
  • A fenébe
    Köszönöm - igencsak eldugták, de minden rendben, erre gondoltam.
  • Clidey
    Én már régen használtam Corel 12-t, de ha jól emlékszem ugyan úgy van már az X3-ban is; Text menü -> Insert Symbol Character-t kipipálni, és a jobb oldalt megjelenő fülön a 'Font' legördülő menüben ott van a Wingdings 1-2 meg a Webdings is. Ez az amire gondoltál?
  • A fenébe
    No mégegyszer! Szóval Corel 12-m van - és nem találom a "Symbols and special characters" menüpontot - pedig jó lenne. Tud valaki segíteni?
  • A fenébe
    Sikerült-e megtalálni - én most kezdem a Corel 12-őt, de Symbols and special characters" lehetőséget sehol nem találtam. Én vagyok rövid? - Ha valaki tudna segíteni?
  • Clidey
    Ha úgy érted hogy rajzolsz egy körvonalat a kivágandó résznek, majd össze akarod kombinálni (Ctrl+L) a bitmap-el, akkor az nem fog menni.

Én az ilyet úgy szoktam csinálni, hogy rábökök a bitmap-re, majd Shape tool eszközre váltok és odahúzigálom a node-okat (pontokat) ahova kell, és ahol szükséges, ott hozzá is adok node-okat. Természetesen a pontok közötti szakaszokat szükség szerint ívekké konvertálom és úgy igazítom be a helyére a körvonalat. (Gyakorlatilag ugyanazok az eszközök és parancsok használhatók a bitmap körvonalára is mint egy normál objektumra.)
    Ha megvan, nyomok rá egy Crop Bitmap-ot, és kész is.
  • Tibye
    Hali!
    Létező képből szeretnék kivágni.
    Ezt úgy szeretném,h görbített vonallal körülrajzolom az alakzatot, aztán kijelöléssé alakítanám a körülhatárolt területet. Lehetséges ez? Avagy más megoldást kell keresnem?
  • totya24
    köszi. a méretcsökkentés sikerült, és végülis ez volt a cél:)
  • Met
    Ha, a shape tool-al húztad össze a sarkait akkor crop bitmap és a nem látható részeket levágja.
    Pixeles képekhez PS jobb...
  • Clidey
    Nem pontosan értem mi a célod, de egy olyat tudsz csinálni, hogy nyomsz egy ctrl+A-t (kijelölöd az egészet) majd felül a menüből Bitmaps -> Convert to Bitmap...

Ez azt csinálja, hogy a kijelölt képeket egy bitmepre olvassza össze a dialógusablakban kijelölt felbontás és egyéb jellemzők szerint.

A fenti metódust lehet használni egyenként minden egyes képnél is természetesen, csak úgy eléggé belassul a folyamat - mint írod kb 500 képről van szó... :)
  • totya24
    Sziasztok!

olyan kérdésem lenne, van-e arra valamilyen megoldás, hogy egy adott corel fájlban található képeket véglegesen olyan méretűvé alakítsa, amilyen a fájlban meg van neki adva. Van egy kb 10nm-es kb 500 fényképből összevágott montázsom, aminek böhömnagy a mérete, mivel mindegyiket nem volt türelmem egyenként lekicsinyíteni akkorára, amekkora méretben a képemben szerepel.
    Remélem valamennyire azért sikerült érthetően megfogalmazni a kérdésem.:)

előre is köszi...
  • Bercy #368
    Télleg, köszönöm szépen így már megy.
    Nekem magyar nyelvű corel van (melóhelyen használom csak) és annyira nem fekszenek ezek a magyarított kifejezések :)
  • Clidey
    Kijelölöd mindkét objektet és összekombinálod őket (Combine - Ctrl+L). Egyéb műveletekre ott van még a Trim, a Weld, az Intersect és társai (Shaping fül).
  • Bercy #366
    Sziasztok.
    Elég gyér a tudásom corel draw terén.
    Szóval a kérdésem az lenne, hogy egy görbévé alakított alakzatból, hogy tudok kivágni. Tehát például egy téglalapot szeretnék aminek egy lyuk van a közepén?
    Esetleg azt meg lehet csinálni, hogy az egyik objektumból kivonom a másikat (mint pl autocad és társainál?)
    Corel Draw 12-őt használok.
  • Atomreaktor
    hányas verzió? ki kellene próbálni egy másik változatot.
  • egyedi
    Igen. Teljes törlés után telepítettem vissza.
  • Met
    Töröltél minden "Corel-es" könyvtárat?
    Documents & Settings, Program Files-ból, ott maradnak fileok uninstall után
  • egyedi
    Próbáltam. Az sem jött be.
  • Clidey
    :-O
    Én már jóideje korelezem, de ilyen problémám még sosem volt...a reinstall sem segített?
  • egyedi
    Hello,
    Komoly gondjaim akadtak a Corellel: egy ideje -fogalmam sincs, miért- nem működik a "visszavonás", az "ismét", és az "újraméretezés" parancs. Ha ezeket akarom használni, egyszerűen kikapcsol az egész program.
    Ha valakinek van ötlete, hogyan lehet orvosolni a problémát, legyen szíves, segítsen!
  • Met
    Itt vagy ha máshogy gondoltad akkor itt.
    X2 nincs X3 vagy X4 van
  • csiffary
    Sziasztok!

Corel X2, X3 programot keresek. Tud valaki segiteni?
    Udv, Zsolt
  • halipapa
    Sziasztok!

Eladó Corel Draw-t keresek méghozzá üzleti fejlesztésekhez!

Ha valakinek van és eladná keressen meg és megeggyezünk!

[email protected]

Köszi!
  • Clidey
    Én X3-at használok, és sajna ott is megvan ez a jelenség...nincs outline, nincs transparency, mégis így látni. Ha elexportálom bármilyen kép-formátumba, akkor is látszik, kénytelen vagyok egy kis Photoshoppal elkenni az éleket. :(
  • Met
    Mit kellene látni? Azon kívül, hogy van színe a körvonalnak.
    Ha exportálod valamilyen formátumban azon is látszik?
    Corel hajlamos hülyeségeket mutatni pl. egyik másik vonal vastagabb aztán ha ráközelítesz akkor meg nem :)
  • RedRiot
    Corel X4 problem: akármit csinálok, az objektumok körül van egy nagyon vékony körvonal. Hiába van kikapcsolva az outline, ez akkor is látható marad. Egymást fedő, sötétebb színű objektumoknál elég zavaró tud lenni. Enchanced viewben így néz ki:

CorelX4

Korábbi Corel verziókkal nem volt ilyen problémám. Vkinek tipp esetleg?
  • gezemic
    Kedves corelozók, tud-e valaki segíteni? Nemrég váltottam 9-ről 12-re, és két dolog nem tetszik, de bízom benne, hogy csak én vagyok még tudatlan. Az egyik, hogy a 12-ben nem találom a Tools menüben - és máshol sem - a "Symbols and special characters"-t, amit pedig sokszor használtam. A másik, hogy a 9-ben ha leírtam egy szót, más objektumokhoz hasonlóan azonnal láttam a méreteit (magasság, szélesség), és természetesen át is tudtam méretezni, a 12-ben pedig mindezt csak akkor tudom, ha legörbézem, így viszont nem tudom folytatni az írást. Tényleg így lenne?