512
Kérdések és válaszok a Corel Draw és Corel Photo-paint programokkal kapcsolatban...
  • Met
    Shape Tool.
    felülről a második
  • OPM
    húú melyik tool-al tudom korrigálni a görbéket? nem sikerül rájönnöm
  • Met
    tudsz játszani vele, hogy mennyire legyen részletes, de soha nem lesz tökéletes a végeredmény :(
    Persze tudod korrigálni Corelben mivel már görbe. A Trace cmx-be ment, azt meg tudod nyitni Corelben és onnan olyan formában mented amire akarod. Attól függ mire akarod használni.
  • OPM
    jó ez a progi, de csinált pár zavaró hibát

Az ilyesmiket tudom valahogy corelben korrigálni? És milyen formátumban érdemes elmenteni szerinted?
  • OPM
    kösz szépen, megnézem
  • Met
    Corel Trace-el érdemes nekiesni. Az tud bitképet vektorizálni.
    Ha ez valami gyárnak a logoja szerintem keresgélj a neten hátha le lehet szedni vektorosban.
  • OPM
    Sziasztok! Az alábbi képet szeretném valahogy Corellel vektoros formátumba konvertálni. Hogyan érdemes hozzáfogni? Találok esetlek valamilyen tutorialt, ami konkrétan ilyesmivel foglalkozik? Thx
  • ssolitude
    ...akadály...
  • Balu san
    Én ezért maradtam a 11-es verziónál. Minek megbolygatni azt, ami működik? :)
  • danarancs
    Mióta sikerült hozzájutnom X3-hoz azt használom, gondoltam annyira csak jó, mint a 12, és 1x majdkihasználom az újdonságait is, ne ez legyen az akadáj, viszont azóta 2x is belebotlottam, hogy PostScriptnél csúnyán hibázik. Ráadásul az első esetben nyomdából jött vissza, hogy el van rontva, mert nem ellenőríztem vissza, hogy mi van a PS-ben mert korábbi verziókban meg lehetett bízni. Elsőre egy szövegben szereplő törtnél bukott ki, pedig Windows gyári Arieljét használtam, épp csak szerepelt a szövegben 1/2 meg 1/4, amit én nem 3 hanem 1 karakterben írtam le, ettől viszont a szövegben szereplő több 1-es számjegy helyett lett százalék (többször is próbáltam, rekonstruálhatóan tényleg rossz), de ha csak a tört számokat más betűtípussal írtam, akkor megette hiba nélkül. Most viszont egy bitképet is tettem a munkába, amit már nem bírt kinyomni magából rendesen, csak valami paca lett belőle, úgyhogy törlöm is le, és visszatérek a 12-esre! Sajnos ez már olyan megbízhatatlanság számomra, amiért nem tudok felelősséget válalni a munkáimért! :(
  • akyyy
    a legeslegleső szerencsétlen munkám

• Kaleb222
    Sziasztok!

hamarosan elérhető lesz a CorelDRAW X3 magyar trial verziója!
  • akyyy
  • Gebe7636
    sgashporegbiasepivnadophniqwerzhsdg
  • Met
    google
    plzplzplz
  • Gebe7636
    Hali!

pplz valaki egy serialt a corel painter 9-hez!
    plzplzplz
  • akyyy
    lehet h nem is webszereksztésre akarják, de amugypassz:S hülye faszi nem mondott semmit, sztem elmondták neki hogy corella kell dolgozni, és akkor azzal már neki kávét is lehet főzni szerintem... bár egyenlőre nekem is, anynira kiani:D majd mindjrát nekifekszek egy kicsit...
  • Met
    Valami baj van a fejükkel mert nem igazán arra való ez a progi, igaz a 12-est már a web-es munkára is rágyúrták de mégsem az igazi.
    DC++, torrent, trialban sztem mostmár az X3-ast lehet leszedni
    tutorial van dögivel
  • akyyy
    és pontosan milyen ez az a 12-es? v vhol vmi triál verziója? esetleg tutorialok???
  • akyyy
    mással szoktam, de ahova mennem kell vizsgázni ott corellt kell használni, van rá pár napom h kitanuljam minden csinját bínját, az érettségi mellet:S
  • Met
    12-essel lehet de jobban jársz ha mással próbálkozol:)
  • akyyy
    vmelyik corellal lehet weblapot szerkeszteni??:SSSS
  • Met
    A Color management-ben az export importnál a default beállítás van?
  • Balu san
    Kicsi az esélye, hogy a Corel színkezelésével van a gond. Ha így lenne, valószínűleg már régen kiszorult volna a piacról. Korábban valóban hagyott némi kívánnivalót maga után a színkezelés (nyomdatechnikai szempontból), de állítólag a 12-es verzió már nagyon stabil lett ezen a téren és felnőtt a "feladathoz". (Nekem érdekes módon a 11-es verzió is abszolút rendben van!)

Két dolgot érdemes még esetleg ellenőrizned: egyik a color management a Tools menüben, valamint a színskála a jobb oldalon. Alapértelmezettként -ha jól emlékszem-, a CMYK skálát helyezi ki. (ha az X3-ban még így műkszik egyáltalán...)
  • streetracer
    RGB-ben van, nem értem az egészet. Furcsa a Corel színkezelése...
  • Balu san
    RGB skálába exportáltad vagy CMYK-ba?
    Ilyesmi elvileg csak akkor fordulhat elő, ha az utóbbi van beállítva az exportablakban.
  • streetracer
    Miért van az, hogy egy felirat munka közben Corel X3-ban narancssárga színű, miután elmentettem JPEG-ben, azután pedig piros vagy más egyéb színű?!
  • Balu san
    Corel-el kapcsolatos magyar nyelvű oldalak, a teljesség igénye nélkül:

- itt találsz néhány trükköt...
    - itt Draw-hoz is, Photo-paint-hez is...
    - itt szintén egy kis rajziskola...

(de a legjobb módszer, ha veszel egy könyvet és nekiülsz, mert a neten értékelhető leírások csak angol nyelvű portálokon vannak...)
  • Mikilaci
    bármi érdekes jó tippekel rendelkező oldal érdekel ami kapcs. corel.. és magyar
  • Mikilaci
    Szisztok !

Corelhez keresek keretet... *.cpt
    Ismert oldalakat ? Plz

Laci
  • Met
    Hát izé, szóval trial, amit itthon is használok és bent is ugyan ez volt felrakva.
    A Tools menü-t menteni nem próbáltam (még) úgy rémlik, hogy alapból kintvolt mindíg, nem kellett piszkálni.
  • Balu san
    Látod, lehet, hogy ez a windows rejtelmeinek egyike... :)
    Egyébként a Corel tekintetében "trial" verziót használsz vagy jogtisztát?

A paletta akkor sem marad ott, ha a Tools menüben ráklikkelsz a save settings as default pontra?
  • Balu san
    Ezt a fájlt nem tudom megnyitni. Hanyas verzióba mentetted?
  • Metwork
    Újra telepítettem a gépet a melóhelyen. Felraktam a Corel-t és amikor indul akkor mindíg először a windows konfigurálja a programot és csak utána indul a Corel.
    Ez miért van?
    És az miért van, hogy ha kirakom jobb oldalra valamelyik színpalettát, bezárom a Corel-t majd újra elindítom nincs ott a paletta.
  • Met
    Nemhiszem, hogy összeveszne a 9-es corel az XP-vel.
    Nem tapasztaltam ilyen hibajelenségeket.
  • Proview
    A printmerge egy másik feladatnál nagyon hasznos volt,köszi
    Hamarosan viszont újra előjön az a feladat amire először kérdeztem a megoldást:
    !!egyetlen munkalapon!! egymás alá szabályosan növekvő sorozatot kellene elhelyezni már kész táblázatba valahogy így (egy oldal kb 25 elemét tartalmazná a sorozatnak, majd új oldal jön):
    TD 000123
    TD 000124
    TD 000125...stb.
    Excelben legyártás után import valahogy...?Vagy Corellel (12-es van)legeneráltatni?
    Corel9 vs Win XP megfér együtt? Tapasztaltatok sorozatos kifagyásokat, doku-megnemnyitásokat, nyomtatás megtagadását; ha igen van-e rá megoldás?
  • szitagrafix
    Szia!
    Köszönöm a segítséget!
    1. pdf-ben jött vektorosan. Ezt importáltam.
    Itt láthatod a kombinálás nem müködik jól. http://www.szitagrafix.hu/1.cdr
    De lehete ai vagy eps is. Néha Corelben is előfordul.
    2. Megfogadtam a tanácsod egy másik gépről átmásoltam minden fontot, majd le és újraraktam C12-öt. Minden maradt a rigiben.
    Jó hétvégét!

• Balu san
    Én le vagyok maradva - még mindig a 11-est használom.
    ...és nem is fogok változtatni!
  • Balu san
    Mit jelent esetedben az importált, vektorizált objektum? Milyen fájlról van szó?

Amennyiben a betűtípusproblémát nem oldja meg a Corel-reinstall sem, nagy valószínűséggel sikerült kitörölnöd egy rendszerfontot.
    Ha win oprendszert használsz, az alábbi oldalakon ellenőrizheted a betűtípusokat.

Win default fonts 1
    Win default fonts 2
  • Met
    én úgy gyártottam anno névjegyet, hogy megszerkesztettem 1-et és azt duplikáltam egymás mellé/alá, asszem 90x48 volt, így 12 fért egy A4-es lapra