Corel - tippek & trükkök
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kérdés:
Van egy eps (adat táblá gépekhez, a nagyon ügyes Openoffice-al konvertálták) és úgy sikerült megcsinálni, hogy legfelül van a szöveg, alatta egy fehér "réteg" ami a táblát szimbolizálja és az alatt is van szöveg, namost nekem a felsõ szöveg kellene a fehér résszel, az alsó nem.
Körülményes módon ki tudom törölni a legalsó szöveget, de nincs valami megoldás, hogy csak a legfelsõ "réteget" jelöljem ki az egérrel? pl. shift+lenyomott egérgombbal jelölöm ki egy húzással.
Nemtudom sikerült e értelmesen leírni😊
Úgy képzelem, hogy kijelölöm a legfelsõ részt valami ismeretlen módon😊 és hozzá jelölöm shift-el a fehéret.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
A kérdésedre nem tudom a választ. Hátha a többiek...
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
Corel 11-hez honnan tudok magyaritást leszedni?
A Drawban fent, a tulajdonságsoron találsz egy lenyíló ikont középtájon. Ott meg tudod nyitni. (Vagy a szokott módon, a könyvtárból)
és az benne van a corel drawba alapból (mondjuk pl egy 11esbe? (az van kéznél))?
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
igazából nagyon nem vágom a corelt, photoshopos vagyok, de a7z lenne a kérdésem, hogy ha nekem van egy egyszerûbb képem, meg tudom-e csinálni azt, hogy corel drawban "vektorizálom" és így kedvem szerint nagyítom minõségromlás nélkül.
(bocs a lámaságért és ha már volt róla szó)
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Valaki eltudná mondani, hogy lehet Corel alatt psotScriptben menteni?? Vagy ha valami használható infója lenne valakinek errõl az egészrõl nagyon hálás lennék!!!
Elõre is köszönöm
Egy ilyen A4-es cimkés lapon esetenként sok kicsi cimke van. Ezzel a módszerrel sok oldalt kapnák amit nem tudom, hogy lehet összerakni egy A4-esre😊
Angol helpben milyen címszóval keressek? magyar nyelvû könyvem nincsen😞
I will use google before asking stupid questions.
Sajnos fingom sincs róla, pedig régen én is használtam. <#vigyor3>#vigyor3>
Egy módszert tudok, általában névkártyatervek készítéséhez használom, ahol az arculat (logo, cégnév stb.) azonos, csak a nevek és maroktelefonszámok különböznek.
Ez elég gyors módszer, bár biztosan mûködik a listás metódus is...
Létrehozok egy 9x5 cm-es custom sablont-t. Megtervezek rajta mindent (keret, logo blablabla...), majd kijelölöm az egészet és Ctrl+c...
Ekkor alul a + jellel hozzáadok annyi oldalt, ahány névkártyát tervezek.
Ctrl+v -vel beillesztem és átírom a neveket telszámokat.
A print preview-ban ilyenkor már a különbözõ neveket/telszámokat tartalmazó oldalt láthatod.
Ez leírva lehet, hogy körülményesen hangzik, a gyakorlatban viszont gyors és egyszerû. A listás módszer viszont kétségtelenül jobb lehet. Utánanézek majd - engem is érdekel a dolog... 😊
Az a baj, hogy.
Megnyitom a cimke sablont, kapok egy ablakot benne egy kis lappal ami a cimke tulajdonképpen. Ha ebbe beírok egy nevet az összes cimkén ugyan az lesz
(megnéztem nyomtatási képben).
Valahogy lehet olyat csinálni, hogy beírom egy listába a címeket és akkor minden cimkén más lesz a név, csak elfelejtettem mert régen csináltam😊
Adva van -gondolom- egy A4-es lapod x számú cimkével. Mindegyikre más-más név kerül.
Mi a konkrét kérdés?
(Simán ráírod a cimkékre a neveket, nem?) <#confused>#confused>
http://onlinegames.uw.hu
mindegy, hogy a cd-rõl illeszted be vagy elõtte felmásolod a vinyóra
nincs kézikönyv, van hozzá magyarosítás de tetû lassú lesz tõle
Nagyon kedzõ vagyok e téren! Hogyan tom a 2 és a 3as cd rõl a progihoz adni a képeket meg a sablonokat?
Szeretnék egy névjegykártyát készíteni és azt hitte hogy ezzel a progival jó lesz! De kicsit nehézkesen indul! Tudnátok segtíeni abban hogy melyik progival tudnék egyzserû és nagyszerû névjegykártyát készíteni?
Elõhívhatod a Draw-ból (fent a tulajdonságsoron, középtájon egy lenyíló ikon), avagy a megszokott módon elindítod a könyvtárból.
Kérdésem lenne: hogy anno én láttam a Corelnek egy olyan verzióját, amiben különféle -és fajta ecsetekkel, festékekkel lehetett festeni.
Namost nekem megvan a Corel 12, és nem találtam ilyen opciót.
Segítsetek, mi a neve ennek a cuccnak, illetve egyáltalán jól emléxem-e, hogy ilyen volt a corel-ben?
Elõre is köszi!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Fent, a menüsoron megnyitod a Tools menüt, majd ráklikk a Customization almenüre.
Ezt követõen a megjelenõ ablakban a bal oldali opciók közül megnyitod a Text pontot (+ jellel) és rákattintasz a negyedik alternatívára (QuickCorrect).
A QuickCorrect ablakban pedig kiszeded a pipát a legfelsõ négyzetbõl (Capitalize first letter of sentences).
Remélem, angol nyelvû a Coreled 😊
Hogyan tudom azt megoldani, hogyha beírok egy szöveget, akkor ne alakítsa át automatikusan az elsõ betût nagybetûvé. corel 12t használok, és semmit sem állítottam át- tehát alapértelmezett-
Elõre is köszönöm a segítséget
csõ
természetesen az összes windowsos alkalmazásban elérhetõ lesz az a betûtípus
A segítségeteket kérném abban, hogy hogyan tudok betûtípusokat hozzáadni a CorelDraw 11-hez.
Fontos lenne!
Üdv:
Vargex
most mit csináljak?
magyar nyelvü a corel.
ez egy plugin?
Beimportálod a bitképet (Fájl -> Import, vagy felül az Import gomb).
Ezután jobb oldalon klikk az Ellipse Tool gombra. Megrajzolsz egy kört - nagyjából akkorát, mint a kép. (szabályos kör rajzolásához nyomva tartod a Ctrl gombot.)
Ezt követõen kijelölöd a képet, bemész felül az Effect menübe, majd PowerClip -> Place Inside Container. A megjelenõ nagy fekete nyíllal pedig beleklikkelsz a körbe. Ha nem mutat jól, vagy nem stimmelnek az arányok, kiszeded belõle (Effect menü, PowerClip -> Extract Contents), igazítasz valamelyik objektumon és megismétled az eljárást.
Ez például (ha van egy kis rutinod) egy könnyû módszer.
na mind1 😊
Mekkora a kép?
Milyen fájlba akarod exportálni?
Részletesebben please!
ez a feladat:
egy fekete-fehér "bit mapot" kell körbe szerkeszteni lógóvá
hogy kell ezt megcsinálni?
köszi!
Vagy konfiguráltál már valamit?
Azért furcsálom a dolgot, mert a 12-t pont a jó színfelbontás miatt dícsérték. Abban mindig is gyengélkedett a Corel (nyomdai munkákról beszélek), de állítólag a 12-ben már egész jól sikerült orvosolni. (Nálam a 11-ben is nagyon szépek a színek, elég sok nyomdai munkát csináltam már.)
Mondj valami konkrétumot, hogy derült ez ki! Hátha tudunk rá valami megoldást...
Corel 12-vel dolgozom és komoly problémával találkoztam. A Corel 12 rosszul csinálta meg a képek színbontását egy anyagban. (A cián, magenta és sárga gyenge, a fekete jónak tûnik.) A Corel 9 jól bontja színre ugyanazokat a képeket, kivéve akkor, ha az anyag Corel 12-ben lett megszerkesztve.
Várom mindenki hozzászólását és segítségét, aki már találkozott hasonlóval, és fõleg aki tudja a probléma okát és esetleges megoldását.
Köszönet:
Yopi