Corel - tippek & trükkök

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
pl. dc++

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

oké hogy belassul de szeretném kiprobálni magyarul is. Megadnátok a helyet ahonnan letudom szedni a magyaritást? Köszi!
Met
nekem teljesen belassult a magyarítástól, lehet a 11-es stabilabb de a 12-es megfeküdt tõle

kérdés:
Van egy eps (adat táblá gépekhez, a nagyon ügyes Openoffice-al konvertálták) és úgy sikerült megcsinálni, hogy legfelül van a szöveg, alatta egy fehér "réteg" ami a táblát szimbolizálja és az alatt is van szöveg, namost nekem a felsõ szöveg kellene a fehér résszel, az alsó nem.
Körülményes módon ki tudom törölni a legalsó szöveget, de nincs valami megoldás, hogy csak a legfelsõ "réteget" jelöljem ki az egérrel? pl. shift+lenyomott egérgombbal jelölöm ki egy húzással.
Nemtudom sikerült e értelmesen leírni😊
Úgy képzelem, hogy kijelölöm a legfelsõ részt valami ismeretlen módon😊 és hozzá jelölöm shift-el a fehéret.

artschiatwork
én is csak azt tudom mondani, amit Balu, többen szóltak, hogy elrontja a progit, baromi lassú lesz.

Ha megfogadsz egy javaslatot, ne használj magyarítást, mert elszúrod vele a programot. (Ez persze csak egy szubjektív vélemény)

A kérdésedre nem tudom a választ. Hátha a többiek...

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Hello!
Corel 11-hez honnan tudok magyaritást leszedni?
Met
mégis mirõl mire?

tud vki egy jo konvertálo progit?
Benne van, ha telepítéskor nem szedted ki.
A Drawban fent, a tulajdonságsoron találsz egy lenyíló ikont középtájon. Ott meg tudod nyitni. (Vagy a szokott módon, a könyvtárból)

Met
hát pasz, telepítéskor nyomjál custom-ot és meglátod😊

totya24
ismétcsak lámázok:
és az benne van a corel drawba alapból (mondjuk pl egy 11esbe? (az van kéznél))?

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Met
meg, Corel Trace-el

totya24
hali
igazából nagyon nem vágom a corelt, photoshopos vagyok, de a7z lenne a kérdésem, hogy ha nekem van egy egyszerûbb képem, meg tudom-e csinálni azt, hogy corel drawban "vektorizálom" és így kedvem szerint nagyítom minõségromlás nélkül.
(bocs a lámaságért és ha már volt róla szó)

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Már nem kell segítség, rájöttem magamtól!😊) Bye All
Sziasztok!

Valaki eltudná mondani, hogy lehet Corel alatt psotScriptben menteni?? Vagy ha valami használható infója lenne valakinek errõl az egészrõl nagyon hálás lennék!!!

Elõre is köszönöm
Metwork
Ez ebben az esetben nem túl jó megoldás.
Egy ilyen A4-es cimkés lapon esetenként sok kicsi cimke van. Ezzel a módszerrel sok oldalt kapnák amit nem tudom, hogy lehet összerakni egy A4-esre😊
Angol helpben milyen címszóval keressek? magyar nyelvû könyvem nincsen😞

I will use google before asking stupid questions.

Aham... így már megvilágosodtam.
Sajnos fingom sincs róla, pedig régen én is használtam. <#vigyor3>

Egy módszert tudok, általában névkártyatervek készítéséhez használom, ahol az arculat (logo, cégnév stb.) azonos, csak a nevek és maroktelefonszámok különböznek.
Ez elég gyors módszer, bár biztosan mûködik a listás metódus is...

Létrehozok egy 9x5 cm-es custom sablont-t. Megtervezek rajta mindent (keret, logo blablabla...), majd kijelölöm az egészet és Ctrl+c...
Ekkor alul a + jellel hozzáadok annyi oldalt, ahány névkártyát tervezek.
Ctrl+v -vel beillesztem és átírom a neveket telszámokat.
A print preview-ban ilyenkor már a különbözõ neveket/telszámokat tartalmazó oldalt láthatod.

Ez leírva lehet, hogy körülményesen hangzik, a gyakorlatban viszont gyors és egyszerû. A listás módszer viszont kétségtelenül jobb lehet. Utánanézek majd - engem is érdekel a dolog... 😊

Metwork
😊

Az a baj, hogy.
Megnyitom a cimke sablont, kapok egy ablakot benne egy kis lappal ami a cimke tulajdonképpen. Ha ebbe beírok egy nevet az összes cimkén ugyan az lesz
(megnéztem nyomtatási képben).
Valahogy lehet olyat csinálni, hogy beírom egy listába a címeket és akkor minden cimkén más lesz a név, csak elfelejtettem mert régen csináltam😊

Ööö... én ezt nem igazán értem.
Adva van -gondolom- egy A4-es lapod x számú cimkével. Mindegyikre más-más név kerül.
Mi a konkrét kérdés?
(Simán ráírod a cimkékre a neveket, nem?) <#confused>

Met
Kellene cimkéket nyomtatni, vannak a cimke sablonok, idáig ok, de, hogy tudom azt megcsinálni, hogy mindegyik cimkén más legyen a név?

Met
Neked inkább Photoshop kell

Kösz már megyeget:-) Csak kicsit nehéz hogy nem tom mivel mit csinál próbálkozom de már a befejezés fázisáig eljutottam:-) Már csak csinosítgatnom kell!
Pepper
Volt anno egy Power Goo nevû progi, amivel átlehett alakítani tökjól az emberek fejét, eltorzítani.. Azóta sem találtam hasonlót. Esetleg ismertek ilyet? vagy van a Corelhez hasonló plugin?

http://onlinegames.uw.hu

Met
van olyan csak meg kell keresni 😊, könyvtárakban vannak csoportosítva, állatok, gyümölcsök stb.

mindegy, hogy a cd-rõl illeszted be vagy elõtte felmásolod a vinyóra

nincs kézikönyv, van hozzá magyarosítás de tetû lassú lesz tõle

nincs hozzá online kézikönyv magyar nyelven mert a kézikönyvét csak a jövõhéten kapom meg!?
Nincs lyan megoldás hogy kimásolom vhova a corelnek a mappájába a clipartokat és beillesztem azt egybõl tom használni õket?
Aham, de mondjuk én egy fodrász ismimnek készítek nélvjegykártyát de nem találom az ollót és a fésût hol tok szerezni ilyen képet?
Met
A Corel tökéletes erre a célra (én is ezzel gyártottam melóhelyen), a képeket a többi cd-rõl vagy importálni tudod vagy simán megnyitni

Sziasztok!

Nagyon kedzõ vagyok e téren! Hogyan tom a 2 és a 3as cd rõl a progihoz adni a képeket meg a sablonokat?
Szeretnék egy névjegykártyát készíteni és azt hitte hogy ezzel a progival jó lesz! De kicsit nehézkesen indul! Tudnátok segtíeni abban hogy melyik progival tudnék egyzserû és nagyszerû névjegykártyát készíteni?
Blasta
Köszi, megvan!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Valószínûleg a Corel Photo-Paint-re gondolsz. Ez a Corel képszerkesztõ programja. Elvileg -ha a telepítés során minden kóser volt-, megtalálod a csomagban.
Elõhívhatod a Draw-ból (fent a tulajdonságsoron, középtájon egy lenyíló ikon), avagy a megszokott módon elindítod a könyvtárból.

Blasta
Szasztok!

Kérdésem lenne: hogy anno én láttam a Corelnek egy olyan verzióját, amiben különféle -és fajta ecsetekkel, festékekkel lehetett festeni.
Namost nekem megvan a Corel 12, és nem találtam ilyen opciót.
Segítsetek, mi a neve ennek a cuccnak, illetve egyáltalán jól emléxem-e, hogy ilyen volt a corel-ben?

Elõre is köszi!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Köszönöm szépen a segítséget! Sikerült.
A program testreszabásánál tudod beállítani, amelyhez a következõket kell tenned:

Fent, a menüsoron megnyitod a Tools menüt, majd ráklikk a Customization almenüre.

Ezt követõen a megjelenõ ablakban a bal oldali opciók közül megnyitod a Text pontot (+ jellel) és rákattintasz a negyedik alternatívára (QuickCorrect).

A QuickCorrect ablakban pedig kiszeded a pipát a legfelsõ négyzetbõl (Capitalize first letter of sentences).

Remélem, angol nyelvû a Coreled 😊

Sziasztok!
Hogyan tudom azt megoldani, hogyha beírok egy szöveget, akkor ne alakítsa át automatikusan az elsõ betût nagybetûvé. corel 12t használok, és semmit sem állítottam át- tehát alapértelmezett-
Elõre is köszönöm a segítséget
Köszi, sokat segítettél!!!!

csõ
Met
letöltöd a font fileokat (ttf), vezérlõpult, betûtípusok, file menü, új betûtípus telepítése, a megnyiló ablakban megkeresed a fileokat és telepíted

természetesen az összes windowsos alkalmazásban elérhetõ lesz az a betûtípus

Sziasztok!

A segítségeteket kérném abban, hogy hogyan tudok betûtípusokat hozzáadni a CorelDraw 11-hez.

Fontos lenne!

Üdv:
Vargex
Endiman
hopsz, lehet h megvan: az a neve hogy maszk-mester 😞 ekkora f****t

Endiman
nincs az effektusok menüben PowerClip <#wow2>
most mit csináljak?
magyar nyelvü a corel.
ez egy plugin?

Endiman
köszi, kipróbálom.

Metwork: neem,ez csak kezdeti nehézség <#vigyor>

Metwork
ha megkapod az állást akkor ugye nem jössz ide minden munkáddal?😊

Így elég nehéz segíteni, de próbálkozzunk...

Beimportálod a bitképet (Fájl -> Import, vagy felül az Import gomb).
Ezután jobb oldalon klikk az Ellipse Tool gombra. Megrajzolsz egy kört - nagyjából akkorát, mint a kép. (szabályos kör rajzolásához nyomva tartod a Ctrl gombot.)

Ezt követõen kijelölöd a képet, bemész felül az Effect menübe, majd PowerClip -> Place Inside Container. A megjelenõ nagy fekete nyíllal pedig beleklikkelsz a körbe. Ha nem mutat jól, vagy nem stimmelnek az arányok, kiszeded belõle (Effect menü, PowerClip -> Extract Contents), igazítasz valamelyik objektumon és megismétled az eljárást.

Ez például (ha van egy kis rutinod) egy könnyû módszer.

Endiman
sajnos nem tudok többet mondani, holnap megyek egy állásinterjúra és ez a feladat.mondjuk a 'körbe szerkeszteni' lehet a mértani kör,mármint a kör közepébe másolni
na mind1 😊

Mit jelent az, hogy "körbe szerkeszteni"?
Mekkora a kép?
Milyen fájlba akarod exportálni?

Részletesebben please!

Endiman
sziasztok, segitsetek lécci!
ez a feladat:
egy fekete-fehér "bit mapot" kell körbe szerkeszteni lógóvá
hogy kell ezt megcsinálni?
köszi!

Alapbeállításon van a Corel 12?
Vagy konfiguráltál már valamit?

Azért furcsálom a dolgot, mert a 12-t pont a jó színfelbontás miatt dícsérték. Abban mindig is gyengélkedett a Corel (nyomdai munkákról beszélek), de állítólag a 12-ben már egész jól sikerült orvosolni. (Nálam a 11-ben is nagyon szépek a színek, elég sok nyomdai munkát csináltam már.)

Le lett világítva az anyag filmre és nyomtatásban vette észre a fõnököm (persze akkor már késõn). Így utólag monitoron is látszik, hogy nincs rendben (pl. egy barnás fatörzsben csak a fekete szín van benne). De Corel 9-ben is mattabb már a szines képe is egy Corel 12-ben szerkesztett képnek.
Honnan tudod, hogy rosszul bontotta fel? A monitorok nem tudják valósághûen megjeleníteni a CMYK-skálában szerkesztett képeket...
Mondj valami konkrétumot, hogy derült ez ki! Hátha tudunk rá valami megoldást...

Sziasztok hozzászólók!

Corel 12-vel dolgozom és komoly problémával találkoztam. A Corel 12 rosszul csinálta meg a képek színbontását egy anyagban. (A cián, magenta és sárga gyenge, a fekete jónak tûnik.) A Corel 9 jól bontja színre ugyanazokat a képeket, kivéve akkor, ha az anyag Corel 12-ben lett megszerkesztve.
Várom mindenki hozzászólását és segítségét, aki már találkozott hasonlóval, és fõleg aki tudja a probléma okát és esetleges megoldását.

Köszönet:
Yopi