512
Kérdések és válaszok a Corel Draw és Corel Photo-paint programokkal kapcsolatban...
-
#232 Shape Tool.
felülről a második -
OPM #231 húú melyik tool-al tudom korrigálni a görbéket? nem sikerül rájönnöm -
#230 tudsz játszani vele, hogy mennyire legyen részletes, de soha nem lesz tökéletes a végeredmény :(
Persze tudod korrigálni Corelben mivel már görbe. A Trace cmx-be ment, azt meg tudod nyitni Corelben és onnan olyan formában mented amire akarod. Attól függ mire akarod használni. -
OPM #229 jó ez a progi, de csinált pár zavaró hibát
Az ilyesmiket tudom valahogy corelben korrigálni? És milyen formátumban érdemes elmenteni szerinted? -
OPM #228 kösz szépen, megnézem -
#227 Corel Trace-el érdemes nekiesni. Az tud bitképet vektorizálni.
Ha ez valami gyárnak a logoja szerintem keresgélj a neten hátha le lehet szedni vektorosban. -
OPM #226 Sziasztok! Az alábbi képet szeretném valahogy Corellel vektoros formátumba konvertálni. Hogyan érdemes hozzáfogni? Találok esetlek valamilyen tutorialt, ami konkrétan ilyesmivel foglalkozik? Thx -
ssolitude #225 -
Balu san #224 Én ezért maradtam a 11-es verziónál. Minek megbolygatni azt, ami működik? :) -
#223 Mióta sikerült hozzájutnom X3-hoz azt használom, gondoltam annyira csak jó, mint a 12, és 1x majdkihasználom az újdonságait is, ne ez legyen az akadáj, viszont azóta 2x is belebotlottam, hogy PostScriptnél csúnyán hibázik. Ráadásul az első esetben nyomdából jött vissza, hogy el van rontva, mert nem ellenőríztem vissza, hogy mi van a PS-ben mert korábbi verziókban meg lehetett bízni. Elsőre egy szövegben szereplő törtnél bukott ki, pedig Windows gyári Arieljét használtam, épp csak szerepelt a szövegben 1/2 meg 1/4, amit én nem 3 hanem 1 karakterben írtam le, ettől viszont a szövegben szereplő több 1-es számjegy helyett lett százalék (többször is próbáltam, rekonstruálhatóan tényleg rossz), de ha csak a tört számokat más betűtípussal írtam, akkor megette hiba nélkül. Most viszont egy bitképet is tettem a munkába, amit már nem bírt kinyomni magából rendesen, csak valami paca lett belőle, úgyhogy törlöm is le, és visszatérek a 12-esre! Sajnos ez már olyan megbízhatatlanság számomra, amiért nem tudok felelősséget válalni a munkáimért! :( -
#222 a legeslegleső szerencsétlen munkám
-
Kaleb222 #221 Sziasztok!
hamarosan elérhető lesz a CorelDRAW X3 magyar trial verziója!
-
#220 -
#219 sgashporegbiasepivnadophniqwerzhsdg
-
#218 google
plzplzplz -
#217 Hali!
pplz valaki egy serialt a corel painter 9-hez!
plzplzplz -
#216 lehet h nem is webszereksztésre akarják, de amugypassz:S hülye faszi nem mondott semmit, sztem elmondták neki hogy corella kell dolgozni, és akkor azzal már neki kávét is lehet főzni szerintem... bár egyenlőre nekem is, anynira kiani:D majd mindjrát nekifekszek egy kicsit... -
#215 Valami baj van a fejükkel mert nem igazán arra való ez a progi, igaz a 12-est már a web-es munkára is rágyúrták de mégsem az igazi.
DC++, torrent, trialban sztem mostmár az X3-ast lehet leszedni
tutorial van dögivel -
#214 és pontosan milyen ez az a 12-es? v vhol vmi triál verziója? esetleg tutorialok??? -
#213 mással szoktam, de ahova mennem kell vizsgázni ott corellt kell használni, van rá pár napom h kitanuljam minden csinját bínját, az érettségi mellet:S -
#212 12-essel lehet de jobban jársz ha mással próbálkozol:) -
#211 vmelyik corellal lehet weblapot szerkeszteni??:SSSS -
#210 A Color management-ben az export importnál a default beállítás van? -
Balu san #209 Kicsi az esélye, hogy a Corel színkezelésével van a gond. Ha így lenne, valószínűleg már régen kiszorult volna a piacról. Korábban valóban hagyott némi kívánnivalót maga után a színkezelés (nyomdatechnikai szempontból), de állítólag a 12-es verzió már nagyon stabil lett ezen a téren és felnőtt a "feladathoz". (Nekem érdekes módon a 11-es verzió is abszolút rendben van!)
Két dolgot érdemes még esetleg ellenőrizned: egyik a color management a Tools menüben, valamint a színskála a jobb oldalon. Alapértelmezettként -ha jól emlékszem-, a CMYK skálát helyezi ki. (ha az X3-ban még így műkszik egyáltalán...) -
#208 RGB-ben van, nem értem az egészet. Furcsa a Corel színkezelése... -
Balu san #207 RGB skálába exportáltad vagy CMYK-ba?
Ilyesmi elvileg csak akkor fordulhat elő, ha az utóbbi van beállítva az exportablakban. -
#206 Miért van az, hogy egy felirat munka közben Corel X3-ban narancssárga színű, miután elmentettem JPEG-ben, azután pedig piros vagy más egyéb színű?! -
Balu san #205 Corel-el kapcsolatos magyar nyelvű oldalak, a teljesség igénye nélkül:
- itt találsz néhány trükköt...
- itt Draw-hoz is, Photo-paint-hez is...
- itt szintén egy kis rajziskola...
(de a legjobb módszer, ha veszel egy könyvet és nekiülsz, mert a neten értékelhető leírások csak angol nyelvű portálokon vannak...) -
Mikilaci #204 bármi érdekes jó tippekel rendelkező oldal érdekel ami kapcs. corel.. és magyar -
Mikilaci #203 Szisztok !
Corelhez keresek keretet... *.cpt
Ismert oldalakat ? Plz
Laci -
#202 Hát izé, szóval trial, amit itthon is használok és bent is ugyan ez volt felrakva.
A Tools menü-t menteni nem próbáltam (még) úgy rémlik, hogy alapból kintvolt mindíg, nem kellett piszkálni.
-
Balu san #201 Látod, lehet, hogy ez a windows rejtelmeinek egyike... :)
Egyébként a Corel tekintetében "trial" verziót használsz vagy jogtisztát?
A paletta akkor sem marad ott, ha a Tools menüben ráklikkelsz a save settings as default pontra? -
Balu san #200 Ezt a fájlt nem tudom megnyitni. Hanyas verzióba mentetted? -
#199 Újra telepítettem a gépet a melóhelyen. Felraktam a Corel-t és amikor indul akkor mindíg először a windows konfigurálja a programot és csak utána indul a Corel.
Ez miért van?
És az miért van, hogy ha kirakom jobb oldalra valamelyik színpalettát, bezárom a Corel-t majd újra elindítom nincs ott a paletta. -
#198 Nemhiszem, hogy összeveszne a 9-es corel az XP-vel.
Nem tapasztaltam ilyen hibajelenségeket. -
#197 A printmerge egy másik feladatnál nagyon hasznos volt,köszi
Hamarosan viszont újra előjön az a feladat amire először kérdeztem a megoldást:
!!egyetlen munkalapon!! egymás alá szabályosan növekvő sorozatot kellene elhelyezni már kész táblázatba valahogy így (egy oldal kb 25 elemét tartalmazná a sorozatnak, majd új oldal jön):
TD 000123
TD 000124
TD 000125...stb.
Excelben legyártás után import valahogy...?Vagy Corellel (12-es van)legeneráltatni?
Corel9 vs Win XP megfér együtt? Tapasztaltatok sorozatos kifagyásokat, doku-megnemnyitásokat, nyomtatás megtagadását; ha igen van-e rá megoldás? -
szitagrafix #196 Szia!
Köszönöm a segítséget!
1. pdf-ben jött vektorosan. Ezt importáltam.
Itt láthatod a kombinálás nem müködik jól. http://www.szitagrafix.hu/1.cdr
De lehete ai vagy eps is. Néha Corelben is előfordul.
2. Megfogadtam a tanácsod egy másik gépről átmásoltam minden fontot, majd le és újraraktam C12-öt. Minden maradt a rigiben.
Jó hétvégét!
-
Balu san #195 Én le vagyok maradva - még mindig a 11-est használom.
...és nem is fogok változtatni! -
Balu san #194 Mit jelent esetedben az importált, vektorizált objektum? Milyen fájlról van szó?
Amennyiben a betűtípusproblémát nem oldja meg a Corel-reinstall sem, nagy valószínűséggel sikerült kitörölnöd egy rendszerfontot.
Ha win oprendszert használsz, az alábbi oldalakon ellenőrizheted a betűtípusokat.
Win default fonts 1
Win default fonts 2 -
#193 én úgy gyártottam anno névjegyet, hogy megszerkesztettem 1-et és azt duplikáltam egymás mellé/alá, asszem 90x48 volt, így 12 fért egy A4-es lapra