Sztem is maradhat ez a rendszer. Engem nem zavar :)
Spoiler
"katonai rendfokozatokhoz való ragaszkodás"
Igen, ezen én is eltöprengtem, hogy Adama miért nem nevezte (vagy az elnöknővel neveztette) ki magát min. admirálisnak, és még akár a flotta feletti parancsnoksága is megmaradt volna
"A másik probléma a rendfokozat. Hány éves lehet Helena Cain? 40 körül (Michelle Forbes amúgy 38 éves)? Hogy a rákba lesz ilyen fiatalon Admirális?"
Hát, igen, erről nekem a karrier építés három P betűje jutott eszembe (Pénz, P.na, Protekció)
A katonai oldalról pláne egyetértek veled. Náluk nem volt egy Baltar, aki megmondta, hogy a hálózatosítás miatt voltak képesek legyőzni/megbénítani a Battlestar-okat a Cylonok (és a Pegasus fejlettebb modelnek is tűnt, ne felejtsük el, hogy a Galactica egy öreg "csatamén"), szóval hogyhogy nem fertőzték meg az óta sem a rendszereiket? Csak úgy szétkapni egy összedrótozott rendszert nem percek kérdése.
A hogy találtak rájuk még talán esetleg lehet, hogy elfogadom; hogy a cylon flotta ugrálását követték (akik a Colonial Fleet ugrálását követték), és így tippeltek kettővel előre egyet (bár ez azért elég gyenge lábakon áll)
A negyedik résszel teljesen egyetértek. Ha épp dokkba került, akkor nem lehetett rendesen feltöltve, és nekik nincsenek pl bányász/kajagyártó hajóik, mint a fleet-nek, szóval üzemanyag, víz, élelem honnan volt nekik ??