5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
Nuki #1210 én egyszer ha lesz sok időm és akaraterőm, akkor egy sima norm spirálfüzetet fogok be aztán leírom külön hiraganával-hepburnel-angolul-magyarul, képpel meg külön a hátuljára... (legalábbis ezt csak tervezem:)
amúgy a te megoldásod is elgondolkodtató :P lehet hogy innkább én is arra állok át :P
milyen nyelvvizsgát raksz le? (nekem BME-s van a Zsigmond Király főiskolán tettem le) -
#1209 However, I always screw up such things, like that :D
Az írásbelitől annyira nem tartok, majd a szóbeli :D
Meg fejlesztgetek egy A4-es szótárfüzet mintát. Úgy kell tartani, mint az Ének-zene füzetet (kottafüzet?), és elfér benne pl igék esetén a magyar, a három angol, meg a japán hétköznapi és udvarias forma :) -
Nuki #1208 hajrááááááááá jeee :D
sok ilyen szarságot használj, tudod....: first of all, furthermore, in addition, in one hand, on the other hand, stb......:DD
ha japán-vizsga lesz akkor passsszz :P
[neki sikerült, 60% tól engedtek át és 61%-om lett xD] -
#1207 Lehet, befogták angolt tanulni. Emlékeim szerint nem sikerült a lánynak valami jól a vizsga.
De most hétvégén szorítsatok nekem! :D Középfokú írásbeli :S -
Nuki #1206 igen pontosan :)
A+ on például megy... -
Nuki #1205 miért mit csináld kend hogy ilyen elfoglalt? -
_Vegeta_ #1204 Te is nekunk. ^_~
De azert itt se megy annyira a tanulas mint kellene. :) Bar Hetfon tanar lediktalt egy csomo szot. Oo -
katalány #1203 Sziasztok! Sóvárogva nézek be ide is, mégha nincs is idő a japánnal foglalkozni. Látom klassz a fórum, hiányoztok. -
#1202 látnom kéne :) -
Nuki #1201 a spirál az tényleg jó kis anime volt csak kár hogy PONT AZ UTOLSÓ részt nem láttam. és sehol :\ -
#1200 nem kell :) elhiszem :) -
#1199 Az L helyén a Yo volt :D
Ha holnap megyek ocsonyba, lefotózzam? :D -
_Vegeta_ #1198 Szerintem a Dark Water meg a Ringunal is jobb. ^^ -
#1197 spiral
és nagyon komoly a zenéje :) ha azé egyáltalán :) (vagy a belőle készült anime-jé, ha készült belőle) de fő hogy tájékozott vagyok, nemde? ^^ -
#1196 alap :D, én is ott vettem, de lehet h azóta elfogyott
a Ringut meg a Dark Watert vettem meg btw -
_Vegeta_ #1195 Az is kap6ó? :P -
#1194 beeeeztosss... :D -
#1193 a Dark Watert kihagytad :) -
#1192 -
#1191 Ezt inkább a Kína topikban kérdezd ^^ -
#1190 és amugy mit tudtok még a mandarinról? szeretnék róla többet megtudni...:)
vagy ezt ne a Japánhoz írjam? -
#1189 köszi:) -
_Vegeta_ #1188 kinai.
huu ringu az joo ilyen aron. :) -
#1187 szabad megtudnom: a mandarin (mármint nem a narancsféleségre gondolok) kínai, vagy japán?:) -
#1186 Ezen behaltam :D
950Ft-ért kapható pl Auchanban:
Ringu (A Kör)
Ringu 2 (A Kör 2)
Ringu 0: Baasudei (A Kör 0: Születésnap Igen, a バースデイ a birthday akar lenni )
Ringu: Kanzen-ban (Ez fingom nincs, mi akar lenni, kanjit meg nem találtam)
Meg volt valami Spiraよ is :D -
#1185 ehe, a második nálam teljesen ugyan az :)
lehet találgatni a "vén kecske" kifejezésre^^
köccönöm szépen, használható lesz.
-
#1184 Jagi? :)
ジャギ (ja-gi, kiejtés: dzsá-gi, az á rövidként értendő)
ヤギ (ya-gi, kiejtés: já-gi, az á rövidként értendő), jelentése kecske -
#1183 Katakanával ki akarom írni a nevem, ti hogy mondanátok ki azt hogy Jagi?
Sztem a japánok is így mindják, nincs különbség.(vagy van?) Esetleg valami extra, hogy ne zöldségféle legyen, hanem tulajdonnév? Az íráshoz mesüge vagyok... -
_Vegeta_ #1182 Ertem azt hogy piccolo meg bejiita...:D
Azert az olvasastol meg nagyon messze vagyok..:(
OFF (db related stuff):D
Elsosorban azert toltom le mert eredeti es gyonyoru szkenn (nem olyan mint a dbzsubbed verzio).. Manga.hu-n yaten forditja a dragonball mangat ot akarom mar egy ideje mekkeresni mert sokkal tobb ertelme lenne ezzel a szkennel dolgozni. ^^
Egyenlore 29-42ig vannak meg a mangak de szalad lefele a szamarrol. ^.^ -
Nuki #1181 eznemoff :D
érted is mi van oda leírva?
(neked mostanában volt a szülinapod nem?) -
_Vegeta_ #1180 Hmmm.. mostmar van ertelme japanul tanulni. ^^
bar kicsit off -.-"
05
08 -
_Vegeta_ #1179 hát 'á' betu nincs a japanban, de ugy kell ejteni hogy á a vege.. pontosabban az 'á' és az 'a' kozott valahol. :D -
#1178 hömm???
Bejiita, nem? :) Bár az is talán Bejiitaa lenne :D -
_Vegeta_ #1177 bejiiá! :D -
#1176 nincs bennük szóköz :)
Leírtam, amit kérdeztél,szóköz után a hozzá legközelebbi japán átiratot, majd szóköz után a legvalószínűbb esetet, ahogy egy japán kiejtené. Utóbbi azért érdekes, mert pl a magyar sem tudja értelmesen kiejteni az angol pösze hangzót, ugyan így a japánok sem tudnak sokmindent normálisan kiejteni. pl a külföldiek kedvéért van V-vel kezdkődő hangcsoportjuk,
de nagy valószinűséggel b-vel fogják mondani, hiába nem azzal van leírva ^^ -
Prücök #1175 Megértettem, amit írtál. Most már csak egy kérdés és akkor rendben leszek s le tudom majd írni: van szóköz a szavakban, amiket írtál, azoknak mi a jelentősége? :S
Bocsánat, hogy ennyit kérdezek, csak nem szeretném elrontani! :(
Köszönöm! -
#1174 Na,ezt legalább nagyjából tudom. -
Slan #1173 Itt pedig néhány alapmondat az alapszitű vizsgához, szintén a szaku jóvoltábol.
Ha lesz még hasonló akkor azt is linkelem, feltéve ha nem zavar senkit. Ha mégis akkor nyugodtan állítsatok le -
Nuki #1172 verseket valyon hogy írnak? -
_Vegeta_ #1171 Hat azert a japan szepirodalomban nemnagyon van valasztasi lehetoseg. ^^