Japán

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
Valóban drága a gyümölcs, hisz alig van megmûvelhetõ föld és ami van azon is rizst termelnek. Így importálni kell, fõleg az USA-ból, egy kicst japánban is termelnek, de nagyon magas a garantált felvásárlási ár is. Így szerzi a kormány a földmûvesek szavazatát.

Az árakhoz: 1db öszibarack 500 Yen, ami úgy 1000Ft.

Pharaoh
CSak azok a cseresznyefák vadcseresznyefák, amik nem igazán teremnek.

Dynamic
Na igen ez a cseresznyevirág ünnep is eszembe jutott.Igaz, hogy a hangsúly a virágon van, de a lényeg, hogy van egy rahedli cseresznyefa😊
ráadásul ugy, hogy japán tele van cseresznyefákkal, mert a cseresznyevirágzás ünnepe az egyik legnagyobb eseményük, mindenki kiül pokrocokba a parkokba, kb. mintha soktizezer ember leülne a városligetben a fák alá

Dynamic
Az a csersznyés dolog nekem elég meredek.Egy szem 1000 Ft.Kissé kételkedem...
Akkor világ legjobb biznisze lenne cseresznyét exportálni.
Gorvik
"1 db szuper mobiltelefon 200 Ft,- azaz kétszár forint, nem is lopja el senki, kutyának sem kell, sim kártyát nem lehet/nem kell bele tenni, a boltban aktiválják a telefonokat."
A hívási árakat kérdezd meg plíz, kíváncsi lennék mennyi ott

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

LittleL
barátom most jött vissza Tokióból, 10 hónapot voltkinnt.

Az árakról :

1 db görögdinnye 3000 Ft<#wow1>
9 db cseresznye 9000 Ft<#wow1>
1 db szuper mobiltelefon 200 Ft,<#wow1>- azaz kétszár forint, nem is lopja el senki, kutyának sem kell, sim kártyát nem lehet/nem kell bele tenni, a boltban aktiválják a telefonokat. DDD
ruhák ugyanolyan áron vannak mint nálunk
zöldségek megfizethetetlenek.
uatzás is nagyon drága.
mûszaki cikkek olcsóak.

fizetése a barátomnak 500 ezer forint volt, de ez gyakorlatilag semmire sem elég, mert Tokio a világ egyik legdrágább városa.

20 négyzetméteres lakások vannak arrafelé, és ez teljesen normális méretû. DDD
a fûrdõszoba akkora volt mint a zuhanytálca alapterülete. DDD
úgyhogy mindent a tükörre kell felragasztani tapadókorongokkal .DD

Kétszer volt ott földerngés ezalatt. a 2. kb 5-5.5 -es erõsségû lehetett.
Õk majdnem meghalltak a félelmtõl a lakásban.
De a Japánok ügyet sem vetettek rá. DD
a falakon sem látszott semmiféle repedezés, mert annyira silány anyagból vannak felépítve, ami bírja a földrengéseket.
Gyakorlatilag valamiféle faszerkezet volt a házuk alapja, a falak
valamiféle papírhoz hasonló anyagból vannak. DD

majd még mesélek ha lesz több infó.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Japán bunraku bábszínház a Vidám Színpadon

Bunrakut eddig a közönség Japánon kívül nem láthatott: az utóbbi években egyetlen együttes lépett fel külföldön 2004. februárjában az UNESCO párizsi székhelyén, de zárt körben. A bunraku színház külföldi fellépése Budapesten, a Vidám Színpadon kezdõdik, a madridi Teatro Espanolban ér véget, s összesen 12 elõadásból áll. A japán együttes október 6-i kezdettel ötször lép fel a színházban, utolsó alkalommal november 9-én, délután 15 órakor.

A Magyarországra - majd Spanyolországba - készülõ együttes vezetõje Kiritake Kandzsuro, s a 25 fõs csapat tagja Takemoto Csitoszedaju narrátor, valamint Curusava Szejszuke, aki szamiszenen - egy gitárra emlékeztetõ, háromhúros hangszeren - kíséri az elõadásokat. Az elõadáson két darabot is játszanak: az elsõ részben a Vörösen izzó szerelem címû mese mellett bemutatják a bábukat is, a második részben a tervek szerint a Csoda a Cuboszaka Kannon templomban címû háromfelvonásost láthatja a közönség. A bemutatkozást támogatja a japán külügyminisztérium és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma.

A bunraku története 1680-ban vette kezdetét, amikor Takemoto Gidaju megalapította színházát Oszakában. Az elbeszélõ éneklés és a bábjáték összefonódásából keletkezett mûfaj nagyon hamar népszerû lett, mert az egyszerû embereknek nyújtott színházi élményt - a no színházat csakis az arisztokráciának tartották fenn -, s darabjait a legkiválóbb szerzõk írták. A mûfaj 1750-ben, legjobb mûvelõinek halála nyomán hanyatlani kezdett, legutóbbi klasszikusnak tekintett darabja 1799-ben íródott, de mostanában lassan újjáéled.

1966-ban állandó otthonra lelt a tokiói Nemzeti színházban, majd 1985-ban Oszakába költözött a Nemzeti Bunraku Színházba. Újra vannak népszerû képviselõi, de a fél-életnagyságú babák fejeinek faragói, a kosztümkészítõk idõsek, nemigen akad utánpótlásuk, s ez egyre nagyobb gondot jelent a 300 éves mûvészeti ágnak.

Az elõadások idõpontja:
2005. október 6. 19:00, 7. 19:00, 8. 15:00 és 19:00, valamint 9. 15:00.
Jegyek szeptember 1-tõl kaphatók pénztárunkban.

LittleL
hát legalábbb. DDD

Például nyugaton támogatják a hibrid Toyota Prius vásárlását,
náunk meg nem.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Ahhoj
😄DDDDDD

Pharaoh
Hír:
A Toyota inkább árat emel, hogy ne idegesítse az amerikaiakat, japán cég ezzel kíván segíteni a gondokkal küszködõ amerikai autógyáraknak.

LOL, akkor nálunk pl csökkenthetné annyival, hogy segítse a gondokkal küszködõ magyar családokat.

Pharaoh
Bettetem õket ide De a galériámban is benne van.

LordVenom
Ez a lány gyönyörû! <#szeret>
Vazzeg a 233-asról meg pont lemaradtam...

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Punkerwork
ne ide, itt az országról kultúráról kéne beszélni, aminek persze a csajok is a részei, de ne képekkel szemeteljétek tele a topic-ot!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Pharaoh
Ez elõbb is mondhattad volna. De ha cat és csocso is beszúrt ilyen képeket akkor nekem mé nem lehet?

Punkerwork
van már ázsiai csajos topic!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Carlos
A szexi Japán lányok kultúrája c. topikban vagyunk éppen.

Þór vígi þessi rúnar

Pharaoh
Úgy látom itt csak a sexi lányokra van kereslet. Kultúra, tájképek senki?

Ahhoj
yep

Carlos
Cipõje nekem sem.
Túl bics cipõ.
De a többi...Osztályon felüli!

Þór vígi þessi rúnar

Ahhoj
nekem nem tetszik a cipõje <#hehe>

DJ Skyline
<#wow1><#guluszem1><#csodalk><#help>
én kiköltözök japánba asszem!<#idiota>

Carlos
Szerelmes lettem.

Þór vígi þessi rúnar

Jagi
Hmmm<#finom>

sokoo
csinos darab

This is the beginning of the end.

a

Supercalifragilisticexpialidocious

Pharaoh
5-ös alatt meg se érzik.

Rafaelo
a szart is kirázza belökük a földrengés

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Pharaoh

Pharaoh
Egy kis sport is legyen már:

Pharaoh
Régi és modern.

Pharaoh
Azért nem csak a lányok szépek odaát.

Pharaoh

Pharaoh

Ahhoj
jöhet több ilyen kép (nem ruha nélkül) 😉

LittleL
Én meg azthittem valami helyes kiscsajok is lesznek a képeken . DDDD

Pharaoh
up

Pharaoh
Pharaoh
A bálna nem hal. Ezt nem szeretem egyedûl a japánokban hogy vadásszák a bálnákat.

mert megeszik, a kulturájuk része a halevés - nyersen

LittleL
fujj

FtranX
nem szeretem a GreenPeace-t, de most egyetértek velük. Egy olyan országnak, mint Japán miért olyan fontosak azok a bálnák?
Ha kellene, én meg tudnám állni, hogy ne egyek mondjuk csirkét. 😊

errõl viszont leszokhatnának...

Japánnak nem sikerült duplájára emeltetnie bálnavadászati kvótáját

A Nemzetközi Bálnatanács dél-koreai ülésén szerdán a tanács tagjainak többsége elutasította azt a japán igényt, hogy a távol-keleti szigetország a számára elõírt éves bálnavadászati kvótát a kétszeresére emelhesse. Így marad számára az évi 440 bálna levadászására szóló korlát, amit megfigyelõk szerint eddig (s bizonyára eztán is) túllépett.

Bálnát jelenleg a tanács határozata értelmében csak tudományos céllal szabad levadászni, fajtánként elõírt mennyiségben. Más kérdés, hogy a nagy bálnavadász nemzetek - Japán mellett Norvégia, Izland, kisebb mértékben Dél-Korea - a bálna húsát kereskedelmi céllal értékesítik is, elsõsorban a vendéglátóipar számára.

A Greenpace környezetvédelmi szervezet szerint részükrõl legalább 50 ezren tiltakoztak a bálnák mellett. Mint közölték, a szervezet aktivistái - 122 országból - virtuálisan mentek akciózni a dél-koreai Ulsan városában zajló tanácskozásra: elküldték fényképüket a Greenpeace-hez, mint tiltakozni kívánó "résztvevõk".

Hasznos link:

http://www.japanimania.hu
a fiksz rádió japánnal foglalkozó mûsorának adásai letölthetõek

Punker
spektrumot nézzétek most!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

LittleL
Hmmmmm, akkor mélyebbre kell ásni.

a linkek között nincs olyan, ami egy oldalra mutat,
ahol van egy link, ami olyan oldalra mutat ahol van egy
olyan link ahol vannak ilyen képek ?<#whatever><#hehe>

szal, ez idõigényes. DD

Gorvik
Nem írtam még oda, de igazán olyan képekre lennék kíváncsi, ami nem modellekrõl, készült, hanem átlagosok lányokról.

Gorvik
Az elsõ kettõ felejtõs, nem valami jók, a harmadik link viszont annál inkább.

LittleL
18+++ de télleg....D

Hmmmm.

scoolgirlfever

LittleL
Schoolgirls

képek

képek,linkek tömkelege

ilyenekre gondoltál ? DD
de én még nem néztem meg ezeket, szal nézd meg,
aztán mondmeg hogy mi volt a jó ezekbõl...