5017
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
#1890 sztok tudorok, ennek a névnek van vmi értelmes jelentése?? : Hayatobimaru , létszi fordítsátok le ha lehet -
#1889 táblákon szvsz nincs, újságokon max -
Nuki #1888 tudom, de pl utcatáblákon, újságokon is így van? -
#1887 Nézd csak meg az InuYasha főcímét! Ott van, hogy いぬ や しゃ az egyes jeleknél -
Nuki #1886 akkor már az olyan szintü szavakat is hogy 'inu' mert nem mindent tudnak ám ezek a kicsik ....
vagy hogy van ez? :P -
#1885 Azért lássuk be, a japók sem teljesen hülyék, ha már van hiraganájuk, kihasználják, és a fontosabb cuccokat a kölkök miatt feliratozzák vele -
Nuki #1884 :P mondasz valamit.... -
#1883 Meg a kisiskolás focirajongóknak ^^ -
_Vegeta_ #1882 Szerintem ez azert van mert ez a magazin (Shounen jump) eleg szeleskorben ismert ujsag. De lehet hulyeseget mondtam. :) -
Nuki #1881 ez hasznos nekünk tudatlan disznóknak :P -
Slan #1880 Én úgy tudtam, hogy csak annál a kanjinál kell furignát használni, ami nincs benne az alap 2000-ben. vagy ha valaki tanul akkor jól jön (mint az elo-nál is ez van)
De itt még a 日本 mellett is ott van a にほん .
-
_Vegeta_ #1879 Jah ertem, nagyon klassz. :)) -
#1878 Betűtől és írásiránytól függően a kanjikon, mellettük, felettük lévő hiraganás írás, ami megmondja a kiejtést.
Megpróbálom imitálni:
なか むら しゅん すけ
中村俊輔 -
_Vegeta_ #1877 furigana? :) -
#1876 Jajj :D
Azért furigana hegyek befigyelnek ^_^ -
_Vegeta_ #1875 -
_Vegeta_ #1874 aha az nagyon jo akkor :) -
Slan #1873 Annál jobb ^^
De sztem a nyelvtani rész csak a 4-es szithez lesz elég. Vagy meg lehet próbálni a 3-ast is? Na ezért kéne pár vizsgafeladat az elmúlt évekből... -
#1872 300 kanjit igértek ^_^ -
Slan #1871 Elvileg már a postafiókon van a 14-15. lecke, de még csak most fogok belekezdeni a 11-12-be. Tényleg elég jó, eddig 55 kanjit kellene tudnom a 10. lecke végén és még csak az összes lecke 1/4 -énél járok. Ezek szerint, ha ilyen tempóban haladunk, akkor az összes lecke végén(40 lecke van) kb 200 kanjit fogok tudni. Namost az alapszitű nyelvvizsgához csak 100-at kell ismerni :) A nyelvtan pedig egész könnyű. Legalábbis eddig...
#1870: Azthiszem az is a 7-8. leckében van.
Én 3-4 éven belül szeretnék kimenni nyelvet tanulni és mivel egyedül megyek, kell azért az alap nyelvtudás, met az angollal kint nem megyek sokra :) -
#1870 az atarashii-ről még szó sem volt ott, ahol tartok :D Lustadisznó vagyok :( -
_Vegeta_ #1869 Igen Slan pontosan a kanjikra gondoltam, mert eloszor azthittem van valami ertele is, aztan kapcsoltam hogy csak egymas utan van nehany kanji. :)
#1866: Szoval az elo ennyire jo? Nagyon vagjatok mar a temat. :) -
#1868 az ha jól emléxem, eddig sem kapott... -
Slan #1867 Szerintem az új kanjik fordítására gondolt :) -
Slan #1866 Én most is tanulom az ELO-nál. kb 1-2 leckével RelakS előtt járok de most egy kicsit lemaradtam, mert elég húzós 2 hetem volt és még van is. Szalagavatóm is most lesz és járni kell a táncórákra :)
Nameg a tételek sem fogják kidolgozni magukat :) -
#1865 Fordítás: Új Kanji set
Legalábbis ez akar lenni :D
ELO anyag egyébként, 11-12 -
_Vegeta_ #1864 Uj kinai karakterkeszlet?
Mos tenyleg igazan irhatnal valami forditast is relaks-sempai. -.-"
Slan te hol tanultal japanul? :) -
#1863 És? Ott van egy sor kanji, csak tudják, mire gondolok -
Slan #1862 Biztos vagy benne, hogy ezt 「新しい漢字セット」 mindenki meg is érti a fórumon? :D
Én mondjuk igen, de nemtudom a többiek mennyire :D -
#1861 新しい漢字セット:
六八食休友会父母九十目金赤黒飲 -
_Vegeta_ #1860 Nekunk is volt regen bar sokat nem neztem. :D -
#1859 Igen, Kínai Hírtelevízió 4-es csatorna ^^ asszem... Nemtom, pontosan minek a rövidítése a cctv -
Nuki #1858 ja, asszem valami olyasmi :D
nektek is van? :) -
#1857 CCTV? :) -
Nuki #1856 nem japán téma ugyan, de mire hazajöttem hétvégi programomból, új tévécsatornák köszöntöttek, és van egy kínai is!!!4 :DDD -
Slan #1855 Sajnos csak utolsó 5 percet sikerült meghallgatnom
Nem vette fel valaki a műsort? -
aribazsy #1854 Radio Cafe, 98.6-on eppen Tokio es japan a tema. Ajanlom midneki figyelmebe. -
#1853 Én is akkor kezdtem el figyelni, mikor kanákat láttam meg a kezelőszerveken :D -
Nuki #1852 plazmatévés készülős dolog a discovery-n sokszor megy :)
sosem néztem meg rendesen, szóval ilyen furcsaságok nem is jutottak eszembe :D -
#1851 Discovery-n most megy egy film, amiben éppen a plazmatv előállításáról van szó.
Az egyik, a gyártó soron dolgozó csajt meginterjúvolták kb 4 mondat erejéig. Az egyik mondat elejét lehetett hallani: ... watashi wa ...
A fordításban viszont végig csak a plazma panelről volt szó, arról, amire illene a fenti rész, arról nem :D