5018
Japán
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
Hint: kis karbantartás kéne...
Linkek nyelvtanuláshoz: [ Japán pelcek ] [ Lang-8 ] [ saját oldal Frissítve: 2012.04.15. | blog ]
Hasznos programok: [ Z-Kanji ] [ Wakan ] [ Anki | SG topik ]
Hasznos oldalak: [ Hiragana Megane ] [ japán tv-k ]
Lányok: [ (nem csak) Pucér ázsiai lányok ] [ Ázsiaicsaj topik ]
Poén: [ engRish | Engrish Funny ]
-
vegyé pocky-t mert jó (youtube)
Aranyos ^^ -
Én vettem standard csokist (ezt ette tonnaszámra Mizuho-sensei), mézest, szőlőst és eprest ^^ -
Naushika #1969 Nagyon finom a Pocky, én "standard" étcsokisat ettem :) -
Rendeltem Pocky-t. Majd jelentek ^^ -
Kölcsön adom. ;) -
Nuki #1966 aha, trükkös :D -
Aláírásomat tessék mekktekinteni :P
Majd csinálok újat, ravaszat XD -
Nuki #1964 élőben is szívesen megnézném ^^
holvan a logója uram? -
[URL=http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=tokyo+japan&ie=UTF8&om=0&z=18&ll=35.645788,139.747982&spn=0.00313,0.006781&t=k]Nesztek, Shinkansen ^^[/URL] -
jah :D -
Nuki #1961 出 ez a kijárat? :) -
Hu, szarozik a winfosom :D
Akartam írni a 13-14-es elo kanjikat, azt nem volt mivel O_o
Nah, de most van mivel ;) (Próbálta már kikapcsolni, bekapcsolni?)
高青低社今言出方入引病口白来自 -
kell :) -
Plow #1958 Köszike!Én is pont most akartam beírni mert megtaláltam.:) -
Nuki #1957 hát nem csúnya. :D -
_Vegeta_ #1956 O egy JAV Idol. :)
A neve Maria Ozawa es nem kimondott japan mivel (anyai agrol asszem francia). ;) -
Plow #1955 Sziasztok nem tudja valaki ,hogy hívják őt?:
előre is köszi.
Harumi Nemoto powa
:D
-
Nuki #1954 En nem vagyok telhetetlen, az aktuális tudásod is megfelelne :)
csakhogy témát válcsak szpemről:
játszott valaki már Shogun - Total War-al? -
Slan #1953 Én is örülök neki, de jobb lenne, ha kicsit több lenne XD
#1951: Az szerintem nem lesz gond. Kivéve ha a tanár is csak az ELO-nál tanult és csak az alapszitűje van meg
Viszont ha olyan kanjikat használnál ami az alap 1945-ben nincs benne, biztos írnának egy levelet, hogy minek tanulod még az ő leckéiket :D -
Nuki #1952 te kis huncut. -
Lehet, mikor nekiállok végre csinálni a háziknak, az enyémnek annyira nem fognak örülni, mert lehet, hogy olyan kanjikkal is megkínálom őket, amik az egész tananyagban nincsenek benne XD -
Nuki #1950 nembaj, szivesen örülnék a japántudásodnak....
-
Slan #1949 Nem nagy dolog. Csak egymás után írok mondatokat 
Egyébként nem kell kisregényre gondolni. Én csak 5-6 mondatot írtam :D
Különben is, 160 rublika van a fogalmazásra és én abból csak 70-et írtam tele, és abban benne vannak a... hmm, mondatvégi írásjelek is :) -
Nuki #1948 dejó, már fogalmazást is tudsz írni :D -
Sa, a sajtos "onigiri"
Ha valakit érdekel, a F1-ek alatt beszkennelgetem a köteteket... Annyira olvasható, amennyire, tessék kegvenni! :D -
Slan #1946 Az a sajtos? :P
戴きます :)
Épp most fejeztem be a fogalmazást a 12. lecke házi feladatában. Az a feladat, hogy mutassuk be a családunkat. Ki hány éves, mit dolgozik/tanul és hol laknak. A gond csak az, hogy az eddig tanult szavakkal kell leírni és eddig csak 4-5 foglalkozást tanultunk.(vasutas,bolti eladó,mérnök, tanár,könyvtáros)Na mind1.
Már csak a borítékok megcímzése van hátra és akkor holnap fel is lehet adni. A tanár biztos nagyon fog örülni, hogy egyszerre 6 leckét küldök vissza :D -
ELO 05-06-ban van egy rizsgombóc recept. Egész finom ^^ -
Valakinek nincs Seal Script betűtípusa? Az, ami a pecséteken is szokott lenni -
télleg! az is lehet.. -
Te a partikulákra gondolhatsz.
Pl.:
私はコンピューター ゲームを好きです。
Watashi wa KONPJUUTAA GEEMU o suki desu.
Szeretem a számítógépes játékokat.
Vastagon szedtem a partikulákat, az első a "wa" - témajelölő, a második a "o" - tárgy jelölő.
Itt lévő cuccot olvasd végig!
Tanulságos! :)
Mellesleg ha nem lenne logikája, hogy használnád? :D -
Én most többé-kevésbé rohanvást eszem a 9-10-es leckét, aztán jöhet a 11-12. Mire azzal megleszek, itt lesz a 13-14 is :)
Azt is "átfutom", majd mégegyszer nekiállok, hogy havonta legalább két füzetet megcsináljak az aktuálison kívül, házi visszaküldéssel együtt :) -
Slan #1940 Relaks, hol tartassz a leckékkel?
Én pont most fejeztem be néhány elmaradt házit és észrevettem, hogy a 8. lecke házi feladatában az egyik mondatnál olyan szót használnak, amit csak a 11. leckében kell majd megtanulni. Egyébként a füzet azt írja, hogy az összes lecke közül a 11.-ben van a legnehezebb nyelvtani rész, az igeosztályok képzése. Háát... Ha ez nehéz volt, akkor sose legyen konnyebb :) -
az iwiw, v a szaku fórumon találsz néhány japánbuzit (na jó mi is azok vunk, de ők jobban), csípőből vágják az ilyesmit..
Nem lehet h hiraganával és katakanával is írják a szót?? -
Nuki #1938 kerlek szepen aki tud ra valaszolni, annak nagyon nagyon orulnek :)
elkeztem ezt a nyelvtan konyvecsket amit vettem, de nagyon nem ertek benne valamit.(ugyanis nincs kifejtve, csak peldamondatokkal meg jelolve ez meg az hogy micsoda)
vannak ezek a mondatkozi kosza hiraganak amik valami targyat meg objectet meg subjectet meg akarmit(vagy)akarmire utalnak...
ennek van valami logikaja, vagy ha mondatok szeretnek kepezni hogy hasznaljam oket??? -
Slan #1937 A szaku-n lehet rendelni teakrémes pocky-t :)
A zöldteás fagyipor és a zöldteás rágógumi között van :)
Én is szívesen meggóstolnám bármelyiket -
Hmmm...
[URL=http://www.alde.com/anime/pocky1.html]még Pocky
[/URL]
-
Nekem ilyen KELL!!! XD -
Nuki #1934 vettem egy vekonyka kis, de aranylag jol hasznalhato japan Grammar konyvercsket, 6 font-ert :)
tok jo, van benne olyan pelda, hogy ugyanazt a szot masmilyen hangsullyal ejted ki akkor mast jelent :)
pl: kami. -
_Vegeta_ #1933 http://www.youtube.com/watch?v=BstFNvIfPxE&NR
Egyszeruen no comment. :) -
Csaba42 #1932 Thx a linket, nagyon alaposan körül fogok rajta nézni:P
Az AI-t valóban csak a szerelemre hazsnálják, mint az angolban: love és like.