5018
  • RelakS
    vegyé pocky-t mert jó (youtube)

Aranyos ^^
  • RelakS
    Én vettem standard csokist (ezt ette tonnaszámra Mizuho-sensei), mézest, szőlőst és eprest ^^
  • Naushika
    Nagyon finom a Pocky, én "standard" étcsokisat ettem :)
  • RelakS
    Rendeltem Pocky-t. Majd jelentek ^^
  • Tetsuo
    Kölcsön adom. ;)
  • Nuki
    aha, trükkös :D
  • RelakS
    Aláírásomat tessék mekktekinteni :P

Majd csinálok újat, ravaszat XD
  • Nuki
    élőben is szívesen megnézném ^^

holvan a logója uram?
  • RelakS
    [URL=http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=tokyo+japan&ie=UTF8&om=0&z=18&ll=35.645788,139.747982&spn=0.00313,0.006781&t=k]Nesztek, Shinkansen ^^[/URL]
  • RelakS
    jah :D
  • Nuki
    出 ez a kijárat? :)
  • RelakS
    Hu, szarozik a winfosom :D
    Akartam írni a 13-14-es elo kanjikat, azt nem volt mivel O_o

Nah, de most van mivel ;) (Próbálta már kikapcsolni, bekapcsolni?)

高青低社今言出方入引病口白来自
  • Jagi
    kell :)
  • Plow
    Köszike!Én is pont most akartam beírni mert megtaláltam.:)
  • Nuki
    hát nem csúnya. :D
  • _Vegeta_
    O egy JAV Idol. :)
    A neve Maria Ozawa es nem kimondott japan mivel (anyai agrol asszem francia). ;)
  • Plow
    Sziasztok nem tudja valaki ,hogy hívják őt?:

előre is köszi.

Harumi Nemoto powa :D
  • Nuki
    En nem vagyok telhetetlen, az aktuális tudásod is megfelelne :)

csakhogy témát válcsak szpemről:
    játszott valaki már Shogun - Total War-al?
  • Slan
    Én is örülök neki, de jobb lenne, ha kicsit több lenne XD

#1951: Az szerintem nem lesz gond. Kivéve ha a tanár is csak az ELO-nál tanult és csak az alapszitűje van meg
    Viszont ha olyan kanjikat használnál ami az alap 1945-ben nincs benne, biztos írnának egy levelet, hogy minek tanulod még az ő leckéiket :D
  • Nuki
    te kis huncut.
  • RelakS
    Lehet, mikor nekiállok végre csinálni a háziknak, az enyémnek annyira nem fognak örülni, mert lehet, hogy olyan kanjikkal is megkínálom őket, amik az egész tananyagban nincsenek benne XD
  • Nuki
    nembaj, szivesen örülnék a japántudásodnak....
  • Slan
    Nem nagy dolog. Csak egymás után írok mondatokat
    Egyébként nem kell kisregényre gondolni. Én csak 5-6 mondatot írtam :D
    Különben is, 160 rublika van a fogalmazásra és én abból csak 70-et írtam tele, és abban benne vannak a... hmm, mondatvégi írásjelek is :)
  • Nuki
    dejó, már fogalmazást is tudsz írni :D
  • RelakS
    Sa, a sajtos "onigiri"

Ha valakit érdekel, a F1-ek alatt beszkennelgetem a köteteket... Annyira olvasható, amennyire, tessék kegvenni! :D
  • Slan
    Az a sajtos? :P
    戴きます :)

Épp most fejeztem be a fogalmazást a 12. lecke házi feladatában. Az a feladat, hogy mutassuk be a családunkat. Ki hány éves, mit dolgozik/tanul és hol laknak. A gond csak az, hogy az eddig tanult szavakkal kell leírni és eddig csak 4-5 foglalkozást tanultunk.(vasutas,bolti eladó,mérnök, tanár,könyvtáros)Na mind1.
    Már csak a borítékok megcímzése van hátra és akkor holnap fel is lehet adni. A tanár biztos nagyon fog örülni, hogy egyszerre 6 leckét küldök vissza :D
  • RelakS
    ELO 05-06-ban van egy rizsgombóc recept. Egész finom ^^
  • RelakS
    Valakinek nincs Seal Script betűtípusa? Az, ami a pecséteken is szokott lenni
  • Tetsuo
    télleg! az is lehet..
  • RelakS
    Te a partikulákra gondolhatsz.
    Pl.:
    コンピューター ゲーム好きです。
    Watashi wa KONPJUUTAA GEEMU o suki desu.
    Szeretem a számítógépes játékokat.

Vastagon szedtem a partikulákat, az első a "wa" - témajelölő, a második a "o" - tárgy jelölő.

Itt lévő cuccot olvasd végig!
    Tanulságos! :)

Mellesleg ha nem lenne logikája, hogy használnád? :D
  • RelakS
    Én most többé-kevésbé rohanvást eszem a 9-10-es leckét, aztán jöhet a 11-12. Mire azzal megleszek, itt lesz a 13-14 is :)
    Azt is "átfutom", majd mégegyszer nekiállok, hogy havonta legalább két füzetet megcsináljak az aktuálison kívül, házi visszaküldéssel együtt :)
  • Slan
    Relaks, hol tartassz a leckékkel?
    Én pont most fejeztem be néhány elmaradt házit és észrevettem, hogy a 8. lecke házi feladatában az egyik mondatnál olyan szót használnak, amit csak a 11. leckében kell majd megtanulni. Egyébként a füzet azt írja, hogy az összes lecke közül a 11.-ben van a legnehezebb nyelvtani rész, az igeosztályok képzése. Háát... Ha ez nehéz volt, akkor sose legyen konnyebb :)
  • Tetsuo
    az iwiw, v a szaku fórumon találsz néhány japánbuzit (na jó mi is azok vunk, de ők jobban), csípőből vágják az ilyesmit..

Nem lehet h hiraganával és katakanával is írják a szót??
  • Nuki
    kerlek szepen aki tud ra valaszolni, annak nagyon nagyon orulnek :)
    elkeztem ezt a nyelvtan konyvecsket amit vettem, de nagyon nem ertek benne valamit.(ugyanis nincs kifejtve, csak peldamondatokkal meg jelolve ez meg az hogy micsoda)

vannak ezek a mondatkozi kosza hiraganak amik valami targyat meg objectet meg subjectet meg akarmit(vagy)akarmire utalnak...
    ennek van valami logikaja, vagy ha mondatok szeretnek kepezni hogy hasznaljam oket???
  • Slan
    A szaku-n lehet rendelni teakrémes pocky-t :)
    A zöldteás fagyipor és a zöldteás rágógumi között van :)
    Én is szívesen meggóstolnám bármelyiket
  • RelakS
    Hmmm...

[URL=http://www.alde.com/anime/pocky1.html]még Pocky [/URL]
  • RelakS
    Nekem ilyen KELL!!! XD
  • Nuki
    vettem egy vekonyka kis, de aranylag jol hasznalhato japan Grammar konyvercsket, 6 font-ert :)
    tok jo, van benne olyan pelda, hogy ugyanazt a szot masmilyen hangsullyal ejted ki akkor mast jelent :)
    pl: kami.
  • _Vegeta_
    http://www.youtube.com/watch?v=BstFNvIfPxE&NR
    Egyszeruen no comment. :)
  • Csaba42
    Thx a linket, nagyon alaposan körül fogok rajta nézni:P

Az AI-t valóban csak a szerelemre hazsnálják, mint az angolban: love és like.