Japán

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#smile>Na látjátok, meg lehet ezt barátságosan is mondani, köszi, szerencsés új évet, így elõre

Bocsi nem olvastam minden hozzaszolast. 😉

孫悟空伝説―テレビアニメ完全ガイド (コミック😉
SonGoku Denetsu.....valami 😄
SonGoku Legend Perfect Anime Guide asszem
孫 Son
悟空 Goku
伝説 denetsu
アニメ Anime
テレビ ? TV
完全 ? tokeletes
ガイド ? guide
コミック ? konyv
Igy nem nehez osszerakni, es a kerdojelekre agyrem is tud mondani valamit. 😊)

大全集―鳥山明ワールド (補巻😉 (コミック😉
大全集― ? daizenshuu
鳥山明 toriyama neve
ワールド ? world
補巻 ? volume, kötet
コミック ? konyv

Hehe tokjo hogy ennyire konnyen lehet forditani japan szoveget. 😉

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

én mint tudatlan a legutolsó mondatoddal értenék egyet...😊

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

RelakS
Én tegnap ezt akartam kérdezni, hogy melyiket használják általában, az elsõt, vagy a másodikat?

A baj az, hogy a K&K szerint a második jelenti, hogy hány éves, de az elsõvel is volt péla rá, hogy 14 éves, vagy mi, meg az Azumangában is ezt használják. Nah, ilyenkor mi van? Amelyik jobban tetszik, azt használom? <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

csak három napja regisztráltál, csinálhatnál egy új nevet, senki nem venné észre 😊

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

RelakS
Az alsó valami Toriyama Akira összes mûvének a gyûjteménye lenne?

A felsõbõl meg értem, hogy terebi, meg anime, meg gaido, de a többi az zagyvalék a wakan szerint, még ha jelent is valamit 😄

RelakS
Ha nálam négy kockát látott, szerinted nálad el fogja tudni olvasni? 😄

?

Egyre jobban nem értem a nõket <#rolleyes>

Nemgond tudom en mit jelent. 😉
Amugymeg telepiccsed felfele a betukeszletet. 😉

Kétszer utaztam már Ázsiába, azért tudok "annyira" japánul,s mert akad egy kis szerencsém: találkoztam valakivel, aki nagyon sokat segített és segít, õ ízig vérig ázsiai, -bár japán és thai keverék- de azért ízig vérig vérbeli 😊Ennek a valakinek a kapcsán kerültem szembe másodszor Ázsia értelmeivel, érdeklõdésem az Ázsiai országok iránt csupán hobbim keltette fel elõször, egyszerû kis rajongásból indult:
Amióta eszemet tudom, rajzolok, és valamiképp a képregények felé vezetett a sors, az animék, mangák ragadtak meg bennem. Hát így kezdõdött az egész, aztán egyre közelebb kerültem az egész kultúrához.

Esküszöm úgy segítenék! De sajna a gépemre nincsen telepítve a japán.
Csak kockákat látok abból, amit japánul írtál..
<#szomoru1><#lookaround><#szomoru1>

Ha annyira megy a japan akkor lecci segiccs.
Ez mit jelent?
孫悟空伝説―テレビアニメ完全ガイド (コミック😉
és ez?
大全集―鳥山明ワールド (補巻😉 (コミック😉 😉

berlinboy6329
fene se tudja akkor.Volt még elég sok,csak sajna mostanra már csak ez maradt meg.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

RelakS
Nan de? Én még csak Nan da?-t hallottam. Azt meg Mi van? ként fordították...
Naze és doushite? A franc tudja.
A wakannak beírtam, hogy why?, erre ezeket adta:
nande - Why? What for?
doushite - why?, for what reason, how, in what way, for what purpose, what for

a naze-re meg kérdõjelmentes why, how a felelet... ennek ellenére mindkettõt hallani, de az Elfen Liedben pl volt olyan, hogy Baka onna! Namármost ez is helytelen, mert legfeljebb bakana onna lehet...
Aki japán anyanyelvû, tegye fel a kezét, és válaszoljon! <#idiota>

berlinboy6329
Engem is sok minden érdekel csak már sokat elfelejtettem.Mi az amit nem tudok......<#confused>.....áhh van 1.mi a különbség a naze,doshite és a nande közt?Mind3 Miértet jelent.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

RelakS
Két kockát? Az nem yóóóó..... Akkor majd holnap képen berakom, mert tényleg érdekel ^^

<#nyes><#nyes><#nyes> Megnevettettél 😊 ez jó

Hm, de az már nem esik jól, hogy kételkedsz bennem.. ennyire bizalmatlan vagy? Hm 😊 Régóta tanulok japánul, ez igaz, s hogy melyiket alkalmazzák elõbb? Szívesen megmondanám hidd el, de a gépemre nincs japán telepítve, és most 2-2 egyforma kockát látok <#buck> <#nyes>

Ha az a kínai nem lett volna... gondold meg 😄

RelakS
Nem-e? Ragadok a cukortól <#vigyor1> (hmm... szó mi szó, valamitõl tényleg ragad a kezem... Nem kéne a gép elõtt kajálni? <#wilting>)

De ha tényleg ennyi ideje tanulsz japánt, akkor egyet mondj meg hirtelen, mert kicsit kifogott rajtam. Mit használnak gyakrabban? 何才, vagy 何歳? A wakan szerint mindkettõ ugyan úgy mondandó, ugyan azt jelenti, éppen csak a másodikhoz gazdagabb a példamondat tár...

Ha meg holt fáradt vagy, akkor meg sipirc az ágyba, mert olyan ásítozógép leszel, mint én <#idiota> <ááááásííííííííít>

(vágták volna hókon azt a kínait, aki kitalálta ezt a fajta írást)

Á, holt fáradt vagyok, azt se tudom mért nem visz már az ágyamba a lábam, már aludni sincs kedvem.
Holnap felébrednék és megint a mai volna, váh
Azért nem vagy kedves, mert udvaroltam? Ugyan, dícséret az. De már kedves vagy, á nem kell rám figyelni, szét vagyok esve

Azt viszont látom, hogy szereted Japánt, ha mást nem, igazat adhatok abban, hogy ez alól magam sem vagyok kivétel

RelakS
Csak leírtam a tényeket... Többször kértek már a modoktól névváltoztatást, azok meg jóesetben nem válaszoltak rossz esetben meg azt mondták, hogy k@be...

RelakS
ありがとうございます。
linket? Nézzük:
Angolul tudsz? 😄
Wikipedia: kanji Van itt link a Kyouiku Kanji-ra, a Touyou és Jouyou kanjira, meg egy egyrém mennyiségû Jinmeiyou kanjira, elvileg szép leírással. A Jouyou alatt még az 1945 kanji is fel van sorolva, több-kevesebb infóval.
Ms. Namiko Abe (Abe Namiko?) gondolom nem véletlenül akar 1945 kanjit felsorolni, és gondolom nem véletlenül ezt verik a kis japók fejébe ^^
Itt is van némi áttekintés
Azért a magyar oldalak se maradjanak ki
Ezen felül a Wolfgang Hadamitzky Kanji & Kana c. könyve is ezt emlegeti, ezt hadd ne kelljen scannelnem 😄

Hirtelen ennyi. Gondolom nem egy helyrõl vették ugyan azt a zõccséget ^^
(jajjdejólennemármindetismerni :S 😄)

Hallod -e, de hideg tudsz te lenni
u.i.: a nevet nem én csináltam 😊
Mért nem vagy inkább kedves, mondtam, bírlak hallod -e

RelakS
Ha már Agyrém néven regisztráltál, maradsz is azon... hacsak nem csinálsz egy másik e-mail fiókot, és regisztrálsz újra más név alatt.

Nem írnál inkább valami kedvderítõt?
Itt a BUÉK én meg laposodom...
Valami jó kis sort lökhetnél nekem <#szomoru1><#papakacsint>
Mielõtt végleg besûllyedek ebbe a székbe <#guluszem1>

Nekem amúgy szimpi vagy, igazságot meg nehéz köztünk kötni 😄, linket? Na ilyesmit sose kerestem, ami az életem része, azután nem igen páztázok bizonyításokat, keresni meg lusta vagyok, de a barátaimnak mondom, s ha találnak valamit, átadom. Amúgy, te is linkelhetsz, én is hihetem csak akkor, ha látom, de hát Nami japán tanár, csak nem butus annyira, hogy ne tudja, jól beszélek <#dumcsi>

Á, nekem ez a nap nem jön össze, lehetek akár pasi akár csaj...

Na ezt a kilökhettél dolgot inkább hagyjuk

Köszi 😄
Te, hogy a fenében lehet megváltoztatni a nevet???
Sehol se tudom, vehh segítsen már meg valaki, aki megszá, azzal eskü nem vitatkozom 😄

RelakS
Valakit kilökhettél 😄 Ez amolyan helyi jellegzetesség <#idiota>

RelakS
Agyrém, te tényleg agyrém vagy XD

1: írjál egyetlen postba
2: ha valakinek válaszolni akarsz, akad egy "válasz erre" feliratú link minden hozzászóláson
3: valóban, minél több kanjit ismer valaki, annál mûveltebbnek tekintik. Végül is nem csoda 😄 Nade, mutass nekem légyszives valamit, ami szerint nem elég a Jouyou kanji-t ismertni a mindennapi élethez. A nevekkel, és helységnevekkel ettõl függetlenül még szívhatsz gazdagon a hagyományok miatt, de pont az írás egyszerûsítése miatt vezették be elõször a II. világháború után, akkor még 1800valamennyivel, illetve 1981-ben 1945db-bal ezt az írásrendszert, plusz még azt is meghatározták a vicc kedvéért, hogy mik a hivatalosan elismert olvasatok (ennek ellenére vannak megtanulandó anomáliák, mint pl a 一人, hitori, azaz egy ember. Szivatás? 😄) Kínai irányból meg találkoztam egyszer valami 80000-res számmal, de hogy hol, azt kutya legyek, ha megmondom... Ettõl már behorpadhat az ember homloka 😄 Egyébként meg ha nem értesz egyet azzal, amit mondok, szívesen várok valami linket, ami alátámasztja amit mondasz 😊 Feltételezem, pl a JLPT-ben sem azért szerepel csak 2000valamennyi kanji, mert szivatni akarják a gaijineket 😄
4: nemed ismeretlen, szal ha igazat mondasz, akkor: Hölgyem, üdvözöljük az SG-n 😊

berlinboy6329
)hhm,nincs,nem(tanulgatom),csak úgy szétnézni.

Hú ez 2x ment el, ebbe még bele kell rázódnom 😄
Kétszeresen kívántam sok sikert 😄 -pozitív oldal 😄

Messzi álom az, ha csak vágyakozunk.
Nincsenek ismerõseid? Vagy nem levelezel japánnal? (Avagy kicsit beszélsz japánul?)

Kitartás kell ennek az álomnak a megvalósításához. Mért akarsz oda kijutni? -ha megkérdezhetem.

De tényleg sok sikert kívánok <#vigyor4>

Messzi álom az, ha csak vágyakozunk.
Nincsenek ismerõseid? Vagy nem levelezel japánnal? (Avagy kicsit beszélsz japánul?)

Kitartás kell ennek az álomnak a megvalósításához. Mért akarsz oda kijutni? -ha megkérdezhetem.

De tényleg sok sikert kívánok <#vigyor4>

Kimenni oda épp nem olyan könnyû... ismerõsi kör is kell, meg az elsõ, hogy tanulja az ember a nyelvet, az közelebb segít, hacsak nem vagy tele lével 😄😄
Sok sikert 😊

berlinboy6329
Csak úgy jött.Nem nagyon szeretem N.országot,inkább Japán.Ki kéne menni.

Jenny.Micuno lett volna a nevem, véletlen sült ide ez az Agyrém dolog,
nem tudtam hogy kell megváltoztatni, nem régóta vagyok jelenlétemmel zavaró 😄 úgymond. Ma megtaláltam, de 1x lehet megtenni, hát valami jó kis képet is akarok keresni. Addig Agyrém maradok.

Na jó Lady 😊 Esküszöm, tényleg nem vagyok srác 😊

Berlinboy? Utal valamire? Talán -lehet nem ide vág- németországot szereted valamiért?

Jó nekem? Ugyan 😊
Ne hidd, hogy könnyû volt 😊
Kitartás csupán

Na jó, ha srác vagyok, legyek má kicsit aranyos, nem tetszedhetnék, csak legalább egy kicsit? <#vigyor5><#nemtudom><#love11>kb 50.000 Kanji létezik, azaz fogalomjelölõ képírás! Valóban ! Hidd már el! Ahhoz, hogy japán újságot olvass, elegendõ 3000 is, felesleges 5000. De mint mondtam, mûveltebbnek vélik, aki minél többet ismer -bár én nem számolgatom mennyit ismerek, nem tudom számon tartani <#nyes><#nyes>Vn írásmûvész, aki akár 40 féleképp le tud írni egyetlen kanjit.
(hogy mit mûvel az életével azt nem tudom 😄)

De ez tényleg így van Lady. <#worship>

berlinboy6329
Jó neked.

<#whatever>Nem vagyok srác

Hei te! Nem a kínairól beszélek, sok japán barátom és ismerõsöm van, magam is beszélek japánul 😊 Nagyon nem akarsz nekem hinni.

De de de: nem vagyok srác

berlinboy6329
Olyan is van? 😮

Mik nincsenek manapság! 😊

RelakS
Srác, te szerintem a kínairól beszélsz, abban kell kb 5000 jel ahhoz, hogy jól tudj olvasni 😄

nincs valami jó ingyenes japán társkeresõ oldal? Néztem a JapanCupid-ot, de az egész olyan kamunak tûnik. Olyan híbákat vétenek a native speaker amcsik mint valami japán😊

Én is láttam Freit, jó volt, érdekes, bár más megvilágítást kapott, mint gondoltam

A bõvülés szó nem fedi teljesen a valóságot, de nem is elvileg van, hanem igaz
A zárkózottság nem feltétlenül jelent elmaradottságot, Thailandot pl jó sok hiányos öltözék téblából és a kereskedelmet alig tudja már fedni a gyönyörû környezet
Haj de engem mégis elvarázsol Ázsia mindene
Hazsnálatban 6000, de ez sem azt jelenti, hogy csak ennyi van, nevezetes írástudók vannak, -de igazad van :d 1 élet is kevés megtanulni õket 😄
Ezért is mérõegysége a mûveltségnek

Sõt, annál is több, csak 6000 re csökkentették, az újság kevés, én fogtam magam és utaztam (a jujuj felesleges, nem állatként jöttem)