818

Neked miért nincs még?
  • precision
    yeah! köszönjük a moderátornak! :)
  • ppk
    ez gyors volt :-)
  • precision
    :))
  • ppk
    azt a **ar nyilat nekem kellett megcsinálnom a powerball o-betüjében, mert sehol nem találtam használhatót :-)

köszi előre is aki berakja!
  • precision

szólok is hogy tegyék be, meg hogy írják át a topik nevét :)
  • ppk
    Ennyi telik tőlem :-D

• Sil3nt
    igen, az elmeletet tudom, de gyanitom, hogy valami elromolhatott belul, mert semmilyen modon nem akar rendesen beindulni.
  • precision
    itt egy video a különböző indítási módokról, itt szerepel a zsinóros is, amivel nagyon egyszerű beindítani

itt pedig a motoros cucc, ami szerintem hülyeség, de létezik :D

• Sil3nt
    koszi, ertem. nekem egy nagyon regi valtozat van, talan nem is powerball-nak hivjak:) gyakorlatilag mar be sem lehet inditani, akarmennyire is porgetem be.
  • precision
    műanyag rúd? :)
    az eredeti powerballokhoz nincs ilyen, egy indítózsinór van hozzá, amit be kell dugni a rotoron lévő lyukba, feltekerni, majd egy rántással bepörgetni a rotort, és ezt már könnyű a csuklómozgással fenntartani illetve gyorsítani
    a powerballban nincs elem, nincs rajta on off gomb, magától soha nem fog beindulni, ez nem egy "gép" hanem "csak" egy giroszkóp... neked kell mozgásba hoznod (az most lényegtelen, hogy a zsinórral, a kezeddel, van lehet hozzá kapni ilyen motoros cuccot ami felpörgeti) a lényeg hogy forogjon
    az on off gomb az a számlálóhoz tartozik, ami a rotor percenkénti fordulatszámát méri
  • Sil3nt
    erdeklodnek, hogy a sima (alap modell) magatol indul? mert nekem regota van powerball-om, de azt egy muanyag ruddal kell beinditani es ez nehezseget okoz. amikor meg uj volt, jol indult, bar akkor is szenvedes volt. ezeknel az uj modelleknel latom, hogy van on/off gomb. vagy meg mindig manualisan kell elinditani?
  • ppk
    minjá kész :-D

csak mellette még ezer dolgom van, de alakul :-D
  • precision
  • ppk
    akkor neki is állok :-D
  • precision
    be lehet persze :)
  • ppk
    attól még bannert be lehetne tetetni nem?
  • precision
    most néztem a házigazda jog kiosztás feltételeit, és ott van egy olyan, hogy minimum 500 hozzászólás kell legyen az adott topikban :) szóval ezt buktuk, egyelőre :D
  • ppk
    jaja, valamit kéne dobni a topicon. legyé házigazda, én ajánlak, régebb óta pörgetel :-) aztá maj okoskodunk itt jókat, szépítjük a topigot ;-)

holnap reggel csálok vmi bannert, majd lopok méretet más topigbó :-D
  • precision
    meg a topik nevét is át kéne írni simán Powerball -ra
    szerintetek?
  • precision
    a moderátor topikban kérhetjük, hogy betegyék
    vagy vki lehet házigazda is

pixelméret pedig tökmind1 :) persze ésszerű határokon belül :D a lényeg hogy ne tömörítetlen képformátumban mentsd le és ne legyen több megás a mérete :D
  • ppk
    Új rekorom; 11339 :-D de most kifelé tekertem a kezem, nem befelé :-)

amúgy nagy PS fan vagyok, lehet összedobok egyet, de ki teszi be? :-D

ja, és pontos pixelméret kellene, nincs kedvem kétszer nekiállni :-D
  • precision
    vkinek nincs kedve csinálni egy bannert? :) mer laptopot használok és tönkrement az egerem... tácspeddel meg csak ennyire tellett :(
    link
  • precision
    nincs számlálóm szal nemtom :)
  • xxdani
    mennyi a rekordotok?
  • xxdani
    arra nem számítok hogy örökké fog tartani, de azt azért elvárom, hogy amit megveszek az 5. kipróbálásnál ne derüljön ki, hogy hibás...
    köszi a válaszokat
  • dronkZero
    Az élettartam-garancia annyit jelent, hogy ha elromlik, kicserélik/megjavítják, mindegy, hogy mikor vetted. (Meg amíg a terméket forgalmazza a gyártó.)

Nyilván nem a pörgő vasdarab fog elromlani benne egyébként, hanem ahol a tengelye érintkezik a külső résszel.
  • precision
    ebben szerintem pont az van
  • precision
    a polikarbonát gyűrűt és az alátétet kell benne cserélni ha tönkrement
    maga a rotor elvileg soha nem romolhat el, ezért is vállalnak rá élettartam garanciát
  • precision
    Akis a vadbarom állat

• dronkZero
    Azért ugye arra nem számítasz, hogy valami, ami akár 15000-es fordulatszámmal is pörög, az örökké fog tartani?
  • precision
    szerintem normális, néha az enyém is szokott ilyen hangokat kiadni, jellemzően alacsony fordulatszámnál
  • precision
    én 5500ért vettem az alap verziót, nincs benne led és számláló
  • xxdani
    Sziasztok. Ma vettem egy Signature PRO-t és kérdésem az lenne hogy mennyire normális ha néha nyikorog benne valami? csak úgy meg-meg nyikkan de nem tudom mennyire normális és nem két forint volt.
  • ba32107
    Nem gáz, ha angol. Lehet hogy veszek egyet, még nem tudom. 5000 forint körül van az alap (számláló, fütyülő) nélküli verzió?
  • precision
    használati az van hozzá, egy vastag füzet, amiben nincs magyar, de van egy ilyen kihajtogatható cucc az magyar, képekkel együtt
  • ba32107
    Ha veszek egyet, akkor kapok hozzá használatit, meg karbantartási útmutatót meg mindent?
  • precision
    olvastam vhol olyasmit, hogyha a powerball belsejében ilyen fehér porszerű anyag jelenik meg, akkor az gáz, mert szar technikával használják olyankor és a műanyag (vagyis polikarbonát) gyűrű kopik, és ennek az eredménye a fehér por

na nekem volt már ilyen por, emiatt szét is szedtem már a cuccot, és kipucoltam, de nem láttam semmi féle darálást magán a műanyag gyűrűn... azóta már mégegyszer meg kellett ejteni ezt a pucolás dolgot

nemtom, picit hangosabb lett, de nem számottevően, meg kicsit mintha más lenne a forgása, nem rosszabb, hanem kicsit talán "érdesebb"

tudtok erről valamit? nem értem, mert szerintem helyes technikával használtam... az igaz, hogy párszor ismerősök, családtagok elkérték, és ők tuti szarul használták, lehet ők okozták a dolgot
  • precision
    persze nincs összekötve :) ezért van az, hogy az enyémre is lehet pl utólag rakni számlálót
    és ja, úgy van ahogy írod :) gondolom van egy érzékelő a számlálón amivel pontosan mérhető a megtermelt "áram" mennyisége
  • ppk

Hú bazz, ien komoly szerkezetem van, na, meg is érte akko a pízt :-D

bár mintha a digitális kijelző nem lenne összekötve a belső forgó résszel, vagy a mágnesesség átindukálódik? :-)
  • dronkZero
    Dehogy infrásan... Ha már forog, csak egy mágnes kell bele, aztán termeli is az áramot. Aztán a megtermelt áram mennyisége egyenesen arányos a fordulatszámmal, okos elektronika kiszámolja, kijelzőre kiírja.