Powerball
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.youtube.com/watch?v=oxHpUk_Dfx0
"This plane flies up to 30,000 ft, then dives 10,000 ft in about 25 seconds causing the people on board to temporarily experience zero gravity."
azaz felrepül 30e láb magasra, aztán 10e lábat zuhan, ez 25 másodpercig tart, addig a repülõ belsejében létrejön a súlytalan állapot 😊
Bazinga!
gondolom elkezdenek szabadesni, mert szabadesés közben jön létre "súlytalanság" (persze nem teljesen, csak mikrogravitáció... pl mikor egy lift elkezd zuhanni az emberek felemelkednek benne)
Bazinga!
Powerball!!!
Bazinga!
Powerball!!!
ha már van vagyis lesz két pb -t akkor érdemes azt a módszert használni mint Akis, miszerint, külön pb -t használsz a gyakorlatok végzéséhez, és külön "bogyót" a rekordhoz... a led nélküli -t használd sztem a rekordhoz, az amúgyis gyorsabb 2-3% -kal, a ledessel meg eddzél mint a hülye 😄 ezzel azt éred el, hogy a rekordra használatos pb -d nem lesz széthajtva 😊
Bazinga!
esetleg vkinek szakmai tanács kell, a száma megvan nekem.
ja, és uj technikával uj rekord :-)
Powerball!!!
Vettél másikat vagy kölcsönbe van a sima kék powerball?
Powerball!!!
Nem :-) adja magát, lesz két kiálló fül, el sem tudod hibázni :-) ja, és ne félj szétszedni, lehet bátran rátehenkedni, bírja az :-) mikor enyém meghalt, napi 5xör szétszedtem :-D
Powerball!!!
kézváltást pedig vagy úgy kell megoldani, hogy még az eredeti kézben lelassítod szépen olyan 2-3ezerig és akkor mindegy hogyan adod át a másik kézbe, ugyanis az irányváltás csak nagy sebességnél gáz... vagy példát veszel Akisról meg a többi pro -ról aki úgy rakja át a másik kézbe hogy nem vált közbe irányt 😄 (én a lelassítós módszert használom 😄)
Bazinga!
amúgy azt olvastad valahol is, hogy úgy nem lehet pörgetni, hogy a rotor, vagyis a nyitott rész a tenyered felé néz? Na, még egyszerübben leírom, a számláló nem a tenyered felé van, hanem kifelé néz.
mert kézváltásnál nagy sebesség közben hogyan lehetne másképp? forgassam akkor is? akkor meg kopog a rotor, az irányváltás közben. nagyon kiváncsi lennék egy szakorvosi véleményre ballbaleset ügyben :-D <#nezze>#nezze>
Powerball!!!
én ezért szoktam hetente legalább 2-3x szétszedni és kipucolni a port (mondjuk már egyre ritkábban van, ahogy fejlõdik a technikám... de szerintem elkerülhetetlen a por, mivel a polikarbonát gyûrû a hát mûanyag részén forog, úgyis darálják egymást...😊)
Bazinga!
Hali!
Gondolom azt, hogy nem ejtetted e le, felesleges megkérdeznem, feltételezem, hogy nem. Az utolsó elõtti képen a tengely rotor felöli részén fehér porszerû anyagot vélek felfedezni. El tudom képzelni, hogy beszivárgott a tengely és a rotor közé, megfeszült és az egyik pillanatban elpattant a mûanyag. Vagyis arra gondolok, hogy feszültség keletkezett a rotorban és a "leggyengébb keresztmetszetben" elpattant.
Próbálkozz elõször ott ahol vetted, vszínû kötekedni fognak, mert nem értenek hozzá, hogy leejtetted, földhöz vágtad, nem megfelelõen használtad stb... Ha nem állnak kötélnek, Bp-en a hatodik kerületben van a hivatalos márkabolt, abban bízhatsz, hogy ott jobban értenek a témához. Szvsz belsõ felültség miatt repedt meg, ami anyag, vagy akár gyártási hibára is visszavezethetõ. Mûanyag iparban dolgozom, tudom mit beszélek.
Ha bunkók és nem cserélik, akkor 5 ezerért lehet külön neon rotort venni. 😞
Powerball!!!
Powerball!!!
Powerball!!!
de gondolj bele, 1500Ft-ért felküldöm, és mi rá a gari, hogy nem benyögi, LEEJTETTE BIZTOS!!! Akko micsinálok? Hová forduljak? Szvsz ezt fogja mondani, miért is mondana mást. Szóval szívás ez minden hogyan. Még csak ki sem esett a kezembõl, egyszerüen széthajtottam, de könyörgöm, nem arra van, hogy feltekerjem akár 16ezerig??? Mert tuti nem egy mérnök ül ott, aki megállapítja, hogy igen, ez anyaghiba miatt repedt be a nagy sebességnél a belsõ vasmag feszítésébõl adódóan . . . nem, le-ej-tet-te és kész! <#wow3>#wow3><#csodalk>#csodalk>
fogyasztóvédelmiseket lehet megkeresem utána, vagy megérdeklõdöm mi a teendõ ilyen esetben, hazugságvizsgáló??? vicc az egész . . .
na de ki tudja, lehet valami értelmes emberke fogja bevizsgálni . . . <#law>#law>
Powerball!!!
Powerball!!!
Powerball!!!
én úgy tudtam, ilyen fajta sérülés csak leejtéstõl lehet, arra pedig garancia nincs ugye 😞 hát remélem azért sikerül valamit intézned, és kicserélik
én úgy tudom, hogy ha cserélik akkor mindenképpen Írországba küldik, ahol megvizsgálják... bár lehet csak a javíthatóakat küldik oda, ezt pedig szerintem nem igazán lehet :| az lenne a legtisztább ha egybõl kapnál egy újat... esetleg ha akadékoskodnak, mondd hogy adjanak egy led nélkülit, számlálóval 😊 jó az 😊
Bazinga!
Le sem esett, egyszerüen nem értem, lehet a sebességtõl repedt el, vagy a belsõ fémgyûrû feszítette szét a pörgetés hatására? Lehet hogy már ilyen volt mikor megvettem???? nem tudom mi lesz, hogyan lesz, de a garancia tutira jár, csak ne kerüljön pénzembe :-( hogy azt hogyan hozzák össze nem tudom, remélem nem kell Amerikába vagy hova küldenem :-DDD
Most kiderül mit is takar az örök élet gari . . . vagy még ma meghalok, és ez jelzi? <#wow1>#wow1><#banplz>#banplz><#guluszem1>#guluszem1><#conf>#conf><#csodalk>#csodalk>
Powerball!!!
megjött a cucc, hát mit mondjak, féltem, h nem lesz tökéletes, nem is lett :-( 3500-nál már érzek vibrálást,most mi a rák legyen? nem lehet hogy a vályat is kopott, vagy sérült valamennyire? vagy ennyi volt a móka? most szétszedem, de vmi alkoholos cuccal átdörgölöm a burok belsõ felületét, ahol a polikarbonát gyûrû fut. érzékeny cucc most kiderült.
Powerball!!!
És ami nagy hiba, nem lehet kitakarítani, mert ragasztva van,ezt egyszer lehet szétszedni...
Aztán még lehet elõjön egykét dolog, de két kezezéshez jó lesz 😊
holnap jön meg az alkatrész enyémbe, kiváncsi leszek segít-e rajta, mert már 7500-nál többet nem tudok pörgetni annyira széjjel van :-(
Powerball!!!
jaja, szerintem is csak a pk gyürü a mágnessel, és a két alátét van benne :-) mert a csomagolás látszik csak, semmi mást nem tudok :-(
Powerball!!!
Bazinga!
te pedig ugye 12ezer környékén is úgy fogod, és a tenyered szorítása kiesik a "játékból", mivel nem tudsz rámarkolni teljesen, érthetõ okok miatt, mivel szükséged van még a tenyereden lévõ bõrre és nem akarod, hogy a rotor ledarálja 😄D
ennél jobban nem lehetett megoldani a kialakítást amúgy, a mostani PB 30 éves fejlesztõmunka eredménye, tizenezres fordulatoknál alap, hogy kopnak a mozgó alkatrészek... ha nem így lenne megoldva amúgy, tehát ha nem lenne súrlódás maga a rotor (vagyis közvetetten a rotor-gyûrû és gyûrû-ház) és a ház között akkor nem tudnád a csuklómozgással gyorsítani... és így nem a maga a rotor kopik, hanem a polikarbonát gyûrû, azt meg néha kicseréli az ember és annyi 😊
amúgy abban az alkatrész csomagban mi van? gondolom a polikarbonát gyûrû igen, meg az alátétek... azon kívül van még benne más?
a fémnél úgy van megoldva, hogy a rotoron ott is ugyanez a polikarbonát gyûrû van, de az alsó és felsõ házba belülre raknak egy-egy mûanyag gyûrût, tehát a rotor a fém házzal nem is érintkezik, hanem ezzel a két segéd mûanyag cuccal... tehát egyfajta parasztvakítás a dolog 😄
Bazinga!
jaja, markold erõsen, mert ki fog nyíródni, szerintem ezt arra gyártották, hogy 8ezres fordulat felett ne pörgesd, és jó lesz két évig :-) örök élet garancia, basszus, még jó hogy a rotorra örök élet van, végülis csak egy mûanyag gömb, kitenném az esõre, akkor is jó lenne még pár ezer évig :-D
ha meg vmi baja lesz, tuti a Te hibád, leejtetted, rosszul fogtad, kutyád biztos játszott vele, szomszéd néni pörgette, stb . . .
de én arra gondolok, ez a kézzel beindítás is öli, mivel elég jól súrlódik mikor 1200-as fordulatról kínlódom felfele, ugye a berántózsínór az kétszer ilyen gyorsra feltolja, és ott már nem lesz akkora súrlódás . . na majd tesztelem az új belsõ szettet :-)
Powerball!!!