1665
  • MaTyI
    par info:
    a missionokert kapott xp nagyjabol az erte kapott penz10ede

1 hajo elsullyestesert kapott xp nagyban fugg a hajod szintjetol[osztalyatol/csillagatol] (ahany csillagos a hajo annyi szorosat kapod egy 1 csillagos hajohoz kepest)
    pl man-o-war egy elso osztajo hajo: mondjuk 400xp-t kapsz az nmyert
    sloop 6. osztaju hajo ezert 400*6=2400 xpt kapsz ugyanazert az nmyert
    en emiatt megyek slooppal man-o-war-t meg szallitonak hasznalom:)
    ha mar tobb hajod lehet erdemes magaddal vinni 1 szallitot es abba rakni az elelmet, loszer nagyreszet stb. igy amivel tenylegesen csatazol hajod konnyu ezaltal gyorsabb es fordulekonyabb lesz. (nincs semmi ami lehagyna a sloopomat amiben csak 200loszer van amugy tokures:)

az elsullyesztett hajok "eldobjak" a rajtuk levo cucc 1 reszet azert kesobb vissza lehet menni ha nem akarod terhelni a csatazo hajodat

csata kozben is lehet a hajoid kozott a legenyseget "transzportalni" szoval potolhatod a szallito hajodrol a legenyseget a csatahajodra.

ha hajoid kozott transzportalsz legenyseget az nem valtoztatja meg a moral sem a kepzettseguket. (erdemes a kocsmabol a szallithajora felvenni az urgeket aztan attenni a csatahajora igy azok megmaradnak max skillen/moralon)

huh, bocsi kicsit hosszu lett ha nem ertheto vmi akkor szoljatok megmagyarazom:)
    ha meg eszembe jut valami majd meg irom
    amugy ruhellem hogy csomoszor kilep nekem a game:( masnak is vannak ien gondjai?
  • Hmuda
    Ez mégjobb, neked is kösz. ^^

MaTyI: áhá, kösz. Arra gondoltam, hogy talán ha elfoglalok egy települést akkor ott lehet. Legközelebb már bőszen fogom hivogatni az ellenséges kapitányokat, hogy adják meg magukat.
  • MaTyI
    nagyon ritkan (tenyleg) megadja magat az ellenfel hajoja amikor megcsakjazod. akkor eldontheted mi legyen a a kapitannyal (megolod/elfogod penzer leteszed otthonaban) ill a legenyseggel (felfogadod oket/ hajon hagyod/rabszolgakent elviszed) en meg csak igy lattam beszerezheto rabszolgakat.
    segit ha valamien nagy hajoval kapsz el 1 kicsit nagyobb az esely hogy megadjak magukat.

gstup: a cannon skill is segit csokkenteni a robbanas eselyet, de tenyleg a legjobb a vas agyu
  • Pluskast
    Humda nyomd meg az "m" betűt és megkapod a nagy térképet:)
  • Pluskast
    Az nem azért van, hanem mert réz ágyúid vannak amik állandó jelleggel felrobbannak. Cseréld ki őket bronz vagy vas ágyúra.
  • gstup
    Köszönöm a kisegitést!Megtaláltam.Ha szintemnél nagyobb hajót foglalok el,akkor olyanokat csinál hogy szétrobban az ágyú tüzelésnél,Nálatok is?
  • Hmuda
    Merre lehet rabszolgákat szerezni?
  • Hmuda
    Áh, kösz, pont erre a TAB-ra volt szükségem. :P ^_^
  • OculusDei
    szerintem is, sajna.
  • CS@
    Azért olyan nagyon sok nincs, szerintem a TAB megnyomása után teljesen jól átlátható.
  • Hmuda
    Hm, nincs véletlenül ingame nagytérkép? A POTC-ban még úgyahogy eligazodtam a markonyi kis sziget között, de mint látom itt már Karibi szigetvilágnak majdnem a fele bekerült, ami nagoyn dícséretes, csak térkép nélkül nem túl átlátható. :-(
  • CS@
    Neked legyen igazad, de szerintem ez a játék.
  • Hmuda
    Azért logikus, mert ha a csáklyázás szó általánosan vett értelmét vesszük, akkor egy magasabb fedélzetű hajót meglehetősen körülményes lehet befogni egy alacsonyabb merülésű hajóval. Az egy dolog, hogy a híresebb kalózok milyen taktikákat eszeltek ki ennek áthidalására (vagy épp csak feldobálták a horgokat oszt másszunk, de az előnytelen megoldás).
  • Netrat
    csaxólok, hogy ez még nem a játék. Szeritem valami tesztverziót osztottak meg jól, majd kiváncsi leszek az összehasonlításra, ha egyszer árulni kezdik az igazit.

A PotC is roppant bugos volt eleinte, de a modderek csináéltak hozzá mindent seperc alatt. Ez a játék meg egy fokkal még jobban moddolható, úgyhogy fel a fejjel.
  • CS@
    Azért reménykedjünk, hogy nem egy 1.1es patch, fog jönni, mert a játék alapból 1.4es verziószámmal rendelkezik.
  • Netrat
    Hát bugos még a szentem. Majd lesz hozzá 1.1 patch a debuggal, csak előbb adják ki a progit.
  • Netrat
    Miért lenne logikus? A valódiban számtalanszor volt olyan, hogy kisebb hajóval nyomtak le nagyobbat. Francis Drake,Woodes Rogers, John Paul Jones, Robert Surcouf többször is megtették pályafutásuk során. Olyan is fel van jegyezve, hogy a XVII. szűázad elején egy francia kalóz, akinek az álneve Pierre Le Grande volt, egy evezős csónakkal és két tucat emberrel fogta el a spanyol tengernagyi hajót. Nem is kaózkodtak tovább egy percig se, hanem irány haza -- ugyanis a hajó tele volt kincsekkel...
  • OculusDei
    ehh... nekem meg következetesen kifagy a fő sztorivonal egyik részénél. beszélek az emberrel és megáll. fekete képernyő, kilépés, hibaüzenet...
    pedig én élveztem is.
  • Hmuda
    Na várj...lehet keverem valamivel, de tuti volt egy kalózos játék, amiben nem lehetett kisebb hajókkal nagyokat elfoglani (teljesen logikus), csak az egy szinttel nagyobbakat. Le mertem volna fogadni, hogy az a POTC volt.
  • Agamemnon
    Én a POTC-ról beszéltem, az új még nem jött le...
  • Hmuda
    Hm, kár. :-( Majd még szétnézek a nehézségi beállításoknál, hátha azért ott még megvan valahol.
  • Agamemnon
    nem, én kis hajókkal is akkorákat foglaltam el, hogy csak na...
  • Hmuda
    Eh, itt nem nézi a hajók méreteit? Ha jól emlékszem akkor a POTC-ban csak egy kategóriával jobb hajókat lehetett megcsákjázni. :-/
  • Jinx4169
    valaki pls segítsen hogy az istenbe kell ezt crackelni mertz nekem nem sikerül sehogyse:S kösz
  • MaTyI
    jaigen 1 kis help:
    ha radakaszkodott valamien uldozo konvoj ugy lehet lerazni hogy amikor engedejezi hogy megtamadd oket (alapbol f3) akkor atmegy "csatamod" ba de tul tavol vannak meg szoval 1bol valthatsz vissza a mapra... immar uldozok nelkul
    elfoglaltam 1 sloopal 1 man-o-war -t : 165000 xp:D
    (alapbeallitassal inditottam gondolom ez ien konnyitett azer ment)
  • MaTyI
    contraband cuccok: ha mindenigaz csak ugy szerezhetsz ha beutsz hajokat es azon van, eladni tenyleg lakatlan szigetek mellett talalhato hajokon lehet (talk es trade)
    kereskedni meg sem probaltam:)
    arboc tetejen levo zaszlo a hovatartozasodat mutatja mindig
  • francois
    Megvan a következő erősen idegesítő dolog, az oké h háborúznak és folyamatosan változnak a baráti nemzetek, de hogy lecserélem a vitorlán lévő lobogót akkor az árbóc tetején lévő zászlót miért nem változtatja meg, ez akkora hülyeség mivel ellenséges kikötőbe max belopakodni lehet, de kijönni az már elég kemény. Tényleg elég hülyeség h nem lehet máshol kikötni a szigetnél.
  • bgabor
    A contraband cuccok hogyan működnek a játékban? A POTC-ban minden szigetnlk ki volt jelezve, mi számít contraband cuccnak ott, és csak be kellett szerezni más szigeten a cuccot, és becsempészni a szigetre egy halom pénzért. Egy kocsmában ülő alakkal kellett megszervezni az átadást.

Itt viszont a logbook a contraband kapcsán valami lakatlan szigetek mellett álló hajókról beszél. Most akkor mivan?

Továbbá a kereskedelmet sem értem. Vásároltam olyan cuccot, amit a sziget, amin vagyok exportál, és a szomszéd sziget importál. Nyereség helyett 7000-et vesztettem az üzleten.
    Szóval hogy működik?
  • MaTyI

zizz21: jamaica szigeten levo varosban

gstup: torugatol delkeletre a "nagy sziget" eszakkeleti reszen van

kerdesem is lenne: igy 12oranyi jatek utan lvl28kent nem birok mit kezdeni a kaloz vezerrel (a story szerint ot kell leutnom) nekem 124hpm van amit bo 5utesbol leszed. multkor szamoltam kb 140et sebeztem bele es meg mindeg csak sotetzold lett a sebezest jelzo szam(~500hpja van?). valakinek 5lete a dologgal kapcsolatban?
    ui.: man-o-war sux (102 agyu semmit nem er ha nem tudsz vele elfordulni:( )
  • Netrat
    Rengeteg tennivaló lesz ezzel a játékkal, mire olyan lesz, amilyet szeretnénk. De megéri kivárni, mert jó az alap.

Nézzük az előnyöket/hátrányokat természetesen a nagy elődhöz, a PotC-hez viszonyítva:

Hátrány, hogy nem lehet a településen kivül mászkálni, előny, hogy sokkal több a sziget. Ehhez jön, hogy nem tartom kizártnak újabb szigetek generálását, ennek lehetősége majd kiderül.

Hátrány, hogy csúnyább a tenger grafikája, és néptelen a hajónk, de ezeken megint csak lehet segíteni, valamint a gagyi ágyú- és egyéb hangokon is.

Hátrány az idióta vívás. Nem tudom, lehet-e rajta segíteni, de remélem. Az az agyrém, hogy külön le kell nyomjuk a zsákmányhajó kapitányát, az biztosan elmodolható lesz...

Tetszik, hogy nem kell (jó orosz módszer szerint) körbejárnunk zabrálni. az elődhöz hasonlóan "inflációs" arany a fizetőeszközünk, ez gáz. Arra gondolok, hogy egy vacak sloop játékbeli áráért a korabeli Európában megyét lehetett volna venni... Ha egy olcsóbb kard vagy pisztoly mondjuk nem 4000, hanem csak 4 arany lenne (mint volt a valóságban), akkor realisztikusabb lenne a játék, ezt megint elszúrták.

Hihetetlen gagyi, hogy éjszaka a hajók úgy ki vannak világítva, mint egy utasszállító repülőgép! Ez értelmetlen, csúnya és fölösleges, remélem lemoddolható lesz.

Nem találtam lehetőséget (1-2 órája jött le a játék) az arcade-módú hajózás kikapcsolására, remélem azért van ilyen, mert realisztikusban sokkal jobban szeretjük.

Előny, hogy nincsenek lenyomandó csontvázak, ha valamit, hát azt nagyon tudtam utálni a PotC-ben.

Hátrány, hogy nincs valami kerettörténet, vagy csak én nem találtam rá, mert így lehet, hogy unalmasabb lesz ez a játék.

Hát egyelőre ennyi a részemről. Ha valaki beszállna a magyarításba, az jelezze, please.

• gstup
    Sziasztok!Van vlkinek térképe?La Vegaába kell mennem,de sehol nem találom,hiába nézem a tabbal a nagy térképet.
  • BaziJoe
    Sziasztok Magyarosítás készül a játékhoz???
  • zizz21
    Melyik városban lakik a spanyol kormányzó? thxthxthx
  • OculusDei
    ismét meg vagyok fogva. utána néztem és télleg. az zavart meg, hogy úgy olvastam angolok voltak a bukanérók... és télleg. de nem ugyanazok mint a prájvatérók.

mea culpa, mea maxima culpa

The Buccaneers were pirates who attacked French and Spanish shipping in the West Indies during the 17th and 18th centuries. The term is now used generally as a synonym for pirate. However, while pirates were exclusively limited to the sea, buccaneers plundered both on the shores and on high seas.
  • haxoror
    Akkor már rakjuk ezt is rendbe: korábban buccaneer-nek írtad Sir Francis Drake-et
    a helyes szó privateer
  • OculusDei
    na most beégtem. télleg pont az ellenkezőjét hittem róla. amúgy igen. télleg arra gondoltam.

haxoror: ellenben a tipp bejött. így van ahogy mondod. szimplán esélyed sincs egy luggerrel egy korvettet elfoglalni. (nem próbáltam a csökkentett sebzéssel tehát lehet, hogy úgy el lehet)

nekem egyre jobban teccik a harc benne. már megtanultam ugri-bugrizni is... ez az egyetlen védelem a fierce attack ellen. csak figyelni kell ne a fal legyen mögötted.
  • haxoror
    PotC-ban a csáklyázáskor megjelenő emberek szimbolizálták a két hajó legénységének arányát ha a 100 emberrel letámadtál egy 600 fős galleont akkor bizony csak 1 embert rakott melléd segítségnek és az életerőd is sokkal kevesebb volt mint normálisan így is jelezve hogy erős túlerő ellen harcolsz.

Persze megint csak tippelek mert még MINDIG nem ért le a cucc :(
  • francois
    AZ tény hogy nem olyan lebilincselő mint a POTC, de nem sokkal rosszab, a grafikán én már nem lepődök meg, de hát mit várunk az oroszoktól. AMi a legjobban idegesített az az, hogy megcsáklyázok egy hajót egy halom katonám rohan mögülem az ellenségre, olyan büszke voltam, (amúgy aki nem fér a bulihoz az esetleg kerülje meg a főárbócot és hátulról be lehet köszönni az ellenségnek), viszont 2-3 csatával később, feltöltött legénységgel ugyanúgy megcsáklyázok egy másik hajót és 1 ember rohan az ellenségre, nem sok esélyünk volt, pedig van +2 tisztem meg kb 100 crew. Tudja valaki miért van ez?
  • bgabor
    A handicap szó hátrányt jelent. Nem úgy értetted, hogy csak akkor élvezetes, ha kikapcsolod a könnyítéseket?
  • OculusDei
    a tulajdonságokra (leadership, navigation...stb.) ami piros, az levonást kapott. ami zöld, az pedig bónuszos - konkrétan a tisztednek az értékei. de ha neki sincs meg a rank követelménye akkor ő is kapja a minuszt...)

összességében nekem tetszik. végre nem olyan gagyi, hogy a sloopommal befoglalok egy manowart mert én vagyok a jani. itt már igenis kell taktika. (mindez csak akkor igaz ha kikapcsolod a handicapjeidet. amúgy gagyi.