Rengeteg tennivaló lesz ezzel a játékkal, mire olyan lesz, amilyet szeretnénk. De megéri kivárni, mert jó az alap.
Nézzük az előnyöket/hátrányokat természetesen a nagy elődhöz, a PotC-hez viszonyítva:
Hátrány, hogy nem lehet a településen kivül mászkálni, előny, hogy sokkal több a sziget. Ehhez jön, hogy nem tartom kizártnak újabb szigetek generálását, ennek lehetősége majd kiderül.
Hátrány, hogy csúnyább a tenger grafikája, és néptelen a hajónk, de ezeken megint csak lehet segíteni, valamint a gagyi ágyú- és egyéb hangokon is.
Hátrány az idióta vívás. Nem tudom, lehet-e rajta segíteni, de remélem. Az az agyrém, hogy külön le kell nyomjuk a zsákmányhajó kapitányát, az biztosan elmodolható lesz...
Tetszik, hogy nem kell (jó orosz módszer szerint) körbejárnunk zabrálni. az elődhöz hasonlóan "inflációs" arany a fizetőeszközünk, ez gáz. Arra gondolok, hogy egy vacak sloop játékbeli áráért a korabeli Európában megyét lehetett volna venni... Ha egy olcsóbb kard vagy pisztoly mondjuk nem 4000, hanem csak 4 arany lenne (mint volt a valóságban), akkor realisztikusabb lenne a játék, ezt megint elszúrták.
Hihetetlen gagyi, hogy éjszaka a hajók úgy ki vannak világítva, mint egy utasszállító repülőgép! Ez értelmetlen, csúnya és fölösleges, remélem lemoddolható lesz.
Nem találtam lehetőséget (1-2 órája jött le a játék) az arcade-módú hajózás kikapcsolására, remélem azért van ilyen, mert realisztikusban sokkal jobban szeretjük.
Előny, hogy nincsenek lenyomandó csontvázak, ha valamit, hát azt nagyon tudtam utálni a PotC-ben.
Hátrány, hogy nincs valami kerettörténet, vagy csak én nem találtam rá, mert így lehet, hogy unalmasabb lesz ez a játék.
Hát egyelőre ennyi a részemről. Ha valaki beszállna a magyarításba, az jelezze, please.