1665
-
Miféle minuszokat? -
Lehet, hogy részletesebben tükröződik a hajó, de pont a tenger miatt ez nagyon irrealisztikus. Voltam már egy jópárszor tengeren és egyszer se láttam, hogy ennyire részletesen tükröződött volna akármi is a vízfelületen. A POTC-ben sokkal elnagyoltabbak voltak, ezért tetszettek nekem jobban személy szerint.
De mivel az RPG rendszere részletesebb (SOKKAL), ezért egyértelmű, hogy több lehetőséget adok neki, amíg belemélyedek, csak nem fűzök hozzá túl sok reményt. -
Amúgy én is megszoptam,van most egy korvettem,pedig még csak 6os szintű vok! :p Kapom is a mínuszokat rendesen :D -
Köszi! És,hogyan tudok továbbmenni bent? Mit kereseek? gondolom kell ajd a térkép másik része is,nem? Hogy folytassam a főküldit! -
csgj #300 adjál, sztem több órát is!!! jó game ez, csak bele kell szokni... de sztem meg nem romlott a graf... én is játszottam a POTC-vel..
na, tessék, két kép a két játékból. mindenki hasonlítsa csak össze. sztem az AOP jobban néz ki egy fokkal...
AGE OF PIRATES
PIRATES OF THE CARIBBEAN
-
Csak akkor nézem a grafikát ha egy régebbi részhez képest romlott valami. Ha a grafikát nézném akkor nem tartozna a kedvenc játékaim közé az Uplink és a Darwinia és nem várnám a Defcont. Szóval erről a "csak a grafikát nézik" dologról ennyit, ne is kezdj bele.
Na megyek vissza, mert mint írtam, adok még neki egy-két órát. -
csgj #298 nem is förtelmes
a másikban directx 8-as volt még a víz, szóval valóban sokat dolgozhattak rajta, hogy ahhoz képest az is klafa.... de basszus, mostantól már mindenki mindenben csak a grafikát fogja nézni???
-
Azt szerintem mindenki tudja, hogy a POTC motorja, tekintve, hogy a POTC lett volna a Seadogs2, csak átnevezték az utolsó pillanatban. Az a gond a grafikával, hogy a modelleken javítottak, de a shadereken rengeteget rontottak. A POTC-ban közel tökéletes volt a víz tükröződése, de itt förtelmes. -
csgj #296 az irányítás rényleg kaki, de mégis le lehet vele csapni az ellenséget könnyen, nem frusztráló annyira. a grafika meg ilyen és kész... sztem a Nap meg a víz benne a legjobb :D tény, hogy hasonlít a pirates of the caribbian grafjára... de hát ez azért van, mert annak a grafmotornak a továbbfejlesztett változata. ami kb annyiban továbbfejlesztett, hogy már directx 9-es xD De nem olyan atomcsúnya, + nem is a graf a fontos ebben a játékban. sztem jól összeszett rpg lett, csak a kivitelezésre több időt kellett volna még szánni. -
Hát nekem se jött be annyira, pedig nagyon vártam.
A grafika egyértelműen rossz. A tenger tükröződésa egyértelműen roszz. A POTC-ban ez a rész sokkal "élethűbb" lett, itt már mesterkélt. A Nap meg egyenesen nevetségesen tükröződik. A hajótesten átütő hullámok is vicc kategóriába tartoznak. A POTC-ban is voltak ilyen hibák de nem ilyen látványosak, el se merem képzelni, hogy milyen lehet viharban, az a POTC-ban kitünően nézett ki. A régiben a harc még csak-csak elviselhető volt a konzolos beütés ellenére is, de hogy még rontanak is rajta, azért az már túlzás.
Utoljára említem meg, hogy csak akkor tudsz oldalazni, ha közben egyenesen is mész. Előre meg srégen megy, de oldalra nem? Érdekes elképzeléseik vannak, meg kell hagyni.
Adok neki még egy-két óra egérutat, ha az alatt se tud meggyőzni, akkor sajnos lemegy a WC-n. -
bgabor #294 Hát, nekem hajócsata közben valami irtó gázos zenét dobott be, öt perc után kénytelen voltam lenyomni a music hangerőt. -
bgabor #293 Hát ez bizony elképzelhető.
-
OculusDei #292 a fierce attack az block penetrating. asszem pont ezeket a szavak használja a progi is. (fierce - heves, dühös, szenvedélyes - penetrating - átható, átütő) nem bug te is tudsz ilyet. ezzal az egy ütéssel lehet átütni valakinek a védelmét (meg van pár % esély alapban is de arra nem várhatsz...)
bármilyen hajót elfoglhatsz, vezethetsz legfeljebb büntetést kapsz rá. minden hajónak van rankje ahogy a karakternek is. ha a hajóé a ngyobb, akkor csúnya minuszokat kap a tulajdonságaira a karakter és az a követú is akinek ugyancsak nem megfelelő a rankje.
beatrice a másik szereplő, a csajsz aki a testvére a férfi szereplőnek. és igen ez a fősztori része. -
csgj #291 thx, de már megcsináltam. ja, és nem is Barbarossa volt, hanem Barbados xD valszeg a Karib tenger kalózai-s Barbarossa kapitány miatt hittem azt, hogy az a neve a városnak xD :D
Amúgy a játék tetszik, szerintem jók benne az ötletek, a küldetések stb... Viszont a kivitelezéssel van egypár gond... a grafika még nem is annyira zavaró, de az emberek mozgása...háááát.. az elég sz*r. na meg sokszor idegesít a hajócsata, amikor félóráig körözök az ellenség hajójával, mire egyszercsak végre sikerül megcsáklyázni... :O -
Sziasztok! tudtok vmi a főküldivel kapcsolatban? Mert nem egészen értem,mit akar a Beatrice nevű csajjal meg azt a vmit hol akarja vele??? :p Ez a főküldi,nem? Előre is köszi!!! -
Menj be a fogadóba és valamelyik faszi feje fölött ott fog villogni egy sárga színű kérdőjel. Ő adja oda a pénzt. Ha este érkeztél tölts egy éjszakát a fogadóban mert csak nappal aktivizálódik a pasi. -
csgj #288 na most, én rögtön elakadtam...:D angolokkal vagyok, és Barbarossán kaptam egy küldetést a resendincián vagy min. el kellett kísérnem egy Falwn nevű hajót San Domingoba vagy mi a frászba. oké, odaértem, lehorgonyoztam...kész... de a pénzemet nem kapom meg, a Flawn pedig nem köt ki. gondoltam akkor szépen vissza is kell fordulnom...ezért aztán visszamenten Barbarossára, de kiderült, hogy valóban nem végeztem el a feladatot... Akkor most itt mi van??? mert az időkorlátot sem ugrottam át -
Én is szórakoztam vele egy kicsit tegnap és ma is. Nagyon vártam már, hogy elkészüljön, de nem sikerült igazán. Van olyan dolog, amire azt tudom mondani, hogy jó lett. A zene nagyon hangulatos, különösen a (Sailing 2 - day) nevű ogg.
Ezen kívül:
- a hajó nézet borzalmas, egyrészt alig változott, másrészt pedig iszonyúan zavaró a hajótest közepén átütő nagyobb hullám (grafbug). Nem tudom, mi miatt lehet, de pl hajó hangjai (nyikorgás, kötelek húzódása, stb) csak akkor jönnek elő, ha az ágyúnézetben vagyok, a két nézet (starboard, stb) közötti "üres helyen" elmegy a hangeffekt.
- a csatákban aránylag normálisan sérül a hajó, bár nincs sok átmenet az egy-két találat kijelzése és a következő lövés általi totális szétesés között grafikailag. Szóval suxx.
- a harc része katasztrófa. Amikor sok ember csatázik, akkor egyszerűen semmit nem lehet csinálni, mert vagy a saját embereim, vagy mások akadályoznak. Így vagy engem ölnek le secperc alatt, vagy az én embereim mindenkit. Mozogni fölösleges, mert csak felidegesít.
- az előddel sokat játszottam (POTC) és nagyon szerettem, de talán azt kéne megint előszedni. Annyi bug és olyan bosszantó dolgok vannak benne, hogy kár volt kiadni (példa: Montserratba kéne elkísérnem egy embert a hajójával, oda is érek simán időben, nincs háború, nincs semmi és SEHOL nem tudom befejezni a questet, mert nincs se a kocsmában, se a portban, se sehol a manus, a nap többféle időszakában sem.)
- grafika maradt 2000-es szinten, pedig NAGYON sokat vártam a szabad tengeri hajókázástól. Én ma, 2006-ban úgy képzelek el egy ilyen stílusú játékot, hogy elindulok délről "tenger nézetben", a hajót vezetve, és végig tudok x idő alatt hajókázni rendesen a világon. Eközben megláthatok hajókat, a távcsőnek tényleges haszna van, stb stb stb. Jöhet eső, vihar, akármi, csak éljem túl. Ezzel szemben itt régiókra van felosztva az egész játék. Ha a tengeren hajózol, akkor ha közel is vagy a szigethez, soha a büdös életben nem éred el, akármeddig utazol, csak akkor, ha a map módban odáig mész, amikor a sziget mellett lehet kilépni a tengerre. Miért ne lehetne csak úgy szabadon hajózni, hogy el is érsz valahova? Miért ne lehetne a tengeren hajózva megvárni, ahogy a nap szépen lemegy és átfordul vörösbe, majd lemegy a horizonton, miért kell ehhez ki-be lépkedni a map módban, hogy ezeket egy-egy lefestett háttérként láthassam? Én várok túl sokat? A víz effekt szép volt, talán a legszebb a POTCben, de itt maradt ugyanaz, és most már RONDA.
Egyszóval ezt nagyon összecsapták és összességében hatalmasat csalódtam benne.
-
haxoror #286 Nekem ugyan még nincs meg a játék de olvasgattam róla külföldi fórumokon és ott mintha azt írták volna hogy a szintedtől függ hogy mekkora hajót irányíthatsz, lehet hogy egy túl nagyot támadtál meg és a kapitánya pont ezért messze táposabb volt mint te az alacsony szinteddel és ezért tudott leverni egy csapásból
-
bgabor #285 Mondjuk nemtudom, te kivel vívtál, én rögtön azzal kezdtem, hogy kihajóztam a tengerre,és egy három angol hajó vs két kalózhajó csatába beálltam küzdeni (angolként), és ott csáklyáztam meg az első hajót, lenyomtam a kapitányt, a második hajó kapitányával történt meg az ominózus "vívás".
Lehet, hogy úgy van beállítva a progi, hogy az elején nincs esélyed ekkora hajókat foglalni.
Legyőzött hajókat hogy lehet elfoglalni? Nekem eddig csak elsüllyeszteni engedte őket. -
bgabor #284 Nem a tudásomnak megfelelően? Bazz, mintha bárki is jobban tudna a másiknál támadni, védekezni. -
bgabor #283 Hozzátenném még, hogy az ominózus blokkolt csapása(amitől azonnal meghaltam) előtt egyszer sem ütött meg. Csak ácsorgott, én megy egyhuzamban hatszor hasbaszúrtam bal gombal.
Nehogy már azt mondja erre valaki, hogy ez nem egy kapitális bug volt. -
Cassell #282 Mit csináltál rosszul? Gondolom nem a tudásodnak megfelelően állítottad be a nehézségi szintet!
-
Cassell #281 Oké kösz az infot csak mert Isla da Mona-n egyáltalán nem tudok bejutni a kalózvezérhez 2 csicska őr figyel ott de az ajtó meg zárva.
Na ,hogy mondjak már valami negatívumot is: többször előfordult ,hogy a megcsáklyázott hajót miután elfoglaltam akár meg is cseréltem ahogy az elfoglalt kezdett süllyedni beleakadt az enyémbe és villámgyorsan leszedte az én hajóm healthát is tehát nekem is kampec volt.
-
bgabor #280 Vicces vagy. Mint leírtam, hatszor hasbaszúrtam a kalózhajó kapitányát, és amikor láttam, hogy ütni készül, lenyomvatartottam a védekezés gombot. Ennek ellenére megölt a csapása. Pedig csak egyszer csapott rám, és védekeztem is.
Na, mit csináltam rosszul, zsenikém? -
OculusDei #279 nem. a letter of marque az egy olyan papír ami azt bizonyítja, hogy te egy király "kalóza" vagy. buccaneer, azaz amolyan félkatona. (lásd Sir Francis Drake hogy a leghíresebbet említsem) namost a kalózok azok nem tartoznak egyik nemzet vagy király fennhatósága alá sem.
cs@: szerintem a kereskedőknél ez a rész szimplán kimaradt belőle. ahogy az is, hogy távcsovezt vegyél. csak fegyvert láttam minden utcai kereskedőnél...
mindenki: a csata tényleg nagyon halálos tud lenni. szerintem bgabor ugyanúgy csinálta mint én. kikapcsolt minden handicapet. érdemes kipróbálni de ha nem bírod a frusztrációt ne tedd. így "okoskodni" kell mielőtt megcsáklyáznál egy hajót. szimplán nagyon nehéz minden csata így. amúgy a fierce attak elött nyög egy nagyot minenki. ha nincs mögötted fal, akkor csak ugorj hátrébb...
-
Cassell #278 Na a vívást elég könnyűnek találom nem nagyon tudnak megszorítani sem pedig az elején azért a 2. nehézségi fokra raktam de az 50% hp plusz skillel semmi esélyük sincs ,hogy levágjanak nem tudom lejjebb mit ügyeskedett aki azt írta egyből levágták. Viszont a kalózoktól nem lehet kapni ilyen marquie levél szerűséget? -
Mint ahogy azt már jó néhányszor leírtam nekem a POTC volt életem legnagyobb csalódása.
Ezzel még nem sokat játszottam, de nekem már most szimpibb, mint az volt, pont azok változtak, amiket a legjobban utáltam a POTCben: Szánalmas méretű(5 szigetből álló) béna világ, itt meg a nekem legkedvesebb Karib tenger(KB20szigetre saccolom). A POTC baromi gyermeteg béna történetét szintén rühelltem, na itt erről még fogalmam sincs, de számomra még így látatlanba is elképzelhetetlen, hogy a csontvázas mese hülyeségénél rosszabb legyen.
Nekem úgy tűnik, hogy a közelharc azért egyáltalán nem ugyanolyan. -
A ball felső(QuickMenu) menü irányítását átraktam „A” –ra és „D” –re a kiválasztást ”Space” –ra. Az F3 –at(QuickAction) az „E” –re, de ez megy ingame is. Valamint szinte az összes „return” -t „space” –ra raktam kivéve a tengeri encounter sikpet, mert ezt még nem tudom mire való és minden kurzor irányítást átraktam a WASD –re. -
Én a Potc-nál semmit nem konfigoltam át irányitásilag mert semmi gond nem volt vele és nekem nem volt gagyi simán jó volt.
Nem volt béna nem akadályozott semmiben. -
bgabor #274 Ha megkérlek, leírod a billentyűzetkiosztásodat, mit hová tettél?
Amúgy jól látom, hogy kimaradt a TFT monitorok alap felbontása, az 1280X1024 a játékból? -
bgabor #273 Hát szerintem csalódni fogsz benne, ahogyan én is, de azért szedd le, ha másért nem, hát a régi szép POTC hajókázások emléke miatt. De készülj fel rá, hogy a progi semmifélefejlődésen nem ment át az elmúlt három év során, sőt, mostmár a szigetek sem bejárhatók. -
Oh dehogynem…azzal is mennyit pöcsöltem mire minden billentyűt sikerült átkonfigolni, mivel ez szinte ugyanaz így ennek a pöcsölésnek, most jó hasznát vettem, mert kb5perc alatt mindent sikerült átállítani.
Már nem vagyok 100%ig biztos, de ha jól emlékszem, abban volt, hogy a ball klikkel futott a karakter, hát az micsoda egy baromság volt, meg valami tök hülye helyen(talán a „T”) volt az időgyorsítás, amit alapból nem lehetett átállítani. A quick menü kezelése alapból ott sem volt át állítható és alapból ugyanez a béna kurzorgomb+enter megoldás volt ott is, mint itt.
Szóval azt én is osztom, hogy a kezelőfelület használhatósága mind2 játékban hagy némi kívánnivalót, még akkor is, ha ez némi fájlbuherával kikerülhető.
OculusDei: a pont majd, akkor lesz ott, ha rájössz, hogy a storeban, hogyan lehet átváltani a személyes cuccokra. Azért, ha rájössz, majd áruld el nekem is, mert már a létező összes gombot végignyomkodtam, de mégsem sikerült. -
bgabor #271 Ne mond már, a szárazföldön ugyanez a gagyizás ment, mint ebben a programban.
Még a billentyűzetkiosztás sem változott. Ugyanaz a béna harcrendszer, ugyanaz a célzás. Tökéletesen megegyezett az irányítása ezzel a programmal. -
Aszondod, akkor le se szedjem?!
Na mindegy, lehúzom azért, ha már egyszer elkezdtem...
-
POTC-nek még véletlenül sem volt szörnyű és ócska a kezelése.
-
bgabor #268 És hogy hogyan van pofájuk kiadni ezt a szemetet, egy olyan évben, amikor olyan minőségű kalandjátékok jöttek ki, mint az Oblivion. Eszüknél vannak ezek?
Bezzeg Starforce, az van rajta. Zseniálisak ezek az orosz fejlesztők.
-
bgabor #267 Hát, én nagyon szerettem anno a POTC-ban hajókázni, és csempészni, de ettől a programtól kiakadtam. Mit is tud ez a program, amit a 3 évvel ezelőtti POTC nem tudott? De most komolyan!
Reménykedtem benne, hogy kijavíthák a POTC idióta hiábáit, szörnyű kezelését, és végre egy jól játszható, kellemes játék lesz, még a szárazföldön csatalngolás is, nem úgy mint a POTC-ban.
Erre ugyanaz a grafika, mint három évvel ezelőtt, csak éppen nem lehet kimenni a városból a szigeteken (tehát a program kevesebbet tud mint a POTC három évvel ezelőtt) Ugyanaz a rémségesen ócska irányítás, és szörnyű menürendszer.
Hol élnek ezek az oroszok, a középkorban? Minek csinálnak ezek játékokat ha nem értenek hozzá?
De az i-re a pontot a tengeri csata tette fel. Megcsákjázom az ellenséges hajót, az embereim levágják az ellenséget (még jó, hogy ezt teszik, mert az átláthatatlan kavarodásban én nemigen tudnék hatékonyan harcolni), és én kiállok egyedül az ellenséges kapitánnyal (vajon melyik idióta orosz találta ki, hogy a két kapitánynak személyesen kell megküzdenie a hajóért?)
Vívni kezdünk, nyomogatom a balgombot, az emberem beleszúrja a
kardját hatszor (!!!) az ellenséges kapitány hasába(erre lemeny az élete 20 százalékkal). Látom, hogy ütni akar, védekezek, erre rámvág egyet, és az emberem meghal. Game over.
Szánalmas egy játék. Pedig a régi POTC-ból még valami használhatót is ki lehetett volna hozni három évnyi fejlesztés után. -
Az mondjuk még nem gond mert szerzek magamnak egy új marquie levelet azt kész. -
OculusDei #265 pluskat: bedlak. én ez miatt töltöttem vissza egy elég régi állást... a spanyolokkal azért nem jü lenni mert mindig mindenkivel háborúznak...
haxoror: ott a pont. a bevezető szövegben itt is mondja csak aztán nincs ott a választási lehetőség...