1665
-
Bár nem éppen a legszebb/legjobb, de azért hátha érdekel valakit:
A fedélzeten a legénység bekapcsolásához a „AICameras.c”(Program\sea_ai) –fájlban a „Sailors.IsOnDeck = 1” értékét 0 -ra javítani. -
gersgorin #424 Az fura, mondjuk én nem emlékszem hogy mennyi volt a népesség mikor elfoglaltam, most kb 1500, nekem mindig csak azért sírt, mert nem voltam Town, és az sok épületnél kritérium. Nem tudom hogy lehet növelni, én amit tudtam építettem, már úgy értem aminek csak a pénz volt az akadálya, azt megépítettem. -
Azért mert ha akarok építeni vmit,azt irja,h 800 népesség felett,Nekem meg 746 van. :P A morál már nő lassacskán de a népesség nemnagyon. -
CTD –vel kapcsolatban olvastam olyat is, hogy ajánlatos kikapcsolni a FullScreen –t. Szemre nem látszik különbséget ilyenkor sem, mert nem látod az ablak kereteit, és én 1024ben nem vettem észre semmiféle lassulást. Mivel CTD –m nem volt azt nem tudom, hogy van e haszna. Esetleg még megpróbálkozhatsz a Safe Mode bepipálásával is. -
gersgorin #421 kicsi a népesség? arra gondolsz hogy village -> town? mert nem a népességtől függ, építeni kell, akkor lesz town.
wow mi történt :D megprobálták visszavenni Tortuga-t :D a spanyolok, jöttek 1000el, rakat katona meg minden, egyikbe bele is futottam, annyi katonát hoztak, hogy szerintem most szenvedtem eddigi legnagyobb vereségem.
Még szerencse h volt kéznél egy full-tuningos battleship ;)
Ha megtámadnak figyelmeztet a gép, hogy ennyi meg ennyi napod van odaérni, mert különben elveszik a város. -
Ok,köszi! Csak még akkor várnom kell,mert kicsi a népesség szal nemtok építeni semmit. :P -
gersgorin #419 Szerintem nem rossz - bár nincs rá bizonyítékom - ha jó morálú kormányzót teszel a város élére, az sem baj ha pénzt tartasz ott - ez tapasztalat -, és a templom is növeli a morált. (és barrak sem árt,) Egyszóval ha fejlettebb a város, jobb a morál.
Építs warehouse-t, megnöveli a store befogadó képességét. -
Nekem is ez volt megtámadtattam a hajóimmal az erődöt,mire ők fogták magukat aztán elmentek. :P Egyébként fura de Nekem az 1 hajó jött be,lesz még max egy másik,ami viszi az élelmet,de nem kell több. A 1 hajóm az fregatt,de volt sokáig korvettem is,nem kell nagyobb.Meg ezek tetszenek,aztán,ami nem tetszik az nem lesz.
-
Na elfoglaltam Tortugát! :D A kolónián,h nő a népesség? Egyszerűen csak várjak és majd nőni fog? Hogy növeljem rajt a morált? És miért van,,,h mind a két elérhatő bolt(Tortuga,kalóz sziget) fullon van és így nemtok eladni semmit? -
gersgorin #416 hát nekem még nincs kialakulva, hogy milyen felállás is lenne jó, de azt már látom hogy Battleship lesz benne. Most van pluszban egy Warship meg egy WarGalleon, de egyiket eladom, mert sajnálatos módon iszonyat buta az AI. Ennél még a potc-ben is jobb volt. Hiába küldöm rá egy fortra (ami egy álló dolog, még meg se kéne nagyon eröltetnie magát) elhajózik a francba. Szóval tényleg csak teherhordásra lehet normálisan használni a plusz hajókat. - arról nem is beszélve amit itt vki említett, hogy folyton összeütköznek..szánalom -
OculusDei #415 ezek használata elég erőteéjesen rongálhatja a játékélményt. csak mint érdekességet írom ide.
bugz: 1, ha kisérsz egy kereskedőt és jobb a hajója mint a tied, menj be a shipyardba és cseréld el az ottani kapitánycsere gombbal (csak ezzel tudod). 2, ha alkalmazol egy tisztet és még ott a kocsmában dismisseled, akkor rögtön megjelenik helyette egy másik a fogadósnál... -
OculusDei #414 haxoror: 5-6 accuracyn már elég hatékonyak szerintem. csak lövés közben igyekezz keveset mozogni. (ha egy hajó az egyik oldalán leadta a sortüzet, nyugodtan lassíts le mellette mert egy perced tuti van.) nekem ritkán fagy.
zizz21: mint előbb is írtam ha nem kereskedni akarsz hanem csak toborozni akkor elég ha belopakodsz a városba.
gersgorin: én a warshippel (elég ember van rajta még a fortokhoz is...) egyeztem ki. ha meg tartasz egy támogató hajót - nekem a pinnace vált be - akkor a kajára és a zsákmány cipelésére lesz gond. minden csata azzal kezdődik: sail away parancs a támogató hajónak. -
haxoror #413 Egy kérdés, sajnos odáig nem jutottam el hogy az accuracy 10 pontos legyen, ha eléri a 10-et akkor már third person nézetből is hatékonyak lesznek a tüzérek vagy a manuális célzás mindig pontosabb lesz mint az automata?
-
haxoror #412 Körbenéztem külföldi fórumokon és a rendszeres fagyásra páran írják hogy náluk a tenger minőségének az állítgatása megoldás volt, na asszem megint felrakom a gémet!
-
gersgorin #411 én is abban a cipőben jártam mint zizz21, akkor én azt kezdtem csinálni h ha szereztem egy jobb hajót (pl. 2. vagy 1. osztályút) akkor azt azonnal eladtam, és vettem egy gagyibbat. A különbözet elég jól jött, akár 100k is lehetett, manowar esetén 130k, és még az Xp-nek is jót tett.(kisebb hajóval nagyobbat)Nem is nagyon van választás, mert kereskedni nem lehet normálisan, nemzeti küldetés sincs.
De az első bánya megépítése során oldódik a helyzet, mert kb 17k-t hoz havonta, és az már a rezsire elég.
A manowar szép, de sajnos használhatatlan, hacsak nem üres, és profi tisztjeid vannak. Nálam a Battleship ami nagyon bevállt. -
Modern világ, modern rabszolgák - kiemelkedő fizetéssel. Lassan az állásajánlatok között is így fog szerepelni... -
Sőt én mondok neked jobbat. Volt egy olyan küldetésem, hogy cuaracao szigetre (tudod ami egész lent van)szálítsak le 102 rabszolgát. Na hát a 102 rabszolga megszerzésével háromszorosára nőtt a legénységem fizetése. -
Nekem pedig war galleonom van:) -
Most ott szopok,h foglaltam még 1 fregattot meg 1 korvettet de nincs elég meberem meg katonán,éppen a minimum van.Mivel kereskedni,hajót javítani meg mindent csak a kalózszigeten tok megint bukta,mert a kereskedő raktere fullon van,nem vesz meg semmit,a fogadóban meg nincs annyi ember,h jusson mind a 3 hajómra.tom,h újratermelődik egy odő után de nem elég. Küldiket meg hiába vállalok,mert ha bemegyek 1 szigetre megtámadnak. Most mi a teendő? -
OculusDei #406 a csillagok a hajó osztályőt jelzik. a fél térképhez kell szint és akkor aktiválódik a sztori. a muskétások az átugrálás előtt "gyengítik" meg az ellent (kevesebb hp-jük lesz). az élelem foglalja az egyik legtöbb helyet (a faáruk után). foglalni úgy tudsz ha van szabad tiszted. teleport nincs de ha az ellenséges sziget mellett - nem a fort közelében mert az lő - ácsingózva nyomsz egy entert, ott lesz egy "sneak" opció. belopakodhatsz a városba. csak a tavernát tudod használni. és ha sokat mászkálsz a katonák mellet akkor lebukhatsz. morál igazából akkor számít ha a hajódat vezeti a tiszt. szimplán átmegy kalózba egy csata alatt és jól hátbatámad. ai béna. rendszeresen összeütköznek a hajók. a tisztek student képessége neki ad bónuszt. nem neked. a mentor az már elvileg adhat. a nemzeti küldetésekből már kilencet megcsináltam de 1000 gp fülé nem ment a salary. azt meg hajamra kenhetem...
ezeket gondoltam így ömlesztve megosztani veletek.
-
gersgorin #405 én csak azt mondom amit tapasztaltam, ha nem volt elég katona (v matróz, akármi)a fedélzeten akkor tuti hogy nem ajánlotta fel hogy Capture. Ellenben mikor rákészültem, akkor meg igen. Amúgy automatikusan átrakja, úgyhogy ezért lehet h nincs elég akkor fel se ajánlja a Capture-t. Amúyg igen, azon a képernyőn is át lehet még, pluszban.
Nem tom mire jó a muskétás, elvileg lőne, az volt a basics-ben, de én senkit nem láttam harcközben lőni, csak kaszálnak
amúgy mikor volt 300fő? a harc előtt vagy után? és ebből hány sailor? mert nem mind1 -
bgabor #404 Apropó, a hajó legénységébe felvehető a katonák és a muskétások mire jók?
A katonák gondolom harcolnak hajófoglaláskor, na de a muskétások? -
bgabor #403 Na igen, de ez a legénység dolog csak nem akadály, ha egy 300 főnyi legénységgel
elleátott Fregattal akarok elfoglalni egy kissebb hajót.
Tengerészeket nem is láttam, hogy át lehet pakolni az elfoglalt hajóra.
Az ellenséges kapitány legyakása utáni képernyőn lehet átrakosgatni tengerészeket? -
gersgorin #402 zizz21: talán pont neked mondtam anno hogy kell egy rakat katona is a hajóidra, kolónia esetében az sem baj ha két hajónyi katonád van, csak akkor kapsz magad mellé reprezentánsokat a városban. -
gersgorin #401 ahhoz hogy hajót foglalj kell még némi extra sailor a fedélzeten, ugyanis mindegyik hajóra megvan a min. sailor szám. Ezeket ilyenkor átpakolod, szóval csak úgy fog menni ha van még egy adag a saját hajódon.
Bank stb: oda csak akkor lehet bemenni, ha már megépítetted az adott kolónián, mondjuk az furcsa h bankot nem lehet építeni:) de lehet templomot, college-ot, arany és ezüst bányát, farmot (ez van alapból is), saját erődöt stb. -
Ez igaz,végülis hadihajó,nem pedig gálya. :p Elérkeztem közben 1 másik problémához is. Nekimentem Tortugának,az erődöt pikk-pakk ledarálom,semmi kül,de a lényeg bent van,Nekem ront 15 katona és 3at suhintani sincs időm már halott vok. Hogy foglaljak el erődöt? Nincs vmi trükkje? -
bgabor #399 Az 1800 élelem rendeteg rakteret elvisz. Ráadásul bizonyos árúkból (ebony,fruit,mahagony stb) jóval kevesebb fér a raktérbe. 1 db árú akár 10 raktérpontot is lefoglalhat, én úgy vettem észre. Nincs más hátra, adogasd el egyesével a cuccookat, és sakkozd ki, mi foglal akkora helyet.
Mellesleg az élelem az én fregattomon is probléma. Teljes legénységgel az 1000 egység élelem kemény 30 napra elegendő. Dehát ez logikus is. -
bgabor #398 Hát, hajót még én sem foglaltam el, bármit is tettem, a capture ship gomb szükre maradt. Hiába van ötös szintű "hajóírányító" skillem, és egy sereg legénység, sem lehet capturölni. Nincs ötleltem, hogyan lehetne. (Pedig vannak tiszjeim is. Lehet, hogy navigációs képességgel rendelkezőt kellene tartnom, és akkor lahatne capure shipezni?)
Igen, a POTC-ban sem tartott túl sokáig, mire a legnagyobb hajóval szeltem a vízeket, de azért ott 10-15 csempészfuvart keményen le kellett nyomni hozzá. Ráadásul 1 volt a Luckom akkoriban, és minden alkalommal le kellett nyomni a csempészellenes erőket is. -
Az lenne a kérdésem, hogy a tiszte(i)mnek az ability -jei után járó bonuszt megkapom?
Konkrétan a Student miatt érdekelne, ha ezt beválasztom neki, akkor megkapom én is a +10%XP –t? Ha igen, akkor ez esetleg össze is adódik? Mert ha ez is igen, akkor elméletileg 9tisztnél meg magamnál is beválasztva 2X annyi XP –t kapnék, mint egyébként? -
Én most csináltam(?) egy ilyen nemzeti küldetést. Barbadosról kellett valami levelet vinnem Santo Domingoba. Amikor megérkeztem oda, az egész spanyol pereputty nekemesett, nem győztem őket lehentelni, de aztán nekem is végem lett, mint a botnak. Nem létezik eljutni a kormányzóhoz (teleport persze kikapcs), info semmi, hogy miért utálnak annyira, fura, na... Van valakinek ötlete?
És azt tudja-e valaki, hogy lehet bemenni a bankba és az egyéb zárt helyekre. Azt írja, nyomjak F3-at, de semmi hatása.
Nagyon elszúrták a legénység számát. Abban az időben egy kis kétárbocoson max. 60-70 ember f é r t el, és nem pedig 300, annyinak egyszerűen hely sem volt rajtuk. -
De gondolom,de a lényeg,h az Én hajómon nem így számolja. :p Nálam,mintha nem lenne raktér... :p 1800 élelem 200 bomba meg 700 ágyugolyó,aztán meg is telet a fregattom. :( Na ez mitől van? -
A gondolat valóban elgondolkodtató... Bár egy játéknak nem kell egyeznie a történelemmel, vagy a relitással. -
A kolóniátokról is feldobhatnátok egy két képet... nekem még vánom kell a bitek csordogálására.
Bár akkor tényleg nem tudom, hogyan viszik tovább a fő küldetést, ha elfoglalhatod a fél Karib világot?! -
haxoror #392 Ez már sima PotC-ban is volt, galleon-nyi csempészárút fizetett ki nekem lazán a zsebéből a csempész akárhányszor arra jártam, úgy tűnik ebben a sorozatban a csempészkedés a nagy biznisz kereskedni meg szinte lehetetlen mert ha már flottával mászkálsz akkor egyszerűen kifogynak a kolóniák az áruból.
Muszáj háziszabályokkal játszani vagy tényleg pillanat alatt belefulladsz a pénzbe, én pl nem csempésztem és hajókat sem foglaltam el hanem csak kifosztottam őket és hagytam elsűlyedni.
Kis történelmi hűség, komolyan nem értem hogyan gondolták hogy akkoriban egy noname akárki megjelent a shipyardon és simán eladhatott pár extra fregattot, miért is gondolt volna arra a hajóács hogy a jövőhéten majd esetleg bekopog hozzá pár dühös tökig felfegyverzett francia hogy ugyan honnan a vérből szerezte a fregattjaikat meg egyébként is ha annyi pénze van hogy megvegyen 3 fregattot akkor minek hajóácskodik...
-
bgabor #391 Ja, és tettem ezt az egészet úgy, hogy még mindig fogalmam sincs, mit kellene kezdeni azzal a fél térképdarabbal, hogyan kellene beindítani a fő küldetésfonalat. -
bgabor #390 Hát ez érdekes volt. Játszogattam egy keveset ma a programmal. (4 óra játékidőnél tartok).
Érdekes dolog történt ma velem. Elmentem a hajómmal(Brig,amit Schoonerrel szereztem,a Schoonert meg az alap hajóval) megnézni a lakatlan szigeteket és az ott élő csempészeket. El is adtam nekik néhány piti cuccot.
Erre csempészés után meglepett minket a Spanyol flotta két hajója, köztük egy fregatt. Ami érdekes volt, hogy egyikük sem mozdult, csak mozdulatlanul tüzeltek. A kissebbik spanyol hajót hamar ki is iktattam a képből, és a Fregattra leadtam 5 grapeshot lövést, mire vitorlátbontott (pedig az elején minden könnyítést kikapcsoltam, szóval elvileg a Frigate full AI-al harcolt).
Mikor végre mozogni kezdett, átszállátunk a Spanyol Fregattra. Rövid csata után levágtam a kapitányt, és boldogan elhajóztam a vadiúj Fregattommal. Persze kemény mínuszokat kaptam rá, de nem foglalkoztam vele, mert tudtam, hogy ha néhány hajót víz alá küldök vele, egyből lépek annyi szintet, hogy behozzam a mínuszokat. Így is lett. A hazaúton lenyomtam néhány kalóz és Spanyol hajót, és szereztem tőlük 440 Cinnamont. Aztán felkerestem egy másik lakatlan szigetet és a csempész 133ezer pénzt fizetett a 440 cinnamonért, nyolcszázakárhányas darabáron vette át.
Azért is érdekes volt a tranzakció, mert a csempésznek elvileg 600/613-on állt a raktere(vagy milye), de mégis bevette mind a 440 cinnamont. Utána 613/613 lett.Ez most egy bug? Ti nem találkoztatok hasonlóval?
Na mind1. Érdekes volt az út négy óra alatt a szegénységből a gazdagságba.
Töprengtem is rajta sokat, vajon helyénvaló e ez egy ilyen programnál. -
haxoror #389 Na fájó szívvel uninstalláltam, elsőre 2 órán keresztül okésan ment de most 5 percenként kidob asztalra :(
Majd ha kijön hozzá egy patch akkor megint előveszem de ez így játszhatatlan nálam.
Mindenesetre arra jó volt ez a pár óra hogy alaposabban megnézhessem a játékot, őszintén szólva csalódott vagyok.
A PotC-nak valahogy sokkal jobb a hangulata ráadásul a Build moddal tud MINDENT amit az Age of Pirates sőt jóval többet is, ott földbirtokos lehetek, építhetek saját várost, elvehetem a kormányzó lányát, ugyanúgy élve foghatom el a kapitányokat hogy aztán váltságdíjat kérhessek és szigetből is van legalább ennyi és amúgy is bepakoltak oda már egy csomó szkint az AoP-ból is, mivel majdnem tökugyanaz a motor a két játék alatt így lehet csereberélni szinte mindent bár nekem még az alap PotC se fagyott soha de az AoP vmiért extrafagyós :/
Na mindegy, ha kijön a patch azért előveszem ezt is megint de egyelőre inkább a Build :) -
gersgorin #388 Hát ezt kérdeztem én is, hogy mi van a kalózgyülés után. Mert a logbook-ban nincs újabb utasítás, csak kábé annyi hogy itt a mi időnk. Dehogy pontosan mire? Én neki álltam elfoglalni a szigeteket...el leszek vele egy darabig az biztos :) De már közben lett templomom, és ha eleget imádkozok (és persze főleg adakozok:P) akkor vissza kerülök a pixisbe. Mondjuk nem tom mit ér, ha már az összes sziget az enyém lesz. Azért remélem vhogy még beleszövik a sztorit, mert ez így előbb-utóbb uncsi lesz. -
Az ágyúk lövedékeit kevesebbnek számolja. Elég siralmas megoldás lenne, ha egyetlen ágyúgolyó elfoglalna egy egész egységnyi rakteret, nem gondolod? -
Hja,meg rájöttem,mik azoka a csillagok a hajóm képe felett! A hajó osztályát jelzik! (szerintem,nem bizti :p )