iRacing
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Koszi! :)
Egyelore jo lesz a geptelenseg nehany napig, ugy is el vagyok csuszva neg=hany dologgal. Addig ezzel meg oldom, ami nagyon szukseges. Aztan meglatom. De a legjobb lenne, ha fizetnenek, mert akkor nem csak a monitor, hanem nehany szamla is megoldodna;)
Egyelore jo lesz a geptelenseg nehany napig, ugy is el vagyok csuszva neg=hany dologgal. Addig ezzel meg oldom, ami nagyon szukseges. Aztan meglatom. De a legjobb lenne, ha fizetnenek, mert akkor nem csak a monitor, hanem nehany szamla is megoldodna;)
Van egy 19" CRT Belinea a sufniban vagy 2éve, én azt ingyen oda adom neked, ha eljössz érte újpestre, illetve gondolom a sógorod jönne érte :D
Mission Impossible 2010: PRO Class
Azt sejtem, nagy monitor után megszokni valami kisebbet, kínszenvedés.
Van egy 17"-os TFT-m, ha kell, oda adhatom kölcsönbe, semmire sem használom.
Van egy 17"-os TFT-m, ha kell, oda adhatom kölcsönbe, semmire sem használom.
Ja, ez ezen Windows 7 Starter van, ultra fapad, raadasul magyarnyelvu, amitol irtozom, vilageletemben kerultem, so'se hasznaltam;)
Tipikus, most doglott be a monitorom:/ Eppen ev vege, amikor jonnek a josagok. Talan ev vegere el tudok valamit ideiglenesen hozni a cegtol, valami regebbi 17 colos TFT-t, hogy legalabb Spa-t leteszteljem;)
Most a 10 colos netbook-on piszkalom a net-et, de ezen meg net-ezni is szar, annyira mini;)
Most a 10 colos netbook-on piszkalom a net-et, de ezen meg net-ezni is szar, annyira mini;)
A homerseklet is fontos, de nyomasbeallitasoknal foleg a "kemenyseggel" jatszanak, hogy az eleje-hatulja egymashoz kepest mennyire csusszon.
Köszi, ezt kipróbálom majd. A guminyomás az gondolom a szokásos külsõ-belsõ oldal között ne legyen túl nagy, és középen a kettõ között legyen a hõmérséklet.
Nem tudom mennyit változott mostanság, de nagyon hangsúlyos a guminyomás, valamint szinte soha nem veszik le nullára a gázt vele. Neház de akkor stabil ha folyamatos hajtás van a hátsó kerekeken, leginkább enyhe gázelvétel és utána tövigtaposással operálnak vele ahol lehet, de fékezés alatt sem veszik el nullára.
Mission Impossible 2010: PRO Class
A Skippy-hez nagyon keves az 5 teszt kor;) Trukkos jargany, de gyeszeruen jol kezre, stilusra szabhato az auto, nem hiaba oktatnak vele. Eppen a Skippy az az auto, aminel a legjobban erezni a fizika, a felfuggesztes, a gumi es az FFB mukodeset, azt hogy van bennuk elet;)
Erdemes a beallitasokat tesztelni, foleg a ket veglet kozott. Az elejet teljesen le, aztan fel, a hatulja full puhara, aztan kemenyre. Mind a negy beallitassal erdemes menni legalabb 5-10 kort.
Egyszeruen elvezetes erezni, hogy milyen valtozasok vannak a beallitasok kozott, foleg ugy, hogy az ember elvezeti mindegyiket, talan meg koridoben is tartja magat, de erezni, hogy mikor, mit, hogy an kellett mashogy csinalni;)
Erdemes a beallitasokat tesztelni, foleg a ket veglet kozott. Az elejet teljesen le, aztan fel, a hatulja full puhara, aztan kemenyre. Mind a negy beallitassal erdemes menni legalabb 5-10 kort.
Egyszeruen elvezetes erezni, hogy milyen valtozasok vannak a beallitasok kozott, foleg ugy, hogy az ember elvezeti mindegyiket, talan meg koridoben is tartja magat, de erezni, hogy mikor, mit, hogy an kellett mashogy csinalni;)
Kozben megneztem, kivancsisagbol (bar ertelme nincs;P), hogy mennyit megyek a Mazdaval Atlantan (Huttu Real Combo:P).
Sajat stilussal, keveset es ovatosan kerekvetozve, rendesen botvaltoval, normalisan valtogatva stb., 2-3 kor alatt fel masodpercre voltam Huttu valodi idejetol.
Ez jonak tunik. Vagyis, jonak tunne:) Mert kicsit kinyomva a szemet, batrabban eleresztve, maris bo 2 masodpercet javitottam az idejen;) Talan lenne ez 3 is;) Vagyis mint az igazi palya csucs;) Bar ez mar erosnek tunik:D
De ha en ennyit megyek ezen a kombon, mennyit mehet Huttu az iR-rel?!?!:DDD 5-6 masodperccel jobbat mint a palyacsucs, es 8-10 masodperccel jobbat mint az igazival?!:) Vagy ennel is jobbat?:P
Persze, az izgalmasabb es erdekesebb kerdes ugy hangzana, hogy ha en ennyit megyek itt, es O annyit megy ott, akkor en mennyit mennek igazabol?:)))) Talan, ha totalkar es nehany kilo gipsz nelkul tulelnem az elso kort, valszeg eleg szar koridot:D
Sajat stilussal, keveset es ovatosan kerekvetozve, rendesen botvaltoval, normalisan valtogatva stb., 2-3 kor alatt fel masodpercre voltam Huttu valodi idejetol.
Ez jonak tunik. Vagyis, jonak tunne:) Mert kicsit kinyomva a szemet, batrabban eleresztve, maris bo 2 masodpercet javitottam az idejen;) Talan lenne ez 3 is;) Vagyis mint az igazi palya csucs;) Bar ez mar erosnek tunik:D
De ha en ennyit megyek ezen a kombon, mennyit mehet Huttu az iR-rel?!?!:DDD 5-6 masodperccel jobbat mint a palyacsucs, es 8-10 masodperccel jobbat mint az igazival?!:) Vagy ennel is jobbat?:P
Persze, az izgalmasabb es erdekesebb kerdes ugy hangzana, hogy ha en ennyit megyek itt, es O annyit megy ott, akkor en mennyit mennek igazabol?:)))) Talan, ha totalkar es nehany kilo gipsz nelkul tulelnem az elso kort, valszeg eleg szar koridot:D
Még a beállítással semmit nem foglalkoztam, mentem 5 kört Laguna Secán, azt verseny. Imádom ezt a pályát, meg nagyon megy minden eddig próbált autóval, de amikor felmentem a szerverre, és láttam, hogy mennyivel gyorsabbak nálam a többiek, kicsit kikerekedett a szemem.
SCCA kocsival pl csak 1.8sec-et kapok a legjobb körömön.
SCCA kocsival pl csak 1.8sec-et kapok a legjobb körömön.
Kicsit csusztatni kell a hatuljat es/vagy azzal is "kanyarodni":) Beallitasnal nem sok minden van (ufo-stilust leszamitva:P), az elejet lehet emelni-sulyeszteni (a geaometria es szarnyallasok miatt), es a hatso merevites, hogy mennyit tekeredjen. Izles kerdese;) Persze, a guminyomasokkal is lehet varialni, mennyire tolja az elejet es/vagy mennyire es hogyan masszon el a hatulja.
Sajnos, barmennyire is jo a fizika, itt is lehet talalni kiskapukat (bar mint ha egyre kevesebbet az idokulonbsegek alapjan), es egy kis tehetseggel, turelemmel, gyakorlassal, jo reflexekkel nagyon durva idoket mennek:)
Sajnos, barmennyire is jo a fizika, itt is lehet talalni kiskapukat (bar mint ha egyre kevesebbet az idokulonbsegek alapjan), es egy kis tehetseggel, turelemmel, gyakorlassal, jo reflexekkel nagyon durva idoket mennek:)
Skip Barbernek mi a titka? 4.5 sec-et kapok a legjobbtól most Laguna Secán, és valahogy nem érzem, hogy mégis hogyan kéne vezetnem. Na persze nem a 28-as kamuidõtõl, az abszolút irreális.
Minnel magasabb a Class, es minnel magasabb az elert SR, annal kevesebbet ad a hibatlan futamert, es annal tobbet von a kisebb hiabaert;) De az is igaz, hogy magasabb szinten aranyosan kevesebb a meggondoloatlan tores-zuzas.
Értem, akkor nézem a mostaniakat. Remélem D-s versenyen könnyebb lesz elérni a 4-es SR-t, rookie versenyeken vannak azért érdekességek néha, bár teljesen tûrhetõ más szimulátorok nyílt szervereihez képest.
Nem tudok rola. De a sorozatok, autok, palyak 80%-ban mindig megmaradnak, neha hozzajon 1-1 uj megjelent palya. A Rookie-ban, DClass-ben 95%.
Pl. a StreetStock valszeg ingyenes lesz, es az Advanced Rookie ovalt fogja valtani. Ha megjelenik a Ford GT, valszeg nem lesz vele kulonallo sorozat, hanem bekerul a Prototype/GT mixed sorozatba.
Igy szerintem, a jelenlegi sorozatokbol eleg jol ki lehet indulni.
Bar mostanaban mar eleg sok a sorozat, a nepszerusegektol fuggoen, lehetnek komolyabb atszervezesek is.
Pl. a StreetStock valszeg ingyenes lesz, es az Advanced Rookie ovalt fogja valtani. Ha megjelenik a Ford GT, valszeg nem lesz vele kulonallo sorozat, hanem bekerul a Prototype/GT mixed sorozatba.
Igy szerintem, a jelenlegi sorozatokbol eleg jol ki lehet indulni.
Bar mostanaban mar eleg sok a sorozat, a nepszerusegektol fuggoen, lehetnek komolyabb atszervezesek is.
Meg lehet valahol nézni, hogy jövõre milyen versenysorozatok lesznek? Fontos lenne a pályák meg autók miatt.
Minden sorozatot tobb csoportra (Division) bont a redszer, hogy egy sorozaton belul, ha tobb szaz jelentkezo van, ne tobb szaz ember ellen harcoljunk. Elvileg minden sorozatot 10 csoportra bont (lehet hogy fugg a resztvevok szamatol is). Minden csoportban, a bajnoksag vegen hirdetnek eredmenyt. Az aktualis division beosztas az elozo szezonban elert eredmenyektol fugg, de ha jol tudom, szezon kozben, hetente is elore leptet foleg az iR pontok, versenyek, eredmenyek alapjan (talan kiirja valahol, a jelenlegi es tervezett division-t).
valaki tudna segiteni hogy mi az a divison 1-2 illetve a többi? meg mire jó? mert én divison 2-ben vagyok és a division 1-ben valakinek kevesebb pontja van mint nekem,vagy ez nem a pontok alapján megy? valaki segitsen!
Azert Okayama sem rossz, bar Suzuka valoban jobb;)
De keszulget (scan-ek mar megvannak fel eve) OltonPark, OranPark, Zolder is. Azok is eleg jo palyak:P Es persze Spa, talan mar csak 2-3 het es itt lesz:P
De keszulget (scan-ek mar megvannak fel eve) OltonPark, OranPark, Zolder is. Azok is eleg jo palyak:P Es persze Spa, talan mar csak 2-3 het es itt lesz:P
Nem is kell, az elso ot percben benne van minden uj info, utana mar csak a szokasos "tv-adas" :)
Elvileg Okayama bevezeteskent, aztan Suzuka mar fizetos. De utana kellene olvasni, nem 100%, csak ugy emlekszem, mint ha ingyenesnek mondtak volna.
igaz még messze van,de mi lesz a legujabb updateban?
az ingyenes japán pálya melyik lesz?
az ingyenes japán pálya melyik lesz?
THX!
Nekem tetszik, szamomra a vasarnap hasznalhatobb, az auto is tokeletes, mar csak az este 10-es kezdessel kellene valamit kezdeni:)
Amugy az ilyen kirasokhoz, az aljara, mindig hozza lehetne irni, hogy az iRacers.hu 50%-os kedvezmenyt tud biztositani az iRacing eves elofizetesi dijbol!
Talan beesik meg nehany uj ember;) Foleg az ilyen Mazda szintu dolgokra, aminel elvezetes az auto, es ingyenes, pontosabban benne van az alapcsomagban;)
Talan minden masodik hetre alap palyat is lehetne tenni, ami szinten "ingyenes". Bar a Laguna/Summit/Lime kicsit mar tulhajszolt, de elvezetes rajtuk versenyezni;) Jovo el elejen, elvileg lesz egy ingyenes Japan palya is.
Es azert igy, a kezdvezmennyel, osszehasonlitva mas bajnoksaggal, ~10000 Ft-ert evi ~25 futamot tud menni bajnoksagban, plusz 365 napon keresztul, 24/24-ben ott ahol akar (az alapokkal). Talan az mar tobbeknek megeri.
Nekem tetszik, szamomra a vasarnap hasznalhatobb, az auto is tokeletes, mar csak az este 10-es kezdessel kellene valamit kezdeni:)
Amugy az ilyen kirasokhoz, az aljara, mindig hozza lehetne irni, hogy az iRacers.hu 50%-os kedvezmenyt tud biztositani az iRacing eves elofizetesi dijbol!
Talan beesik meg nehany uj ember;) Foleg az ilyen Mazda szintu dolgokra, aminel elvezetes az auto, es ingyenes, pontosabban benne van az alapcsomagban;)
Talan minden masodik hetre alap palyat is lehetne tenni, ami szinten "ingyenes". Bar a Laguna/Summit/Lime kicsit mar tulhajszolt, de elvezetes rajtuk versenyezni;) Jovo el elejen, elvileg lesz egy ingyenes Japan palya is.
Es azert igy, a kezdvezmennyel, osszehasonlitva mas bajnoksaggal, ~10000 Ft-ert evi ~25 futamot tud menni bajnoksagban, plusz 365 napon keresztul, 24/24-ben ott ahol akar (az alapokkal). Talan az mar tobbeknek megeri.
Sziasztok!
Vasárnaponként tervezünk MX-5 autókkal bajnokságot. Minden pályán mennénk minden nyomvonalon. Természetesen a idõközben megjelenõkön is. Ez így nagyon hosszú idõ ugye, de úgy gondoltuk szétbontanánk kb. 3 havonta a futamokat. Ez azt jelentené, hogy 12 futam lenne egy idõszakban a legjobb 10 futam számítana bele a bajnokságban. Ez nagyjából évszakonként fordulna. Lenne minden évszaknak egy Bajnoka. Kiírok egy szavazást is, hogy felmérjük mennyi ember venne ebben részt. Ettõl függene, hogy létre jönne e ez a bajnokság. Ha lesz rá elég jelentkezõ akár már a jövõ hét vasárnap indulna. Kiírom majd a tervezett versenynaptárt is a napokban. A versenytáv 60 perc lenne.
Ezek a futamok a hétfõi bajnokságot nem befolyásolnák. Vasárnaponként így mindig lenne egy MX-5 futam. Alap autó, sok felkészülést nem igényel így reméljük sok ember összejönne a futamokon.
Ha részt kívánsz venni szavazz légyszíves itt.
Vasárnaponként tervezünk MX-5 autókkal bajnokságot. Minden pályán mennénk minden nyomvonalon. Természetesen a idõközben megjelenõkön is. Ez így nagyon hosszú idõ ugye, de úgy gondoltuk szétbontanánk kb. 3 havonta a futamokat. Ez azt jelentené, hogy 12 futam lenne egy idõszakban a legjobb 10 futam számítana bele a bajnokságban. Ez nagyjából évszakonként fordulna. Lenne minden évszaknak egy Bajnoka. Kiírok egy szavazást is, hogy felmérjük mennyi ember venne ebben részt. Ettõl függene, hogy létre jönne e ez a bajnokság. Ha lesz rá elég jelentkezõ akár már a jövõ hét vasárnap indulna. Kiírom majd a tervezett versenynaptárt is a napokban. A versenytáv 60 perc lenne.
Ezek a futamok a hétfõi bajnokságot nem befolyásolnák. Vasárnaponként így mindig lenne egy MX-5 futam. Alap autó, sok felkészülést nem igényel így reméljük sok ember összejönne a futamokon.
Ha részt kívánsz venni szavazz légyszíves itt.
Ilyenkor nyugodtan ide is johet a kiiras szovege es a kozvetlen link, ezt a topicot talan tobben, zsigerbol latogatjak.
Sziasztok!
Tervbe van vasárnaponként egy bajnokság indítása MX-5 autókkal. Részletek és szavazás az iRacers fórumon.
Tervbe van vasárnaponként egy bajnokság indítása MX-5 autókkal. Részletek és szavazás az iRacers fórumon.
Igen, azt mar egy eve bejelentettek, akkor lehetett tudni a Ford egyuttmukodesrol. De a betervezett promok es a hosszabb kezitesi idok miatt, fokozatosan jelennek meg (eddig a Ford Falcon es a Ford Mustang - es majd valamikor a Ford GT).
huhhuuu készül egy ford gt,ha jó látom :)
Upsz:)))))))) Azt hittem az rF topicban vagyok:)
Csak Fraps vagy valami mas, amit nem ismerek;)
Csak Fraps vagy valami mas, amit nem ismerek;)
Mar reg piszkaltam rF-et, de elvileg tud(ott) movie formatumban kimenteni. A PLR file vegen lehet allitani a formatumot (AVI/WMV), a meretet, fps-t stb.
Frapson kívül van valami mód ara, hogy avi-ban, vagy akármi nézhetõ formában kimentsek egy replayt? A játékból csak a saját replay formátumában tudtam menteni, és nem hozott fel semmi más választási lehetõséget.
Én azt a pályát még csak Forza 2-ben próbáltam, és még abban sem tudok rendesen végigmenni sok kocsival, pedig azt a hülye is elvezeti. Kezdhettek volna valami egyszerûbb pályával, meg lassabb autóval. Így szerintem bárki kipurcant volna, aki csak úgy beleül.
Mentem Itt elég sokat már mindennel. Szeretem azt a pályát. Egyszer volt egy szép befutóm SSCA szerveren. LINK
Igazabol, azon a palyan mindegyik kanyar nehez, izgalmas, komoly, veszelyes es persze elvezetes;)
Ja! Nagyon komoly kanyar. Szinte bármilyen autóval határon életveszélyes. Mondjuk az utána következõ kombináció sem gyenge<#wink>#wink>.
En valszeg mar az elso korben meghalnek, mert Atlantan az elso kanyart meg iR-rel sem tudom normalisan bevenni: vagy lassu vagyok vagy matrica leszek a falon;)))
Na, azért nem véletlenül a legjobb szimulátoros. Bár azért mondhatna kicsit többet a cikk.
Persze ez egyértelmû. Olyan még nem volt, hogy valaki direkt kilökött volna, csak versenybalesetek. Bár a tegnapi hülyegyerekbõl kinéztem volna, hogy direkt kilök:D
Szoftver az elkövetkezõ néhány tíz éven belül nem fogja tudni elbírálni és ennek megfelelõen súlyozottan és asszimetrikusan "büntetni" az incidenseket. Jelenleg ennyit tud a szimuláció, hogy kontakt esetén mindkét félnek kioszt valamennyit... Versenybírókat alkalmazni pedig eléggé kötséges lenne, akkor az lenne a baj, hogy milyen drága...
Ha valóban szándékos, rosszindulatú viselkedést feltételezel, akkor azt jelentheted és el fognak járni a vétkessel szemben. Ha csak rosszkor voltál rossz helyen... Hát ilyen az élet. Ez a ligafutamokban is benne van.
Az SR részlegesen a valóságban is kiszabható pénzbüntetéseket és a keletkezett anyagi kárt is szimulálja. Versenyen pedig a törött autóban keletkezett kárt a tulaj/csapat állja, nem a baleset okozója. Az életben ezeknek van visszatartó ereje.
Ha valóban szándékos, rosszindulatú viselkedést feltételezel, akkor azt jelentheted és el fognak járni a vétkessel szemben. Ha csak rosszkor voltál rossz helyen... Hát ilyen az élet. Ez a ligafutamokban is benne van.
Az SR részlegesen a valóságban is kiszabható pénzbüntetéseket és a keletkezett anyagi kárt is szimulálja. Versenyen pedig a törött autóban keletkezett kárt a tulaj/csapat állja, nem a baleset okozója. Az életben ezeknek van visszatartó ereje.