iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alex nyomás befelé szerverre verseny lesz nem sokára. Mustang-Lime rock<#hamm>

Alexease
A bal felso sarokban es a Service Status-nal (sargaval a nem kotelezoket, pirossal a kotelezoket) jelezni fogja ha letoltheto lesz;)

Ha valoban szerda, akkor este 8 utan varhato.
Spa kéken downloadol:). Zöld lesz akkor szerda hajnalban? Nem vártam még így pályát iracingben.

Alexease
Lehet hogy elneztem a datumot?!@:))
bardocz
Nem csak 23.-án?
Alexease
Szerdan - elvileg - ki is probalhatod;)
Látom már volt korábban is linkelve sorry.

ÚJ TÜTÜ!

bardocz
Ahhoz, hogy A-s jogsid legyen 3.0-s ratinggal, 76 kanyaronként lehet 1 hibád.
Nekem ehhez az kéne, hogy ne autózzak a saját határomon végig egy versenyen, és semmilyen balesetbe ne kerüljek bele. Namost a második része nem csak rajtam múlik, az elsõt meg nem tudom megállni, max ha az elõttem lévõ folyamatosan húz el, a mögöttem lévõ meg folyamatosan szakad le. Szóval asszem én egy ideig maradok a D kategóriánál, úgyis jó az a SkipBarber :D
Alexease
Valszeg az offtrack-et arra talaltak ki (eredetileg), hogy ha valaki kicsuszna 2-4 kerekkel, de nem forog meg, akkor azt vegye hibanak. De valoban az a gond, hogy ha versneyszituacioban az ember (ketten harman egymas mellett kanyarban) a biztonsag miatt, minimalisan is hozzaer a fuhoz, akkor bukta.

Nem lenne vele gond, ha ez csak egy szam lenne, egy statisztikai adat, es/vagy csak a szervererossegnel besorolasnal szamitana. De ha az ember Class-t is bukik vele, akkor mar necces.
Jo, jo, tudom, sok sok versenyzessel, turelemmel gyorsan vissz lehet hozni az SR-t, de ha eppen valaki nem er ra, es foleg nincs szerencseje (nem csak tole fugg a hiatlan verseny - utkozesek!!!), akkor az elofizetessel is gondok lehetnek, mert hiaba vett meg mindent, ha kenytelen honapokig az SR miatt gyurni:/
Aszfaltot nem veszi offtracknek, ha belül történik akkor vágást ítél, de vágás nem off track tök más kategória a kettõ.
Korrekt az lenne a 1 keréknek mindíg a vonalom belül kéne maradnia, és utána jön az offtrack függetlenül attól hogy milyen felületrõl beszélünk. Bár eleve nem értem az off tracknek mi köze a safety ratinghez.

Itt a jó pálda, 46 incidensel és egyébként hibátlan versenyzéssel nyert Dani. Egy ilyen futamon 3 kategóriát esnél vissza hivatalos szerveren. Sajnos beteg a rendszer, és ez befolyásolja az elõfizetõk számát és a részvételt is:

http://members.iracing.com/membersite/member/EventResult.do?&subsessionid=2739470&custid=18246

Vágás is baromság..le kell lassítanod a versenypályán, úgy hogy közben akikkel versenyzel azok arra számítanak, hogy te tolod neki tovább. EZ az igazán balesetveszélyes, nem az off track. Miért nem volt jó a bevált módszer, hogy az elsõnél figyelmeztetés a másodiknál stop&go?

Kiváncsian várom hogy az agyonaszfaltozott modern f1 pályáknál mit fognak kitalálni, mert pl spa le source kapásból problémás, mert külsõ íven sokkal gyorsabban lehet majd menni, csakúgy mint watkins glen T1-ben.

http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27

Alexease
Azert vagni nem lehet, mert hiaba aszfaltozott, azt is offtrack-nek veszi:) Igazabol, kultoraltan szamolja az offtrack-et, csak van nehany logikailag buktas hely. Pl. kanyarkijaratokon engedi a kerekvetot, sot meg azon tul is, de ahogy elfogy a kerekveto, utana mar 1 centire is uvolt az aszfalt mellett;)

Olyan mint az SR-szamitas (utkozes), jo jo, de nincs teljesen kidolgozva, atgondolva. Kellemetlen, amikor valaki valamiert az SR-ert hajt (bar eleve vicc), es versenyen, huzos fektavon, hatulrol egyertelmuen, veletlenul neki koccannak (igazi tores, derules nelkul), es tolja a 4x-et:D ClassA-ben, magasabb SR-nel ilyenkor annyit von, mint egy 100 koros versenynel ossze lehetne szedni;/
bardocz
Pf, ilyet sem láttam még egy ligában sem. Akkor ha olyan a pálya, simán lehet vágni, meg szélesíteni. Mindegy, legalább már tudom hogyan mûködik. Talán így kevesebbet fogok szívni emiatt.
Autó felezõvonalának bármelyik pontja átlépi a "versenyzésre nem alkalmas" felületet, legyen az fü vagy sóder, akkor kapod az offtracket.
Amíg kemény felületen vagy addig nem számít akkor sem ha átlépted a vonalat.

Baromság, de ez van. Ha nem tetszik irj a supportnak hátha egyszer változtatnak rajta.

Én már 10 oldalas flamet indítottam róla, és az okos fanboyok elmagyarázták milyen jó ez igy hogy a "baleseteim" 90%-a offtrack pörgés és contact nélkül.

http://ptracing.net - PTR pedal - The load cell pedal mod for Logitech G25/G27

bardocz
Off track az hogyan mûködik? Néha 3/4 autó nincs a pályán, és nem ad semmit, aztán meg éppen, hogy csípem a füvet/homokot/anyámkínját, és már osztja. Emiatt bukom az SR-t folyamatosan, fõleg Laguna Secában.
Lesz is bajnokság vele majd nálunk is.

Alexease
A Monte Carlo-val semmi gond, az abszolut road cucc, azzal hivatalos versenyek is voltak road-on. Bajnoksag is volt belole hosted/fun-ban. A teljesitmeny/suly aranya, a meretei, a valtoja es a felfuggesztes tipusa miatt elegge autosan vezetheto;)
bardocz
Én a monte carloval megyek néha roadon. Simán lehetnének vele olyan versenyek is, elég jól viselkedik.
Alexease
Nem kockaztam ki a videot, de mintha real tukrozodesek lennenek itt-ott (nem hinnem:P), es az egyik kepen jonak tunt a kopas az auton (most is van, de most olyan tore/kopas egyutt, ez meg olyan csak festek lehuzos a falon:P).
Remelem, lesz hozza szimetrikus setup lehetoseg:) Nem mint ha nem szeretnem az ovalt, de igy duplazodna a felhasznalasi terulete:) Bar az SK-val is szoktam road-on tekeregni:DDDD
Alexease
Ugy nez ki, szerdan lesz az update, a frissites, es akkor erkeznek a cuccosok (Spa, Street StockCar - ez ingyenes lesz):P

http://www.youtube.com/v/pck4lf4vwPM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Alexease
Remelem;)
Ja és Alex, remélem jössz hozzánk versenyezni. <#eljen>

Ne feledjétek aki szeretne részt venni az iRacers bajnokikon. Holnap Mazda MX-5 elsõ bajnoki futam Summit Point Racewayen. Hétfõn 5.-dik Mustang bajnoki Lime Rockban.
Várunk Mindenkit Szeretettel.!

Alexease
Foleg mostanaban, amnikor mar majd' felebe kerul minden, mint regen.
Vagy a mostani kedvezmennyekkel, a bajnoksag 50%, es evente ossze lehet versenyezni 40$-t. Igy evi 10$ az elofizetes:)
Nem hiszem, hogy nagy buli lenne account-ot eladni. Mennyit adnának érte? Félárat?

bardocz
Ha négy dolgot vásárolok, akkor is ugyan úgy jár a 10% kedvezmény?
csige791
"az lesz. az accom tuti nem adom el. :)"

- Én sem adtam el, pedig eszembe jutott. De jobb ha megvan az, kitudja mi lesz még iR-bõl a jövõben.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

symbol
jaja. az lesz. az accom tuti nem adom el. :)
meg ligában is benne lennék, de nekem ezt totál statikus cucc így, hiába baszott jók a pályák és az FFB, ha a hangulat, és a környezet-szimuláció nincs meg. nah nem rizsázok annyit a többieknek jó versenyzést addig is..! :)

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

pointer4
Szerintem tedd azt, hogy most félrerakod egy fél évre, azután pedig majd kiderül, hogy eltelt-e elég idõ, hogy újra felizgassa a fantáziádat versenyezni. Lehet majd kell hozzá, majd még fél év. Lehetõségek iRacingnél adottak, csak még nem tartanak ott.
symbol
nah tudom nem sokatokat érdekel, de azért leírom, hogy mit "gondolok" :) nekem kábé 170 ezer forintban van asszem a gamma eddig. no problém, nem bánom.

meg el is vagyok havazva, be szeretnék fejezni ezt-azt végre (weblap, rend a gépen etc...) és igy nem nagyon jut most idõ versenyezni F1 járgány ide vagy oda.

viszont lehet nem is lesz már nagyon kedvem. klassz az iracing, de nagyon sterilek a körülmények, a versenyek etc.

a mai modern F1-ben is a legjobb versenyek váltózó körülmények között születnek általában. ilyen itt nincs. ahogy igazából hangulat sincs. vicc, hogy egy 10 évvel ezelõtti program szintjét nem érjük el ma (lobogó zászlók :p, vaku, közönségmoraj) (GP4). az idõjárásról nem beszélve ugye. plusz az ég ugye...

tudom már ezerszer elmondtam, de lehet jövõre abbahagyom ezt egy idõre, jön az rFactor 2, a shift 2 (sokat várok tõle, itt is lesz esõ, éjszakai pályák, sisak nézet, jobb fizika ugye (marketing duma ide vagy oda, szerintem tényleg jobb lesz), több autó, több pálya, brutális hangok, szal jó móka lesz), meg ugye jön majd a GTR 3 / 2011 is, amitõl megint sokat várok. Élményre nekem még offline is lehet több móka lesz, mert az iracing így, ezekkel a rövid futamokkal nem más mint hotlap módban való kergetõzés. rFactor 2 és a többi játék mellett szólhat még ugye, hogy már nem létezõ, vagy nem aktuális pályák is belekerülhetnek és kerülnek majd a programba, szóval nah.

Én érezni akarom, hogy lélegzik körülöttem a környezet, hogy izeg-mozog minden. rizikózni akarok felszáradó íven a gumikkal és sorolhatnám.
Valszeg az lesz, hogy rFactor 2-vel, vagy GTR 3-al fogok multizni, a Shift 2 meg majd meglátjuk mit nyújt. Mindenesetre erre is vevõ lennék eredetiben ha úgy sikerül.

Aztán ha az iracing kicsit összekapja magát és számomra fontos dolgokat is orvosol, akkor még lehet tolni fogom vele. Sõt biztos is, de a varázsnak jelenleg úgy érzem annyi.

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

Rákell érezni. Gyakorolj vele többet és menni fog az. Nekem a med-soft vagy a soft-soft stabok kényelmesebbek. Esetleg próbáld ki úgy ha másként van beállítva nálad.

Sziasztok!

ma megvettem a ford mustangot, hát az eddigi "gyenge" autoimhoz képest elég sok gépészkedést vált ki belõlem. lehet igy nem is merek majd a hetfoi bajnoki futamon részt venni. csak hátráltatnám a mezonyt

esetleges oteletek a jobb vezethetõségre?

Asrock Z97X Killer, Intel 4790K, 16GB (Corsair Vengenance Pro DDR3-2133Mhz), Gigabyte GTX970, Samsung S27D590,2x120G SSD(RAID0),2TB,1.5TB, Logitech G27 origin/steam: szmore84 uplay: szmore84_HUN

Alexease
Videokartrya drivereket probaltad. Allitolag az utolso nehany verzioban, valami font gyokersegek, hibak is voltak. Legalabb is nalam, es a Google keresesek alapjan, az elozo verziokbol valamelyik, szetbarmolta a fontelereseimet. Igaz, csak hasznalhatatlanok voltak, de kinezetre nem valtoztak...
Alexease
Ha nem csak piros, hanem kek glow-k is vannak rajtuk, akkor lehet, hogy 3D-s monitort vettel, csak nem adtak hozza szemuveget es emiatt nem tudsz rola:)

Egyelore nincs tobb otletem:/
pointer4
Igyál kicsit, és eltûnik :D
petesilver
nem az volt, clear type van állítva, mellékhatás sincs. Most a standar fontokat arial-ra cseréltem, valamivel jobb. De a Totalcommanderben a standard szögletes zárójel továbbra is ugyan úgy pirosas. Feladom, rohadjon meg :(

Mission Impossible 2010: PRO Class

<#taps>

Jacek
En samut nem veszek semmibol:) max telo

Meg a multkor vettem egy gagyi BENQ 24-est:) 39-ert, mondom tuti szar de joj az:) Egyebkent nem rossz, de miota az emeletrol lefele menet kiesett a kezembol csuszott 3 metert a lepcson:D oldalt kiugrott es 2 meterrol a sarkara a betonra perecelt:)
Na mondom ennek annyi:D lofaszt hibatlan:D azota istenket tisztelem:)

Jacek
Ezért nem adom el, meg mindig kurva jo kepe van, barmi beuthet jo az tartalekban..

Alexease
Volt Belinea-m is (19" CRT);) Az tul elt engem is, pedig mar hasznaltan vettem:)
petesilver
Csak vastag fontoknál, de most adtál egy tippet, lehet a belinea miatt állítottam a win témában a fontokon! Megmézem!

Alexease
Hulye kerdes, de gondolom, 32biten van hajtva?:)
A 8800GTX jo cucc, volt nekem is. Azt egettem le az ISI DevKit-tel:) Azt is meg 145E-ert vettem, igy hasonlo volt a boldogsagi mutatom, mint a ket monitornal;)

Csak fontoknal csinalja? Pl. kulonfele eleken, oldalakon, toreseken, vekonyabb leniaknal nincs gond?
A font beallitasoknal probaltad a ClearType reszt?
Ha Win7-et hasznalsz, azon van valami komolyabb monitor beallitasi akarmi, talan hasznal valamit.
A szinprofil (ICC), nem hiszem hogy okozhatja, de azert nem art, ha egysegesen az van feltoltve a gepre, Win-re, Adobe cuccokra.

Esetleg a Windows hatter es egyeb stilusainak a lepusztitasa, begyorsitasa is szamithat. Ha nem default-ot hasznalsz, akkor teszt.
Mondjuk, en dege vagyok, mert meg a Win7-et is Win98 szinture degradalom, minden effekt, hatterkep, attunes, arnyek, atlatszosag, animacio, hang, csicsa OFF, fekete hatter, classic ikonok, szurke taskbar;)
petesilver
Természetesen DVI-on van hajtva natívban. sima betûknél nem gon, bold betûkkel csinálja. pl iRacing oldal. Piros glow az i betû a c és n között, valamint mindkét l betû az oldalban, a többi jó :O

petesilver
Igazából nem tudom miért csinálja. alapon ilyen lehet rontani is rajta, akkor zöldes. Bármilyen oldalon, bárhol képes ezt csinálni a betûkkel, és már mindenem ki van vele, ezzel pl nem is játszom. Totalcommanderben szintén: közeli betûk meg szögletes zárójelek piros glow-val. Most próbáltam állítani, odáig jutottam, hogy valahogy lockoltam az állíthatóságot. Akár színt, akár sharpnes-t, akár contrast, akár brightnes-t állítottam, váltouik a képminõség, de a vastag betûknél marad a piros. 8800GTX-el használom, digitalvibrance off, bár a photoshop induláskor prüszkölt valamit, hogy a monitor színvezérlése nem tetszik neki, viszont monitor színkezelésnél más colorpalettától begajdul a Win, hogy hiba, nem tud mást értelmezni. Tehát marad, goto vissza az elejére :(

Alexease
Eddig csak egy Samsung-om volt, leszamitva hogy megdoglott (tap, inverter, sleep-vezerles stb.), nem volt vele gondom;)
A betuk kinezete sokmindentol fugg: windows verzio es beallitasai (meretek, elelmosasok, soft fontok stb.), bongeszotol (az FF, ha jol lattam - nem hasznalom - jobban elmossa a betuk szeleit, es valszeg videokartyatol.

Ha nem digitalis bemenete van, es/vagy nem azzal hasznalod, akkor is gondok lehetnek. Hasonloan gazos, ha nem nativ modban van.
A monitor beallitasainal is vannak boven lehetosegek: az eros kontraszt is bekavarhat, hasnloan a monitor elelmosas beallitasaval, de van altalaban zajositas es dinamikus kontraszt gyokerseg is.

Bar kettobol ketto TFT-m eddig meghalt, osszessegeben nincsenek rossz tapasztalataim;) Tobb elonye van a CRT-vel szemben - szamomra - mint hatranya. Termeszetesen, egyik monitor sem volt csucskategorias (BenQ, Samsung), de egyik sem a TESCO gazdasagos reszhez tartozott (ujonan vettem oket, 100E felett volt mindketto. Persze, most mar mindket tipus kifutott, fele-negyed annyiba kerulnek:P)).
bardocz
Nekem egy Samsungom van, de semmi ilyesmit nem csinál. Talán a pc-s játékoknak leáldozott topikban írtak rá megoldást valaki másnak.
petesilver
Srácok, az ilyen trágya Samsung Syncmaster meg hasonló TFT monitorokon, hogy a betûk egy részénél totalcommanderben, meg weboldal címben fehér alapon ne legyen a betûnek piros outer glow-ja? Kurva zavaró, már állítgattam mindent. eleve förtelem alapon a színvilága, túl élénk az egész, ha lejjebb veszem, akkor meg színtelen f*s az egész. Kezdek hülyét kapni. Sajna a jó öreg és legalább 30 kg-os 21 collos IBM CRT már nagyon fárasztotta a szemem, de ez a modern borzalom esküszöm rosszabb :( ötlet esetleg tapasztalati szinten?

Alexease
Amugy azok a Sony-k jo monitorok voltak, olyanokat hasznaltunk a cegnel evekig, nyaron passzoltunk el beloluk vagy 8-at:) Es meg mindig van belole, plusz meg nehany egyeb marka;)

De volt meg bent egy tucat Sony 17"-os TFT (amig nem hordtak haza az emberek egy reszet:P), irodai es masdodik monitornak, azok evek ota mennek, es semmi bajuk. Azokat meg osszeraktak rendesen. De a BenQ es a Samsung, az elozo ket cuccom, 2 evet sem huzott darabja, mind a ketto megadta magat:/
Alexease
Koszi! :)
Ugy nez ki, holnap megoldodik a dolog, ki tudtam csikarni a tartozas egy reszet;) Bar jobb lett volna olyat venni, mint amilyet szeretnek, es nem olyat, mint amilyet tudok, de ez is jobb mint a semmi, foleg hogy tegnap meg ugy nezett ki, hogy 2-3 honapig semmi sem lesz;)
pointer4
Szilvásbuktát, mert azt szeretem!