5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• uwu
    Ez a kinek mekkora volt a legnagyobb győzelme, elég értelmetlen kérdés.
    Függ a nehézségi foktól, a játék sebességétől, a térkép méretétől, a térkép típusától, a népek számától, és tech-es beállításoktól. Ráadásul az időközben kiirtott népek ugye nem számítanak bele, pedig nyílván a fejlettebbeket írtod ki először...

Mindezt leszámítva, érzésből azért lehet tudni mire gondolsz:D
    Nekem a legemlékezetesebb egy deity játékom volt earth mapon 18 néppel normal speeden. Ez volt a legnehezebb játék amit valaha játszottam. Rengeteg loadgame kellett hozzá. A végén modern armorral pusztítottam azték riflemanokat. Illetve, inkáb azok a tankokat, mert az aztéknak kb 500 egységből álló serege volt. Mikor kiraktam 16 modernarmort, azt eltüntette. Persze vittem őket továbbra is, mikor összegyűlt vagy 30 darab, és már nem mert támadni, végiggyalogoltam aztékföldön.
  • NEXUS6
    A legutóbbi RoM + New Dawn modnál elég dúrván nyomja az AI. Folyamatosan teszi partra a 8-10 fős seregeit 6 katapult/trebouchet meg pár crosbow emberke. A többiek is simán betámadnak és így szét kell szórni a seregeim. Van egy extra opció, ami az agresszív AI beálítást még meg lehet fejelni. Rendesen kapaszkodni kell, teccik.:D

Mellette szerencsére azért van aki csípja a búrám, szal nem egységesen goromba az AI, mint az alapjátékban a nehézség növelésével. De aki könnyű prédának lát az roppant kegyetlen próbál velem lenni!:D
  • ChuckYeager
    EGY KÉRDÉS:Miért va az ,hogy a demographics-ban a Export-import nekem mindig alacsony (mínuszos) pedig nyers anyagokkal is kereskedek meg a trade route-ok is figyelek (hozzá kapcsolodó épületekre is).
    MÁS:Az összefoglaló (financial advisor) képernyőn van egy olyan ,hogy INFLATION (infláció) ez nekem mindig magas jóformán ez visszi el a bevételem nagy részét ezt ,hogy lehet csökkenteni vagy egyáltalán mi ez??
    Kérem aki tudd válaszoljon!!
  • LSSAHPAUL
    Az alap hogy felveszed a vallását,államformáját.
    Adsz neki technologiát, vagy bármit pl ócska egységeket, workert stb ingyen. Amit kér azt teljesíted.
  • Dave8814
    Védelmi paktumot azzal az orszűggal köthetsz, akivel nagyon jóban vagy. Ha már itt tartunk, hogyan lehet javítani két ország viszonyát?
  • Paddy
    Illetve a térképen néha be van világos kékkel karikázva egy egy terület. Az mit jelent?
  • Paddy
    Védelmi paktumok egy harmadik fél ellen---->ehhez mi kell?
  • NEXUS6
    Van olyan mod, ami bizonyos kulturális szint fölött még eggyel megnöveli a város hatókörét. Illetve vannak bizonyos épületek fejlesztések, amelyek a csúcsra nyomják a kajatermelést. Az agykontrolig kell valahogy kihúzni, attól kezdve nem lesz boldogtalan, és nem kell attól tartani, hogy szétesik a birodalom.
  • lee56
    Túl kéne jutni a középkoron, elfoglalni nagy területet vagy felfedezni egyéb civilizációkat és kereskedni velük sok egészséges árut (banán, tengeri csemegék stb.) és rögtön nagyobbra nőhetnek a városaid. Civilopédiát is olvasgathatsz, ha nem megy angolul, biztos van magyarítva is, sokat lehet belőle tanulni hogy mi hogy műxik a civben..

70es szintű városokhoz már mod kell valószinüleg. Normál játékban ha elfoglalod az egész világot, és mindent farmra váltasz egy város körül és zöld területen fekszik amúgy kb 50ig juthat el. sushi co.-val persze :)
  • Dave8814
    Hogy van nektek 70es városotok, mikor nekem már 8nál elkezdenek éhezni, és leesik a fejletség. Hiába építek több farmot, annyit meg nem enged hozzárendelni a városhoz
  • LSSAHPAUL
    Emperoron ez kevés. Ott már kell használni a játék többi "elemét" is.
  • Paddy
    Az én technikám az, hogy az elején betárazok annyi várost amennyit csak elbírok úgy, hogy a technológiám minimum 60%-on maradjon. Hozzáteszem még kezdő vagyok és warlordon játszom. A "kínai" technikát alkalmazom, vagy is a népességet duzzasztom a hadsereggel együtt. Persze lehet ez a technika nem állná meg a helyét mondjuk moarchon vagy emperoron. Feltettem egy total realism modot ami nem tudom mire való. Valaki esetleg tudja?
  • LSSAHPAUL
    Én már csak multizok, szal amikor haverokkal gépek ellen játszunk (monarch-mert nincs töltési lehetőség) akkor az egyik haver ezt csinálja hogy kifejleszti az összes vallást és ebből lesz neki lóvé :), én mindig mondom neki hogy valást nem alapítani kell hanem foglalni, de süket fülekre talál :) Viszont tény hogy ő kb 2x annyi tudományt ad a közösbe ( külön teamben vagyunk, viszont megbeszéljük ki mit fejleszt és oda adjuk egymásnak,persze miután valahogy megszereztük az alphabet-et) mint a többiek együttvéve.
  • NEXUS6
    Igaz moddal, de Emperor szinten játszom évek óta, az talán kicsit könnyebb, mint az eredeti.:)
    De most beállítottam, hogy ha sokáig vagyok az első a pontozásban, akkor automatikusan nehezíti a játékot, vagy könnyíti a ha lemaradnék. Most könnyítette mellesleg és közben betámadott egy akkora sereggel, hogy csak néztem. Jó pár kört vissza kellett töltenem és egységeket gyártani.

Amúgy hol vagyok még a katapulttól?:) Sajna viszont tényleg be kell majd áldozni 1-2 egységet, ha nem akarom az életem hátralevő felét játékállás betöltéssel eltölteni.:)

Amúgy ezzel a vallásalapítós stratégiával nem lassan szoktam egy kontinenst bekebelezni, hanem viszonylag gyorsan, olyan isz. 0-1000 között. Utána meg már nincs ellenfél.
    Most arra gondoltam, hogy nem fogok államvallást választani, hanem minden városba betelepítem az általam birtokolt 5-6-ot. Elvileg kiba módon megnyomják majd a kultúrát, kíváncsi vagyok mi lesz így a birodalomból, nem akar-e szétesni? A pénznek viszont marha jó lesz az biztos, amikor a nagytemplomokat felépítem!:D
  • LSSAHPAUL
    Katapult. Katapultokat beáldozol, mivel nincs esélyük a túlélésre promózd őket coll.damage-re.
    Amit leírtál taktika szerintem nem emperor fokozat-ra vonatkozik, próbálj ezen a szinten nyerni.. és akkor jössz rá a játék valódi arcára.. kémkedéssel rombolod a szomszédaid vasát,lóvát, folyamatosan megtámadni őket csak azért hogy gyorsan kibékülj és kérj cserébe 1-2 tecnologiát, nem beszélve hogy kapsz great generalt amit egy városba kell "gyüjteni". Ha jól csinálod a végén a városrombolásból fogsz megélni mert annyi egységed lesz (fele katapult) :) és igy lassan elég nagy területre teszel szert és "pontozással" megnyerheted a játékot.
    De ahogy mondtad ahány gém annyi taktika.
  • NEXUS6
    Na ja, nekem van egy 12-es városom az 2-3 kör alatt legyárt egy légióst, és az ő 8-as fővárosa is érdekes módon egy annak megfelelő egységet. Szerencsére a légiós erősebb, meg 1-2 great general már benn csücsül a városban, meg van 1-2 épület, amik tapasztalati pontot, extra promót adnak, szal igen csak felturbózva indulok.:)
    De sajna felhúzott 1-2 csodát és minden városa 90% védelmi bónusszal indul, + domb. Kicsit megakadtam.
  • dronkZero
    "Ha 2X akkora városaim vannak, mint az ellenségnek, akkor fele annyi idő alatt építek egy egységet"

Ebbe nagyon ne éld bele magad, az AI az Immatériumból idézi az egységeit, nem pedig gyártja.
    Mondjuk igazából mindegy, mert hülye hozzá, hogy a városait menedzselje, és nagyságrendekkel bénább, mint egy ember.

De mindenesetre nem a városi termelés nagysága miatt tudsz nagyobb sereget építeni a gépnél.
  • NEXUS6
    Ja és mint írtam korábban, minden vallás lehetőleg nálam van, az első időben csak azt fejlsztem, mert a valláshoz kapcsolódó technológiát, szó nélkül szinte bármire elcseréli az AI, pedig ha nem először fejleszti ki, már nem sokat ér vele.

Aztán amikor feltűnnek az első 2-es fejletségű városok a határom közelébe, akkor kezdődik a hadd-el-had.:)
  • NEXUS6
    70-es városaim is szoktak lenni!:)
    Meg annyi rahedli egységem, hogy nemférnek ki a képernyőre.:)

A legnagyobb kincs a lakosság szerintem, igaz csak hosszútávon hozzák meg a hasznot. Én mindíg arra megyek, hogy minnél több lakosom legyen, minnél gyorsabban. Ha 2X akkora városaim vannak, mint az ellenségnek, akkor fele annyi idő alatt építek egy egységet és mellette a lakosok még pénzt, meg tudományt is termelnek. Kutatással, adókkal ritkán megyek 50 % alá. Először 100% kutatás, aztán az első terjeszkedési hullámnál, fokozatosan lejjebb viszem olyan 65%-ig. Aztán innen megyek vissza, előbb a kultúrát növelem, majd a kémkedést, 15%-15%-70% szintre beállítva a dolgokat.

De hát, annyi stratégia van mint égen a csillag.:)
  • LSSAHPAUL
    Váltsál rabszolgaságba és áldozd be őket :) ha komolyan akarod venni a gémet és nem Sim City-zni akarsz akkor nem csinálsz 10-nél nagyobb várost, ugyanis minden erőddel egységeket gyártol, alig van idő olyan finomságokra amik a health-ot és a moral-t javítják, illetve a sok egység miatt örülsz ha 0% kutatás mellett pozitive vagy.. és hogy mégis kutass valamit berakol pár tudóst a városba, vagy hogy ne legyen Strike merchantot, és már mindjárt meg is állt a város növekedése.
  • Dave8814
    Kösz, majd megpróbálom, viszont egy égetö kérdés, mit tudok az ellen tenni, hogy túl zsufolt a város?
  • Carmang
    Terjeszd el az állami vallást abban a városban. Asszem Theokrcy-nál van, hogy monostor nélkül is tudsz misszionáriust építeni.
  • Dave8814
    De amúgy, ha már egy város felvesz egy vallást, és beállítom az állami vallást, az nem tér át. Ugyan ugy zsido marad, csak elégedetlenek lesznek az emberek
  • NEXUS6
    Vazallus államok be vannak kapcsolva?
    Lehet, hogy ki kéne kapcsolnom?
  • ChuckYeager
    Nem értelek titeket!
    Nekem pont az a bajom ,hogy a gép nagyon elhúz technológiában is és simán elfoglal egy kontinenst.Emperor/monarch szinten szoktam játszani.És régi motoros vagyok a CiV-ekben.
    Most pl úgy állok 2050 van és jó formán csak én és Saladin maradt de neki 3X akkor területe van,mint nekem.És technológiaban is jóval fejletebb.
    Nekem ez a játék egy igazi kihívás van olyan ,hogy ötször is újat kell kezdenem.Csak a beépített Next War modot használom,hogy minél hosszabb legyen!!

EGY KÉRDÉS:Miért va az ,hogy a demographics-ban a Export-import nekem mindig alacsony (mínuszos) pedig nyers anyagokkal is kereskedek meg a trade route-ok is figyelek (hozzá kapcsolodó épületekre is).
    MÁS:Az összefoglaló (financial advisor) képernyőn van egy olyan ,hogy INFLATION (infláció) ez nekem mindig magas jóformán ez visszi el a bevételem nagy részét ezt ,hogy lehet csökkenteni vagy egyáltalán mi ez??
    Kérem aki tudd válaszoljon!!
    Mert nekem ez a JÁTÉK!Remélem az ÖT is hozza a szintet.
    Üdv!
  • NEXUS6
    Mostanában olyan modokkal játszom, ahol be lehet állítani, hogy a technológia szivárogjon át a fejletlenebbekhez. Így nem lehet nagyon elhúzni.

De mindig addig terjeszkedem, amíg az adott kontinenst nem hódítom meg teljesen. Ugyan ezt az AI szinte soha nem teszi meg, így aztán kb 10X annyi lakosom van a középkor végére, mint a többieknek együttvéve. Általában előbb megunom a játékot, mint hogy befejezzem.:D
  • Big Bad Ryder
    Változtasd meg a vallást -a civic ablakban, Theocracyra. Ez megakadályozza, hogy az államvalláson kívül más is terjedjen. Tapasztalataim szerint, még a Theology kifejlesztése után is jobban megéri az Organized Religion civic, a misszionáriusok és a 25%-kal gyorsabb építés miatt. Persze úgy játszol, ahogy tetszik :)

A másik kérdésedre: építs farmokat. Sokat.
  • Big Bad Ryder
    Hogy konkrétan mekkora technikai előnyom volt, arra már nem emlékszem, de azt tudom, hogy 1920-ra röhögve kiirtottam volna minden más népet, Indiával. 4 vagy 5. nehézségi szinten volt. Nem egy nagy szám, de még volt benne kihívás :D Tehát az én taktikám a békés nép, vallás-diplomácia kihasználása, kémkedés és a fejlesztések.
  • Dave8814
    Hogyan lehet egy vallást betiltani/kiírtani?:D. Mert megjelent nálam egy vallás, ami..szóval nem kell ide:D. Ez az egyik kérdésem, a másik pedig, hogy mért van az, hogy a városaim lvl 7 után elkezdenek visszaesni és visszafejlődni. Mondjuk azt vágom, hogy a kaja miatt, de azt meg hogyan lehet növelni? Vki segítsen pls
  • Paddy
    Nagyon kíváncsi vagyok a játék ötödik részére. Kinek mekkora volt a legnagyobb technikai győzelme? Értem ez alatt azt, hogy a gép épp kifejlesztette a puskaport és mondjuk neked már rakétád volt:)Technikai fejlődésben, hogy tudok minél gyorsabban elhúzni a gép mellől?
  • Wlakos
    Piszkálgatni is lehet a kémmel, hogy vegyék át a vallást.
  • Carmang
    A diplomácia ablakban a Convert szekción belül van a vallásod, oda kattints. De csak akkor veszi át, ha nagyon nagyon jóban vagytok. Vagy technikailag/katonailag fényévekkel előtte jársz, azaz fél tőled.
  • Paddy
    én is kérdeznék. mi kell ahhoz, hogy rávegyek egy népet, hogy az én vallásomat vegye át?
  • Big Bad Ryder
    Arra tippelnék, hogy még nincs kifejlesztve a népnek a megfelelő technológia. Azt hiszem a Military Tradition adja, de már rég játszottam, nem biztos. Második esetben elképzelhető, hogy valaki mással már megkötötte a defensive pactot.

Permanent alliance = örök szövetség
  • ChuckYeager
    Ja és még valami a permament alliance mit jelent?
  • ChuckYeager
    Üdv.
    és még egy kérdés:a defensive pact miért csak néha lehet kérni egy másik néptől?Teljesen friendly vagyok,de az opció meg se jelenik a diplomáciánál!?
    Tehát nem ott van csak pirosan(nem választható)hanem meg sem jelenik!
    Aztán pár kör után megjelenik pirosan,majd megint eltünik??!
  • LSSAHPAUL
    Azzal nem váltod meg a világot :)
    Én legjobban azon szoktam tanakodni hogy a pretoriánoknak 3db várostámadás adjak, vagy 3db combatot, vagy vegyesen :)
    Egy biztos hogy háború elején combat kell mert az minden ellen jó.
  • Rundstedt17
    Jó akkor ha az ellenfél sok gyenge egységgel támad....
  • ChuckYeager
    Üdv!
    Egy kérdésem lenne a: Mire jó a Drill promotion (Extra first strike)??
    Hiába adom az egységeknek nem nagyon látom előnyét!
    Előre is kösz!
  • LSSAHPAUL
    Hát akármit mondtok a civ4 bts-ben a római a legjobb nép. Hogy miért, egyszerű próbáld ki, aztán játszál más néppel és visszasírod mint mszp-barát pályázó az elmúlt 8 évet.