5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Paddy
    Nahh mi van már ezzel a fórummal, meg van halva mindenki? Vagy van másik civiles fórum?
  • Paddy
    jahhh és egy magyarítási linket is megköszönnék lehetőleg egyben az alappal+2 kieggel.
  • Paddy
    Sziasztok! Egy ideje már nyomom a civilt de van pár kérdésem a játékkal kapcsolatban. Tudtok ajánlani egy olyan-lehetőleg magyar-oldalt ami részletesen foglakozik a játékkal? Jó játékot mindenkinek! üdv!
  • ollie
    Az egy mod volt, talán a Fall from Heaven
  • Kilop
    Hello!
    A youtubon láttam , hogy a Beyond the Sword kiegészítőben lehet ugy játszani,hogy jönnek a minotauruszok meg küklopszok:D
    ja , meg sárkány is volt.
    Ez lehetséges?
  • NEXUS6
    Szióka!

A new dawn

Telepítésnél ki tudod választani, hogy milyen más komponenseket rakjon fel. Jó kis mod-mod, de én n-em szoktam mindent bekapcsolni.
  • Seres Zola
    hali!

mi a neve ennek a RoM mod-ra valo mod-nak?
    es honnan lehet leszedni?
    nekem pont ez kene, mert hujet kapok mikor 6-700kalapacs termelessel fordulonkent csak egyetlen 250be kerulo egyseget tudok legyartani...
  • Richardix
    Amúgy a Space Race győzelem csak akkor lehet meg, ha előtte nem nyertél máshogy? mert én nyertem máshogy, aztán megépítettem a gépezetet, kilőttem, és írja h érkezés 1986 AD (31 kör)
    de 40 kör múlva is 31 kört ír, csak a dárumot változtatja aszerint.
  • Richardix
    thank YOU megvan... megmondom, a save mappán belül volt egy auto mappa, ami viszont a játékban nem látszott mentés betöltésnél -.- mind1 betöltöttem, és elmentettem rendesen... köszi :)
  • Richardix
    hát én a környéken minden mappát átnéztem, de a kerületebe nemvolt autosave :S
  • ollie
    Autosave szerintem külön könyvtárban van.
  • Richardix
    1 valamit magyarázzatok meg nekem:
    ha minden kör végén kiírja h Autosave, akkor mégis hol van ez a mentés mikor kéne? vmi hiba miatt kilépett a progi, és visszalépve csak 1 mentést találtam: AMIT 3 ÓRÁVAL ELŐBB CSINÁLTAM! 3 óra játék eredménye ment kárba (játékidőben laza 1500 év) -.- Asszem én most meek aludni.
  • Whitealert
    Belenéztem, nekem tetszik. Persze maradt angol szöveg, de elég kevés.
  • lee56
    gondoltam bevállalom :DDD a kihívás vagymi :)
  • LSSAHPAUL
    :D omg emperoron??? én noble-én nyomtam :D
  • lee56
    Az tényleg az :D spanyolokkal szinte nem is találkoztam, de az egész kontinens fertőzött, volt két partmenti városom ahol tök sokáig nem terjedt el, hát nem odahajóztak egy fertőzött karavellel a kedves bennszülött "barátaim" :) Talán könnyebb fokozaton van esély győzni, de értelme akkor se sok, én emperoron próbáltam, de ott csak a túlélésig jutottam el :)
  • CyrSyS
    Üdv! Mennyire teljes a fordítás?
  • Whitealert
    Sziasztok!
    Sokan kerestek a magyarítását a játéknak. Itt egy link ami működik és mind3 rész fel van töltve.
    http://www.civ4.tk/
  • LSSAHPAUL
    Tényleg kihaltak a spanyolok a játék elején! 1. kiirta 2.nem hittem el hogy igaz ezért megnéztem a többi indiánnál hogy van e "make peace with Isabela" - de mindegyiknél eltünt (mielőtt nem haltak ki volt). 3. nem találkoztam semmilyen spanyol egységgel
    Szal sajnos valszeg időközönként születik gondolom galleon benne spanyolok és partra szállnak, mert a játék vége felé megjelentek de csak ijásszal nevetséges volt mert az indiánok már rég átáltak riflemanről gránátosra :D
  • CharrDen
    Helló! Most lett meg a játék, felraktam, viszont ahogy elkezdek játszani kb 10 kör után kiirja, hogy valaki megnyerte a Time Victoryt, és vége. Ez miért van? Nem lehetne rendesen játszani?
  • uwu
    LOL
    Pedig az előző hsz-ed után úgy megörültem...
    Az a scenario csak egy szopatás szvsz.
  • LSSAHPAUL
    Úgy néz ki kikapom a gémet, az egyik indián törzset nem bírom legyőzni, a technology fát mindketten teljesen kikutattuk, ugyanazok az egységeink, szal patthelyzet, de pontszámban ő fog nyerni.
    Egyébként a betegség ellen van egy ellenszer, addig nem kell promózni az egységet mig nem támadsz vele. Köv támadásnál megint promózni.. Nekem 20 feletti xp-vel jönnek ki a katonák szal 3-4 támadásra bevethetők :) (a spanyolok közben újjászülettek de alap technologiával vagy mi.. az indiánok grántátosokkal mozognak a spanyolok meg sima archer-el.)
  • Big Bad Ryder
    Ez igen :D Ez a játék mindig tud valami újat mutatni :D
  • LSSAHPAUL
    Azért röhely.. per pill mindenki egészséges a fővárosomban (a betegeket szertatás keretében feláldoztattam) erre születik egy beteg great enginerem, csodába meg csak 8 kör mulva tudom belenyomni :p
  • LSSAHPAUL
    Folytattam ezt a spanyolok nélküli gémet, Tariacuri-val vagyok, aki a térkép bal oldalán kezd (legmesszebb a spanyol inváziótól) és sajnos nagy butaság történt: 1716AD-ban az egyik megszülető katapultom betegen született a fővárosomban (ez az egy városom van, pont most akartam terjeszkedni) :p mondanom se kell a fertőzés pillanatok alatt szétterjedt. Szal úgy néz ki hogy mint "esemény" bele van téve a pályába :p , csak arra nem gondolt a készítő hogy ha nincsenek spanyolok akkor fertőzés sincs :p
  • LSSAHPAUL
    Uwu! Elkezdtem megint azt a mezoamerikás scenariot, és képzeld a spanyolok kihaltak! :D nem tudom hogys miért, még nem is találkoztam velük, de kihaltak az biztos mert kiirta!
  • lee56
    ..jah és az is még a warlords-al volt, BTSben eddig még nem, szóval dolgoznak azért, nem úgy mint egysmás másik játék, ezt legalább kiadás után is fejlesztgetik érdemben, sajnos az ilyen egyre ritkábban figyelhető meg...
  • lee56
    Hát maradjunk annyiban hogy a modokat leginkább, mod nélkül összvissz csak 1 darab alkalommal futottam MAF-ba, méghozzá óriás térképen sok népnél a játék vége felé, de ha nem hazudnak az 5-nek eléggé jó mod és community támogatottsága lesz, na meg új engine, szóval reménykedésre azért van ok talán :)
  • NEXUS6
    Jó videó, csak továbbra se sokat lehet belőle megtudni.

Remélem, végre vettek fel 1-2 igazán jó programozót is, mer az a ciki, hogy pl a Galactic Civilizations II ua. middleware engine-nel dolgozik (Gamebryo), de ott nem nagyon találkozik az ember pl. a MAF problémával, ami viszont az egész CivIV életútját végig kíséri.
  • lee56
    Civilization V - Debut Trailer HD - http://www.gametrailers.com/video/debut-trailer-civilization-v/62388

The Future belongs to those who believe in the beauty of their dreams - A jövő azoké akik hisznek az álmaik szépségében (ez szép :))
  • BYpsilon
    Üdv

Újra Eelővettem a játékot. Megy angolul is ,de kényelmesebb magyarul. Honnan lehetne mindegyiket leszedni?
  • uwu
    Ha ki tudod találni magadtól, miért vártad meg, hogy megmondjuk?

Egyébként megvolt, normal térképen normal speeden is lehet győzni deity-n, de csodaépítéssel, és vallássfejlesztéssel nem fog menni. Normal speeden a perzsák, esetleg egyiptom a legjobbak.
    Az 1v1-es deity-t azért javasoltam kipróbálásra, hogy mindenki tisztán lássa deity, és deity közt is óriási a különbség. Ha alapbeállításokkal indítasz egy geme-t, azt csak jó kezdőhellyel lódgémezve lehet megnyerni, mivel alapból elég paraszt beállítások vannak. Ha akarod magad szopatni, akkor persze az is jó. Most már tudom, hogy lehet deity-n is játszani, ennyi elég is lett belőle. Már elég régóta csak emperoron szinglizek, vagy könnyített beállításokkal deity-n.
  • Molnibalage
    Namármost ahogy látom itt olyan helyzeteket adtok meg, ami szélsőséges. Ilyen hülye helyzeteket én is ki tudok találni...

Normál térkép, normál speed, mod nélkül a BTS-t 6-dik szinten győztesként told végig egy "tisztességes" néppel...
  • uwu
    Duel térképen epic speeden 1 ellenséget beállítva az inkákkal nem nagy tudomány nyerni deity-n.
    Mindenkinek ajánlom! (kész röhely az az egység)
    Innentől kezdve csak az a kérdés, milyen nehezítő beállításokkal tudsz még nyerni deity-n.
    Mégy egy nép, meg még egy... aztán nagyobb térkép, és így tovább.
    A deity önmagában nem azt jelenti, hogy a legnehezebb játékot választottad.
    Ami szerintem lehetetlen, az a quick speed, sok néppel vasall state-el és tech tradinggel, meg tech brokeringgel fűszerezve huge térképen:D
  • uwu
    Multizni kell, ott lehet igazából megtanulni játszani.
  • uwu
    Standard, vagy kisebb térképen epic speeden a deity is sima ügy.
    Csak gyorsabb speeden és nagy térképen annyira gáz a deity.
    A föld térképet normal speeden vasall state-el fűszerezve, nem hiszem, hogy lehet másképp, töltögetni kell, ha meg akarod csinálni.
    És még annál is lehet nehezebb beállításokat csinálni, nem hinném, hogy azt lehetséges megnyerni, és nem is fogom kipróbálni, egy töltögetős játék egy életre elég volt.

Hát ja, deity-n a 80 az nem 80%.
    De a quechua rush, nál mindegy.

Deity-n egyébként nem tudsz győzni, ha vallásokkal molyolsz. Ilyesmire nincs lehetőség, mert alapból mindenki útál, és ha teheti meg is támad. De elgalább nem kell hadat üzenni senkinek, anélkül is folyamatos a háború :)
    Persze az elején még más a helyzet. Ha 15-20 kör távolságra van ellenség az még jó. Nem kell workert építeni, ha akkor üzensz hadat amikor kijön az ellen workwrw a szélére. 3 népet is ki lehet írtani rögtön az elején, ami 3 workert jelent, és ha mákod van 3 várost. Ilyenkor kezdődik a második felvonás, ami a játék legkeményebb része: harc a barbárok ellen. Régebben mindig benthagytam a barbárokat, mert 3 promót simán össze lehet rajtuk farmolni, és könnyebb a háború veteránokkal. Sajnos kétélű fegyver ez is, lehert hogy meggyengülnek, és az is lehet, hogy a barbár faluk miatt inkább megerősödnek a szomszédok. Ha raging barbárt raksz be, biztos hogy pár népet kiírtanak, akkor igazából a barbárokat kell túlélni, ami a gépnek nem mindig sikerül. Ezt a játékot viszont nem szeretem, általába alap barbárokat rakok be, de az utóbbi időben inkáb semmit.
  • LSSAHPAUL
    Tényleg ez jó kifejezés, Uwu-t ezúton megkérem hogy vállalja el ezt a címet! :)
    És mi kell ahoz hogy csak sima civmaster legyek?
    És ha mégcsak emperoron tudom megnyerni a játékot akkor most mi vagyok?
  • Molnibalage
    Most akkor vagy én vagyok béne, vagy szupercivmaster itt mindenki?
  • lee56
    ..98% , az nagyon messze van még a 100tól, mit kell ezen csodálkozni... :D
  • NEXUS6
    Lódgém + ramdom seed váltás betöltéskor rulez!
    Ha a gépnek tök gyakran bejön a warior vs. harckocsi győzelem, akkor a játékosnak is, szerencsére!:D

Igazából én inkább azt csinálom, hogy Emperor szinten nyomom és tápolom az AI-t, ezzel a tech brokening, diffusinggal hogy ne maradjon nagyon le, de most nézem, hogy mindegyik modban benn hagytak olyat, hogy különböző civic-ek 10-20-30%-okat raknak a kajára bónuszként, ami bizony exponenciális lakossági növekedést ad.:(
    Én meg nem vagyok olyan erős lelkileg hogy ezt ne használjam ki.
    Szal ahogy észrevettem magasabb szinten belenyúl a gép a győzelmi valószínűségbe. Hiába írja ki, hogy 80% az esélyem 3-ból kétszer én xopok, ez hol 80%????
    Legmagasabb szinten még dúrvább lehet. Így is 95%-os valószínűséggel merek csk kicsit is nyugodtan megtámadni valakit, de még ekkor is volt, hogy 98%-nál egymásután kétszer is elpusztultam, ne erre varrjatok gombot!

Én azért mojolok a vallásokkal a játék elején, mert akkor még nincs mellettem olyan város, amit elfoglalhatnék. A vallások miatt a többi nép nekem tejel, illetve amíg nem fejleszt ő is ki, vagy kap meg tőlem addig sokkal kevesebb boldogságot termel, vagy is nem tud elhúzni.

A légiósaim amikor megérkeznek, még sok város csak épp hogy kettes.