Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Én jellemzõen nem vagyok vérengzõs típus, ezért nem irtok kis sohe mindenkit még akkor sem, ha megtehetném. Tudom, gyenge vagyok. 😊

Anno még Civ I (!) alatt eljátszottam, hogy kinyírtam mindenkit és egy várost hagytam meg az utolsó ellenfélnél. Az is pont a Horn-Foknál volt. (Földön játszottam), amit beblokádoltam, hogy 1 szintû maradjon. Benépesítettem az egész bolygót és olyan gyorsan toltam végig a játékot, ahogy csak tudtam. Asszem kiakasztottam a pontszámlálót, nem tudta rendesen kiértékelni a játékot a progi. 😊

A Global Warming elkezdõdött annak ellenére, hogy 0 pollution szinten voltam...

(Azért jópofa, hogy egy 1991-es játékban már benne volt ez a jelenség!)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

dronkZero
Az az egyetlen dolog, ami miatt néhány játék eltart a középkorig is... Pangeán jellemzõen az ókorban vége a játéknak. (Multiplayer PvPrõl beszélek)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Ez megint olyan szép... Közlöd, hogy nem rossz, aztán leírod, hogy miért játszhatatlan, értelmetlen az egész.

Én is ugyanezeket tapasztalom, csak nekem nem az a következtetésem, hogy "nem rossz", hanem hogy "ez egy kalap szar".

Amit leírtál, attól lesz egy mod rossz.

Molnibalage
Az egész CiV legnagyobb hátránya, hogy az óceánokon való áthajózás egyszerûen irreálisan késõn van a tech tree-ben. (szerintem)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

NEXUS6
Én még extrában be szoktam állítani a szabad leader választás és Róma + Roosvelt, a traitjai miatt. Na az dúrvaság a köbön! Alacsonyabb fenntartási költségek + 2X-es csoda építési sebesség!😄

Én is kezdek rákapni a tengeri hadviselésre. Imádom szétcsapni a 4-5 erõsebb hajóból, meg 10-15 szállítóból álló flottákat.
A RoM-hoz adott mod-mod-ban az is benne van,, hogy 10% eséllyel tudsz ilyenkor hajókat is zsákmányolni.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Szerintem nem éri meg.
Nekem Complete edition van meg, BtS + Warlords, de soha nem játszottam a warlordsal.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Nem rossz pedig, de addigra már olyan szinten el tudok húzni, hogy értelmetlen az egész. Hiába van technológia átszivárgás, meg ilyenek, beállítom a kaját adó civic-eket és 1600-ra 2 mrd lakosom van, a többieknek meg 20 mill.

Scouser
Sziasztok! Az elõbb nem kaptam választ...

Ha megvan az alapjáték és a BtS, akkor érdemes megvenni a Warlords-ot? Jól tudom, hogy minden benne van a BtS-ben, ami a Warlords-ban, kivéve a scenariokat? Mármint úgyértem játékmechanikailag....

You\'ll Never Walk Alone

dronkZero
"ráadásul van hozzá egy mod-mod, ami meg jobban segít rajta."

Ez meg már no comment kategória... 😛 Min segít még jobban, egyébként?

Másrészt ha te is látod, hogy a modok nagy része el van kúrva, akkor miért is jobbak, mint az alapjáték? Logika, valami?

dronkZero
Szerintem válaszoltál magadnak:
"mert nagyon elnyúlt lett a tech tree."

Megalomán, és nem csak a tech tree. A ló túloldala.

LSSAHPAUL
Jóhogy Róma a legjobb! Minden nap toljuk haverokkal a civet, általában 2v8 at mig nem jön a 3.haver, utána 3v12-õt addig mig valakit megnem ölnek vagy nem mi nyerünk, a lényeg hogy mindig rómaival vagyok, azonbelül Julius Cezár 😊 AD-ra biztosan kiírtok 3 népet 😊
Jah és volt úgy hogy nem volt vasam, de a vér kötelez így sima chariotokkal irtottam ki 2 népet.. úgy hogy több egységet vesztettem mint amennyit megöltem, de megéri, már maga a 2 fõváros..
Jah, megint rákattantam a kalózhajó gyártásra 😊 van pár forradalmi újításom 😄 (aposztófik palasszal mindenki ellen kereskedési embergó, kémekkel a vas-elérést szabotálni, biztos ami biztos 15 kémet rátettem a vasára, mihelyt felépíti én rombolom -> nem lesz fregattja 😄, a föld minden városát blokád alá vettem, ez csak annyit jelentett hogy pár forduló alatt összeszedtem 6k aranyat, persze a gép tenni akarna ez ellen ergo örült hajó gyártásba kezd és csak akkor támad ha tutira nyer, azaz amikor látjuk hogy pár hajó már levan gyártva abba kell hagyni a blokádot és arrébb menni így a gép kiküldi a hajóit, és lelehet vágni õket) Egyetlen negativum van, multiban a haverok megõrülnek mire lépek egyet 😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Molnibalage
Csak ez így uncsi. A másik nagyon erõs nép számomra az anol volt még. A Redcoatja ûberdurva és még annyira azért nincs túl hátul.

NEXUS6
Róma rulez! Épp ezért én is mindig azokkal vagyok.😊

Molnibalage
Az újabb RoM nekem sem tetszik - bár csak a bátyámat látom járszani vele - mert nagyon elnyúlt lett a tech tree. Nekem nem tetszik az, hogy a távoli jövõbe elmegy.

NEXUS6
Itt egy náci mod

Igazából sok fejlesztési újdonság nincs benne, inkább csak az egységek.

Amúgy a modok nagyrésze eléggé el van csúszva kiegyensúlyozottság szempontjából, de még így is messze jobbak, mint az alapjátékkal játszani. Szerintem.
De a ROM mod ilyen szempontból példás, ráadásul van hozzá egy mod-mod, ami meg jobban segít rajta.

Molnibalage
A játkegyensúlyró meg csak annyit, hogy az alap BTS-ben is még a római 8-as erõséggû Pretorianja olyan erõs, hogy bárkit röhögve agyonversz vele.

Egyszerûen nem éri meg olyan néppel játszani akinek késõn van tápos katonai egysége.

Molnibalage
A RoM moddal mi a gond? (Én kb. 1,5 éve tolhattam utoljára, nem a mostani RoM moddal.)

dronkZero
Hát nemtom, de én még egyetlen épeszû Civ modot sem láttam. Vagy gagyi, vagy megalomán(vagy a kettõ egyszerre), de hogy egyrészt az AI nem tud vele mit kezdeni, az az alap, másrészt hogy olyan szinten elkúrja a gémbalanszt, az meg valami csodálatos.

Oké, az ilyen népmodok még nagyon nem zavarnak be, azok csak szimplán gagyik... 😛 (Nincs normális 3D-s líder, pl.)

Molnibalage
Pedig azt kell hogy mondjam, hogy az utóbbi években MOD nélkül az összes komolyabbnak mondott stratégia vérszegény vagy játszhatatlan vagy befejezetlennek tekinthetõek. MTW2, Civ IV, de a régebbi játékokhoz sem véletlenül vannak modok.

LSSAHPAUL
sajnos semmilyen mod-ot nem használok semmilyen játékban, szal ez már kimarad :p de csak kiváncsiságból kérdem a náci-modban gondolom lehet építeni holokausztot, ez world vagy nation wonder? és mik a bonuszok?

NEXUS6
Láttam már ennél is dúrvábbat: valaki megcsinálta George W. Busht is!
<#nevetes1>

NEXUS6
Igen vannak ilyen esetek, de amikor néhány tucat angolt lemészároltak a zuluk utána azért rendesen helyretették õket az angolok, nem mellesleg a zuluk 1-2 ezer embert el tudtak veszíteni egy ilyen csatában.

Pl.

Szerintem ráadásul az íjász egységek tudnak nagyon érdekes dolgokat csinálni. 60-70%-os valószínûség azt jelenti, ha 3X betöltöm a játékot 1X nyerek! Érdekes.

Carmang
Egy csomó más nemzetet be lehetne még tenni (gyakorlatilag a Föld összes létezõ, vagy már eltûnt nemzetét). Csak éppen ennyire volt kapacitásuk, ennyit akartak, és nem többet.
Adolfot én nem raknám bele, sõt eleve Sztálin sem kellett volna.

NEXUS6
Erre valók a modok.😊
Van magyar civ, meg náci is, asszem önálló formában, a játék minimális változtatásával.

Ezt a gyõzelmi valószínûséget a mai napig nem tudták rendesen megoldani. Nekem a csúcs, amikor 98%-os gyõzelmi valószínûségû támadásokat vesztek el egymás után (tényleg volt már ilyen, nem is egyszer). Ezért soha nem csinálok lelkiismereti gondot egy újra betöltésbõl.
Ez már az elsõ rész óta gond.

Molnibalage
Azért ez így nem igaz. Nagyon ritkán történik valami az esélyekkel ellentétesen. Viszont történeleben is van rá példa. Tessék egy.

Javaslom az erõviszonyok vizsgálatát. Meg kellett hozzá hatalmas mák, hogy az esõ pont eleredjen. Kb. ennyi esélye van a Civ IV-ben, hogy 99%-os csatánál veszítsél. Néha azért tényleg érdkes végeredmények szültenek, de hosszútávon kiegyensúlyozott. Az érdekes hatások a játék elején okoznak gondot, mikor 1-2 csatán múlthat az, hogy elveszted -e egy városod vagy nem.

LSSAHPAUL
Én a civ4en csak annyit változtattam volna hogy mikor sima gyõzelem várható egy csatában akkor ne veszitsünk, illetve mondok egy tegnapi példát: katapult áll sima zöld mezõn,nincs folyó stb, megtámadom egy Calvalryval erre marad 0.2 HP-ém! szal ez a valóságban nem történhet meg 😄
A másik hogy ha az etiopokat betették akkor a HUN-okat miértnem? Meg miért szarakodnak politikai megfontolásokból, szal németekhez betenném Adolfot stb.

NEXUS6
A civicekben engem is az zavart, hogy összevissza volt minden. Igazából nem jött át, hogy amikor valamit beállítok az most milyen társadalmi/gazdasági formának, akárminek felel meg, ráadásul bármivel, bármilyen moddal játszik az ember, tele van kiegyensúlyozatlansággal.
Pedig egy nagyon jó kis rendszer lenne, hogy finomhangolja az ember a játékot.

Persze ha mindent, a neveket is átakarja állítani az ember az azért nem kis munka. Persze talán nem is olyan nagy.

Az 5 civic minden esetre bõven elég.
Én a jog (legal), vallás (religion), gazdaság (economy) kategóriákat meghagynám. Azonban a munka (labor) gyak a gazdaság alá besorolható, az államvezetés (government) meg a jog alá, esetleg ezekbõl valahogy egyet kéne csinálni, más néven, mondjuk állam (state) néven. Hiányzik viszont a hadsereg szervezés, illetve a kultúrát/tudományt szabályozó civic.

NEXUS6
Komolyan nem lesz vallás!?
Pedig én mindig gyak azzal nyertem.
A Call to Power sajna arra volt jó példa, hogy sok apró kis változtatással hogy lehet egy uncsi, lélektelen játékot összehozni.

Molnibalage
Sajnos kinyírják a vallásokat. Bár én nem nagyon használtam õket, de ez akkor is orbitális hiba. Az emberiség 6000 éves írott történelme során a XVII. századig nagyon erõs vallásos befolyáltság volt. Erre ezt kiirtják. Jaj...

Bátyus azt is mondta, hogy lehet, hogy a CAll to Power szerû hadsereg szervezéshez térnek vissza és egy mezõn csak egy sereg lehet.

Azt viszont mai napig nem vágom, hogy a Civ II-ben is meglevõ Zones of controlt miért nyírták ki. Azóta nem lehet tisztességesen védekezni a CiV-ben.

Scouser
Sziasztok!

Ha megvan az alapjáték és a BtS, akkor érdemes megvenni a Warlords-ot? Jól tudom, hogy minden benne van a BtS-ben, ami a Warlords-ban, kivéve a scenariokat? Mármint úgyértem játékmechanikailag....

You\'ll Never Walk Alone

úgyemlékszem van ott Hotseat mód (egy PC-n 2 vagy tobb jatekosnak)
Cowie
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Civ IV-ben van olyan multiplayer játékmód amit egy géppel is lehet játszani?

Ez engem is érdekelne, mert már sehonnan nem tudom letöteni. <#shakehead> Minden tárhelyrõl eltünt, tehát ha valakinek megvan, az feltehetné valahova. <#worship>

dave10000
Üdv.

Tudnátok ajánlani a BTS-hez 1 jó magyarosítást ?

Install után az alapnak, a Warlords-nak, a BTS-nek is kint lesz az indító ikonja, mindhárommal játszhatsz.

Kezdésnek nyugodtan játssz a BTS-el, sok remek dolgot ad a játékhoz, nélküle az alap elég szürke.

<#worship> Reméljük a legjobbakat ,<#lookaround> a képek alapján nem rosz, és a harcrendszer meg hasonló lesz talán mint a civ2ben, a grafikai motort meg már ideje volt lecserélni, alap hogy újat kell kapjon, ez miért fícsör, vagy csak dicsekednek hogy tudnak még újat írni? 😊

Sziasztok! Lenne egy nagyon egyszerû kérdésem a játékkal kapcsolatban:
Ha felrakom a játék kiegészítõit( Warlords, Beyond the sword,Colonization) akkor az alapjáték elérhetõ még? Mármint,hogy ezek a kiegészítõk külön indíthatók majd el,csak kell hozzá az alapjáték,vagy magában a játékban okozott változás hozzáadott az alapjátékhoz(+népek,vezetõk,nehézség).Sajnos érthetõbben nem igazán tudtam fogalmazni.Nagyon szépen köszönöm a segítséget.(ja,és még valami: kezdõnek hogy ajánljátok a játékot? Csak alap vagy kezdhetem egybõl a kiegekkel?)
gabber a hun
na írhatnál nekem civic ötleteket, annyi a lényeg hogy wiki-vel(országokról) legyen összhangban, hogy reális képet fessen. Tényleg nagy munka, szal ilyen apró 5letekkel is nagy segítséget tudnál adni!

NEXUS6
Én is gondolkodtam már valami modon. Új, kicsit reálisabb civic-eket, meg valahogy ráerõsíteni a végjátékra.

gabber a hun
namég annyit 64 corporationt tervezek van benne már egykettõ valós létezõ olajtársaságok, meg wolswagen gyár , toyota ienek

és ha van valakiben affinitás egy kis segítség is jól jönne

gabber a hun
ja és bts 3.19 el mûködik

gabber a hun
Ja tényleg elkezdtem egy civ 4 modot scenárióval

itt a topicom cime : Valós föld térkép, valós országok + skynet támadás

még készülõben van csomoszor elakadok de egyszer kész lessz folyamatosan frissitem az url -t (ugyhogy ha néha nem jo letöltõ link várjatok kicsit)

<#guluszem1><#guluszem1>

El kell kezdeni spórolnom új gépre...

Hoppá, idén jön a Civilization V! <#worship> <#smile>

Akkor milyen gamét nyomsz? Lehet hogy külön szabályi vannak. Esetleg mod? Amúgy van már v3.19 is bts-hez.

Az egész biztosan nincs, mert nem custom game-t nyomok. Most tettem fel a 3.13 patchet, valami megváltozott ami elkerülte a figyelmemet?

LSSAHPAUL
Lehet kivan kapcsolva a kulturális gyõzelem, a victory kondicíóknál.

Az hogy lehet, hogy 3 városom is elérte már a Legendary Culture-t (50k kultúra pont) és még nem nyertem? Meg kell várni a végét?

Szerintem lehet vele multizni.
Csak nem sok értelme van. Tuti halál.

Ha kerülöd a kontaktot a spanyolokkal lehet húzni egy darabig.
Én úgy csináltam, hogy mikor a spanyol lerakott egy várost a partra azonnal leromboltam, és az egységet is feloszlattam. De elõbb utóbb akkor is elér a betegség, és akkor vége. riflemanokkal harcoltam, de igazából tök mindegy milyen egység, mert a hp-ja 1,0-1,5 körül mozog mindegyiknek.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

LSSAHPAUL
Figy má Uwu! A sprektumon láttam egy nagyon király dokumentum filmet tán a majákról hogy kinyiffantották õket a spanyolok, van egy ilyen "scenario" a BTS-ben, próbáltam de nagyon nagyon lehetetlen nem megdögleni (a nyerés elképzelhetetlen mert sérülnek az egységek betegség miatt, nem mintha partiban lennének a spanyolok ellen amúgy is), na szal lehet ezt játszani multiban? mert ha igen akkor megpróbálhatnánk!! 😊