5863
A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
#5503 Jóhogy Róma a legjobb! Minden nap toljuk haverokkal a civet, általában 2v8 at mig nem jön a 3.haver, utána 3v12-őt addig mig valakit megnem ölnek vagy nem mi nyerünk, a lényeg hogy mindig rómaival vagyok, azonbelül Julius Cezár :) AD-ra biztosan kiírtok 3 népet :)
Jah és volt úgy hogy nem volt vasam, de a vér kötelez így sima chariotokkal irtottam ki 2 népet.. úgy hogy több egységet vesztettem mint amennyit megöltem, de megéri, már maga a 2 főváros..
Jah, megint rákattantam a kalózhajó gyártásra :) van pár forradalmi újításom :D (aposztófik palasszal mindenki ellen kereskedési embergó, kémekkel a vas-elérést szabotálni, biztos ami biztos 15 kémet rátettem a vasára, mihelyt felépíti én rombolom -> nem lesz fregattja :D, a föld minden városát blokád alá vettem, ez csak annyit jelentett hogy pár forduló alatt összeszedtem 6k aranyat, persze a gép tenni akarna ez ellen ergo örült hajó gyártásba kezd és csak akkor támad ha tutira nyer, azaz amikor látjuk hogy pár hajó már levan gyártva abba kell hagyni a blokádot és arrébb menni így a gép kiküldi a hajóit, és lelehet vágni őket) Egyetlen negativum van, multiban a haverok megőrülnek mire lépek egyet :D -
#5502 Csak ez így uncsi. A másik nagyon erős nép számomra az anol volt még. A Redcoatja űberdurva és még annyira azért nincs túl hátul. -
#5501 Róma rulez! Épp ezért én is mindig azokkal vagyok.:) -
#5500 Az újabb RoM nekem sem tetszik - bár csak a bátyámat látom járszani vele - mert nagyon elnyúlt lett a tech tree. Nekem nem tetszik az, hogy a távoli jövőbe elmegy. -
#5499 Itt egy náci mod
Igazából sok fejlesztési újdonság nincs benne, inkább csak az egységek.
Amúgy a modok nagyrésze eléggé el van csúszva kiegyensúlyozottság szempontjából, de még így is messze jobbak, mint az alapjátékkal játszani. Szerintem.
De a ROM mod ilyen szempontból példás, ráadásul van hozzá egy mod-mod, ami meg jobban segít rajta. -
#5498 A játkegyensúlyró meg csak annyit, hogy az alap BTS-ben is még a római 8-as erőséggű Pretorianja olyan erős, hogy bárkit röhögve agyonversz vele.
Egyszerűen nem éri meg olyan néppel játszani akinek későn van tápos katonai egysége. -
#5497 A RoM moddal mi a gond? (Én kb. 1,5 éve tolhattam utoljára, nem a mostani RoM moddal.) -
#5496 Hát nemtom, de én még egyetlen épeszű Civ modot sem láttam. Vagy gagyi, vagy megalomán(vagy a kettő egyszerre), de hogy egyrészt az AI nem tud vele mit kezdeni, az az alap, másrészt hogy olyan szinten elkúrja a gémbalanszt, az meg valami csodálatos.
Oké, az ilyen népmodok még nagyon nem zavarnak be, azok csak szimplán gagyik... :P (Nincs normális 3D-s líder, pl.) -
#5495 Pedig azt kell hogy mondjam, hogy az utóbbi években MOD nélkül az összes komolyabbnak mondott stratégia vérszegény vagy játszhatatlan vagy befejezetlennek tekinthetőek. MTW2, Civ IV, de a régebbi játékokhoz sem véletlenül vannak modok. -
#5494 sajnos semmilyen mod-ot nem használok semmilyen játékban, szal ez már kimarad :p de csak kiváncsiságból kérdem a náci-modban gondolom lehet építeni holokausztot, ez world vagy nation wonder? és mik a bonuszok? -
#5493 Láttam már ennél is dúrvábbat: valaki megcsinálta George W. Busht is!
-
#5492 Igen vannak ilyen esetek, de amikor néhány tucat angolt lemészároltak a zuluk utána azért rendesen helyretették őket az angolok, nem mellesleg a zuluk 1-2 ezer embert el tudtak veszíteni egy ilyen csatában.
Pl.
Szerintem ráadásul az íjász egységek tudnak nagyon érdekes dolgokat csinálni. 60-70%-os valószínűség azt jelenti, ha 3X betöltöm a játékot 1X nyerek! Érdekes. -
#5491 Egy csomó más nemzetet be lehetne még tenni (gyakorlatilag a Föld összes létező, vagy már eltűnt nemzetét). Csak éppen ennyire volt kapacitásuk, ennyit akartak, és nem többet.
Adolfot én nem raknám bele, sőt eleve Sztálin sem kellett volna. -
#5490 Erre valók a modok.:)
Van magyar civ, meg náci is, asszem önálló formában, a játék minimális változtatásával.
Ezt a győzelmi valószínűséget a mai napig nem tudták rendesen megoldani. Nekem a csúcs, amikor 98%-os győzelmi valószínűségű támadásokat vesztek el egymás után (tényleg volt már ilyen, nem is egyszer). Ezért soha nem csinálok lelkiismereti gondot egy újra betöltésből.
Ez már az első rész óta gond. -
#5489 Azért ez így nem igaz. Nagyon ritkán történik valami az esélyekkel ellentétesen. Viszont történeleben is van rá példa. Tessék egy.
Javaslom az erőviszonyok vizsgálatát. Meg kellett hozzá hatalmas mák, hogy az eső pont eleredjen. Kb. ennyi esélye van a Civ IV-ben, hogy 99%-os csatánál veszítsél. Néha azért tényleg érdkes végeredmények szültenek, de hosszútávon kiegyensúlyozott. Az érdekes hatások a játék elején okoznak gondot, mikor 1-2 csatán múlthat az, hogy elveszted -e egy városod vagy nem. -
#5488 Én a civ4en csak annyit változtattam volna hogy mikor sima győzelem várható egy csatában akkor ne veszitsünk, illetve mondok egy tegnapi példát: katapult áll sima zöld mezőn,nincs folyó stb, megtámadom egy Calvalryval erre marad 0.2 HP-ém! szal ez a valóságban nem történhet meg :D
A másik hogy ha az etiopokat betették akkor a HUN-okat miértnem? Meg miért szarakodnak politikai megfontolásokból, szal németekhez betenném Adolfot stb. -
#5487 A civicekben engem is az zavart, hogy összevissza volt minden. Igazából nem jött át, hogy amikor valamit beállítok az most milyen társadalmi/gazdasági formának, akárminek felel meg, ráadásul bármivel, bármilyen moddal játszik az ember, tele van kiegyensúlyozatlansággal.
Pedig egy nagyon jó kis rendszer lenne, hogy finomhangolja az ember a játékot.
Persze ha mindent, a neveket is átakarja állítani az ember az azért nem kis munka. Persze talán nem is olyan nagy.
Az 5 civic minden esetre bőven elég.
Én a jog (legal), vallás (religion), gazdaság (economy) kategóriákat meghagynám. Azonban a munka (labor) gyak a gazdaság alá besorolható, az államvezetés (government) meg a jog alá, esetleg ezekből valahogy egyet kéne csinálni, más néven, mondjuk állam (state) néven. Hiányzik viszont a hadsereg szervezés, illetve a kultúrát/tudományt szabályozó civic. -
#5486 Komolyan nem lesz vallás!?
Pedig én mindig gyak azzal nyertem.
A Call to Power sajna arra volt jó példa, hogy sok apró kis változtatással hogy lehet egy uncsi, lélektelen játékot összehozni. -
#5485 Sajnos kinyírják a vallásokat. Bár én nem nagyon használtam őket, de ez akkor is orbitális hiba. Az emberiség 6000 éves írott történelme során a XVII. századig nagyon erős vallásos befolyáltság volt. Erre ezt kiirtják. Jaj...
Bátyus azt is mondta, hogy lehet, hogy a CAll to Power szerű hadsereg szervezéshez térnek vissza és egy mezőn csak egy sereg lehet.
Azt viszont mai napig nem vágom, hogy a Civ II-ben is meglevő Zones of controlt miért nyírták ki. Azóta nem lehet tisztességesen védekezni a CiV-ben. -
#5484 Sziasztok!
Ha megvan az alapjáték és a BtS, akkor érdemes megvenni a Warlords-ot? Jól tudom, hogy minden benne van a BtS-ben, ami a Warlords-ban, kivéve a scenariokat? Mármint úgyértem játékmechanikailag.... -
AKI94 #5483 úgyemlékszem van ott Hotseat mód (egy PC-n 2 vagy tobb jatekosnak) -
#5482 Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Civ IV-ben van olyan multiplayer játékmód amit egy géppel is lehet játszani? -
Csokis #5481 Ez engem is érdekelne, mert már sehonnan nem tudom letöteni. Minden tárhelyről eltünt, tehát ha valakinek megvan, az feltehetné valahova. -
#5480 Üdv.
Tudnátok ajánlani a BTS-hez 1 jó magyarosítást ? -
Big Bad Ryder #5479 Install után az alapnak, a Warlords-nak, a BTS-nek is kint lesz az indító ikonja, mindhárommal játszhatsz.
Kezdésnek nyugodtan játssz a BTS-el, sok remek dolgot ad a játékhoz, nélküle az alap elég szürke. -
lee56 #5478 Reméljük a legjobbakat , a képek alapján nem rosz, és a harcrendszer meg hasonló lesz talán mint a civ2ben, a grafikai motort meg már ideje volt lecserélni, alap hogy újat kell kapjon, ez miért fícsör, vagy csak dicsekednek hogy tudnak még újat írni? :) -
Balthazar #5477 Sziasztok! Lenne egy nagyon egyszerű kérdésem a játékkal kapcsolatban:
Ha felrakom a játék kiegészítőit( Warlords, Beyond the sword,Colonization) akkor az alapjáték elérhető még? Mármint,hogy ezek a kiegészítők külön indíthatók majd el,csak kell hozzá az alapjáték,vagy magában a játékban okozott változás hozzáadott az alapjátékhoz(+népek,vezetők,nehézség).Sajnos érthetőbben nem igazán tudtam fogalmazni.Nagyon szépen köszönöm a segítséget.(ja,és még valami: kezdőnek hogy ajánljátok a játékot? Csak alap vagy kezdhetem egyből a kiegekkel?) -
#5476 na írhatnál nekem civic ötleteket, annyi a lényeg hogy wiki-vel(országokról) legyen összhangban, hogy reális képet fessen. Tényleg nagy munka, szal ilyen apró 5letekkel is nagy segítséget tudnál adni! -
#5475 Én is gondolkodtam már valami modon. Új, kicsit reálisabb civic-eket, meg valahogy ráerősíteni a végjátékra.
-
#5474 namég annyit 64 corporationt tervezek van benne már egykettő valós létező olajtársaságok, meg wolswagen gyár , toyota ienek
és ha van valakiben affinitás egy kis segítség is jól jönne -
#5473 ja és bts 3.19 el működik -
#5472 Ja tényleg elkezdtem egy civ 4 modot scenárióval
itt a topicom cime : Valós föld térkép, valós országok + skynet támadás
még készülőben van csomoszor elakadok de egyszer kész lessz folyamatosan frissitem az url -t (ugyhogy ha néha nem jo letöltő link várjatok kicsit) -
Big Bad Ryder #5471
El kell kezdeni spórolnom új gépre... -
Csokis #5470 Hoppá, idén jön a Civilization V! -
lee56 #5469 Akkor milyen gamét nyomsz? Lehet hogy külön szabályi vannak. Esetleg mod? Amúgy van már v3.19 is bts-hez. -
Big Bad Ryder #5468 Az egész biztosan nincs, mert nem custom game-t nyomok. Most tettem fel a 3.13 patchet, valami megváltozott ami elkerülte a figyelmemet? -
#5467 Lehet kivan kapcsolva a kulturális győzelem, a victory kondicíóknál. -
Big Bad Ryder #5466 Az hogy lehet, hogy 3 városom is elérte már a Legendary Culture-t (50k kultúra pont) és még nem nyertem? Meg kell várni a végét? -
uwu #5465 Szerintem lehet vele multizni.
Csak nem sok értelme van. Tuti halál.
Ha kerülöd a kontaktot a spanyolokkal lehet húzni egy darabig.
Én úgy csináltam, hogy mikor a spanyol lerakott egy várost a partra azonnal leromboltam, és az egységet is feloszlattam. De előbb utóbb akkor is elér a betegség, és akkor vége. riflemanokkal harcoltam, de igazából tök mindegy milyen egység, mert a hp-ja 1,0-1,5 körül mozog mindegyiknek. -
#5464 Figy má Uwu! A sprektumon láttam egy nagyon király dokumentum filmet tán a majákról hogy kinyiffantották őket a spanyolok, van egy ilyen "scenario" a BTS-ben, próbáltam de nagyon nagyon lehetetlen nem megdögleni (a nyerés elképzelhetetlen mert sérülnek az egységek betegség miatt, nem mintha partiban lennének a spanyolok ellen amúgy is), na szal lehet ezt játszani multiban? mert ha igen akkor megpróbálhatnánk!! :)