Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carmang
Trade route parancs a munkásnak: összeköti egymással a városaidat, és a szerte-széjjel heverõ nyersanyagokat.

Kereskedelmi egyezség: kapcsolatba lépsz a diplomácia képernyõn a baráti vezérrel, és kérsz/felajánlasz neki nyersanyagot. Ha sikeres a tárgyalás, akkor visszavonásig érvényes a kereskedelem. Általában a gépi vezér szokta elõbb felmondani, illetve ha háborút indítasz ellene, akkor MINDEN kereskedelmi kapcsolat megszakad az adott országgal.

Wonder: a bónuszokon kívül szerintem csak akkor fontos, ha kulturális gyõzelemre hajtasz.

Palace: nem találtam én sem, pedig jópofa volt 😊

Az utolsó témát nem értem. Valamilyen modot használsz? A moddolatlan játékban ilyet nem tapasztaltam.

Botond
Vagy folyó.
Ezen pontosítanék picikét. A Sailing nevû korai fejlesztés teszi lehetõvé, hogy két partmenti város kereskedelmi kapcsolatban álljon egymással. A szárazföldi-szárazföldi és szárazföldi-partmenti városokhoz továbbra is út kell.

dronkZero
A kereskedelem automatikus. Minden épített vagy vizi út(kombinált is lehet), ami az adott várost beköti valahogy a fõvároshoz, az már kereskedelmi útnak számít. A városok választanak maguknak egy kereskedelmi partnert a bekötött városok közül, és elkezdik termelni a pénzt. A folyók alapból kereskedelmi útnak számítanak, meg asszem a part menti tengerek is(ami workboattal vagy gályával járható), illetve az országhatáron belüli óceán kockák.
Folyó menti városok szinte mindig alapból bekötöttnek számítanak. Ha csak a kapcsolat a lényeg, akkor néha elég egy-két kockányi utat építeni a folyóig.
Ha be van kötve a város, akkor a neve fölötti kis ikonseregben ott lesz az elején a kereskedelem szimbóluma.
Ha nincs bekötve egy város, akkor az egyébként is látszik, nem jutnak el oda a civilizáció áldásai meg a nyersanyagok, nem lehet bizonyos épületeket építeni, meg az egységek közül is max ilyen íjászt meg warriort.

Ha workernek mondod, hogy építsen automatice, akkor elõször beköti a városokat, aztán beáll egy városba semmittenni egy új város építéséig, vagy a vasút feltalálásáig(akkor meg kirajzanak a lehetõ leglogikátlanabb módon átépíteni az utakat vasúttá).

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Harmadikat majd valaki, aki okosabb megmondja 😊

Negyedik: Lásd 1. válasz

A többihez sem értek annyira, az utolsóhoz még annyit, hogy nincs olyan fejlesztés ami csak úgy eltûnne.

Elsõ kérdésedre:
A minimap felett van egy gomb, amelyik arra jó, hogy kiirja képernyõ sarkába az egyes civilizációk pontszámait. Rákattintasz az egyikre és máris lehet üzletelni, stb. velük. Hogy a gombnak mi a neve, azt hirtelen nem tudom, de nem lesz nehéz megtalálni. 😊

Második:
A cottage +1 aranyat ad a városodnak. Ezek a cottagek az idõ múlásával fejlõdnek, így lesz belõlük Hamlet, ami már +2 aranyat ad, Village (+3 arany), Town (+4 arany). A különbözõ fejlesztések vagy civic-e bónusz aranyat vagy kalapácsot adhatnak ezekhez.

pár nyomi kérdésem lenne. elõször is :

- én hogyan tudok diplomáciai tárgylásokat kezdeményezni már korábban megismert civilizációkkal, ha õk nem keresnek meg engem ?

- mi a jelentõsége a cottagéknak a városok körül, az miért számít fejlesztésnek ?

- hogyan lehet trade routét építeni, illetve ha a workernek ezt az utasítást adjuk, akkor az hogy fogja létrehozni és hol látom hogy mi a haszna ?

- hogyan és milyen kereskedelmi egyezségetek lehet kötni?

- van e jelentõsége hogy hány wonder-t építek meg a játék alatt, a nyilvánvaló leírt épület bónuszokon kívül ?

- a civ3-ban ha építettem palacét, akkor fejlõdött a képe is. most nem jelenik meg semmilyen kastély amit "nevelgetni" lehetne. itt nincs is ilyen ?

- vannak olyan kifejleszteni való dolgok, amik egyszerûen eltûnnek egy idõ után anélkül, hogy kifejleszteném õket. ez azért van mert annyival elõrehaladt az idõ, hogy úgy veszi hogy akkorra már azokat ki kellett volna fejleszteni és automatikusan "adja" ?

NEXUS6
Azon nyomom!😄

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Szaruman
Próbáld magasabb fokozaton. Emperoron már úgy csal, ahogy tud...

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

NEXUS6
Unalmamban elkezdtem, megint egy játékot és megint tanultam valamit. Mégpedig, hogy milyen nagy jelentõsége van a késõbbi játékmenetben is a terep kihasználásának.

Nem tudtam elég gyorsan terjeszkedni a játék elején, ahogy szoktam, folyamatosan harcban állók 3-4 civilizációval, akik a leghülyébb helyeken képesek betámadni. Ezért aztán 2-3 bazi nagy hadsereget kell folyamatosan fenntartanom. Amikor valaki valahol betámad, akkor kiürítem a megcélzott várost és a közeli erdõbe/dzsungelbe vonulok vissza. A legnagyobb segítség az elsõ egységem, amit a játék legelején legyártottam és ráspecializáltam az erdei hadviselésre. Az ha valahova befészkeli magát onnan nem robbantják ki, ráadásul mivel 3 erdõs bónusza is van, így gyógyít is!
Az erdõ védelmi értéket ráadásul nem lehet a katapultokkal/ágyúkkal csökkenteni, amellett, hogy pont az erõsebb lovas egységek nem is szeretik, csökken a támadóerejük.

Többször volt, hogy azt hittem, hogy az ellen a hátországban ledobott egységeivel végiggyalogol az egész birodalmamon. De gyak 1 város idõleges feladásával megúsztam mindig. Az egységeim a sikeres védekezésnek köszönhetõen, meg olyan szintre fejlõdtek, hogy ihaj.

Mondjuk ebbe belejátszik az is, hogy az AI nem igazán okos, ha végig szaladna a városaimon és mindegyiket felégeti, ahogy egy ember csinálná, akkor vége lenne a dalnak. De szerencsére, ha egy város mellé odarakok az erdõbe egy kisebb csapatot, akkor nem mozdul a városból és s dzsungelharcosokra koncentrál, pedig simán elmehetne mellettük.😊

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hali! Most kezdtem játszani a Rhye's and Fall moddal és felfedeztem, hogy milyen jó dolog is ez. Egy kérdésem van: A gép irányította civilizációk is teljesíteni akarják a saját civük gyõzelmi feltételeit? Köszi.

Biztos gyenébb területetek van a szokásosnál. Vagy mások a beállítások. Én nem vettem észe ilyen változást. Az a pecs legfõképp az AI-t jaította.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

LSSAHPAUL
Én meg feltettem a 3.19es patch-et és úgy látjuk haverral hogy sokkal lassabban fejlesztünk mint pl a 3.17-el..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Játszottam egyet a colonizationnal.
Egés jó volt újra elõvenni. régen mikor kijött kicsit ráuntam, mert egybõl lecsavartam vagy 6 játékot pár hét alatt.

Sajnos most se tudttam megállni, hogy ne üzenjek hadat annak a szemét királynak idõ elõtt😄
Az volt az eredeti terv, hogy most tényleg jó sokáig húzom a végét, és majd gyártok hajókat, meg ilyesmi. De az a rohadt magas adó felháborító. 1624-ben ment a hadüzenet, 1638-ra el is fogyott a királyi sereg.
Az benne az érdekes, hogy mikor legutoljára játszottam pontosan ugyan ezek az évszámok szerint történtek az események.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Nem.
Csak ha elfoglalod akkor veszik el egy pár épület, magától a lövöldözéstõl semmi baja nem lesz.

Carmang
Helló.
Ha katapulttal/ágyúval/stb. lövöm a várost, akkor a benne levõ épületek folyamatosan semmisülnek meg?

NEXUS6
Amúgy a modokat is inkább BtS-re írják. Ez majd akkor jön jól, ha már viszonylag kiismerted a játékot és egy kicsit több fejlesztést, egységet, változatosságot akarsz.

ollie
Az alapjáték mindenképpen kell, meg elég a BtS, ahogy írtad. A Warlords maga csak akkor kell, ha akarsz játszani a kiegészítõvel jövõ scenariokkal. De igen, a lényeg, hogy a BtS már tartalmazza a Warlords újításait is.

Zomil
köszi, csak arra voltam kiváncsi, h akkor elég felraknom a BtS-t és minden addigi újitás benne lesz 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

dronkZero
Ja, meg plusz játszható népek, új leaderek, ilyesmi... Talán az alapjátékhoz képest az is új valamelyikben, hogy kapnak a népek speciális épületeket...

Szal nem tûnik hatalmas változásnak a két kieg, de mégis annyi kis apróságot rak bele, hogy az alapjáték üresnek tûnik a BtS után...

dronkZero
A Colonization egy teljesen különálló játék, Amerika betelepítése, nem konkrétan Civ.

A Warlords behozza a Great General-okat, olyan, mint az egyéb Great Personok, de külön pontok gyûlnek hozzá, a gyõztes csatákból. Rá lehet rakni egy-egy egységre tapasztalati bónuszért és különleges képességekért, és be lehet építeni a városba +25% military productionért vagy +2 gyártási xp-ért minden, adott városban gyártott egységnek.

A Beyond the Sword a vállalatokat hozza be. Ezek mindig valami nyersanyagot használnak fel és különféle bónuszokat (pl +25% production bónusz) adnak a városokba. Egyre drágább lesz új városokba betelepíteni, és egyre drágább a fenntartási költsége is.
Benne van minden változtatás, ami a Warlordsban volt.

Alapjáték és Warlords nagyjából felejtõs is emiatt, a BtS gyakorlatilag elavulttá teszi mindkettõt. A Scenario-k miatt esetleg megéri feltelepíteni a Warlords-ot is, bár én speciel azt sem tudom, milyen Scenario-i vannak, ezek szerint nem volt túl maradandó élmény.

Zomil
Sziasztok!
Nemrég megvettem a Steam akci keretében a játék Complete változatát ami tartalmazza: az alapjátékoz, Warlords-ot, Colonization-t, Beyond the Sword-ot
Valaki pls magyarázza el nekem mi a különbség közöttük, és melyikkel érdemes elkezdeni játszani? 😊

Elõre is köszi!

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

azt hiszem csak venni lehet, néha olcsóbb ha bevándorlóként jön

sajnos már nincs fent a gépemen, nem tudom megnézni, de emlékeim szerint...

Serpa
igaz ^^

amúgy veterán katonákat hogy lehet képezni?
megvan már az egyetem is, de nem tudok.

a retroban simán a suliban lehetett.

Botond
Ezt én is így gondoltam eleinte. Aztán amikor jön az expedíciós sereg akkor már nem is olyan nagy gond ez. 😊
Serpa
köszi.

Észak-Amerikánál jól elrontották az Európába és onnan visszavezetõ utat.
rohadt messze van.

Botond
Az alap játékban a scenraiot választva van benne a valós térkép, ha custom gamet nyomsz akkor csak olyan jellegû térképet kapsz.
Serpa
Üdv,

a minap kezdem el a Colonizationnal játszani és furcsálom, hogyha az amerikai vagy a karibi térképre kattintok egy teljesen random térképen kezdek.

van mod, hogy a "valódi" földrészeket fedezhessem fel?

NEXUS6
Szerintem a legfontosabb az, hogy a fõvárosodat hogy tudod fejleszteni. Meg, van-e a közelben olyan ellenség az elején, akiken tudsz élõsködni. Gyenge kezdõhely, elszigetelten a többiektõl totális bukás.

A barbárok is jól jönnek, a legyõzésükkel lehet az egységeket fejleszteni, meg néha jó egy egy potya várost bekebelezni, hogy nem kell miatta összeveszni senkivel.

Engem nem zavar a technológia csere, sõt a RoM-ban bejön megint, hogy az elfoglalt városokból is kapsz egy kis bónuszt az új technológiák kifejlesztéséhez.

Régebben én is elég passzívan jáccottam, szerettem felépíteni a kis városaimat, a birodalmamat, csak a tudást meg a kultúrát, minimális katonai egységet fejlesztve. De magasabb nehézségi szinten ez nem megy. Talán 2-3 várost szoktam alapítani, aztán megy a terjeszkedés.

Ha látom, hogy valaki mellettem sereget gyûjt azt azonnyomban betámadom. Amúgy agresszív AI-t is beállítok, hogy õ ugyan ezt csinálja. Érdekes módon viszont a barátkozás is jobban megy ezzel, talán ilyenkor kicsit reálisabb az AI.

Az, hogy mikorra fejlõdik végig nem csak ettõl függ.
Majdnem minden beállítás belejátszik valamilyen szinten.
De tényleg a legsurvább a tech trade. Van még pár fontos dolog, pl: térképméret, játéksebesség, játéknehézség, barbárok, bónuszfaluk, vasall atate, always war vagy always peace.....

Darkon
Soha nem kereskedek technologiaval, 7pecsetes titokkent orizzuk oket. Csak nagyon-nagyon ritkan adok ingyen valakinek de csak akkor ha zsarol es tudom ha megtamadna nagy lenne a vesztesegem. Kemeim is csak azert vannak hogy ne legyen annyira konnyu lopkodni az ellenfelnek a technologiam.

Born to win

Ja hoppá! lehetséges amit írtál de csak úgy ha engedélyezve van a technology trading! Ha bevan kapcsolva akkor easy game! Kapcsold ki meg a tech brokeringet is! úgy próbáld meg!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Darkon
Eddig mindig Huge map-on probalkoztam de kiakadt a vege fele most Large asszem 8-9 ellenfel volt mostanra 3an maradtunk nagyok. Van egy vazallusom, Holy Empire legerosebb papiron(0,7 hozzajuk kepest, de technologiaban tulszarnyaljuk uh eleg relativ a 0.7) utannuk a Babyloniaiak 1,6 es Nemetek 2.6-al. Babyolnia es Nemeto. gyakorlailag egykent kezelheto mivel vazallusa volt B-nak, most csak szovetsegbe vannak de elotte is ha megtamadtam gyorsan csatlakozott a Babyloniaikhoz es ketten tamadtak be.
Felo hogy nehezebb fokon mar felidegesitenem magam a csalasokon, igy pont kiegyenlitett szokott lenni, mert eloszor lehagy utanna a vegen meg behozom a gepet. Nem szeretem az tulzottan agressziv jatekot uh ez a szint pont jo nekem.

Born to win

Hát a deafult a 3. fokozat.... azon mnég eltudom képzelni. No meg mekkora map és hány ellenfél... Próbáld meg Noble szinten Giant map 5 ellenfél ha ott is sikerül elmegyek hozzád bejárónõnek 😄

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Darkon
Default nehezseg-en van. Azt hiszem az Noble(?). 1991 ota jatszom a civ-ekkel nem tartom magam valami top jatekosnak(itt egy csomo jobb jatekost latok a forumon) nem hiszem hogy keptelenseg lenne, en mindig ra szoktam allni a technologiara es terjeszkedo(nem agressziv) taktikat viszek vegig jatek kozben leszamolok a kicsikkel akiknek nincs nagy szovetsegesuk utanna (a jatek vege feleÖ pedig az agressziv ellenseges nepekkel.

Born to win

Szia! 1980-ban az összes fejlesztés megvan? Hát a nehézségi fokot is megírhatnád mert ha Noble szint vagy annál nagyobb akkor azt egy az egybe nem hiszem el képtelenség! Tesom jól tolja Noble szinten minden wondert elvisz és most már 1990-ben "Cloning"-ot fejleszt! Ennél gyorsabban képtelenség haladni szinte! Legjobb esetben talán ha a Transhuman korban lehetsz de hogy minden kilegyen fejlesztve az csak talán az elsõ 3 nehézségi fokozaton lehet sztem vagy csak nemtudunk valamit 😞

Warlordok képzésében Cyrus mindent visz.
chm/imp adottságokkal rendelkezik, tehát hamarabb kap grat generalt, és kevgesebb xp kell a szintlépéshez.
Cyrus még azért is nagyon durva mert az ókorban ott az immortal, amikbõl gyorsan warlord lesz....
Mikor az Earth mapon játszottam a knight-ra upgradeltem ingyen 10 lovast amik mind warlordok voltak, mindegyiknek volt 6 csillagja meg a gyógyulás menetközben. A gyalogos seregekkel elindultam a határokon, ezekkel meg bementem hátra, és kiszedtem a hátsó városait, így lehet villámháborúzni tank meg bombázó elõtt. Késõbb a kommandó promó is nagyon kellemes, 6 lépés az utakon az ellenségnél nem gyenge elõny, és ha a dupla támadást is rájuk rakod, akkor már no comment, persze mire megcsináltam, akkor már cavalry-k voltak.

NEXUS6
Tudod milyen drága a katapult!?;D

Inkább feltápolom, mostanában 90% esély alatt nem támadok semmivel. Kis gyógyulás és már mehet is a köv város alá. Szerencsére mostanában nem kellett annyit töltenem, ilyen szempontból a 2.8 mintha jobb lenne. 2.71 alatt sorra jöttek elõ közel 100% -os esély mellett is egymás után pusztultak el az egységeim. Na nee!

Amúgy viszont tegnap úgy meglepõdtem. RoM-ban be lehet állítani az oppurtinity fire-t, vagy mit. Szal két kör között, ha a lottót kihúzzák bizonyos egységek kapnak ilyet. Én meg csak azt veszem észre, hogy a szuper új tankjaim fele eltünt, meg a maradék is mind sárga/piros. Nagy geciség, de végül is én állítottam be😄

Szal visszatölt, összegyûjtöm inkább az egész sereget, ami csak mozdítható és legyalulom menetbõl a várost, mert különben szét lõ a tüzérségével, ha letáborozok.

Darkon
Idaig ez a 2.7xes ROM a legstabilabb nalam. Vegig birtam vinni 1980-ba jarok minden ki van fejlesztve. Lehet azert nem akad ki ( ugy 30koronkent 1x azert igen) mert nem Huge hanem Large terkepen jatszom. Clonozott katonak nagyon utosek 800kalapacsba kerulnek 190-es erovel es nincs fenntartasi kolseguk(!). Kb 1-2kor alatt kesz 1 mig a kicsivel erosebb 150aranyas fenntartasi koltsegu egysegek 10-15kor korul keszulnek el. Babiloniaikon par kor alatt vegigmasirozott a klonseregem de elkovettem azt a hibat hogy nem vittem telepeseket es a befoglalt varosok mivel mas kontinensen vannak kozel a 2. legbefolyasosabb nephez folyamatosan csatlakoznak.

Born to win

LSSAHPAUL
áh rossz a koncepciód! Katapultokkal vagy ágyúkkal kell kezdeni a csatát, szal megnézed hány db egység van a városban. Ennyi db katapultot kell beleölni, a 2x ennyi támadó egységeddel ezután támadhatsz bátran. ( ez a módszer bevált nálam, nem kell loadolgatni, a város a tied 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

NEXUS6
😄

Egy darabig õ volt a konzervnyitó. Az AI sajna nem csinál mást csak berak 1 db combos egységet, mondjuk egy feltuningolt longowt a városba, meg egy rakás szemetet. Az utóbbiakat bármikor le lehet nyomni, de sajna az elsõhöz valami kell. És amíg csak 7-8 egységgel tud támadni az ember, akkor az az egy is elég hogy meghiusítsa a város elfoglalását.
Vagy fel kell tápolni egy egységet maxra, elõször persze gyengébbb felhozó meccseket játszani vele😊
Vagy mindig gyártani valami beáldozható de azért combos egységet, hogy az elsõ támadásnál kiüsse. Az utóbbi szerintem felesleges pazarlás.

dronkZero
Hjah, hát igen, így lehet az ókorban "tankot" gyártani... 😛

NEXUS6
Ja, az egyik ilyen egységemnek most van 12 promója a következõt 145 xp-nél kapja, most van neki 126 pontja, szal meglesz az is.😊

dronkZero
Rakj rá egy egységre egy Great General-t, és add rá a +100%XP promót. Úgy elég durva dolgokat lehet elérni.

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy egy egységnek maximum mennyi promote fejlesztése lehet? én eddig maximum 6x fejlesztésig jutottam... remélem nem ez a max... de azt tudom hogy a következõ fejlesztéshez több tapasztalati pont kell!

NEXUS6
Hát vannak problémák.
Nekem folyamatosan python hibaüzeneteket dob fel, mondjuk valszeg mert beállítottam a debug funkciót.

Amúgy viszonylag stabil, leszámítva a szokásos 30-40 körönkénti fagyást, meg a lassúságot.

Reneszánsz korban van egy nagy fagyás, abba majdnem mindenki belefut. Az AI-nak nem szabad hagyni, hogy az Astronomy-t fejlessze, különben úgy lefagy, hogy egyszerûen nem tudod folytatni. Ha neked már megvan ez a technológia, oda kell adni az gépi játékosoknak. Legalább 1-2-nek azok majd úgy is elcsereberélik. Vagy worldbuilderben kell ugyan ezt megtenni, ha még nincs meg.

Hát szóval ez még azért béta.

Neked nem dobálja ki a 2.8? Szerintem játszhatatlan!

NEXUS6
Annyira azért nem. A kémeket biztos jobban használja mint én, a multikat megint csak.

A 2.8-nál is simán kialakulnak a nagy katonai szövetségek, mint a 2.7-nél. Azonban pl nem azzal szórakozik az AI, hogy a kicsiket baxogatja, hanem simán nekem jön, pedig katonailag összpontszámban épp hogy le vagyok maradva tõle, és az egységeim is fejlettebbek. De a kis geci tudja, hogy hol támadjon. Amikor összevonom valahol az egységeket, mert korábban ott támadott, akkor máskor már nem ott fog. Egyszerûen tudja, ha nyerni akar, akkor mindig a legerõsebbet kell meggyengítenie, miközben a kicsiket is csak bekebelezi.

Ráadásul be lehet állítani a technológiai kiszivárgást, szal minél jobban húzol el, annál jobban szivárog át hozzájuk is a technológia és még kémkedniük sem kell.
Ez elég reálissá teszi a dolgokat.
Végig izgalmas a játékmenet, mert a legvégén is utolér, hiába nagy a birodalmad és fejlesztesz mint állat, de amúgy te sem maradsz le túlságosan, ha a dolgok másik végén állsz.

NEXUS6
Az alapjátéknál (pl a ROM-hoz képest) az eleje, meg a vége tényleg tökre össze van csapva. Épphogy eljutsz a XiX. szd-ig és már csak azt veszed észre, hogy atomot dobnak rád, meg kapaszkodás, van mert indul az ûrhajó.

Az alapjátékhoz tartozó adott Next war mod kicsit jobb, de annyira az se nyújtja meg a dolgokat.

A RoM viszont OK ilyen szempontból is. Ráadásul a RoM-ban megint csak rengeteg nemzet van, szerintem abban már ott vannak a hunok is, meg még Szálin elvtárs is. Mellesleg pl. náci németo. is van, pl a NextWarAdvance modban is. Ezek eléggé részletkérdések, ez még önmagában nem elég egy új civ részhez.

ROM 2.71! Nem dobta ki eddig! Viszont 1 dolgot nem értek... A játékba legalább 50 atombomba is felrobbantásra került és semmi globális felmelegedés.... hmmm....