5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• uwu
    Most toltam egy játékot Earth 1000 AD mapon alap beállításokkal Deity fokozaton.
    Bizánccal voltam, diplomatic victory-val lett vége 1898-ban.
    Sokkal könnyebb volt mint gondoltam. A cataphract iszonyat erős, és mivel imperialistic a leader, lehet nyomatni a warlordokat is.

Most gy érzem deity-n az imerialistic leaderek a leg hsznosabbak a warlordok miatt. Lehet hogy újra megcsinálom, mert kicsit bénán kezdtem. Lovasokra raktam a warlordokat... gyalogosokra kellett volna a city attack miatt.
  • lee56
    Jaa a "Csak még egy kört" szindróma :D
  • uwu
    Igazából a 100. körbe vége lett az egésznek. Csak nyomkodtam a möröket:)
    Valami noob hostolt, 100 körös time victoryval, és nekem jutott a legtöbb kaja.
    Mindent automatára állítottam, és az erőltetett kör végével gyorsan haladt, fél óra volt kb az egész.
  • lee56
    2323 bocs :)
  • lee56
    és 2333hoz képest elég kevés a sivatag is :)
  • Carmang
    Azér' a Future Tech 40 se semmi...
  • uwu

nem akart működni....
    Eddig nem tudtam, hogy csak max 280 egységet lehet látni egyszerre.
  • NEXUS6
    Tényleg, ez miez?
  • uwu
    Ez meg mi?
  • uwu
  • gakocsis
    A durva, hogy bevállt. A feltelepített kieggel simán elindúlt..
    A bosszantó az, hogy a Gamemania kiadás melett egy ezressel drágábban már a full kiadást is megvehettem volna, de én az olcsóbb szimpla játék melett döntöttem...

Most saját szándékomon kívül kell illegálisan használnom..
  • gakocsis
    persze....
    Cossaks2-től a Command and Conquer 4-ig minden... Még sosem volt ilyen gondom. A gépben nem "gagyi" alaplai videókártya van, hanem egy Nvdia 8400mGS. Tehát az olyan játékok, amik nem szeretik a laptopos videókártyát, is gond nélkül futnak..
  • NEXUS6
    Más 3D játék megy rendesen a gépen?
  • gakocsis
    Kiróbálom ezt a megoldást is.. Azért közben felvettem a kapcsolatot a Mo-i forgalmazóval, és írtam a kiadónak is.. :-)
  • hollófernyiges
    Esetleg próbáld meg feltenni rá a Beyond the Swordot (azt hiszem ebben az esetben morálisan indokolt a torrent :) hátha az jobban kezeli az újabb oprendszereket.
  • gakocsis
    Sziasztok!
    Megvettem a játékot, gondoltam majd jól függök rajta... sajnos azonban az install után jött a fekete leves.. Nem indul el a program. Semmilyen hibaüzenetet nem kapok, egyszerűen nem történik semmi.. Már leszedtem az 1.74 final patchet is, de a hiba ugyanúgy jelentkezik, nem indúl el a játék.
    A gép, amin futtatni akarom egy laptop, 64 bites 7-es oprendszerrel, és egy Nvidia 8400mGS videókártyával..
  • Szaruman
    Ofc, de a kérdés nem ez volt...
  • Pio
    Teljes Civilization 4 kollekció (alapjáték, beyond the sword, colonization, warlords) 10 euró a steamen!

Külön külön is megvehetőek egyes részek 75%os kedvezménnyel.

RÉSZLETEK
  • Wlakos
    Támadhat kétszer is egy körben ha megvan a "blitz" képessége.
  • Szaruman
    1: Igen, ha a megfelelő épületeket belerakod
    2: Nem, csak 1más után.
  • tazis
    üdv!
    biztosan sokan kérdezték már de van valami bevált stratégia amiből kiindulva kialakíthatom a sajátomat?ja és néhány homályos rész számomra:
    -lehet-e egy egy várost csak egy adott dologra ráállítani(pl:harci egységek gyártása mindig 1 kör alatt kész legyen)
    -támadhat-e 2 egység 1-et egy időben?
  • lee56
    Inkább a rendszermemória számít, nem az ami a videókártyán van ilyenkor, na meg a gyors proci, de huge mapon még szuperszámítógép is kevés lehet (mert olyan jól megírták ezt az game engine-t :D)

MAF nekem sincs, de mikor modot használtam volt bőven :) Mod nélkül csak egyszer régen, még amikor a warlords volt a legújabb civ kieg :)
  • NEXUS6
    Igen, 12-15 mp még jó eredmény is talán.
    De látszik, hogy ti nem játszottatok ezzel a játékkal régebben. Pl az első Playstationra kiadták a Civ2-őt.
    Eltudjátok képzelni, hogy ott mennyi telt el 2 kör között?
  • CyrSyS
    Egyetértek. A ROM+A New Dawn mod együttes alkalmazásának eredményeképp mérsékeltebben lassul a játék mintha a ROM-ot önmagában használnám... Ez ellentmond a NEW DAWN mod egyik kiemelt tulajdonságának miszerint állítólag gyorsabb mint maga a ROM. Arra tudok még gondolni hogy gép kell neki. Nekem csak 512MB-os VGA-m van lehet az nem kóser neki.

Large mapon 4 ellenfél ellen az Industrial era-t elérve már zavaróan lassú. Méréseim szerint 12-15mp szükséges a körváltáshoz. És ez persze csak rosszabb lesz. Ami a grafikai beállításokat illeti semmi grafikai szűrést nem alkalmazok, egyedül az áttekinthetőség miatt 1280*1024-es felbontáson játszom. Van aki ennél nagyobbon és mégis megy neki... Olyanról is tudok akinek nincs is MAF hibája egyáltalán... Érdekes....:(
  • uwu
    Ez tök jó, csak épp nálam normal mapon is botrányosan lassú egy idő után.
    Az eleje még elmegy, de elgajul ahogy telik az idő. Részrmről ennyi volt a próbálkozás. Sokkal jobb dolgokra is el lehet b...ni azt a sok időt.
  • NEXUS6
    Szóval custom game beállítások, amelyek normál térképen is viszonylag nagy és változatos területet adnak:

Settings
    Map: RoM_Planet_Generator_0_68
    Size: standard
    ...
    Map size override: No override
    Continents: 3 Continens
    Continent searation: Min 3 tiles
    Continent distribution: Smart selection
    Continent shape: Unpredictable
    Continent scattering: Rare, small island
    Relative Continent si...: Equall size
    Percentage of ocean: More than 60%
    Land near pole ice: Sometimes
    Lonely islands: 3 islands
    Lonely island size: Medium
    One tile islands allo...: No
    Mountains: Some peaks, Group up to 5
    Hills: Normal hills, group up to 2
    Climate variation:, Humidity:, Temperature: normal
    Flood placement: Standard
    Resources: Standard

Ahogy észrevettem itt a normal map is azért nagyobb, mint az alapjátékban. A játék hosszára vonatkozó beállítások is mások.
  • atibacsi1977
    Sziasztok!
    Bármilyen hihetetlen is, én csak most ismerkedek a játékkal. A bajom az, hogy nem vagyok perfekt angol, és nem értek elég sok mindent. Tutorialt azonban nem találtam a játékban. Tudom, hogy van benne civilopedia ,de abban is sokminden angol( a magyarítás ellenére is). Valakinek nincs véletlenlül pdf formátumban egy magyar használati útmutatója, és esetleg nem rakná fel valahoa, ahol elérhetem?
    Előre is köszönöm.
  • NEXUS6
    Sajna ezek a modok hatványozottan hajlamosak a MAF-ra.
    :(

Nálam a megoldás az lett, hogy tartom magam a normál maphoz, de használom a pályaszerkesztőt, ha hazaérek megírom a beállításaimat. Ez 3 nagy kontinenst eredményez egymástól olyan távolságra, hogy az első vízíjárművek még nem tudnak átmenni a következőhöz. Tagolt tengerpart viszonylag sok folyóval a fejlődéshez, igaz az erdő is elég sok.

Ezeknél a modoknál az AI általában törekszik a totális dominanciára így nem fordul elő az, hogy a játék unalomba fullad, mert ugyan te elfoglalsz egy kontinenst, de a többiek 6-7-en csak csücsülnek egymással jó barátságban.
    A mostani játékomnál is gyakorlatilag 3 nagyhatalom van, 3 kontinensen meg néhány kisebb vazallus állam. A nagyhatalmak folyamatosan támadnak, most már nagy erőkkel tudnak átkelni az óceánon. Sajna nem tudom, hogy csinálták, hogy 2-3X akkora lakosságuk van, mint nekem, pedig ez régebben fordítva volt.
    A monarchia + feudalizmus ugyan elég jó lakossági növekedést okoz, főleg a fővárosban, de pillanatokon belül szét akar esni az birodalom. Ugyan ez igaz arra is, hogy hiába próbáltam fejlettebb, elvileg nagyobb stabilitást biztosító civic-ekre váltani, még az a városom is pillanatokon belül fellázadt, aki addig tök nyugiban volt.

Szal ezt a részét egyelőre jól nem értem a mostani mod verzióknak. Megcsináltam azt is, hogy map builderben kimentettem, aztán betöltve kiválasztottam a legerősebb civ-et, hogy azzal legyek, és mit látok? Hogy a hatalmas birodalma a monarchiában, meg feudalizmusban leledz!!!
  • uwu
    Látom van giant térkép is. Én megelégednék egy huge-al is, de azon is baromi lassúak a körök rögtön a legelején. Nagyjából játszhatatlan, legalábbis baromi idegesítő. Van erre valami orvosság? Vagy menjek játsszak normal map-on?
  • CyrSyS
    Köszönöm!

Amúgy a MAF hibára te milyen gyógyírt tudsz mondani? Szeretnék Giant mapon játszani legalább 6-8 ellenfél ellen. De ez szinte lehetetlen mert tuti kidobja MAF hibával. XP-t használok.. Vistán is kidobta!
  • hooah
    Köszönöm szépen a tájékoztatást
  • NEXUS6
    Rise of Mankind V.2.91
    A New Dawn V.3.19

Ezen a linken megtalálod mindkettőt.

Előbb a fölsőt kell felrakni, mert annak a kiegészítője a New Dawn.
  • hooah
    Sziasztok olvasgatom itt a forumot, és meg szeretném kérdeni, hogy milyen MOD-ról is volt szó az utóbbi hozzászólásokban? és ha lehet kaphatnék egy linket is rola?
  • NEXUS6
    A Custom Game indítás beállításoknál alul kell keresni ezt az opciót, abban az oszlopban ahol az advanced start van, csak oldalt le kell görgetni.
    Azt hiszem Larger cities a neve, értelem szerűen.
    Azonban a város kulturális szintjének el kell érnie az Influental szintet, hogy ilyen méretűre tudjon terjeszkedni!
    Szóval vagy csak a fővárosod fogja valszeg ezt produkálni, illetve a játék vége felé még 1-2 város.
    Másrészt ilyen nagy városnál már a boldogság és az egészség komoly gondot jelenthet.

Egy kis infó még, hogy további előrelépés a New Dawn-nál, hogy jelentősen finomították a civic-ek rendszerét. Így itt már "sajna" nem tudom azt a hihetetlenül gyors fejlődést produkálni, mint a sima RoM modnál. A birodalom mérete jelentősen le van korlátozva, hiába boldog mindenki, akkor is kitörhet a forradalom, ha nincs elég stabilitási bónusz. Persze a forradalom opciót ki lehet kapcsolni és akkor nincs gond, de így persze uncsi lesz az egész.:)
    A RoM modhoz képest amúgy sokkal gyorsabb a ND
  • CyrSyS
    Üdvözlet!

Én is kipróbáltam az általad kipróbált MOD párost és külön köszönetet kell hogy mondjak... Eszméletlen élethű....Annyira hogy nem lehet elmondani...

Lejjebb olvastam az alapjáték vs mod játék vitát... Nos ROM+A New DAWN együttessel számomra nem létezik többet alapjáték. Nem vagyok nagy játékos, engem Noble szinten is eltudnak verni de nekem is pont az tetszik az egészben mint NEXUS-nak hogy az egész olyan mint egy SIMCITY+CIV4+AGE OF származékok keveréke...

Nexus: azt szeretném kérdezni hogy olvastam hogy a New Dawn modba immáron megoldható hogy a város a város kultúrájának terjeszkedésével a város kultúrális hatókörében mindenhova lehet köröket tenni mikor a város felülnézetét látom. Nem tudom ez nekem nem jött össze... Most is csak a városközponttól minden irányban 2-2 kört enged a többire nem... Mit nem kapcsoltam be? Vagy lehet félreértelmeztem?

Előre is köszi!
  • TheBossbuster
    Sziasztok!

Sajnos sikerült az angol verziót megvennem,esetleg valaki belinkelné hozzá a MAGYAR KÉZIKÖNYV PDFjét!
    Az alapjátékról van szó.
    Előre is köszi!!!
  • NEXUS6
    Lejjebb írogattam, hogy mostanság próbálgatom a RoM mod legújabb verzióját A New Dawn mod-moddal.

Hát mit mondjak, iszonyú kemény! Végre olyan szinten van, mint az alapjáték. De akinek még nem elég rátehet 1-2 lapáttal.

Most támadott be a negyedik legerősebb AI valami 30 katapulttal, 20 könnyű swordsmannel, néhány crosbow-val, meg rahedli egyéb egységgel. És egy kisebb hadserege még van ezen kívül, de lehet, hogy több is, mert nem csak velem háborúzik a szemét. Abban is vagy 20-30 egység, azt csak azért tudnám feltartóztatni, mert csak 4-5 katapult van benne.
    Nagy nehezen megúsztam, mert visszafoglaltam az egyik várost, amit korábban már elszedtem tőle és hajlandó volt időlegesen békét kötni. Most van 10 köröm, hogy kitaláljak valamit.

A városaim sem fejlődnek olyan szépen mint régebben, ráadásul szeretnek fellázadni, meg elszakadni. Ha az asszimilációs opciót is bekapcsolom, akkor ezt a rémálom szintig tudják fokozni, mert gyakorlatilag mindíg más kultúrához fognak tartozni.

Évek óta ilyen szintű játékélményre vártam, hát most megkaptam.

Az élet kegyetlen, de nem eléggé!
    Aevum est crudus, sed non satis.
  • uwu
    Nekem egyébként mániám, hogy a stratégiai játékok kampányait minél hamarabb befejezzem, természetesen mindig legnehezebb fokozaton.
    Ha lenne kivel versenyezni, nem csak egyéni rekordjaim lehetnének. De ilyen egyszemélyes mezőnyben is szórakoztat valahogy:)
  • lee56
    Gratula
  • uwu
    Elővettem a Colonization-t egy játék erejéig.
    Új egyéni rekord, 1617-ben függetlenedtem, eddig 1624 volt a leggyorsabb.