5863
A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
#5823 Legnehezebb fokozaton nyomom.
Igen, ember ellen nem játszok, sajna mivel a neten gyakorlatilag csak pár órása partik vannak szinte, én meg szeretem elhúzni. Ezt is.
Azon kívül az emberek túl kiszámíthatóak, az AI a véletlenekkel és a bénaságával, viszont érdekes meglepetéseket tud okozni.
-
uwu311 #5822 Amit ez előzőekben írtam, az csak arra vonatkozik, hogy a fejeltt egységeidben bízol. Deity-n pl az AI rendszerint előtted van, nem pedig utánad, player ellen szintén nem számíthatsz arra, hogy majd akkor ő nem fog fejlődni...
A város átadás egyébként meg jó trükk, de van olyan beállítás ahol nem működik, és egy embert se tudnál vele megszívatni, mert valszeg inkább lerombolná. -
uwu311 #5821 Azért szerintem könnyebb lenne a játék ha olyan stílusba játszanál ami akár nehezebb fokozaton, vagy épp más játékos ellen is hatékony.
Ami egy könnyebb fokozaton éppen-éppen működőképes, azt nem ajánlanám senkinek. -
#5820 Én azt a stratégiát követem, hogy viszonylag kicsi haderőt tartok fenn, de ha egyszer amúgy is a fejlesztésekre gyúrok ezek biztosan 1-2 generációval fejlettebbek, mint az ellenség egységei.
Sajnos ezzel nem tudom elkerülni, hogy folyamatosan támadjanak, ezért amint elég erős vagyok az adott kontinenst teljesen elfoglalom. Egyszerűen addig ütöm a szomszédaimat, amíg elfogynak. Aztán kicsit a flottára gyúrok és folyamatosan gyilkolom az ellenség tengeri erejét. Ha látok egy nagyobb konvojt, akkor azonnal hadatüzenek és kiirtom az utolsó szálig. Ilyenkor ugye 1-1 szállító hajón 2-3 egysége biztos van ezeket szépen tehát bebukja.
Ha mégis partra tett egy nagyobb inváziós erőt, akkor van úgy hogy kiürítem a közeli várost és a saját erőmet összevonom valami erdős dombos terepen. Ezek a természetes védelmi bónusszal rendelkező helyek sokkal jobban védhetők, mint a városok, mert ott a falakat pár kör alatt az ostromgépekkel leépítik. Ha bement a városba akkor ugyan ezt én is megtehetem, sőt opcionálisan érdemes kémeket alkalmazni és lázadást szítani, mert akkor azonnal megszűnik a védelmi bónusz a városban sőt akár az ellenséges egységek is sérülnek. Van 1-2 egységem akik max erdőterepes bónusszal rendelkeznek, gyak mindent megvédenek, ami adott mezőn van, ráadásul gyógyítják is öket.
Ha van 10-15 felesleges és megfelelően feltápolt egységem, azokat átdobom az ellenséges kontinensre, és ha tehetem szépen elfoglalom a városait. Ha nem, mert túl erős, akkor egyszerűen végigrohanok a birodalmán, elpusztítva mindíg azt, amit nem tud védeni, fejlesztéseket a földeken, utakat, kisebb városokat.
Ja és katonai egységet soha nem hagyok elveszni. Inkább csak azt támadom amit legalább 70%-os valószínűséggel kinyírok, meg ha kell inkább 10X visszatöltöm, de akkor sem. Ez egy csalás, de az is az, hogy a progi magasabb szinten iszonyatosan kedvez magának. De aztán ha a bónuszok miatt sikerül a túlélő katonákat feltápolni, akkor már nem is igen van szükség ilyen csalásra. Bár a csúcs asszem az volt egyszer kétszer, amikor 99,8%-ot írt a progi, hogy nyerem az összecsapást, aztán mégsem. Na ekkor természetesen röhögve visszatöltöttem. -
uwu311 #5819 Ez esetben felrakom a 4-et azt megyek vissza multizni... -
uwu311 #5818 Szerintem bőven elég városonként 1 egység védekezni, de csak akkor ha mellette folyamatosan háborúzol. Nem szabad megvárni míg megtámadnak, sokkal jobb ha te támadsz.
Vagy ha mindenképp fejlesztgetni akarsz, játsszál kicsi szigetes térképen, ott ritkán van akkora tömeg. -
Lantee #5817 5-7 egység városonként?! Az elképesző időpazarlásnak hangzik. Mármint annyi idő alatt mennyi minden mást fel lehetne húzni.
Na, mindegy, ma úgyis új játékot indítok, kibróbálom.
Köszi -
#5816 Mindig annyit, hogy ne legyen kedvük megtámadni. Ez azt jelenti, hogy nem akarsz háborúzni, akkor civ4ben 5-6-7 egység városonként (legmodernebb gyalogság), civ5ben viszont elég 1-2 is. -
Lantee #5815 Sokat játszottam már (Civ IV-V), de a háborúskodást még mindig nem nagyon vágom.
Ma is mi történt:
Spanyolokkal vagyok, 6 városom van, első vagyok, szépen tápolgatok mindent, némi hadsereg is állomásozik a városokban, diplomácia aránylag jól működik, mindenkinek mindent próbálok megadni, erre Napóleon betámad nyugatról. Annyi katonával, amennyit én egyben sosem láttam! Két kört védem a városom, erre még két civ betámad! Konkrétan a területem összes négyzetén állt legalább egy ellenséges egység. Ez ment vagy 20 körön keresztül - közben persze leállt az élet a birodalmamban, folyamatosan gyártottam a városvédő egységeket - aztán hirtelen tűzszünet. Persze, addigra már valahol a lista közepére "visszalőttek", és mire újra fel tudtam építeni a civemet, addigra megint jött Napóleon...és bukta.
Szóval a kérdés:
Hogyan döntsem el, hogy mennyi katonai egységet gyártsak le? Ha mondjuk kultúrális győzelmet akarok, akkor arra kell gyúrnom, nem érek rá katonákat nevelni. -
#5814 Tele van lobby-val, bár én nem szoktam multizni.
De van egy játékom, amivel hónapok óta nyomom.
A vikingek a fő ellenlábasaim, visszaszorítottam egyetlen városba. Ránézek erre látom, hogy nem a négy, hanem 200 muskétás csücsül benn. Faxa!
Pillanatnyilag szerintem nem tudnék ennyit lenyomni, habár nekem már infantry egységeim vannak, ráadásul elég táposak. Szal most megvárom, hogy hogyan terjeszkedik újra a harmadik kontinensen. Nekem már van kettő. -
uwu311 #5813 Akinek fent van, nézze már meg vannak-e multiba lobby-k!
Mikor kijött a civ 5 az összes player eltűnt, nem volt kivel játszani.
Feléledt azóta a játék, vagy a multi része halott? -
#5812 Én szoktam tolni, de még épp csak kóstolgatom :) Most nyertem az első noble meccsem! :P -
Lantee #5811 Jelenleg vacak géppel küzdök, úgyhogy elővettem ismét, mert ezzel simán tudok játszani.
Ha valaki még tolja, szóljatok, dumáljunk róla! -
LaCi85 #5810 Sziasztok
A létrehoztam egy webes fordító oldalt, ahol lehet fordítani a játékot.(a megmaradt részeket, esetleg javaslatokat tenni hibák javítására)
A címe: http://translator.hostoi.com/
Az oldalon a Civ4, Civ5 és a X3 játékok fordítására van lehetőség.
Az oldalon bárki fordíthat, ezt javaslatként kezeljük tehát ezután még elbírálás következik vagyis csak ez utána kerül be a fordításba. -
88Zoli #5809 Engem érdekelne.
Össze kéne hozni, egy olyan multit, amikor többen is ráérnek. -
Gid #5808 BTS-hez létezik Total Realism mod? -
MetalWolf #5807 Valaki multi :) ?
-
#5806 Nem kell szégyellni valahol el kell kezdeni. Modokkal amúgy szerintem a legjobb stratégiai játék, de talán még modok nélkül is.
-
#5805 Van olyan mod, aminél ráadásul nincs korlát a legyártott egységek számát tekintve, ott egy kör alatt akármennyit legyárt egy fejlettebb város. -
BYpsilon #5804 A dolog nagyon egyszerű. Minden egység vagy épület elkészítésének van egy nyers anyag költsége, amit a lakosoknak ki kell termelnie. Ebből következik, hogy egy kis városban kevesebbet termelnek, így ua egység legyártása lassabb, mint egy nagyobb városban. Mivel a játék elején bárminek a legyártása hosszabb időt vesz igénybe. Később nagyobb és fejlettebb város hamar lefogja gyártani az egységet. -
JACKAL89 #5803 Sziasztok!
Tök kezdő vagyok a Civilization 4 terén, - amit kicsit szégyellek is - és igazából nem akadtam el, csak lenne most perpillanat 1 kérdésem.
Az addig oké, hogy i.e. 4000-nél kezdődik a játék, - ami eddig fantasztikus - de miért van az, hogy vagy 20 körbe kerül egy munkás csoport "kiképzése"?
A játékot leghosszabbra állítottam, direkt hogy minél tovább élvezem a játékot.
Ha jól emlékszem, akkor 15 évet ugrunk egy körnél. - lehet kevesebbetm, nézzétek el, ha tévedek -
Szóval a kérdésem az lenne, nincs arra valami megoldás, hogy pl. egy munkás képzése nem hosszú-hosszú körökig tartson?
Azt aláírom hogy az írás, az abc, az íjászat, vagy a vallás kfejlesztése nagyon hosszú időt vesz igénybe, azt nem is tartom rossznak.
De ez picit idegesítő.
Pl. Total War sorozatnál ez jól megvan oldva: 1 szakasz kiképzése 1 kör. De pl. egy nagyobb épületé 3-4. Az úgy nagyon realisztikus.
Bocsánat ha kicsit hosszú lett az írásom. Remélem tudtok segíteni ezzel kapcsolatba.
Üdv,
Jackal89 -
#5802 A mod alkotójának én is játszottam a régebbi modjaival. Az állatos dolog tényleg tetszik nekem is. Emléxem nem is építettem kezdetben egységeket, hanem a városom köré beállítottam 3 felturbózótt medvét az erdőbe, na azokon senki nem jött át, aztán meg mentek a cirkuszba.
Azért tértem át és maradtam meg a RoM/ND kombónál, mert ezek ugyan kevesebb dolgot tartalmaznak, de nem olyan bugosak és viszonylag kiegyensúlyozottak is. A forradalom beállításával, meg a kulturális/tudomány átszivárgással meg soha nem tudok én, vagy az ellenfél elhúzni, így a posztmodern korban is volt már komoly háborúm.
Hónapokig játszottam azzal az egy térképpel. -
88Zoli #5801 Sziasztok! Olvastam, hogy itt régebben szerveztek páran Civ IV bajnokságokat! Azt szeretném kérdezni, hogy szoktatok még ilyen bajnokságokat összehozni? És ha igen, hol, vagy kinél lehet jelentkezni? Mert én nagyon szívesen csatlakoznék.
Előre is köszi a válaszokat. -
CyrSyS #5800 Megmondom őszintén fogalmam sincs!
Mire a eljutok a középkorba az napok kérdése ha mondjuk 1 nap csak 23 órát játszok vele. De annyira részletes és kidolgozott (leszámítva a bugokat mert azok is vannak persze) hogy nagyon állati! Mekkora jó dolog hogy ha kikutatom (magyarán átveszem) a másik nemzet kultúráját akkor gyárthatom az ő unique egységeit. Workerek is külön fejleszthetők. Na meg hát az állatokat nem csak elejteni lehet, hanem befogni és kulturális célokra felhasználni: pl állatkert meg stb. Mondom szerintem üt! -
#5799 A posztmodern korban milyen egységek vannak? Láttam van egy csomó új technológia, azokkal mit lehet kezdeni? -
CyrSyS #5798 Sziasztok!
Szerintem a ROM és a New Dawn már nem az igazi! Nálam most a C2C megy. Hát az üt! C2C = Caveman 2 Cosmos. Állati -
#5797 Szióka.
Lehet automatizálni a várost, hogy minek a termelésére helyezze a hangsúlyt.
Ha bemész a város menübe ott ahol meg lehet vásárolni az éppen gyártott egységet/építményt van néhány ikon amivel ki lehet jelölni, hogy mire helyezze a hangsúlyt a város, arany, pajzs, vagy kaja termelésre. Annak megfelelően átrendezi a város mellé kitett polgárokat.
Ha sok a pénz akkor a tudomány is több.
De természetesen manuálisan is rakosgathatod őket a város térképen. -
Danton #5796 Sziasztok!
Angliával játszom a 18cives világtérképen. Az lenne a kérdésem, hogy a kereskedelem beállításáról és a gazdaság növeléséről hol találok egy cikket? Már a flottaépítésem szépen halad, viszont nem tudom hogyan állítsam be a városaimat, hogy sok pénzt és tudományt termeljenek.
Előre is köszi! -
lee56 #5795 Jaja civV-ből jó játék már csak pár kieg után lesz, mondjuk ezt kb megjelenése óta lehetett tudni :) Bár foltozgatják azért, ez még mostani szinten is kevés, ahogy olvasom a hivatalos fórumot. -
Nos #5794 na ez visszacsábított a 4-hez :)
Pie's Ancient Europe IV
Az V-öt próbáltam megszeretni. Nem olyan rossz, de majd egy normális kieg után. -
#5793 Még valami: Fejben már kigondoltam hogy Magyarországgal világhatalomra török, szóval arra taktikázhatok hogy az arab olajmezőket még korán elfoglalva kőgazdag leszek a 21. századra? : D -
#5792 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy milyen módon lehetne azt megoldani hogy a Magyar népet is tudjam játszani a föld térképen, mert jelenleg legjobb esetben is csak az Európa térképen tudnék vele játszani. Illetve a játék úgy kezdődik hogy a valós Magyarország területén kezdek, vagy csak valami tök random? -
#5791 Köszönöm. -
#5790 Igen, sőt a BTS mindenképpen jobb mint a warlords. -
#5789 Én tegnap megvettem és nekem is lenne kérdésem. Az alapjátékot, meg a két kiegészítőt külön lehet indítani. Az lenne a kérdésem, hogy azzal a kiegészítővel kell játszani amelyikkel akarok, vagy esetleg a Beyond the Sword kiegészítő már tartalmazza a Warlords újdonságait is? -
#5788 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a magyarítások jók-e a STEAM-en megvásárolható Civilization 4 The Complete Edition-hoz is?
Mert most nagyon jó áron akciós és ha igen akkor megvenném. Kérlek segítsetek. -
Pio #5787 75%os kedvezmény van a steamen, 6,25 euró a complete pack macre és pcre. -
#5786 Igazából eléggé elmérgesedett a helyzet, a pénz már nemigazán segít.
Sajna volt egy időszak, amikor nem sok pénzem volt, amúgy mindig megveszem őket, most meg már nagyon morcosak.
Katonailag viszonylag jól bírom, mert a fővárosból egyből 6 promóval + extra lépés (valamelyik vallás főtemploma adja) jönnek ki az egységeim. Csak gáz, hogy a gép bejelenti, hogy akkor a köv kőrben lázadás, mert akik benn ültek ilyenkor a városban azok elég rendesen sebződnek. 2 kör alatt max leverek mindenkit, nem könnyen, de eddig nem sok egységet veszítettem, aztán nyugi van 5-6 körig.
Most elfoglaltam az utolsó kisebb nemzet fővárosát is, így elég jól megugrott a saját nép aránya, közel 100% mindenhol a területeimen, meg építek rendőrséget, meg csodákat ezerrel, hogy lenyugodjanak végre.
De még mindig lázonganak.
Mostanában viszont az Angolok kicsit visszavettek az arcoskodásból, nem támadnak. A tankra gyúrok, hogy az minél előbb meglegyen, mert akkor egy kis sereggel végigtiprom az angol birodalmat. Valszeg nem fogom elfoglalni, csak lepusztítom a földjeit, lassítom a fejlődését. Sajna kicsit ezért lemaradtam a hajózásban. De így is megoldottam, mert igazából nagy szállító flottát továbbra sem épít, és így csak pár egységes kis csapatokat tesz néha partra. A nagy hajóit meg előbb megszórom távolról aztán az 1 generációval korábbi iron-fregatt is ledarálja. Már csórtam tőle 1-2 fejlettebbet, (early-destroyert, meg ilyeneket 33-39-es nagságú hajók), de sokra nem megyek velük, mert ha elfoglalod, akkor ugye a promókat leszedi róla. A full extrás iron-fregattjaim majdnem alapból bírják ellenük.
De most végre megvan az artillery és mivel másban előrébb tartok még magasabbra upgradeltem pár hajót, asszem battle-cruiser-re, az 48-as. Alig várom, hogy leteljen a tűzszünet!
Amúgy még egyszer: le a kalappal ez előtt a mod előtt. Megy a folyamatos hirig, lassan még egy kontinenst elfoglalok, de azért még mindig minimális a különbség az angolokkal. Se ők nem húztak el, sem én. Az alapjátékoknál, vagy más modoknál, ilyenkorra már rég behozhatatlan a különbség.
OK nekem van 4600 pontom, az angoloknak meg 2600, de ha nem xarakodna a vazallusokkal, akkor talán még több pontja lenne mint nekem. (Volt olyan játék amúgy, hogy az AI mindenkit "asszimilált", most nem erre játszik.) Szóval a hadserege vagy 5X akora, ha át tudna jönni az óceánon, nekem annyi lenne. Vagy ha nem bírok végül a lázadókkal, akkor úgy is szétesik a birodalmam és elúsznak a pontjaim.
Amúgy ha átállna azokra a civic-ekre, amiket én használok, akkor a népességben is elhúzna (ha hagynám;).
Volt már ilyen. Még anno kikísérleteztem, hogy a monarchy + feudalism civic iszonyatosan növeli a lakosságot, főleg a fővárosban. De erre rákattant az egyik AI is és nem is jött le róla. 1400 körül már be is előzte a fővárosomat is. Az AI ilyen nehézségi szinten amúgy is combosan növekvő népességét iszonyatos módon dobta meg. Kínomban már én adtam neki mindenfajta tudományt, hogy váltson civicet, de ő kitartott. Amikor már 3X annyi embere volt, mint nekem, akkor újratöltöttem, és nem volt könnyű, de történelmi küldetésnek éreztem, hogy átmenjek a másik kontinensre és utolsó szálig elpusztítsam, még mielőtt egy ilyen csúf jövő bekövetkezhetett volna.
Amikor elfoglaltam, akkor láttam, hogy a geci ráadásul, még a nemzetiparkot is betelepítette a fővárosba, hogy ne legyenek betegek!
Addig az nekem eszembe sem jutott, mert a szénhez nem tud hozzájutni akkor a város. De szénerőművet, meg ilyeneket amúgy sem akartam építeni. Max széntüzeléses korai csatahajókkal van gond.
Neked milyen játékod van mostanában, vagy volt valami emlékezetesebb? Mesélj!
-
#5785 Kétféle megoldás van erre. Despotizmusban minden katonai egység +1 boldogságod ad, így lassabban nő a revolution status(bár előbb-utóbb így is lázadnak). A másik megoldás(gazdag birodalmaknak ): belépsz a városba ami lázad, rá kattintasz a revolt status kijelzőre és meg hallgatod a lázadok óhajait(bár ha ráviszed a kurzort, ki is írja mi a bajuk), meg egy kis pénz maggal csillapítod a rebbelis hajlamaikat. -
#5784 Szerintem is:D
Mondjuk éppen a hajamat tépem, mert folyamatosan jönnek a lázadók;((((