5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• qwertrt
    Azt miért csinálja a játék, hogy minden egyes körben megkérdi, hogy mit csináljon a worker? Eddig ha ráálltam, hogy bánya, akkor 5-10 körig azt csinálta. Most mind az 5-10 körön keresztül megkérdi. Persze így is megcsinálja, de azért ez túlzás. Ja, egyébkén Rhye's and Fall.
  • qwertrt
    Ez nem feltétlenül pozitívum egy ilyen játékban, ha esetleg a Duke Nukem stratégiai verziója lenne, tetszene, hogy az utolsó leheletig harcol, egy birodalom management AI viszont inkább okos legyen, mint hős, és ha olyan a helyzet, kapituláljon.
  • CyrSyS
    ""Sajna az alkotó úgy nyilatkozott a fórumon, hogy ne zavarjuk már kimentett játékokkal ha fagyást találunk, mert nincs neki arra ideje, hogy kibogarasszá a dolgokat.""

Ezt azért írta mert a MOD readme fájlba leírta hogy a MAF hiba valójába game engine hiba így elvileg nem lehet javítani! :(
  • CyrSyS
    Mi ugyan nem vagyunk veterán játékosok... értem ez alatt hogy Noble szinten játszunk és merem mondani hogy okos a gép! pl. a középkorban az egyik ellenfél úgy gondolta megkóstol és megtámadott. És hát hihetetlen módon (AI tényleg nagyon jó) kitartott a végsőkig. Ez hihetetlen jó dolog hogy végre nem olyan az AI hogy jaj istenem megadom magam ha már nem bírom...NEM... SEMMI!.... Semmit nem ajánlott fel... utolsó kutyusáig küzdött... Mikor már egy városa maradt akkor is katonát csinált, lovast és katapultot, hősként harcolt a Navy Seal-ek ellen meg jeep, no meg M60 tankok (USA-val vagyok Roosvelt) ellen. Meghalt hát meghalt.. Szeretem az ilyet!

Miután szegény civilizáció megszünt létezni a következő is megtámadott. Hozzáteszem valszeg azért mert 2 féle nyerési győzelem van beállítva a domination és a Conquest. Tesom mást nem szeret. Viszont nagyon jó tolja tesom mit ne mondjak... később kezdte mint én és jobb nálam... volt mikor kör váltást követően egyszerre született meg neki prophet meg artist... EHH :D
  • NEXUS6
    Én még reménykedek, meg próbálom kicsit, bár ez tényleg csak egy béta, nem érdemes nagyon erőltetni ha nem megy.

Minden esetre jó látni, hogy mi minden lesz benne. Tényleg csak a sebességgel, meg a stabilitással vannak gondok. Az meg lehet 1-2 elütés a kódban.
  • NEXUS6
    Régebben hiába állítottam agresszív AI-t, igazából soha nem nagyon csinált semmit. Amikor kivoltak már osztva a területek, akkor max ment a szkanderozás egy-egy városért. Tegnap úgy hagytam abba, hogy nyugdíjaztam magam, csak hogy vissza tudjam nézni, hogy ki mit csinált.

Én marha büszke voltam magamra, mert elég fejlett voltam és kezdtem is lenyomni a környező birodalmakat, pontok is már jöttek.

A visszajátszáskor látom, hogy a másik kontinensen nem az van, mint a miénken, hogy megannyi kis birodalom marakszik folyamatosan, hanem ott a nagyok már felzabálták a kicsiket és csak 3 maradt az egész kontinensen! Ma amikor elkezdtem, az egyik bejelentkezett ezek közül technológia cserére, olyan AD 20 körül volt, 250 ponttal többje volt, meg majdnem másfélszer annyi városa.

Nagy gebaszok lesznek még itt!
    :)

Amúgy a fórumokon volt, hogy az építhető karavánokat mint új egységet nem használja az AI, én viszont folyamatosan látom őket mozogni.
    Az építhető great general jellegű egységeket is használja.

Most meg beragadtam egy városánál amit bevédett hegyi promós kardosokkal, be kell áldoznom néhány egységet.
    Ráadásul gecin védekezik. Amikor látja, hogy túlerőben vagy, akkor az erős ellenfeleknek a gyik egységeket áldozza be. A te gyengébb egységeid meg szembekerülnek a hegyomlás jellegű felsztecózott csákókkal.

Rengeteg változás van a 2.71-hez képest. Legalább annyit fejlődött a mod, mint a 2.6-hoz képest, pugye ott se adtak rá egész verziószám ugrást, pedig adhattak volna akár.
  • CyrSyS
    Tesommal úgy döntöttünk hogy nem játszunk a ROM 2.8beta-val majd ha kijön a full. Ez még tényleg Beta. Visszatettünk a 2.71-et. Tesom most Huge mapon tolja 4 ellenféllel. Modern korban van ott kb 20-25mp alatt vált kört. Elég sok... és csak emelkedik... 1szer dobta ki neki most a modern korba amikor nagyítani akarta az egész térképet hogy felderítsen dolgokat... remélem ez nem MAF hiba. Remélem ez már menni fog...
  • qwertrt
    Sajnos valami nem százas ezzel a moddal :( Pedig érdekes próbálkozás.
  • qwertrt
    Érdekes, hogy ezt mondod, én pont azon lamentálok, hogy igazat kell adjak annak, aki azt írta, hogy az AI talán nem tud megbirkózni a rengeteg újítással, a rengeteg új technológiával. A gutaütés kerülgetett, amikor 100-200 kör elteltével, mikor nekem már 10+ városaim voltak, az utáam következő legjobb Kína 2-4-es városokkal bénáskodik. A kisebb nemzetek városai megállnak 1-2-esnél. Az agyam eldobom.

Most újat kezdtem, emeltem a nehézségi szinten (az a baj, hogy ez elvileg engem korlátoz, nem őt segíti), és a fontosabb civilizációkat (Kína, Egyiptom, Szíria, Azték) a legelején WorldBuilderrel megboostolam kicsit :) ÚGy néz ki tudtak élni a lehetőséggel, mert jelenleg a középmezőnyben vagyok, de majd idővel kiderül.

A 2.71 és a 2.8 között ekkora különbség lenne AI szempontból?
  • NEXUS6
    Na kész, egyszerűen meguntam folyamatosan CTD fagyások voltak a játékban, most újra kezdtem egy másikat, kíváncsi vagyok itt is előjön-e.:(

Most mondjuk Python hibaüzeneteket kapok, a változatosság kedvéért.
    Hát ez a 2.8 nagyon béééta!:)

Amúgy az AI viszont nagyon dúrván nyomja!
    Eddig általában benn csücsült egy városban és ki sem lehetett onnan robbantani. Most meg valahogy kiszúrta az egyik kis nemzet, hogy nincs a fővárosomba senki, egyből betámadott, pedig amúgy 2X annyi egységem van mint neki.

A kis geci!
    Sajnos benézte a dolgot, mert ugyan ha nekimegy a fővárosomnak, ahogy elindult, akkor nekem kapút, de az útba eső egyik kisvárost felszabadítottam, így arrafelé vette az irányt. Nyertem 3-4 kőrt, ami alatt viszont én meg odaértem a fővárosához és leírtottam az otthagyott egységeit. Szerencsére tovább lapult, ha elindul szerintem fűtfát ígérve békét kötök vele. De nem mozdult ki az elfoglalt városból, aminek semmi védelme nem volt, az ő fővárosához képest, ami dombon volt városfallal, eddig azért sem mertem megtámadni.
    De aztán 4 kőr múlva a kisvárosból is kiirtottam. Közben a tesója akitől leszakadt eredetileg, meg folyamatosan próbálja megszerezni a vas lelőhelyeimet, de legalább is blokkolni, mondjuk én is így indítottam a háborút ellene. Okos!

Azért rendesen rámhozta a frászt!
  • NEXUS6
    A 2.8 meg egyenesen tetű, most már minden körben azt hiszem lefagyott (1400 AD körül). Az volt a pojén, amikor régebben 20-30 köröket kellett simán leenterezni, mert a városok olyan lassan fejlődnek. Amúgy tök jó, hogy great general jellegű egységeket is lehet gyártani. Van egy elit egységem akihez beállítottam egy ilyet most kezdi meg a 3. oszlopot az előléptetésekkel:)
  • qwertrt
    Tényleg belassul a RoM egy idő után, most BC 2500 körül annyit kell várni két kör között, mint a sima BtS-nél 1200 körül. Persze ez mind a fejlettségi szinttől függ. De gondolom még lassabb lesz. Nem baj, azért a pozitívumai többet nyomnak a latban.
  • LSSAHPAUL
    Úgy néz ki hogy nyerek egy gémet empereroron :) 1990-et írunk 4 gép is űrhajót épít de szerintem én leszek a befutó. Rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb a modern warfare-ból, párat leírok:
    - Akármilyen jóban vagyunk a gépekkel ha űrhajót építünk szinte mind megtámad!!!
    - Vadász repülőgép kell minden városba legalább 1, interceptor módban! ellenkező esetben a teljes felszínt letakarítják szal még út se marad, jah alapból katonákat kell elhelyezni az olaj és uránium lelőhelyekre!
    - Ágyú legyen mindig legalább annyi mint ahány város, amikor partra száll ezeket belekell "nyomni" kíméletlenül.
    - Egész játék folyamán gyártani kell a katonai egységeket, de nem ugyanazt a tipust hanem mindenfélét mert a játék vége fele mikor már a future tech.ek jönnek körönként több 1000 arany bevétel lesz és ebből felfejlesztjük ezeket a régi egységeket, pl warelefántból gunship, stb.
    - 2 városba kell beleáldozni a great generalokat ( én erre csak későn jöttem rá de még igy is megérte! )azért mert kell egy super vizi-egység gyártó város és kell egy szárazföldi. Ezek a 16 xp feletti egységek nélkül óriási veszteségeink lesznek!
    - workereket automatic trade networkon kell hagyni, de modern-háború esetén figyelni kell rájuk, szal katonai egységekkel védeni. :)
    És végül, sajnos Emperoron nincs rá idő se keret hogy komolyabb kalozhajózásba kezdjünk mert fregattok ellen már nem poén az egész :p
  • NEXUS6
    A 2.8 is hatalmas fejlődés, ha nem is akkora a 2.71-hez képest, hihetetlenül kiegyensúlyozott lett az új lehetőségek ellenére!
    Kár, hogy nálam már a harmadik elháríthatatlan fagyást produkálja egy játékon belül, aminek az az egy ellenszere, hogy egy civilizációt ki kell irtanom teljesen!

Ja nem, a negyediket.

Valami termelés túlcsordulás, vagy diplomáciai ok lesz itt.

Sajna az alkotó úgy nyilatkozott a fórumon, hogy ne zavarjuk már kimentett játékokkal ha fagyást találunk, mert nincs neki arra ideje, hogy kibogarasszá a dolgokat.

Mondjuk szerintem a béta teszt erről szólna, de mindegy.
  • qwertrt
    Na, a 3.19/2.71-el sikerült... Háát... eléggé impozáns, hihetetlen energiát fektettek bele az alkotók, egyfajta Civ 4.5, rengeteg újítás van benne, nem csak plusz dolgok (persze azok is dögivel), hanem a kezelőfelület, az információs rendszer, stb. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen mélyen bele lehet nyúlni a játék motorjába... Le a kalappal.
  • qwertrt
    Ugyanaz az eredmény 2.62-vel is. Akkor felpeccselem 3.19-re, és megpróbálom úgy a 2.71-et - bár félek, hogy mitt már egy általános hiba lehet :( Pedig bíztató képek voltak róla...
  • qwertrt
    Ja... De attól függetlenül a 2.6-os mehetett volna. Most a 2.62-essel próbálkozom.
  • NEXUS6
    2.71-nél, már 3.19 kell!!!
  • qwertrt
    Ugyanígy jártam mind a 2.71-essel, mind a 2.6-ossal. Arra is figyeltem, hogy a BtS 3.17-es legyen.
  • qwertrt
    Az történik, hogy amikor betölteném a modot, kitesz az asztalra; eddig még OK is lenne, de nem tölti be a modot. Aztán néha 10 mp múlva, néha 2 perc múlva villan egyet a monitor, ilyenkor gondolom a játék engine vergődne, de nem történik semmi. A többi modot, amik a BtS-hez járnak, gond nélkül betölti. Egyébként a 2.6-osat próbálnám.
  • NEXUS6
    Hmmm. Vista64 alatt elég jól fut, leszámítva a fagyásokat.

A 2.8ß-nál mindíg, amikor háborúzok valamelyik uralkodó csinál valamit, aminél simán lefagy és kilép.

Mivel nem akartam elvesztegetni a játékot ezért worldbuilderben megkerestem, hogy ki a bűnös (elkezdtem szépen kitörölgetni az egész birodalmakat, amíg meg nem szűnt a fagyás).

A gáz az, hogy először nem is valami kis gyik nemzetet, hanem az aktuálisan legerősebb gépi ellenfelet kellett kiiktatnom, az utolsó faluig, mert ha 1 városa is megmaradt már megint fagyott. A legutóbbinál valszeg ugyan ez van.

• qwertrt
    windows 7 alatt nem működik a rom :( nem akar betölteni
  • qwertrt
    tárgytalan, rájöttem. kipróbálom, de csak ha van earth map.
  • qwertrt
    minek a rövidítése a rom?
  • NEXUS6
    El is kezdtem egy játékot.

Most tartok a középkornál, eddig is rengeteg újdonság volt, új egységek technológiák.
    Az egész kiegyensúlyozottabb, nehézség tekintetében is inkább az erdeti játék felé húz. Sokkal nehezebb terjeszkedni, ez főleg a gépi ellenfeleken látszik meg. Nem építenek városokat tucatszám, meg óriási hadseregeket. Óvatosabban támadnak be. Remélem azért a későbbiekben felgyorsulnak a dolgok, mert eddig többször volt hogy 20-30 körön keresztül csak leokéztam a kört, egyszerűen annyira nem fejlődnek az új városok.

Az előző változatnál a barbár kolóniák sorra alakultak át népekké, pezsgett az élet. Mostmeg elég vidékies az idő folyása.

Most háborúzok az eddig ismert legerősebb gépi ellenféllel, és 6-8 egységből álló seregnél erősebbel nem tud támadni, ekkorát a feleakkora nagyságú birodalmammal röhögve kiállítok. Még katapultok se nagyon kellenek, hogy bevegyem a 40-es erősségű városait a 9-es légiósokkal. Neki a 8 as lovasíjásza a legerősebb, de abból sem tud eleget gyártani, és azok meg nem kapnak védelmi bónuszt.

A terjeszkedés inkább csak a pénzügyi csőd miatt gázos.

És a körök között is rengeteget vár a játék. Remélem kap egy koffein beöntést a végleges verzióig, mert ez így elég altatós.
  • NEXUS6
    Találtam linket a 2.8ß-hoz, már töltöm!;)
  • CyrSyS
    Értem! Remélem lesz javítása!

Nagyon jó a 2.8! Eszméletlen....
  • NEXUS6
    3.17 patch alatt nem igen fordult elő.

3.19 meg igen. Sajna az új modokat meg már erre írják.

Amúgy milyen a RoM 2.8?
  • CyrSyS
    Sziasztok!

Régebben tájékoztatást kaptam itt hogy a híres MAF hiba meg hogy a játék magától visszadob az asztalra a WIN xp hibája amit még a civfanatics oldalon is megerősítettek. Eljött az idő és feltettem a Windows Vista 64 bites változatát. Volt egy mentésünk amit ha betöltöttünk és rákatt hogy next turn akkor kilötte. Szomorúan tapasztaltam hogy Vista alatt is kilötte. Új játékot kezdtem és a középkorba megint kidobta! Ilyenkor jön nálam egy picit hogy WTF!

Fontos tudni hogy a ROM 2.8 beta-t használom és figyelembe veszem hogy BETA, tehát lehet ez is okozza. Viszont felháborító hogy a MOD leírásába ott van hogy a MAF hiba game engine hiba ennek ellenére sokan állítják hogy win vista és win7 alatt semmi gond nincs a ROM moddal legalábbis ezen rendszerek használatával totálisan minimálisra csökkent a MAF és hasonló hibák előfordulási esélye. Extra WTF?

Tanács, tipp?

További info hogy Giant mapon játszom 6 ellenféllel. Ez semmiség. Ezt simán bírnia kéne. Ha tehetném Gigantic mapon játszanék 15-20 ellenféllel dehát képtelenség. Pfff

Grafikai beállítások sem a legdurvábbak: 1280x1024 minden high és nincs szűrés!
  • LSSAHPAUL
    Megint volt egy jó game-em, de ugyanaz történt ami szokott, amint az ai kifejleszti a katapultot, max 10 körön belül megtámad. Ez minden emperor játékra igaz eddig, szal igyvan megirva az eljárás :) kb eddig tart egy játék emperoron, de eddig jó :)
  • qwertrt
    Ettől a játéktól nem lehet szabadulni :) A BtS-hez az istennek nem találtam 24 cives giant mapet, Warlordshoz szakmányban van, talán a BtS-nél ez nem lehetséges?
  • LSSAHPAUL
    Hát úgy néz ki hogy nem birok elélni a rifleman-ig empereoron (bts/7gép/én Victoriával). Kitaláltam hogy no tech trade-et bekapcsolom, erre ugye az ai nem tech-et kér (mert ugye erről szól a game hogy zsarol a gép) hanem hogy váltsak ilyen meg olyan államformát, meg vallást, persze eszemben sincs, erre a top 3 ai hadatüzen, hiába mentem rá direkt a muskétás kifejlesztésre, akkora túlerővel jön hogy röhely. egy példa: Csak védekezek,minden körben kapok egy great generalt, sőt néha 1 kör alatt 2-őt :p. Sorban minden városom elesett, amig a főváros élt volt esély a rifleman kifejlesztésre, kb 15 kör kellett volna csak, de 3 napig csak töltöttem visszafele de nem lehet megvédeni..
  • AKI94
    ohhh a BTS:) még ma is játszom de csakis a RFC móddal :D
  • SovereignX
    Beyond the Sword. Fenn van minden patch. Next War modal.
  • NEXUS6
    Hát nem igazán, passz.

Milyen játékkal játsdzol patch-ek fennvannak?
  • SovereignX
    Hogy miért csinálják ezt. Miért nem terjeszkednek, kutatnak ahogy szoktak. Jó 100 körrel ezelőtt kaptak a franciák tőlem 5 setlert. Mind ott áll ahol hagytam. ie 920ban természetes, hogy monarchon egy civilizációnak csak 3 városa van amikor ott a hely ahova mehetne?
  • NEXUS6
    Igen, egyszerűen csak körbeérsz a térképen.
    Alapesetben tényleg kell óceánjáró képességű hajó, de ha a partok mentén körbe tudsz menni az is jó. Amúgy persze érdemes is egy akár csak part menti hajózásra képes hajót építeni, hogy megtaláld a többi népet, akikkel kereskedhetsz.
  • Big Bad Ryder
    Kérdeznék. Egész pontosan hogyan kell elérni a körbehajózós bónuszt? Eddig mindig megelőzött más civilizáció, de már egyszer én is el akarom érni ezt :) Mondjuk annyi elég, ha kezdek egy szigeten, elindulok nyugatra és kelet felől visszaérek a szigetre, vagy kell más is? Galley-el már meglehet csinálni? Ugye az nem léphet óceánra az a baj.
  • NEXUS6
    Igen, de mi a kérdés?
  • SovereignX
    Üdv emberek!

Vki tud nekem segíteni. Nem tudom mi a baja az ellenek. Monarch-on játsom marathon sebesség mellett. ie 600 körül konkrétan a franciáknak van 3 városa míg a japánoknak meg 4. A terület simán adott, hogy terjeszkedjenek. Eddig monarch-on úgy terjedtek mint a pestis. Most... technológiák dettó. Van nekik átlag 15 technológiájuk. Máskor meg ha nekem már van muskétás némelyiknek már tank.